Yaaa siz beni tanıyor musunuz acaba ?Merhabalar,
Konuya yorumum şu olacak. Çünkü daha dün bu konuyu konuştuk halamlarla. Yengem doğu kültüründe yetişmiş ve o kültürle harmanlanmış bir insan biz ise karadenizliyiz. On numara bir insan ya. Çok severim kendisini. Ama evliliklerinde ilk yıllar belki de bu kültür çatışmasından bilemiyorum, çok sorun yaşadılar. Sonra sonra oturdu evlilikleri. E böyle bakıldığında aslında olay bu iki insan arasında, yani siz ve nişanlınız aranızda diyebilir miyiz, diyebiliriz.
Şunu da eklemek istiyorum. Daha önce sorunlu bir evlilik yaptığınızdan bahsetmistiniz. Şimdiki nisanliniza ise bu aşk duygularından çok sevgi ve altyapılı bir duygu hissettiginizden. Daha önce bir sorun yaşadığınızdan, hani olur ya bazen ya herşey çok güzel gidiyor kesin bir b.kluk cikacak hissi olur insanda, sanki sizden de öyle bir izlenim aliyorum bu son zamanlarda. Bence herşeyi akışına bırakın, yaşayın ve görün, tabiki önce mantık süzgecinden gecirererek.
Ne kadar güzel bakış açılarınız var.
Aynı şekilde düşünüyorum. Nişanlım ailesinden çok uzakta , yıllarca tek başına büyümüş.
Şimdi bana sevmiyorsun falan diyorlar , kendilerince haklı da olabilirler ama ben bir kere sütten ağzım yandığı için yoğurdu üflemeyi bırakın dondurucuya atıyorum.
Ailenden kopuk gibi duruyor ama mesela yan yana geldiğimiz zaman( ailesi ile ) onlara uygun şekilde davranıyor.
Ama ailesini göreceğimiz zaman asla elbiseme , halime ,tavrıma tek kelime etmez. Ailesini de karıştırmaz diye gözlemledim.
Çünkü bu toplumum en batilisi bile doğu kültüründen yüzde 70 oranında etkilenmiştir.Ne güzel örnekler vermişsiniz. Bende aslında sırf bu sebepten dolayı bile arada fark olmadığını düşündüğümü söyledim.
Sonuçta doğulular madem bu kadar geriden geliyorlar o halde boşanmamı neden tek kelime etmeden kabul etsin ki ?
Çok teşekkür ederim şahane yorumunuz için.
Merhabalar.yetiştiği ortam farklı olabilir ama o kültür pek değişmiyor malesef
sizin nişanlızın ablasına yardım konunuz vardı değil mi
mesela bu bahsettiğiniz konu için çok güzel bir örnek
her ne kadar ailesiyle görüşmüyor kopmuş vs. de olsa
o konuda ablasına nasıl maddi manevi destek oldu değil mi
yani onların yetiştiği kültürde olması gereken budur, aksi düşünülemez
oysa size göre böyle davranmamsı gerekiyordu değil mi
yani bu sadace bir örnek ama illaki farklılıklar oluyor
arkadaşımda doğu kökenli biriyle evlilik yaptı eşiniz çok seviyor normlade çok iyi anlaşıyorlar ama
ama iş aileye gelince sürekli sorun yaşıyorlar onların aile yapısı kalablık olmaları filan çok etkiliyor
sürekli bu konudan tartışıyorlar
yani her ne kadar ailesinden uzakta yetişmiş olursa olsun, ister istemez düşünce yapısında kültüde aile ilşkilerinde farklılıklar oluyor malesef
:) genelde söyleyince şaşırıyorlar(aslında bunun temel nedeni diksiyonumun çok iyi olması daha çok:)) hatta bilfiil 19 yıl doğuda yasadim ailemle.Aa cidden mi ?
Gerçekten bende şaşırdım. İşte bu saçma şaşkınlığımızı anlayamıyorum.
Kesinlikle insanı büyüdüğü yer çok etkiler bence. Bizim nişanlımla çok abartılacak farkımız yok.
Hatta çoğu durumda benden çok daha anlayışlı ve geniş düşünür.
Canım onlar nasıl adetlermiş öyle ?Merhaba canısı;
Kesinlikle farklar var. Ben de Doğuluyum bu yüzden net konuşabilirim.
Bizde çok ters olan bir çok şey Batılı arkadaşlarımda normal.
Ben burda büyüdüğüm halde oraların örf adet kurallarını taşıyorum.
En basit örnek baba yere oturduysa bitti kanepeye kimse oturmaz.
Her arkadaşımızı ailemizle tanıştırmayız.
Evlendikten sonra erkeklerin bağına kadın müdahele edemez.
Misafirliklerde kadın erkek ayrı odalarda oturur.
Ailede veya aşirette maddi sıkıntıda olana para vermek zorundasın. Bana ne dıyemezsın.
Bunlar aklıma gelen en basit sıradan olaylar. Tabıkı bunları hıc yasamayan vardır.
Senin nişanlın bu gibi hususlardan bağımsız yetişti ve ailesi sonradan sahiplenmiyorsa o zaman pek sorun olmayabilir.
Ama geleneklere hala uyan aılelerle zor.
Sadece ayni hissiyatlari yaşamış bir dost diyelim :) benim öncesinde doğru düzgün ilişkim olmamıştı hep kötü ilişkiler gecirmistim, ama şuan iki yıllık çok güzel bir ilişkim var, önümüzdeki sezon resmiyet kazanacak inşallah. Ondan dolayı bana da ara ara oluyor insan evham yapıyor yapıyor da yapıyor :) makul seviyede şüphe ve sorgulama güzeldir bizdeki bazen fazlaya kaçıyor arada böyle düşünceler gelebiliyor. Mutluluğunuzun tadını çıkarın derim ben :)Yaaa siz beni tanıyor musunuz acaba ?
