urfada o gunesın altında ıstesenızde gezemezsınız o gunes tum vucudu yakar orda kapalı gıyınmelerının sebebı bagnaz oldukları ıcın degıl aslında ıncecık panzen uzuuun salas gıymelerının sebebı öldüren gunesben bu konuda size katılmıyorum okumuş etmiş kendisini eğitmiş kesim bir kenara geri kalanı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. batı da da tabiki kendini bilmez, kadına değer vermeyen, ya da kadından faydalanmaya çalışan erkek müsveddeleri var o ayrı konu ama en basitinden ben burada mini etek giyip rahatça geziyorken temsil misal urfada gezemem.
Ne güzel örnekler vermişsiniz. Bende aslında sırf bu sebepten dolayı bile arada fark olmadığını düşündüğümü söyledim.Batılı olma anlayışınız nedir tam olarak bilemiyorum.
Ama babaniz sizi arkadaşlarınızla buluşmaya gönderme konusunda isteksiz oluyordu.
Ya da halanız sizi bazı sebeplerden dolayı düğününe davet etmek istemiyordu.
Bu da toplumun geneli gibi sizin de tam batılı ya da doğulu olmadığınızı,iki kültür arasında kaldığınızı gösteriyor.
Eğer bir uçurum olduğuna inanıyorsanız evliliği erteleyebilirsiniz
Evet ben de iç anadoluluyum. Gerçekten çok saçma adetleri olan yerler var. Hatta kuzenlerim de iç anadolulu insanlarla evlendiler ve onlarsa hep söylüyor çok farklıyız diye.Doguluda olsa heryerin b adeti var ben ic anadoluda. Biriyle evliyim mesela sacma sapan gelenekleri var bize uymayan ki bizim memleket cok yakın onlara ona ragmen hersey okdr farklıki smdi bu tamamen tercih meselesi ben istermıydım blmıyorum emin deilim ama hersey uygunsa neden olmasın
Neden ayrı konu olsun doğuda yaşayan adamın yaptığı baskı ne kadar kabul edilmezse batıdaki de aynen kabul edilemez..Konular aynı yani.şeyi söyleyemeyeceğim. batı da da tabiki kendini bilmez, kadına değer vermeyen, ya da kadından faydalanmaya çalışan erkek müsveddeleri var o ayrı konu
aslında kayınvalıdemle pek anlasamam baslarda epey kayınvalıdelık yaptı esım de darıldı sen benı sevsen esım ustunde ego savası vermezdın dedı 2 bucuk sene gorusmedık sonra baktım duzeldı :) bazı konularda da hakkını yıyemem yanlısları olsa da dogru yaptıgı cok guzel seylerde var sımdı dogruya dogru :)Kayinvalidene bayıldım. .Masallah
Oy kuzum ama emin ol ona da söylüyorlardır. Adetleriniz çok farklı diyeKajcım beni tanıyorsun, babamın yanına da uzanırım omzuna elimi de atarım arkadan boynuna da atlarım, doğduğum yaşadığım şehri biliyorsun sadece eğitim için dışarıda idim , aile yapısıyla alakası çok var , benimki böyle konu açsa kahrolurum
Aa cidden mi ?Ben de doguluyum:) orada büyüdüm .
Ama insanlar turkiyeye ait bir zihniyete bile sahip olmadığımı söyler . Çok açık gorusluyumdur . Çocukluğumdan beri sürekli kitap okuyorum , sürekli .
O kitaplarla kendi fikirlerimi olusturdum. Bence doğu batı diye bir şey yok . Insanın kendini yaratması ya da toplumunun insanı yaratması var.
hangı sehır orası ya cok merak ettımMerhaba canısı;
Kesinlikle farklar var. Ben de Doğuluyum bu yüzden net konuşabilirim.
Bizde çok ters olan bir çok şey Batılı arkadaşlarımda normal.
Ben burda büyüdüğüm halde oraların örf adet kurallarını taşıyorum.
En basit örnek baba yere oturduysa bitti kanepeye kimse oturmaz.
Her arkadaşımızı ailemizle tanıştırmayız.
Evlendikten sonra erkeklerin bağına kadın müdahele edemez.
Misafirliklerde kadın erkek ayrı odalarda oturur.
Ailede veya aşirette maddi sıkıntıda olana para vermek zorundasın. Bana ne dıyemezsın.
