- 28 Ağustos 2023
- 1.105
- 276
- 43
- Konu Sahibi izmirli398
Aynen öyle canım katılıyorum sanaÇok çok zor. Doğu'da aile bağları çok güçlü. Şimdi tamam der bir zaman sonra ailem aile der. Bu önyargı değil bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle canım katılıyorum sanaÇok çok zor. Doğu'da aile bağları çok güçlü. Şimdi tamam der bir zaman sonra ailem aile der. Bu önyargı değil bence
İşte ben bu saçma olayı hiç anlamıyorum, bir insan bir insanla kanlı bıçaklı kavgalı oldugunu neden el alemden saklamak ister kuyrugunu dik tutar aman onun ağzına laf vermeyelim bu bizi duymasın falan, madem öyle olmak kötü ve utandırıcı birşey neden kanlı bıçaklı olunur ben bu tip insanlarla asla anlaşamıyorum ya ben birisiyle konusmuyor isem konusmuyorumdur yani milleti de ilgilendirmez değilmi.. evet bu dogu kökenli ve küçük yerlerde yaşayan çoğu insanda var. Normal miBen egeliyim, eşimin ailesi aslen doğulu ama hepsi uzun süredir karadeniz'de yaşıyor. Ona rağmen ben aman aman anlaşamıyorum. Biraz sizin karakterinize bağlı. Ben kendimi uyumlu biri olarak bilir tanırım ama iş farklı kültürler ve zihniyet konusuna gelince çizgilerim keskinmiş. Koca sülale birbiriyle kanlı bıçaklı bile olsa düğün dernekte cenazede sanki araları çok iyimis gibi davranır, cepleri cüzdanları çoğunlukla birdir, aileler çocuklarına evli de olsa müdahale etmeyi çok sever vs. Ben harala gürele kendi sınırlarımi koruyorum onun dışında zaten ikili ilişkilerde yine uyumlu bir insanımeşimi seviyorum ama düşünüyorum da en basa dönsek hiç ugrasmazdim açıkçası.
![]()
Benim eşimin amcası kayinvalidemlerle bitişik evlerde oturuyorlar. Senelerdir konuşmuyor amcası bizimkilerle. Yolda görse yolunu değiştirir ya da asla selam bile vermez o derece. Kaynım evlendi düğüne geldi sanırsın düğün sahibiİşte ben bu saçma olayı hiç anlamıyorum, bir insan bir insanla kanlı bıçaklı kavgalı oldugunu neden el alemden saklamak ister kuyrugunu dik tutar aman onun ağzına laf vermeyelim bu bizi duymasın falan, madem öyle olmak kötü ve utandırıcı birşey neden kanlı bıçaklı olunur ben bu tip insanlarla asla anlaşamıyorum ya ben birisiyle konusmuyor isem konusmuyorumdur yani milleti de ilgilendirmez değilmi.. evet bu dogu kökenli ve küçük yerlerde yaşayan çoğu insanda var. Normal mi
Benim eşimin amcası kayinvalidemlerle bitişik evlerde oturuyorlar. Senelerdir konuşmuyor amcası bizimkilerle. Yolda görse yolunu değiştirir ya da asla selam bile vermez o derece. Kaynım evlendi düğüne geldi sanırsın düğün sahibihatta oynarken kaynimi alnından öptü hahahahah travma resmen bende bu olay
![]()
Benim hafsalam almıyor artık saldım onların sulaleden her gördüğüme selam verir oturur konusurum herkesle iyi anlaşıyorum kim kimle ne olmuş yetişemiyorum çünküyani bu çok enteresan gerçekten… ve komik yani .. bide bunların aralarında konusmadıgı insanlardan biri öldükten sonra onun ailesiyle konuşmaya başlayanları da var kör öldü badem gözlü oldu zaar
ben gorus diyenlere katilmiyorum. bu kismet isleri belli olmuyor, bazen gorusuyorsun bir bakiyorsun yuzuk parmaginda :). ya da manipule edilebilirsin. zaten deplansmandasin orada. benim bekarken kesinlikle olmaz dedigim seyler vardi, iyiki de onlara gore gorusmusum, en azindan bariz sorun olabilecek seyleri devreden cikarmis oluyorsun.Herkese merhaba,
İki senedir doğuda bir ilçede görev yapıyorum. Tecrübe ettiğim kadarıyla kültürel farklılıklarımız oldukça fazla. Hep buradan biriyle yapamayacağımı, burada yaşamak istemediğimi söylerim. Hoşlanan, tanışmak isteyen insanlarla görüşmüyorum genellikle. Kültürel farklılıklar, yaşam tarzı, düşünce yapısı açısından anlaşmamız zor gibi geliyor. Benden hoşlandığına emin olduğum biri var. Meslek sahibi ancak babasıyla iş yapıyor şu an. Buradan gidebilir mi, aile yapısını falan bilmiyorum. Bu kişinin yakında geleceğini tahmin ediyorum. Bir yanım yine olacak iş değil diyor, ön yargılı davranıyorum. Bir yandan da tanımadan bilemem, belki karakteri düzgün, anlaşabileceğim bir insan diyorum. Siz olsanız tanımaya çalışır mıydınız?
