Harika. .Sizin gibi insanlar hiç eksilmesinHa bu arada eşim 7 göbek İzmirli yani meşhur tabirle batılı , ben Ankaralıyım , eniştelerimden biri doğulu hatta annesi Türkçe bilmez biri de Ankaralı.Gül gibi geçinip gidiyoruz.Hayatımızda doğulu batılı gibi kavramlar yok.
Bu değişken bir durum insana bağlı annem batılı baba doğulu ama çok rahat yetiştik biz babamın yanında istedigim gibi davranır ve konuşurum da ama amcamin çocukları için durum farklıYeniden Merhabalar
Dün konuma yazdığınız şahane yorumlar için hepinize çok teşekkür ederim.
Dün akşam bir arkadaş grubumlaydık. Orada da konu tam olarak doğu- batı kültürüne geldi.
Çok samimi bir arkadaşımla bu konu hakkında epey sohbet ettik.
Ben ve başka bir kız arkadaşım doğu-batı kültürüne inanmadığımızı söyledik. Benim nişanlım doğulu , arkadaşımın eşi de doğulu. Biz şöyle düşünüyoruz; insanı yaşadığı yer çok değiştiriyor. Özellikle küçük yaşlarda şehir değişikliği yaptıysa. Benim nişanlım çok küçük yaşta istanbul’a gelmiş. O yüzden aile ve kültür kavramından çok uzak büyümüş. Aynı şekilde evli olan arkadaşımın da eşi doğu kültüründen uzakta yaşamış.
Diğer arkadaşlarım ise mutlaka etkili olduğunu söyledi. Kültürün insanın hayatından asla kaybolmayacağını.
Sonradan bende düşündüm evet bazı konularda cidden çok ayrı yetişmişiz. Mesela ben babamla çok samimiyimdir. O babasına karşı çok mesafeli.
Ben babamın yanında bacak bacak üstüne atarım, nişanlıma göre bu çok ters bir hareket.
Şimdi ben şunu merak ediyorum gerçekten arada bir fark varsa bunu nasıl anlarım? Çünkü herkes doğulu insanla evli olmak çok zor diyor.
Cidden kültürlerimiz sentezleyip , bir arada yaşamak bu kadar zor mu ?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
doğuda genel anlamda geniş aile yaşantısı,erkek egemen bir yaşantı, evin büyüklerine karşı duyulan saygı adı altında korku unsuru var kadının değeri yok ama batı da herşey tam tersi.. bu kültür farklılığı giyim kuşam , sosyal hayat, aile yaşantısı herşeye yansır zamanla görürsünüz..
kişi kendisini yetiştirdi ise bir nebze değişiklik olabilir ama yinede sorun çıkar.
ayyy genellemeyın bence oyle cunku benım babam dolma yapar esım duvar sıler cam sıler abım cok guzel yer supurur kaynım her hafta sonu annesının evını supurur sıler bız gelınler ıcerde kahve ıcerken dıger kaynım bıze cay servısı yapar kayınbabam yaptı salcamızı tarhanamızı mesela 3 gelınız ucumuze dagıttı e ben anteplıyım esım adıyamanlıdoğuda genel anlamda geniş aile yaşantısı,erkek egemen bir yaşantı, evin büyüklerine karşı duyulan saygı adı altında korku unsuru var kadının değeri yok ama batı da herşey tam tersi.. bu kültür farklılığı giyim kuşam , sosyal hayat, aile yaşantısı herşeye yansır zamanla görürsünüz..
kişi kendisini yetiştirdi ise bir nebze değişiklik olabilir ama yinede sorun çıkar.
Kayinvalidene bayıldım. .Masallahayyy genellemeyın bence oyle cunku benım babam dolma yapar esım duvar sıler cam sıler abım cok guzel yer supurur kaynım her hafta sonu annesının evını supurur sıler bız gelınler ıcerde kahve ıcerken dıger kaynım bıze cay servısı yapar kayınbabam yaptı salcamızı tarhanamızı mesela 3 gelınız ucumuze dagıttı e ben anteplıyım esım adıyamanlıe hanı erkek egemendı hanı kadının degerı yoktu
eltılerımın hepsı erkek dogurdu tek kız doguran benım kayınvalıdem balkona cıkıp kızımız oldu evımıze gunes dogdu dıye sevıncten bagırdı ?
