Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bilemedim ne yazsam, bende okulum gereği doğudayım. Bakış olayı değişik, bakan evet heryerde bakıyor katılıyorum ama bu Doğuda çok daha fazla insanlar alışık olmadığı için ve utanma yok. Kadın rahatsız olur diye düşünen yok. Sapıklık daha fazla gibi geliyor bana

Doğuda 2 senem geçti . Bakanı umursamadım,çoğunu fark etmedim bile..
Dikkatinize hayran kaldım.
Her bakis da sizin hissetiginix gibi kötü değil

Her şeye böyle anlam yüklersek yandık.

Madem orda yaşayacaksınız tez elden Ön yargılarınızı kırın..
Çünkü hayatınızda görüp görmeyeceğiniz misafir perverliğı, insanlığı, mertliği orda göreceksiniz.

O dediğiniz bakışları batının bir çok ilinde görüyoruz .Ama sizin gibi genellememek lazım.

Aynen sofrasından aç kalkmazsınız kimsenin ki bunda doğuya mal etmiyorum insan heryerde insannnn

kadinim, avrupada yasiyorum... ve bende bakiyorum.
yani gözümü dikip dik dik yer gibi degil ama bakiyorum yani. aklimdan cinsel düsünceler gecmiyor. kimsenin memesine, kicina, penisine, vajinasina bakmiyorum. sadece bir cafede oturup cevreyi göylemliyorum. eger gözüme biri carpiyorsa (herhangi bir sebepten) bakiyorum.
kadina, erkege, köpege, kediye...bazen bulutlara bakiyorum.
hemen hemen her insan bakiyor. ben bakmiyorum, kafami kaldirmadan yasiyorum diyen parmak kaldirsin.

ayrica her yörenin/ülkenin kendine has kültürü var asimile olmaya gerek yok ama entegrasyon sart.

Doğu batı ayırımından ziyade kendini eğitmiş eğitmemiş insan davranışi var ülkemizde ne yazik ki... Gercekten ben de cok rahatsiz oluyorum.Hepsini birden toplayip seminere almak lazim.Ben Bursaliyim .Bati ama Bursada da cok bakılıyor kadınlara.Bölge bölge değisiyor bu bakma olayi Bursa da.Mesela Nılüfer ilcesi genel olarak aydinlik insanlarin egitimli insanlarin yasadigi bölge.Oraya gidince rahat ediyorum ama bazi yerler var cok fena gercekten.Demem o ki bu ülkemiz erkeklerinin genel sorunu..

Ben doğuluyum .
Bi süre iç anadoluda bir süre doğuda okudum üniversiteyi . Ankara dışında üzgünüm ama icanadolu da tamamen aynı:/
Hatta mesela istanbul muhteşem özgür hissettiğim bir yer ama eyüp e gittiğimde böyle olmuyor .
Maalesef her yerin bi toplumsal bilinci enerjisi var , bunu kabullenmemek sizi incitir / yorar .
Kabullenip bu şekilde devam ederseniz daha kolay geçer, hatta güzel yerlerini görebilirsiniz.
Türkiye insani olarak dramı çok seviyoruz ama çözüm odaklı yaşamda her zaman huzur var.

Yani evet hepimiz cevremize bakiniyoruz tabi de bakmak var bakmak var.öyle dikip gözünü rahatsiz edecek tarzda hayatimda hic bir kimseye ,bakmadim.Karsi tarafi da düşünmek lazim.Ben rahatsiz oldugum icin cok dik dik bakılmasindan empati kurup aynisini yapmiyorum.Bakiyorsam da kısa keserim.