Aynen bu hissiyatı çok fazlasıyla yaşıyorum.
Acaba diyorum her şey bu kadar iyi gidiyor da bu gerçek mi ?
Adam inanın o kadar sabırlı ki bana bir olayı bin kere de olsa hiç istifini bozmadan anlatıyor.
Benim psikolojimi en iyi siz anladınız. Çok teşekkür ederim.
Buradan gördüğüm kadarıyla sende bu sevgiyi hak edecek bir hatunsun. Bu arada ailesine bağlı olan eşine bağlı olur mantığına eskiden katılırdım.aslında kayınvalıdemle pek anlasamam baslarda epey kayınvalıdelık yaptı esım de darıldı sen benı sevsen esım ustunde ego savası vermezdın dedı 2 bucuk sene gorusmedık sonra baktım duzeldı :) bazı konularda da hakkını yıyemem yanlısları olsa da dogru yaptıgı cok guzel seylerde var sımdı dogruya dogru :)
Canım onlar nasıl adetlermiş öyle ?
Kendisi bana ilk zaman çekinip sormuştu. Hani ailende yemek olayı nasıl oluyor ? Ayrı mı oturuyorsunuz ? Diye.
Bende hayır bizde öyle bir şey yok demiştim. Onlarda varmış mesela ama bana diyor ki bize bir misafir geliyor kadınlar 10 kişi erkekler 10 kişi oluyor hani ondan ayrı oturuyoruz diyordu.
Çünkü kendi çevresi ve ortamında eşler gayet samimi konuşuyorlar.
Ama senin işin zormuş
ay ne zormus o oyle yaAh canısı ah daha neler var de şimdi saymayayım. Dediğim gibi düğünlerde kadın erkek hala ayrı halay cekılıyor. Evde aile büyüğü varsa yine ses gürültü pek yapılmaz. Misafir ağırlamak zaten düğün yemegı gıbı yere şerit şelinde. Şehirlerde olanlar değişti tabi. Bu nedenle mesela batılı bir erkegın damat olarak alınması bızde cok sıkıntı kı zaten uyum saglanamıyor.
Sen madem senın nişanlı bagımsız boyle gıder sanırım. Bosver.
ay ne zormus o oyle ya
yasamıyor sankı askerlık yapıyorsunuz
Şimdi bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama mesela kardeşlerinin yetişkin kızları taytla geziyor. Hani tutucu insanlar olsalar onlar bence taytla gezemezler.:) genelde söyleyince şaşırıyorlar(aslında bunun temel nedeni diksiyonumun çok iyi olması daha çok:)) hatta bilfiil 19 yıl doğuda yasadim ailemle.
Univesite hayatimda bir çok doğulu batılı arkadaşım oldu. Düşüncelerini çok beğendiğim batılı da oldu doguluda .
Doğuda insanlar ya çok geniş düşünüyor ya da çok dar sanırım:) batı insani biraz daha ara kalıp gibime geliyor. Bilemiyorum tabi genelleme de yapmış olmayayım:)
Canısı o zaman onlar bazı konuları aşmış ben daha evde bıle tayt gıymedım, bıze uyacak bır damat bulursam kendı evımde inşaAllahŞimdi bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama mesela kardeşlerinin yetişkin kızları taytla geziyor. Hani tutucu insanlar olsalar onlar bence taytla gezemezler.
Diyorum ya nişanlım çoğu konuda benden daha geniş düşünür.
Mesela benim babam makyaja da , öyle renkli kıyafetlerede karşı bir adamdır. Ama nişanlım gençsin bu yaşta giymeyeceksinde ne zaman giyeceksin der.
Acaba babam evlatlık falan mı
aslında kasa ortak oldugu ıcın cok adaletlı bırsey bırıne alınıyorsa hepsıne alınması fakat bagımsız olamamak ordek aılesı gıbı hep bırlıkte olmak zor yanıAh ah bir de aile binasında yaşayanlar.
Örnek evin üç erkeği üç gelini var, evin kasası ortak.
Karına bagımsız bır sey alamazsın. Yüzük mü alındı tüm yengeler ıcın pay ayrılıyor.
Yani dışardan gorundugu gıbı degıl bır seyler..
Kuzu peki sen bu düzende yaşamaya devam etmek istiyor musun ?Ah canısı ah daha neler var de şimdi saymayayım. Dediğim gibi düğünlerde kadın erkek hala ayrı halay cekılıyor. Evde aile büyüğü varsa yine ses gürültü pek yapılmaz. Misafir ağırlamak zaten düğün yemegı gıbı yere şerit şelinde. Şehirlerde olanlar değişti tabi. Bu nedenle mesela batılı bir erkegın damat olarak alınması bızde cok sıkıntı kı zaten uyum saglanamıyor.
Sen madem senın nişanlı bagımsız boyle gıder sanırım. Bosver.
Bence bu bilgiler hep doğru bir nişanlı tercihi yaptığınıza delaletŞimdi bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama mesela kardeşlerinin yetişkin kızları taytla geziyor. Hani tutucu insanlar olsalar onlar bence taytla gezemezler.
Diyorum ya nişanlım çoğu konuda benden daha geniş düşünür.
Mesela benim babam makyaja da , öyle renkli kıyafetlerede karşı bir adamdır. Ama nişanlım gençsin bu yaşta giymeyeceksinde ne zaman giyeceksin der.
Acaba babam evlatlık falan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?