Doğu Görevi Yapanlar Bir Bakabilir mi Acaba?

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
Merhaba herkese, ben öğretmenim ve önümüzde ki süreçte tercih yapmamız gerekecek. Öğretmen olan diğer üyeler bilir kendi yaptığımız tercihler dışında en son devletin gönderdiği her yere giderim diye bir şık var, onu işaretlersek eğer sıralamamız yeterli ise bilgisayar otomatik olarak bizi boş olan yerlere atıyor ve genellikle bu yerler doğu da biraz daha tehlikeli olabilen bölgelere denk geliyor. Benim için bir sorunda burada başlıyor, öncelikle şunu söylemek isterim ki biz öğretmeniz ve her çocuğun bize ihtiyacı var bu işin doğusu batısı yok. Hatta oradakilerin öğretmene daha çok ihtiyacı var ben her yere giderim çünkü her yer bizim. Sadece sağlık açısından bir problemim var ve orada duraksıyorum. Sebebini şöyle açıklayayım:

Bazı platfomlarda ve forumlarda oralarda görev yapan hocalarımızın konuşmalarına falan bakıyordum ve orada benim için tehlikeli olabilecek bir durumla karşılaştım. “Biber gazı” ne alaka diyebilirsiniz. Bazı hocalarımız yazmış ki, çıkan problemlerden bazen evlerimizin içine kadar biber gazı girebiliyor diye.(etkisi 2-3 km lik alana yayılabiliyormuş). Bu benim için çok büyük bir problem olur. Sağlık yönünden böyle bir yakıcı ve tıkayıcı kokuyla karşı karşıya kalmak benim için ciddi tehlikeler doğurabilir. Dün bütün gece bunu düşünmekten uyuyamadım ya o şıkkı kabul etmemem lazım ya da buna kendimce bir çözüm, önlem bulmam lazım. Ben 2. Şıkkı istiyorum yani her yere gidebilirim şıkkını işaretlemek istiyorum.

Şimdi eğer orada görev yapanlar varsa böyle bir durumla karşılaşmama riskimiz yüksek mi? eğer evetse ben buna nasıl bir çözüm bulabilirim. Aklıma ilk olarak sadece gittiğim yerde emniyet müdürlüğüne gidip, durumu anlatıp, bir gaz maskesi edinmem konusunda beni yönlendirirlerse gaz maskesi almak istediğimi söyleyip kendimce bir önlem almış olurum diye düşündüm. Acaba böyle bir şey olabilir mi? Aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor, bunun için sizlere danışmak istedim. Sizin önerilerinizi almak isterim.

Şunu da eklemek isterim her doğu şehrinde böyle bir sıkıntı olmaz zaten Erzurum, Kars gibi yerlerden değil daha çok Silopi, Cizre gibi yerlerden bahsediyorum

Son düzenleme:
Canım Bende dogudayim..Sirf biber gazi yuzunden mi atanmak istemiyorsun ben doguda cevremde, koyde, ucra yerde bir cok ogretmenin, hic biber gazina maruz kaldigini görmedim de binde bir denk gelmistir ama hayat sartlari cok zor tabiki kar kis falan desen tamam da ogretmene zararlari yok..

Cevabın için çok teşekkür ederim canım, sen neredesin? Şöyle söyleyim, ilk zamanlar terör olaylarından çok korkuyordum ama şimdi bir bakıyorum terör bizi bulacak oldu mu her yerde bulabilir. Tabi ki risk orada daha çok zamanında öğretmenleri bile kaçırıp öldürmüşlerdi ama şimdi öyle şeyleri pek duymuyoruz Allaha emanet deyip gelmek lazım. Kar kış, Mahrumiyet bunları bir şekilde göze aldım ama sağlık yönünden biber gazı gerçekten beni çok düşündürdü. Okuduğum kadarıyla çok sık buna maruz kaldıklarını belirtmişler o yüzden çok endişe ettim, dışarıda olmasalar bile evlerine girmiş kötü olmuşlar falan... Normal sağlıklı bir insanı bile çok etkilerken, benim için çok kötü olur. Ben evde bile kimyasal kokulardan köşe bucak kaçıyorum. Hatta parfümden bile uzak durmaya çalışıyorum o yüzden çok endişelendim.