Iç anadolu aynı diyenler çok üzgünüm aynı degil.Egeliyim .Iç anadoluda okudum univeristeyi kimse rahatsız etmedi.Dogu da ogretmenlik yapıyorum bekarım ama alyansim var babam aldı kimse rahatsız etmesin diye.Ve gelen çoğu hemşire öğretmen aynı şeyi yapıyor . Çok da rahatsiz ettiler buna rağmen.Allah kurtarsın diyecek başka bir şey yok.Iyisine denk.gelmedin mi dersen çok nadir.Yedirmeyi icirmeyi çok severler misafir ağırlamayı. Sonra da arkamızdan şu hoca da dün bize geldi neler yaptım neler diye konuşmuşlar . BEN biktim kısaca . Hep kötülere denk gelmekten .Umarım siz iyilerine dennk gelirsiniz gerçekten iyi insanları da var her yerin olduğu gibi

Son düzenleme:
Allah aşkına doğu kafası ne ya ..Nedir bu küçümseme, İngiliz kraliyet ailesinden mi geldiniz ?
Burası Türkiye Türkiye Ortadoğu kafası her yerinde var maalesef. .
Doğu insanını da küçümseyip durmayın.Ötekileştirmeyin
Cahil, yobaz,sapık her yerde var.

O bakışlara Doğu demeyeceksiniz görmemişlik, sapıklık, yobazlık diyeceksiniz.

Ben karadenizliyim. Sahil insanı ile iç kesim insani kültür olarak elbette farklı. Ama nedense "doğulu" kelimesi doğu insanını rahatsız ediyor.

Yani biri çıkıp bana kuzeyli dese darılmam. Kuzeyliyim çünkü.

Volkan Konakın da kuzeyin oğlu yakistirmasina üzüldüğünü pek sanmıyorum.

Doğu kültürü farklı. Sevgili doğulu arkadaslar neyi kabul etmiyorsunuz.

Ha karadeniz ile akdeniz ayni mi derseniz... hayir o da farkli.

Ama doğu dediğimiz kısım genele bakıldığında hepsinden farklı.

Bembeyaz tenimle etek giyip doğuda nispeten daha büyük ve gelişmiş bir şehire gitmiştim. Seneler önce.

Herkesgözünü dikip bakmıştı. Onlar bana bakıyor
Ben de saf saf onlara bakiyordum.çünkü etegim dizimdeydi mini etek değildi.

Arkadaşım döndü dediki "insanlar neden sana bakıyor bi fikrin var mı"

Yok dedim.

Dediki çok beyazsın. Doğu insani için çok tanıdık olmayan bi sey dedi.

Doguyu fazla gezmedim. Ama gezdiğim kadari ile bizden farklilar. Bu farklılık onlari kötü yapmaz. Hemen bir savunma psikolojisine girmeye gerek yok.

Kaldı ki bu ülkede "şark görevi" isimli bir kavram var.

Demek ki farkli olan bir durum var ki bu kavram var.
Bunu kabul etmek bu kadar zor olmamalı.

Herkes kendi kültürünü kabullenirse bu anlamsiz savunma gayreti ortadan kalkar.

Doğu benim sevdiğim bir kültür değil. Yaşamayı da tercih etmem.

Aynen birisi çıksa "ben de kuzey kültürü sevmem" dese. .

Kimse ateşli savunmalara girmez. Ben de girmem. Çünkü bi derdim yok.

tabiki, dik dik göz hapisine almak zaten rahatsiz edici ama konusahibin sansina hep "pis gözlü" denk gelmis galiba.
ben her daim yasadigim yerin kültürüne en azindan 80% entegre olmaktan yanayim.
bunu hep yaptim- ve ne TRde nede herhangi bir ülkede dik dik bakildi bana.
mesela Eyüpte croptop/hotpan kombini giymiyorum. yazlik efil efil elbiseleri tercih ediyorum. basima esarp taktimi kimse bömböm bakmiyor.

Bunun sebebi oranin insaninjn ahlaksizligi degil de kulturel farkliliktan dolayi yadirgamak. Bende yasayamam hatta dogu kulturunu sevmem. Ayni sey ic anadolu koylu kulturu icinde gecerli. Hatta en sevdigim siir sukru erbas koyluleri neden oldurmeliyiz.

Yapacak bir sey yok katlaniyoruz katlanacaksiniz.

Ne alaka arkadasım bende beyazım senın tabirinle bembeyazım babam Doğulu illa kara mı olmak zorundalar sana ağızları acık kalsın. İnsanları bu sekilde nasıl küçümsüyor kendinizi arsa çıkartıosunuz nasıl Bi düşünce tarzı bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…