Bunlar aklıma gelen en basit sıradan olaylar. Tabıkı bunları hıc yasamayan vardır.
Senin nişanlın bu gibi hususlardan bağımsız yetişti ve ailesi sonradan sahiplenmiyorsa o zaman pek sorun olmayabilir.
Ama geleneklere hala uyan aılelerle zor.
Burda yorumlarını okuduğum kadarıyla sen de Akıllı kadınsın. Seni sevmiştir o..aslında kayınvalıdemle pek anlasamam baslarda epey kayınvalıdelık yaptı esım de darıldı sen benı sevsen esım ustunde ego savası vermezdın dedı 2 bucuk sene gorusmedık sonra baktım duzeldı :) bazı konularda da hakkını yıyemem yanlısları olsa da dogru yaptıgı cok guzel seylerde var sımdı dogruya dogru :)
ya bırde ben bırseyı merak edıyorum
aılesıne duskun es daha ıyı degılmıdır aılesını seven esını de cocugunu da kendı cekırdek aılesınıde sever duskun olur
hep dısarlarda olsa duzenlı ev hayatı olmasa kopuk aıle bagı olsa daha mı ıyı ne guzel ıste guclu aıle bagları bu daha saglıklı
aıle bagının guclu olması demek esın kadınınn degersız oldugu anlamına gelmez bazı erkekler dunyanın her yerınde var bu cok anacı
esım 3 erkekler ıclerıne en uzak olan esım en yakın olan en buyuk kaynım bır anacı bır anacı allah gıbı tapıyor eltıme allah sana yardım etsın bu ne ya dedım tatıle gıderken annesını yanında goturmeyı dusunuyor esım vazgecırdı abı sakamısın sen nıye evlendın ozaman annemın dızının dıbınde otursaydın ? dedıbak aynı anadan babadan olma aynı evde yasayan kardeslerın bıle farkı var
dengeyı kurabılen akıllı erkeklerle evlenın buda nısanlıyken bellı olur zaten nısan bunun ıcın var
Aslında sorun etmekten değil de temkinli olmaktan ötürü sormuştum. Çok teşekkür ederim görüşünüz için.Bence sen nişanlını sevmiyorsun. Sürekli bunlar kafana takılıyor. Ülkenin batısı da Norveç değil niye bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Babanız batılı ama dışarı çıkmanıza izin vermeyen, problem eden biri. Garip. O açıdan gerek yok takılmaya. Sevgi olmayınca her şey kusur.
Tam cevap yazacaktım banlanmışsınIki kardesi bir eve koy onlar bile cogu zaman birbirini tercih etmez, zorunluluktan gelen bi durum vardir. Kaldiki ayri evler iki yabanci. Iki tane batilida babasina mesafeli buyumus olabilirdi ya da olmayabilirdi. Muhim olan nerde buyudugu. Aile ici farklilik her zaman olacak yani.. ama cok ucurumsa zor. Mesela din siyasi gorus bunlar onemli
Burda yorumlarını okuduğum kadarıyla sen de Akıllı kadınsın. Seni sevmiştir o..