Biber gazı Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi şehirlerde daha büyük problem bence. Doğu görevi yaptım. Hiç biber gazına maruz kalmadım diyebilirim. Madem endişeleniyorsunuz o seçeneği işaretlemeyin bence. Çünkü Türkiye'nin her yerinde görev yapmanıza sağlık durumunuzun elverdiğine dair rapor alacaksınız. Sonradan ben yapamıyorum deyip caymanız zor olur kanımca.

Caymamak adına araştırıyorum zaten cevabınız için teşekkür ederim, tabi ki her yerde bu risk var. Bu konuyla alakalı olarak değil zaten hiç bir zaman İstanbul Ankara gibi büyük yerlerde görev yapma hevesim olmadı. Hatta daha çok mütavazı ilçelerde öğretmenlik yapma hayalim olmuştur. Normalde sağlık yönünden öğretmenliğimi engelleyecek bir problem yoktu ancak içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumlar böyle bir ortam yaratabildiği için bu konuyu düşünmek zorunda kaldım.

Ilk gelen herkes ayni duygulardan geciyor malesef doktorundan, ogretmenine ,askerinden ,polisine sonra herseyi gorunce normal geliyor alisiliyor bi sekilde. Ama saglik problemin olarak bisey diyemem kendin karar vermelisin..

Şunu da eklemek isterim her doğu şehrinde böyle bir sıkıntı olmaz zaten Erzurum, Kars gibi yerlerden değil daha çok Silopi, Cizre gibi yerlerden bahsediyorum

Ilk gelen herkes ayni duygulardan geciyor malesef doktorundan, ogretmenine ,askerinden ,polisine sonra herseyi gorunce normal geliyor alisiliyor bi sekilde. Ama saglik problemin olarak bisey diyemem kendin karar vermelisin..

Mutlaka tahmin edebiliyorum, tabi iyi düşünüp karar vermem gerekecek ama tecrübe edinenlerden fikir ve bilgi almak bu süreçte bana yardımcı olacak tekrar teşekkür ederim.

Kendini hazir hissetmen gerek boyle sartlara yoksa cikarsa pisman olur perisan olursun bence iyi dok dusun kararini ver hayatini etkiler genc bayanin.

Kendini hazir hissetmen gerek boyle sartlara yoksa cikarsa pisman olur perisan olursun bence iyi dok dusun kararini ver hayatini etkiler genc bayanin.

Aslında puanım iyi ama kendi tercihlerim gelmez diye o şıkkı açarım diye düşünüyorum, şuan olur yaparım diyorum çünkü çok istiyorum ama tabi yaşayan daha iyi bilir.

Anladım, bende eğer atanırsam 4+2 diye bir yasa çıktı eğer değişmezse çakılı olarak en az 6 yıl oralarda kalmam gerekecek o yüzden iyi araştırmak istiyorum.
Bence siirt aile yaşantısı için doğu illeri arasında en iyisi.yana kötünün iyisi diyelim.diğer doğu illeri kadar fazla olaylı gecmiyor.daha az tehlikeli diyebilirim.benim eşim de polis,atamasi olmadan ilk burayi tercih yapti cok arastirmistik en iyi yaşantı burda die burayi yazdik.küçük bir şehir temiz bi havasi yok ama idare eder iste

Sanırım siz merkezdesiniz, merkez eminim daha iyidir, bizde genelde ilçeler açılıyor ve baktığım kadarıyla bir çok ilçe doğuda çok küçük.

Sanırım siz merkezdesiniz, merkez eminim daha iyidir, bizde genelde ilçeler açılıyor ve baktığım kadarıyla bir çok ilçe doğuda çok küçük.
Ewet merkezdeyiz canim.ewet cok küçük yani siirt zaten cok küçük bir şehir ilcelerini dusunemiyorum.diğer doğu illerinin ilçeleri hakkinda pek bi fikrim yok

Ogretmende puan sistemi oldugundan es bulamazsan mecbur guzel yere gelmek icin cok kalacaksin ondan iyi dok dusun eger atandiktan sonra asaletin tasdiklenince dogu gorevi yapmis bi es bulursan senin icin iyi olur hakkinda hayirlisi olsun insallah istedigin yere atanirsin.. Vartodayim bu arada bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…