Doğulu erkek arkadaş

evet haklısınız.ne kadar birbirimizle uyumlu olursak hersey çözülür diye umut ediyorum.hepsi evet inş sorun kalmaz canım.allah razı olsun...

Ben de İzmirliyim sonuçta.Dil,din,ırk ayrımı yapmayı kendime yakıştıramıyorum.Önemli olan kim olduğu değil,insan olup olmadığıdır benim için.Ben şahit olduğum aksaklıkları söyledim ve gerçekten de üzücü.Sizin dediğiniz farklı bir konu.Vatanını seven,onun için çabalayanlardan bahsediyorum.Neyse aynı şeyi söylüyoruz zaten...

ben de seninle aynı durumdayım malesef, ben izmirliyim..senin baban yüzünü ekşitmekle kalmış sadece.. benim babam "asla asla " diyor başka da bişey demiyor..tanışmaya bile yanaşmadı "ben muhattap olmam kürtle" dedi.. bunu söylediği için bence kendinden utanmalı..keşke babam da kürt olsaymış ama kızlarına doğru düzgün baba, eşine düzgün bi eş olabilseymiş..şu anda ayrı yaşıyoruz ...ama hala ben rıza bekliyorum ne yapayım içim el vermiyor

Son düzenleme:

ben istanbulluyum.bayağı uzağız.ama sorduğuma göre adet gelenek görenek istanbul gibiymiş.bir fark yok dediler.ailem o yüzden bunu düşünerek iyi düşün yapabilirmisin diyor.

ben bu gibi durumlara üzülüyorum doğulu batılı alevi sunni ama maalesef oluyor işte sabırlı olup babanı ikna et eğer seviyorsanız üstesinden gelirsiniz sonra baban bakarsın çok sever

bu dediklerinize katılıyorum..insanız sonuçta ya..ama evlenince ailelerde karışıyor ya işte doğulunun yaşam tarzını göz önüne getirmeli..yani kısıtlamalar getirirmi çok?,ailesinin yaşadığı yeremi götürecek evlenince?,çalışmak istese ama kısıtlama getirilse vb.. şeylere ne diyor bunlara bakılmalı..
başlığı açan arkadaşım sevdiğinle konuştunmu bunları??fikirleriniz uyuşursa olur ama ciddi düşününca yapamam diyenler oluyor sen ne düşünüosun??

babam doğulu değil erkek arkadaşım doğulu.babam istanbullu olduğu için sorun çıktı.doğulu olsaydı zannetmem sorun çıksın...

bende böyle birşeye şahit oldum..kızını vermek istemedi doğulu diye..aynı demediği kalmadı..kız ağladı falan.2 3 sene direndiler..ama şimdi 2 yaşında çocukları var maşallah..inşallah sende mutlu olusun..babanla aranı açmasan??yani düzelir umarım..bir erkek arkadaşım anlattı kendisi doğulu ama,göçmen kızını istememiş ailesi..yani çok var böyle..ama bunlar sevmedikleri dışladıklarından değildir bence..yani farklar yüzündendir..aynı mahalleden iki insan bazen anlaşamıyor ondan babalar anneler böyle birazda arkadaşım..

Bende bunu kastetmistim. Benim bir tanıdıgım da suan nisanlı haziranda dügünleri var kendisi karadenizlidir.Tam olarak nisanlısının memleketini bilmedigimden dogulu yazıyorum yanlıs anlasılmasın. Mesela kayınpederinin iki tane esi var istemeye geldiklerinde bayanlar ayrı, erkekler ayrı oturmuslar. Arkadas ben calısıcam diyormus iclerinden biri, bizde kadınlar calısmaz izin verilmez diyormus. Bizde herkes bir cevrede otururlar diyormus. Hepsi böyle olacak diye birsey yok elbette. Ama karsı cıkan insanlar bunları düsünerek karsı cıkıyorlar herhalde..

Son düzenleme:
insan heryerde insandır bölge fark etmez belki sen onunla daha mutlu olacaksın kürt olsa ne olacak ne fark edecek oda insan değilmi

arkadaşım zaten diğer yorumlarımdada demek istemiştim yani doğuluda değil tek yaşam tarzı heryerde farklı..yani görüşler..ben batının birçok köyünde kaldım mesela ve düğünlerine katıldım erkek ve kadın hayatta yan yana oturamaz,birbirlerini göremez onların adetiymiş..her yerde farklı şeyler var,önemli olan bunları yapabileceğine inanmak..ama bazen insan kendine güvense bile malesef zaman sonra yoruluyor..bu yüzden kültür ve yaşam görüşleri göz önüne alınmalı..anacı babacı olmayan bir adam bile bir konuda anasının dediğine kayılıp onu uyguluyor yani..

son olarak diyeceğim bence doğulu olsun batılı olsun ayrım yapmıyorum.hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz.aynı yerde aynı şeyleri yaşıyoruz.ne olursa olsun yeterki doğru,dürüst,saygılı,sevgili,mert olsun yeter...kürt olmuş batılı olmuş sonuçta o da insan bizim gibi.kim ne olursa olsun kökenini inkar etmemeli.gurur duymalı.atsan atılmaz satsan satılmaz olayı.o yüzden herkes için herseyin hayırlısı...benimde çok doğulu arkadaşım var hepsi gururla anlatıyorlar kendilerini.bizden daha çok insana değer verdikleri kesin...

Tabiki öyle.
Herkes bir degildir, Heryerin iyisi de kötüsü de vardır.

camın mesajını aldım ama atamadım sana karşılık napayım?

Bu işin insan olup olmamakla ilgisi yok arkadaşımızın asıl sorunu kültür farklılığı. Kuzenimin sevgilisinin ailesi de Aydın da oturuyorlarmış ama hiç değişmemişler yani başka bir ilde yaşasalar bile çoğu değişmiyor. Bir de bu durumu ailesinin içine gikrmediğin süre pek anlayamazsın. Doğuda gördüğüm evlilikler yaşam tarzı batıda yaşamış birine pek uymuyor.

benim eşimde doğulu ilk tanıştığımızda bunu sorun yapmıştı insanların böyle önyargılarından dolayı benimde olumsuz olcağmı sanmıştı heralde...ben asla böyle bi ayrım yapmam eşim bence dünyanın en mükemmel insanı ve her konuda bana çok yardımcıdır..bizim ailelerimiz arasında büyük fark var..ailesiyle bazen problemlerimşz oluyo kültür farkı ve hayata bakışlarımız fArklı ama benim için önemli olan eşim benim ailemde eşimi çok seviyo ve asla böyle bi doğulu takıntıları olmadı bence sevginin arkasında dur eğer ona güveniyosan onu gerçekten seviyosan ve iyi anlaşıyosanız çünkü evlilikte en önemli olan bunlar ne kökeni ne ailesii bunlar sonra gelen detaylar....

çok teşekkür ederim güzel dileğin için çok sağol arkadaşım..işte ne olursa olsun yine de rıza almak istiyorum ben de...hayırlısı olsun inşallah hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…