Doğu- Batı sentezi.

urfada o gunesın altında ıstesenızde gezemezsınız o gunes tum vucudu yakar orda kapalı gıyınmelerının sebebı bagnaz oldukları ıcın degıl aslında ıncecık panzen uzuuun salas gıymelerının sebebı öldüren gunes evın ıcınde bıle gunes kremı surdurur ınsana o gunes

ama cok turıst gelıyor mınıcık sortlu boxer gıbı arkalarından yururken popolarını goruyoruz okadar kısa veya bır hamıle gordum gobegı acık gıymıs sporcu sutyenı sadece ustunde altında sort turıst :) hıc baslarına bırsey gelmedı :)

ızmırde tecavuzcu serı katıl vardı kadınları kokusundan secen parfum delısı tecavuz edıp olduruyordu ben cocuktum hatırlıyorum korkmustum baya

Ne güzel örnekler vermişsiniz. Bende aslında sırf bu sebepten dolayı bile arada fark olmadığını düşündüğümü söyledim.
Sonuçta doğulular madem bu kadar geriden geliyorlar o halde boşanmamı neden tek kelime etmeden kabul etsin ki ?
Çok teşekkür ederim şahane yorumunuz için.

Evet ben de iç anadoluluyum. Gerçekten çok saçma adetleri olan yerler var. Hatta kuzenlerim de iç anadolulu insanlarla evlendiler ve onlarsa hep söylüyor çok farklıyız diye.

şeyi söyleyemeyeceğim. batı da da tabiki kendini bilmez, kadına değer vermeyen, ya da kadından faydalanmaya çalışan erkek müsveddeleri var o ayrı konu
Neden ayrı konu olsun doğuda yaşayan adamın yaptığı baskı ne kadar kabul edilmezse batıdaki de aynen kabul edilemez..Konular aynı yani.

Mini elbiseyle İstanbulda gezip Urfa da gezemiyorsam Zonguldakta da, Yozgatta da gezemem ; )
Yani bu yüzden genellememek gerekir diye düşünüyorum.
Her yerde her insandan var..Zihniyet meselesi önemli.

Kayinvalidene bayıldım. .Masallah
aslında kayınvalıdemle pek anlasamam baslarda epey kayınvalıdelık yaptı esım de darıldı sen benı sevsen esım ustunde ego savası vermezdın dedı 2 bucuk sene gorusmedık sonra baktım duzeldı :) bazı konularda da hakkını yıyemem yanlısları olsa da dogru yaptıgı cok guzel seylerde var sımdı dogruya dogru :)

Oy kuzum ama emin ol ona da söylüyorlardır. Adetleriniz çok farklı diye
Bende nişanlıma gidip sen doğulusun farklımıyız acaba demiyorum.
Bu arada senden ötürü de zaten ben bu farka inanmıyorum.

Aa cidden mi ?
Gerçekten bende şaşırdım. İşte bu saçma şaşkınlığımızı anlayamıyorum.
Kesinlikle insanı büyüdüğü yer çok etkiler bence. Bizim nişanlımla çok abartılacak farkımız yok.
Hatta çoğu durumda benden çok daha anlayışlı ve geniş düşünür.

hangı sehır orası ya cok merak ettım
ben erkek arkadasımı ılk babama soylemıstım annemden cekınırım babamla daha samımıyız
benım evlenmeden oncekı erkek arkadasımla da aılece gorusurduk aksamları yemek sonrası cay faslı babalı annelı
sımdıkı esımde evımıze az gelmedı aksam 12 ye kadar babamla tavla oynarlardı

Burda yorumlarını okuduğum kadarıyla sen de Akıllı kadınsın. Seni sevmiştir o..

Tebrikler ediyorum her zamanki gibi çok olgun düşünceler.
Aile iyiyse evet tutkunluk iyi oluyor da aile bencilse bir faciaya dönüşüyor.
Denge meselesınde de yuzde yuz haklısınız nişan vs ayar vermek ıcın var

Aslında sorun etmekten değil de temkinli olmaktan ötürü sormuştum. Çok teşekkür ederim görüşünüz için.

Tam cevap yazacaktım banlanmışsın
Evet haklısın aramızda öyle bir fark yok

Çukurca-Şemdinli bölgesi, muhafazakar ailelerde bu gelenekler hala sürdürülüyor.
İşte dediğim gibi tamamen bunları hiç yaşamayan aileler de var yani, değişiyor.

Asla öyle bir şeyi düşünmüyorum.
İnsanı kafa yapısı ve çevresi çok değiştiriyor.
Sizin aile yaşantınıza şaşırdım. Nedenini söyleyecek olursam doğu tarafında ailelerle çok mesafeli olunuyormuş.
Kızları değil de oğullarıyla ciddi şekilde aralarında bir duvar oluyor.
Nişanlım hep bizde kadınlar çok daha değerlidir diyor. Ki gerçekten çok eşlilik dönemi bile çok geride kalmış.
Yorumun için çok teşekkür ederim

Ne kadar güzel bakış açılarınız var.
Aynı şekilde düşünüyorum. Nişanlım ailesinden çok uzakta , yıllarca tek başına büyümüş.
Şimdi bana sevmiyorsun falan diyorlar , kendilerince haklı da olabilirler ama ben bir kere sütten ağzım yandığı için yoğurdu üflemeyi bırakın dondurucuya atıyorum.
Ailenden kopuk gibi duruyor ama mesela yan yana geldiğimiz zaman( ailesi ile ) onlara uygun şekilde davranıyor.
Ama ailesini göreceğimiz zaman asla elbiseme , halime ,tavrıma tek kelime etmez. Ailesini de karıştırmaz diye gözlemledim.

Çukurca-Şemdinli bölgesi, muhafazakar ailelerde bu gelenekler hala sürdürülüyor.
İşte dediğim gibi tamamen bunları hiç yaşamayan aileler de var yani, değişiyor.
Aynen her yer aynı değil. .Bizde Aşiretiz fakat o aşırı bağlılık, tutucu tavırlar hep yumuşadı. Yüzyıla ayak uyduruyor artık aileler..
Mesela biz de Okumayan genç kalmadı ..Herkesin çok iyi meslekleri var.
Zamanında kendi isteğiyle okumayanlar şimdi ticaretle uğraşıyorlar..
Tabi anneye -babaya daha doğrusu büyüklere saygıda asla taviz vermezler ama bunun uğruna da eşlerini ötekileştirmezler..
İstisnalar her kültürde vardır. .Bu değişmez bir gerçek.

Sen bence azınlıksın canım genelden bahsediyorlar senin gibi çok az çıkıyor maalesef keşke oyle olsa

Canım Milana merhabalar.
Aslında kafa karışıklığındam daha çok merak benimkisi. Çünkü 1 seneyi aşkın zamandır birbirimizleyiz ve sürekli görüşüyoruz.
Biliyorsun ailesini de tanıma fırsatım oldu hemde yakınen.
Dün akşam böyle bir muhabbet geçince ve burada da bir kaç konuda ayy doğulularla evlenmek çok zor , aman uzak durun tarzı yorumlar görünce bir danışayım dedim.
Yoksa elbette herkesin yapısı , karakteri farklıdır. Ama en fazla ne fark olabilir ki ?
Bu arada sevmem falan demişsin ama inşallah şahsi algılayıp kib yapmazlar. !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…