- Konu Sahibi can_yoldas1
-
Bencede kesinlikle "nereli" oldugu degil birbirinizle ne kadar "uyumlu" oldugunuz onemli. Kulturel farkliliklar olabilir ama eger bunlari karsilikli hosgoruyle karsilarsaniz problem kalmaz. Isi gucu varmi? Aile sorumlulugu tasiyabilir mi? Saygili efendi bir insan mi? Sizi seviyor mu? Onu her ortaminiza gururla sokabilir misiniz? iste bunlarin cevaplari evetse, sorun yok :)
genelde dediğim şey yüzünden dışlanıyorlar ondan demek istemiştim..alakalı yani dışlanmalarıyla..size dememiştim yani siz yapıyorsunuzdur diye..üstünüze alınmayın..haklısınız diyemeyen var ama kimse durduk yere dışlamaz onu anlatmaya çalıştım..neyse bu yanlış anlaşılacak bir konu..başlığı açan toparlamalı..yoksa sizle ben böyle ayrımcılık hakkında konuşuyoruz sanılabilir ve tartışmayada döüşebilir..ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama.
Sen nerelisin canım eğer o kültüre uzak değilsen sorun değil. Ben uzun bir süre doğuda çalıştım Muğlalıyım orada evlenme teklifi eden çok olmuştu ama imkansız yapamazdım adetler gelenek görenekler bizlere göre çok farklıydı. Bence onların kendi aralarında evlilik yapması daha mantıklı tabi bu kişiden kişiye değişir.
Ben de İzmirliyim sonuçta.Dil,din,ırk ayrımı yapmayı kendime yakıştıramıyorum.Önemli olan kim olduğu değil,insan olup olmadığıdır benim için.Ben şahit olduğum aksaklıkları söyledim ve gerçekten de üzücü.Sizin dediğiniz farklı bir konu.Vatanını seven,onun için çabalayanlardan bahsediyorum.Neyse aynı şeyi söylüyoruz zaten...
Erkek arkadaşınız "doğulu"
Babanız "doğulu"
Ama çok şükür benzemiyor oralılara, "siz" e benziyor.
"Siz" kimsiniz bu arada?!?
Bence bu ayrım sizin kafanızda da var maalesef.
Yazık yazık bir ülke böyle bölünüyor işte
ben de seninle aynı durumdayım malesef, ben izmirliyim..senin baban yüzünü ekşitmekle kalmış sadece.. benim babam "asla asla " diyor başka da bişey demiyor..tanışmaya bile yanaşmadı "ben muhattap olmam kürtle" dedi.. bunu söylediği için bence kendinden utanmalı..keşke babam da kürt olsaymış ama kızlarına doğru düzgün baba, eşine düzgün bi eş olabilseymiş..şu anda ayrı yaşıyoruz ...ama hala ben rıza bekliyorum ne yapayım içim el vermiyor
bu dediklerinize katılıyorum..insanız sonuçta ya..ama evlenince ailelerde karışıyor ya işte doğulunun yaşam tarzını göz önüne getirmeli..yani kısıtlamalar getirirmi çok?,ailesinin yaşadığı yeremi götürecek evlenince?,çalışmak istese ama kısıtlama getirilse vb.. şeylere ne diyor bunlara bakılmalı..
başlığı açan arkadaşım sevdiğinle konuştunmu bunları??fikirleriniz uyuşursa olur ama ciddi düşününca yapamam diyenler oluyor sen ne düşünüosun??
Bende bunu kastetmistim. Benim bir tanıdıgım da suan nisanlı haziranda dügünleri var kendisi karadenizlidir.Tam olarak nisanlısının memleketini bilmedigimden dogulu yazıyorum yanlıs anlasılmasın. Mesela kayınpederinin iki tane esi var istemeye geldiklerinde bayanlar ayrı, erkekler ayrı oturmuslar. Arkadas ben calısıcam diyormus iclerinden biri, bizde kadınlar calısmaz izin verilmez diyormus. Bizde herkes bir cevrede otururlar diyormus. Hepsi böyle olacak diye birsey yok elbette. Ama karsı cıkan insanlar bunları düsünerek karsı cıkıyorlar herhalde..
arkadaşım zaten diğer yorumlarımdada demek istemiştim yani doğuluda değil tek yaşam tarzı heryerde farklı..yani görüşler..ben batının birçok köyünde kaldım mesela ve düğünlerine katıldım erkek ve kadın hayatta yan yana oturamaz,birbirlerini göremez onların adetiymiş..her yerde farklı şeyler var,önemli olan bunları yapabileceğine inanmak..ama bazen insan kendine güvense bile malesef zaman sonra yoruluyor..bu yüzden kültür ve yaşam görüşleri göz önüne alınmalı..anacı babacı olmayan bir adam bile bir konuda anasının dediğine kayılıp onu uyguluyor yani..
arkadaşım baban yada annen doğulu diye dışladıklarından değil birtek bence yüzünü ekşitip istemediklerini belli etmeleri....yani doğulu bir insanla batılı insanın yaşam farkı oldukça farklı..fikirler ,evdeki aile içindeki yaşam farkı bile farklı...ben egeliyim ama çevremdede doğulu arkadaşımda var evlilerde gerçekten o fark gözle görülecek kadar büyük...tamam anlaşırsınız seversiniz ama o farklara ayak uydurabilirmisin??herşey seviyorum boyun eğerimlerle olmuyorda..baban onları düşündüğü için istemiyor olabilir..
camın mesajını aldım ama atamadım sana karşılık napayım?
yok bişey demesende olur..ben sadece fikrimi demek istemiştim..ama yinede çok sağol
çok güzel yazmışın canım allah razı olsun.allah inş sevdiğine bağışlasın...gönlüne diline sağlık...
bende böyle birşeye şahit oldum..kızını vermek istemedi doğulu diye..aynı demediği kalmadı..kız ağladı falan.2 3 sene direndiler..ama şimdi 2 yaşında çocukları var maşallah..inşallah sende mutlu olusun..babanla aranı açmasan??yani düzelir umarım..bir erkek arkadaşım anlattı kendisi doğulu ama,göçmen kızını istememiş ailesi..yani çok var böyle..ama bunlar sevmedikleri dışladıklarından değildir bence..yani farklar yüzündendir..aynı mahalleden iki insan bazen anlaşamıyor ondan babalar anneler böyle birazda arkadaşım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?