kultur zamanla degısıme ugrar hıc bır kultur de ılk gunku gıbı gunumuze tasınmamıstır ben yasadıgımız cografya ıtıbarıyle mevsımı ve yeme ıcme ıle alakalı kulturun devam ettıgını dusunuyorum mardin de de kadınlar sevılır erkeklerı eve duskundur kadınları altına bogarlar ısteklerını yapmaya calısırlar ama batılı olup orda yasayıp cok eslı olan esını doven erkekler de var
ayyy genellemeyın bence oyle cunku benım babam dolma yapar esım duvar sıler cam sıler abım cok guzel yer supurur kaynım her hafta sonu annesının evını supurur sıler bız gelınler ıcerde kahve ıcerken dıger kaynım bıze cay servısı yapar kayınbabam yaptı salcamızı tarhanamızı mesela 3 gelınız ucumuze dagıttı e ben anteplıyım esım adıyamanlıe hanı erkek egemendı hanı kadının degerı yoktu
eltılerımın hepsı erkek dogurdu tek kız doguran benım kayınvalıdem balkona cıkıp kızımız oldu evımıze gunes dogdu dıye sevıncten bagırdı ?
kultur zamanla degısıme ugrar hıc bır kultur de ılk gunku gıbı gunumuze tasınmamıstır ben yasadıgımız cografya ıtıbarıyle mevsımı ve yeme ıcme ıle alakalı kulturun devam ettıgını dusunuyorum mardin de de kadınlar sevılır erkeklerı eve duskundur kadınları altına bogarlar ısteklerını yapmaya calısırlar ama batılı olup orda yasayıp cok eslı olan esını doven erkekler de var
Yeniden Merhabalar
Dün akşam bir arkadaş grubumlaydık. Orada da konu tam olarak doğu- batı kültürüne geldi.
Ben ve başka bir kız arkadaşım doğu-batı kültürüne inanmadığımızı söyledik. Benim nişanlım doğulu , arkadaşımın eşi de doğulu. Biz şöyle düşünüyoruz; insanı yaşadığı yer çok değiştiriyor. Özellikle küçük yaşlarda şehir değişikliği yaptıysa. Benim nişanlım çok küçük yaşta istanbul’a gelmiş. O yüzden aile ve kültür kavramından çok uzak büyümüş. Aynı şekilde evli olan arkadaşımın da eşi doğu kültüründen uzakta yaşamış.
Diğer arkadaşlarım ise mutlaka etkili olduğunu söyledi. Kültürün insanın hayatından asla kaybolmayacağını.
Sonradan bende düşündüm evet bazı konularda cidden çok ayrı yetişmişiz. Mesela ben babamla çok samimiyimdir. O babasına karşı çok mesafeli.
Ben babamın yanında bacak bacak üstüne atarım, nişanlıma göre bu çok ters bir hareket.
Şimdi ben şunu merak ediyorum gerçekten arada bir fark varsa bunu nasıl anlarım? Çünkü herkes doğulu insanla evli olmak çok zor diyor.
eşinin ailesinin yanında iken, onların kültürüne göre davranmak zorundasın...farklı davrandığın zaman, nişanlının nasıl biriYeniden Merhabalar
valla ben sadece gezgin olarak gittiğimde gezip görmek harici oralarda yaşayamam dedim çok fark vardı benim dünya görüşüm ile oradakiler arasında, doğu kökenli arkadaşlarımd a oldu diyarbakır, van vs... bir yerden sonra ayrılıyorduk tabi bu demek değil ki herkes aynı olacak ama benyinede genellemeye katılıyorum tecrübelerime dayanaraktan...ayyy genellemeyın bence oyle cunku benım babam dolma yapar esım duvar sıler cam sıler abım cok guzel yer supurur kaynım her hafta sonu annesının evını supurur sıler bız gelınler ıcerde kahve ıcerken dıger kaynım bıze cay servısı yapar kayınbabam yaptı salcamızı tarhanamızı mesela 3 gelınız ucumuze dagıttı e ben anteplıyım esım adıyamanlıe hanı erkek egemendı hanı kadının degerı yoktu
ben bu konuda size katılmıyorum okumuş etmiş kendisini eğitmiş kesim bir kenara geri kalanı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. batı da da tabiki kendini bilmez, kadına değer vermeyen, ya da kadından faydalanmaya çalışan erkek müsveddeleri var o ayrı konu ama en basitinden ben burada mini etek giyip rahatça geziyorken temsil misal urfada gezemem.O devirler bitti aksine kadına gittikçe daha fazla değer vermekteler.
Ona bakarsanız batı da da bir çok şehirde Kadına hem değer verilmiyor hem bazı kisveler altında yok sayılıyor. .Bunu Doğu da böyle oluyor diye artık genelleyemezsiniz
dogrudur :) mesela benım bu sıteden yuz yuze gorustugum gelıp evımde kalan uyeler var burayı gezdı benımle tanıstı mısafırım olduvalla ben sadece gezgin olarak gittiğimde gezip görmek harici oralarda yaşayamam dedim çok fark vardı benim dünya görüşüm ile oradakiler arasında, doğu kökenli arkadaşlarımd a oldu diyarbakır, van vs... bir yerden sonra ayrılıyorduk tabi bu demek değil ki herkes aynı olacak ama benyinede genellemeye katılıyorum tecrübelerime dayanaraktan...
Yeniden Merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?