Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğusu batısı mı var bunun???? Her yerde bu tip insanlar var!!! Bu şekilde sınıflandırmanız oldukça yanlış...

Hmm doğuya hiç gitmedim ne iyi ne kötü yorum yapamam.
Hatta bu sene gidip görmek ve kendi fikrimi edinmek niyetim var, kulaktan dolma bilgilerle değerlendirmek istemiyorum.
Ama başıma İngilterede yaşarken gelen bir şeyi anlatayım, yanıma pejmürde kılıklı İngiliz bir adam yaklaştı, saati sordu. Söyledim, sonra evli misin dedi, anladım meselenin nereye gideceğini.
Evet evliyim, dedim.
Eşine çok mu bağlısın peki bir şansım olabilir mi? dedi
Güle güle, ilgilenmiyorum dedim
Pis pis güldü.
Yer baya batı, baya batılı bir erkek???
Ama mevzu aynı...

ne kadar saçma. orada doğu denirken aşağılama, hor görme, ayrıştırma amaçlı söyleniyor. bu konuda da olduğu gibi. "kuzeyli" denildigi zaman tabi ki üzülmezsin çünkü sana kuzeyli denirken kuzeyli olduğun belirtilmek istenir. ama doğulu denirken amaç apaçık bir şekilde aşağılamak.

Ve evet yıllardır o insanlar doğulu diye ayrıştırıldığından dolayı belki de böyleler.

Çok iyi anlıyorum, doğuda üniversite okudum, ben de doğuluyum. Evet var, şimdi ne yaptın, ne giydin de baktıcılara göre zaten senden kaynaklı hiç takma. Benim yaşadığım şehirde elinde anahtarla dolanamazdın, ev boş gel anlamına gelir dediklerinde bu nasıl bir zihniyet demekten kendimi alıkoyamadım, lisede okurken eteğim dizlerimin altındaydı ve o yaz sıcağında kalın külotlu çorap giymek zorunda kalıyordum çünkü tenin çorap altından bile belli olsa cıkcıklayan vasıfsızlar doluydu. Bir kere kalın kollu tunik tarzı bir bluz giymiştim de teyzenin biri beni çağırıp azar atmaya çalıştı düşün.
Kadın olmanız yeterli maalesef, bana bakmıyor diyenlere de inanmıyorum çünkü ben çarşaflı kadına bakıp laf atanı gördüm. İnsan işte, niyet iyi olsun yeter ki.

Anlıyorum sizi doğu değil iç anadolu keza aynı kafede birşeyler yerken dahi tekseniz bakıyorlar yolda peşinize takılırlar üstelik giyimle alakası yok bunun kültür meselesi

Mesela burda da adi cikmis bi park var carsamba. Birtane de kahve var masalar caddenin ortasına kadar gidiyor.. bu işlerin doğuşu batısı yok

O kadar gülünç yerlere gidiyor ki mesele Allah din ırk mezhep ve etnik kimlik düşmanlığından bizleri korusun. Müslüman Müslümana zulmeder olmuş malesef içimizi yiyen canavarlara dönüşüoruz

almanya`da yasiyorum.iki yil önce ankara kizilcahamam civarlarina gitmistik.Insanlari cok kötü bakmislardi.Sadece erkekleri degil kadinlari da öyle.Giyimime de cok dikkat etmistim.Uzun kollu bir penye.Diz altinda biten bir etek ve etegin altinda da uzun bir pantolon giymistim.Ama bu bakis daha cok düsmancaydi.Sonra esime bir daha buralara gelmem dedim.Karadenize gitmegi de sevmiyorum.Ama mesela Van insanlarini cok sevdim.Bu kadar sicak, icten ve kul hakkindan korkan insanlara türkiye`nin baska yerinde rastlamadim daha.Bir de erzurum yaylalarina koyunlariyla diyarbakirdan gelen sarigermekli insanlara selam olsun.Bu kadar temiz yürekli insanlarla karsilasinca sok olmustum.

Sanırım size ilk baktikları yer doğu derken yanlis mi anlıyorum yoksa daha önce bakılmış olmayı övünme meselesi mi yaptiniz eğer öyleyse durum vahim evet rahatsız edici şekilde bana ilk kez bakılan yer doğu. Bakış vardır bakarsın geçersin bakış vardır görüş açından çıkana kadar gözünü üstünden ayirmazsin. Ayrıca 4 yıl üniversite 1 yıl mecburı doğu olmak üzere 5 yıl gecmisim var dogu ile ilgilı. Üç günlük mevzu değil bu durum. Artık tahammülum kalmadı sadece. Birgun birine b*k mu var ne bakıyorsun diyesim var

Biri size gözünü ayırmadan bakiyorsa farkedersiniz. Konuşurken gulusurken eşime bir şey anlatırken dank diye kalıyorum. Benim bakışım anlık her yere aynı mesafede olan bakış. Rahatsız olduğum bakış ise bön bön olan bilmem anlatabildim mi

Birgun birine b*k mu var ne bakıyorsun diyesim var

Ben aynısıni demiştim, sanane göz benim değil mi istediğim yere bakarim demisti.

Hatta üzerime yürümüstu cevap verdim diye.

Neyse insallah gunleriniz kisa zamanda gecer ve istediginiz yere gidebilirsiniz.

Istemedigin yerde yasamak, o huzursuzluk hissi cok kotü

Hayır her yerde herkes herkese bakıyor bunu doğu diye belirttiğiniz için bende ironi yaptım.
Bende doğu geliniyim. Doğuya da senede 3 4 kez gidip geliyorum.

Ben sizi anladım müsterih olunuz.

Çaktırmayın kendisi atomu parçalamış boş vakitlerinide burada değerlendiriyor
Çok haklısınız bencede, zira başka açıklaması yok.. kendini dünyanın merkezin de görüp böyle Türk Kürt Doğu Batı ayrımı yapanlara gerçekten çok üzülüyorum .. Urfalıyım durumun bununla kesinlikle alakası yok. Çerkez’i ayrı Türk ü ayrı kürt ü ayrı.. önemli olan insan olabilmek.. ne demek cahillik diz boyu.. pes

Utanmaz rezil keşke çaksaydın bi tane ağzı yüzü dağılsaydı bu nasil bir genişlik sinir oldum ya
Hiç gerek duymadım canım biliyor Musun ? Çünkü ben de nişanlıyım sorun yok diyen bir zihniyet orda her türlü şeyi bana yıkıp çekip gidebilirdi .. o münakaşaya biLe girmek istemedim. Herkes kalitesini belli ediyor maalesef bunun nereli olduğun nerede yaşadığın iLe ilgisi yok.. olay insan olmaktan geçiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…