hangı sehır orası ya cok merak ettım
ben erkek arkadasımı ılk babama soylemıstım annemden cekınırım babamla daha samımıyız
benım evlenmeden oncekı erkek arkadasımla da aılece gorusurduk aksamları yemek sonrası cay faslı babalı annelı
sımdıkı esımde evımıze az gelmedı aksam 12 ye kadar babamla tavla oynarlardı
Asla öyle bir şeyi düşünmüyorum.evet dogu ve batı ayrı kulturlerdır dogru ama o kultur ıcınde yetısen aılelerınde kendı ıcınde kulturu vardır ornegın ben doguluyum esımde dogulu ankarada okudum ama gazıanteplıyım 33 yasımdayım esımde adıyaman besnili
tam ıstanbul turkcesı konusuruz burda bazı ınsalar şiveli konusur benı batılı sanıyorlar carsıda pazarda nerelısınız dıyorlar anteplıyım dıyorum buralı degılsınız gıbı dıyorlar esımde bende konusmamız bırcok turkden daha turk bırcok batılıdan daha kıbar
ama tam anteplı gıbıyım dugunler adetler gorenekler evi çekıp cevırme kısmı tam dogu kulturu
hala babamı mıncık mıncık severım babam benı bol bol oper cok sakalasırız halbukı doguda cocuklar ebevynlerle mesafelı bılınır bızde tam tersı babama çat çat laf soyledıgım sıkı tartıstıgımda olur
doguda erkek egemen bılınır bızde tam tersı kız cocukları daha cok sevılır bır abım var ama babamın bu yasıma kadar abıme fıkır sordugunu hıc gormedım evlendım 5 sene oldu benı goremedıgı zaman hıc olmazsa telde arar whatsaapdan resım atar sence bu nasıl nasıl yapalım der fıkır sorar
yanı demem o kı doguda yasamıs dogmus dıye aşiret gıbı bır kulture sahıp olacagı anlamına gelmıyor her evın de kendı kulturu var kendı terbıyesı var nısanlısınız esya dugun mal mulk muhabbetlerınde sorun yasamadıysanız yasamazsınız :)
ben doguluların hepsının dogulu dıye yaklasılmasına karsıyım batılı olup batıda yasayıp cok kara cahıl dusunceler besleyen tuhaf davranan ınsanlar da tanıyorum oyuzden aıleler kendı aılesının kulturune yakın cocukları baş göz ederse guzel huzurlu bır mutluluk elde ederler dogu batıdan ote kendı evınde yasadıgı kultur begenı zevk kıyaslamasına gıdılmelı
Ülke zaten komple doğuda , ülke içinde batı doğu ayrımı yapıp batı kültürünü övüp doğu kültürünü yeren ve doğulularla anlaşmanın zor olduğunu söyleyenler de bana komik geliyor.Karşıdaki iyi ve sevgi dolu , insana değer veren biri olduktan sonra dünya üzerindeki herkesle anlaşılır.
Kucuk yaşta dogudan ayrilmasi degil onemli olan,sonucta dogudan ayrildi ama ailesinden ayrilmadi. Dogu kulturune sandiginiz kadar uzak olmaz. Ne kadar etkili olur o bilinmez.
Eş adayiniz icin demiyorum ama
dogulu olup bati kulturune ayak uydurmuş gibi gorunen bazi adamlar evlenince ve aile hayatina gecince birden bire tam bir dogulu olabiliyor. Sonucta ailesiyle de goruseceksiniz belli bir oranda. Ben sevgi oldultan sonra herkesle anlaşilir diye dusunmuyorum acikcasi, kultur de onemli.
Aynen her yer aynı değil. .Bizde Aşiretiz fakat o aşırı bağlılık, tutucu tavırlar hep yumuşadı. Yüzyıla ayak uyduruyor artık aileler..Çukurca-Şemdinli bölgesi, muhafazakar ailelerde bu gelenekler hala sürdürülüyor.
İşte dediğim gibi tamamen bunları hiç yaşamayan aileler de var yani, değişiyor.
Sen bence azınlıksın canım genelden bahsediyorlar senin gibi çok az çıkıyor maalesef keşke oyle olsahangı sehır orası ya cok merak ettım
ben erkek arkadasımı ılk babama soylemıstım annemden cekınırım babamla daha samımıyız
benım evlenmeden oncekı erkek arkadasımla da aılece gorusurduk aksamları yemek sonrası cay faslı babalı annelı
sımdıkı esımde evımıze az gelmedı aksam 12 ye kadar babamla tavla oynarlardı
Canım Milana merhabalar.Sahsen dogu kulturunu sevmem , sadece turkiye icin soylemiyorum , dunya da bati ve dogu diye ayrildiginda ben dogu kulturune cok mesafeliyimdir
Ama bu demek degil ki tum dogululari sevmem , arada kendini yetistirmis pirlanta gibi insanlar var , bu forumda da var cok sevdigim , kendisine ve fikirlerine deger verdigim uyeler
Yani her dogulu aynidir , kesin anlasamayiz diye bir onyargi ile yaklasmam
Ancak evlilik konuaunda aile onemli , evlenecegim adam mukemmel bile olaa bi ailesine doner bakarim , kendi kulturumden biriyle evlenirim / evlendim
Senin nisanlin da ailesiyle gorusmuyordu diye biliyorum , hauatiniza mudahale edemeyeceklerdi buna soz vermisti nisanlin , neden hala kafan karisik ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?