Doğuda, güneydoğuda hala okuma yazma bilmeyen kadınlar var, haberlerde görüyoruz cocuk gelin kültürü hala varHerkese merhaba,
İki senedir doğuda bir ilçede görev yapıyorum. Tecrübe ettiğim kadarıyla kültürel farklılıklarımız oldukça fazla. Hep buradan biriyle yapamayacağımı, burada yaşamak istemediğimi söylerim. Hoşlanan, tanışmak isteyen insanlarla görüşmüyorum genellikle. Kültürel farklılıklar, yaşam tarzı, düşünce yapısı açısından anlaşmamız zor gibi geliyor. Benden hoşlandığına emin olduğum biri var. Meslek sahibi ancak babasıyla iş yapıyor şu an. Buradan gidebilir mi, aile yapısını falan bilmiyorum. Bu kişinin yakında geleceğini tahmin ediyorum. Bir yanım yine olacak iş değil diyor, ön yargılı davranıyorum. Bir yandan da tanımadan bilemem, belki karakteri düzgün, anlaşabileceğim bir insan diyorum. Siz olsanız tanımaya çalışır mıydınız?
Valla eşim doğu Karadenizli. Eksiği yok fazlası var kusura bakmayın. Erkekler çocuk gibi görülüyor ne dese idare et erkektir kafası. Aşırı küfürbazlar bir kere. Nokta virgül yerine kadın erkek küfür kullanıyorlar.Niye gömdünüz bizi ya ben rizeliyim hiç böyle şeyler yok bizdetabii genellememek doğru her ilin iyisi kötüsü muhakkak vardır.
ya bi arkadaşımın yakın arkadaşı çocuk karadenizliValla eşim doğu Karadenizli. Eksiği yok fazlası var kusura bakmayın. Erkekler çocuk gibi görülüyor ne dese idare et erkektir kafası. Aşırı küfürbazlar bir kere. Nokta virgül yerine kadın erkek küfür kullanıyorlar.
Kendi memleketlerinden başka yer de beğenmezler. En mükemmel onlardır.
Yok ya ben de şimdiki aklımla karadezliyle evlenmezdim.
Doğulu biri değilim, arnavutum cok şükür. Doğulu koca almadım.Yorum yapan hemen hepsi ya doğulu biriyle evlenmiş yada evlenmek üzere ona rağmen hepsi olumsuz yorum yapmış. Madem o kadar pişmansınız ne diye hala evlisiniz yada nişanlısınız diye sormak istiyor insan.
Belki benim çevrem böyledir bilmiyorum ki. Dediğim gibi genellememek lazım. Bana da doğu kültürü tuhaf geliyor mesela. Gerçi benim eşim doğulu değil iç Anadolu Kürtlerinden ama yaşam tarzları bana o kadar aykırı ki. Ona da sorsan anormal olan biziz.Valla eşim doğu Karadenizli. Eksiği yok fazlası var kusura bakmayın. Erkekler çocuk gibi görülüyor ne dese idare et erkektir kafası. Aşırı küfürbazlar bir kere. Nokta virgül yerine kadın erkek küfür kullanıyorlar.
Kendi memleketlerinden başka yer de beğenmezler. En mükemmel onlardır.
Yok ya ben de şimdiki aklımla karadezliyle evlenmezdim.
Eşim bir Karadenizli olarak deniz görmüş doğuluyuz diyor. Aslında aşırı benziyoruz diyor meselaBelki benim çevrem böyledir bilmiyorum ki. Dediğim gibi genellememek lazım. Bana da doğu kültürü tuhaf geliyor mesela. Gerçi benim eşim doğulu değil iç Anadolu Kürtlerinden ama yaşam tarzları bana o kadar aykırı ki. Ona da sorsan anormal olan biziz.
Nereli acaba eşiniz ? Evet öyle derler Kürtlerin deniz görmüş hali diye. Trabzon ve Rize merkez insanı değişiktir biraz sizin saydıklarınız doğru artı olarak kavgacıdırlar herkesin belinde silah vardır, doğru bildiklerini asla değiştiremezsiniz, inatçıdırlar.Eşim bir Karadenizli olarak deniz görmüş doğuluyuz diyor. Aslında aşırı benziyoruz diyor mesela![]()