Doğulu erkek arkadaş

can_yoldas1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
121
0
46
İstanbul
:26:arkadaşlar merhaba.benim erkek arkadaşım doğulu.istemeye gelcekler malumunuz ilk anne bilir sonra baba bilir bu durumu.annem babama iletmiş böyle böyle diye.babam doğulu olduğunu duyunca yüzünü eksitmiş.kendisi doğulu ama hiç benzemiyor oralılara.aynı bzizim gibiler.ayrıca kendiside çok iyi.benim için önemli olanda kalbi.fiziksel özelliği değil.napcam bilmiyorum.yardımcı olur musunuz?ben onu çok seviyorum ve arkasındayım herseyde.2 arada kaldım

Son düzenleme:
aslnda böyle yaklaşm yanlş ama çoğu insan böyle düşünüyo.ben de ailemden çoğu defa duyuyorum birinden bahsederken kürtmüş falan diye. üzücü yaa yıkamadık tabuları..işiniz zor

evet toplumumuzda sadece doğulu batılı değil
en büyük sorunladan biri
mezhep farklılığı

insanlar bu durumdanda çok muzdarip

:96:

Babanız sadece yüzünü ekşitmekle kalmışsa bişey dememişse şansınızı deneyin.Her anne baba evladının iyi olmasını ister istisnalar hariç.En azından tanısaydı bi fikri olurdu babanında.Kimseyi tanımadan yorum yapmamak lazım.Her yerin bi çürük elması vardır doğulularında adı çıkmış vaziyette ama öyle iyi insanlarıda varki şahsen severim umarım hrşey gönlünüzce olur :93:

babanıza BATILI deseydınız gene yuzunu ekşiltecektı çünkü siz onun evladısınız sizi çok sevdığı için kıskanıyordur onunla karşılıklı konuşmalısınız babanıza eşiniz olacak adamı tanımalı ve iyi tanıtmalısınız artısıyla eksisiyle

Canım benim karşındaki insanın nereli olduğu değil adam olup olmadığı önemli...Bunuda iyice araştırmadan anlayamazsınnn.Heryerin iyisi kötüsü var...Mesela benim memleketime görede k.denizlileri sevmezler...Ama benim çoğu arkadaşım k.denizli...Ama bi güneydoğulu olarak sana sadece şunu söyleyebilirim.Doğunun erkekleri mert olurr...Dürüst olurr...Benim eşimde doğuluu...Ama sadece doğum yeri orasıı...Gayet güzelde anlaşıyoruzz...Sen fazla memleketlere takılma ailende takılmasın.Sen karşındaki insana insan olarak dikkat et sadece...Allah hakkında hayırlısını versinn...

karşılıklı konuştuk hayır demiyorum araştıracam dedi.evet haklısınız herkes ister iyi olsun iyi yere gitmesini ister.tanımadan yorum yapmaları çok saçma.adı çıkınca canı çıksın derler ya o vaziyetteyiz şu an.amin inş canım.herkesin gönlüne göre olsun...

evet haklısın canım bende o şekilde artık tanıtmaya çalışacağım:)

eşim doğulu ama ne huyunu ne bana yaklaşımını ne yardım ve desteğini hiç bir batılıya değişmem.
sen kendi adına iyi ölç tart erkek arkadaşından emin misin mutlu olacak mısın sen eminsen ailende ikna olacaktır korkma tanıştır. benim ailem de çok tepki verdi ben ısrar ettiğim için izin vermek zorunda kaldılar yaklaşık 3 yıldır evliyiz ve bir gün bile pişman olmuş değilim

gerçekten katılıyorum...iyi araştırdım çok konuştum ne kadar dürüst olduğunu anladım.evet her yerin var iyisi kötüsü ama bir kere adı çıkmış ya leke sürülmüş ya kafalarda aynı sorun...evet haklısınız çok dürüst mert değer veriyor herseye...benim arkadaşımının da doğum yeri ora ama doğma büyüme buralı istanbullu.ne güzel allah tamamını erdirsin.mutlu mesut etsin inş.evet takılmıyorum artık daraldım resmen...amin inş cümlemiz için çok teşekkür ederim allah razı olsun..

evet haklısınız bende değişmem.gerçekten bizden farklılar.bizden daha saygılı,yardımsever,sevgisini gösteren bir insanlar.evet eminim emin olmasam söylemezdim tanıştırmazdım bile..ne güzel annemde aynısını diyor.dik durduğun ve istediğin sürece kimse karışamaz diyor.allah mesut etsin inş devamlı öyle olursunuz.allah razı olsun içim rahatladı...

Bencede kesinlikle "nereli" oldugu degil birbirinizle ne kadar "uyumlu" oldugunuz onemli. Kulturel farkliliklar olabilir ama eger bunlari karsilikli hosgoruyle karsilarsaniz problem kalmaz. Isi gucu varmi? Aile sorumlulugu tasiyabilir mi? Saygili efendi bir insan mi? Sizi seviyor mu? Onu her ortaminiza gururla sokabilir misiniz? iste bunlarin cevaplari evetse, sorun yok :)

Sen nerelisin canım eğer o kültüre uzak değilsen sorun değil. Ben uzun bir süre doğuda çalıştım Muğlalıyım orada evlenme teklifi eden çok olmuştu ama imkansız yapamazdım adetler gelenek görenekler bizlere göre çok farklıydı. Bence onların kendi aralarında evlilik yapması daha mantıklı tabi bu kişiden kişiye değişir.

canım siz anlaştıktan aileler de kaynaştıktan sonra nereli olduğu hiiç önemli değil. önemli olan görgülü bir insan olması,seni sevip sayması. gerisi boş.

Cidden hala bu ayrımı yapan insanların olması ne üzücü.

Kendisi de doğuluymuş babanızın ee sorun ne?

var malesef böyle ayrımı yapan babalar anneler. kimisi kızına doğulu damat istemez, kimisi de oğluna batılı gelin istemez. kimisi mezhepten olayı çıkartır kimisi din yüzünden kız kardeşini öldürür başka dinden biriyle evlendi diye. insana insan olduğu için değer vermeyi öğrenemeyen bir kesim var malesef bu memlekette.

Nereli olduğu önemli değil ama aile kökeni yaşayışına ve gelenek göreneklerine yansır.
Dürüstmüş,mertmiş...Bunlar çok güzel ama zaten olması gereken değerler.
Asıl önemlisi,uyum sağlayabilecek misiniz ?
Sevgiliyken her şey güzel,hayat tozpembe,samanlık seyran,aşkımız yeter diye düşünülür.Ama evlilik öyle değil.
En önemlisi aile oluyorsun ve o aileye iki tarafın aileleri de dahil oluyor.
Erkek arkadaşının ailesinin geline bakışı,kendisinin eşten beklentisi vs...
Bunları iyice anlayıp dinlemeden,kesin karar verme bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…