Aynen öyle:) teşekkür ederim yorum icinTek çare gündelikçi birisini tutmanız. Anneniz gelsin hem size manevi destek olur. O bile çok kıymetli bence.
Işte bende sıkışırsak tutamazsam diye düşünüyorum. Olmadi ayarlanacak bir şekilde tek olsam ev kitlenip işte çıkmaz çok:) ama annemin de büyük kızımdan yana yardımı çok olurAnnenizin yaptığı size uymuyorsa nazınız paranıza geçer,tutun birini 15 gün rahat edin.
Doğumdan sonra ne kadar kalacak ki anneniz? Haftalarca kalmayacaksa haftada bir iki yardımcı tutup idare edin. O gidince yardımcınız tekrar gelir olur biter.Arkadaşlar eşim göreve gitti 3 hafta yok hamileyim 29 haftalik annem tek kalmayalım diye geldi sağolsun. Doğum da da çağırmayı düşünüyorum ama söyle bi sorunum var. 6 yaşında kızım var doğumdan sonra annemin çok yardımı olur yemek konularında falan da öyle tabi. Aramız da normalde çok iyidir. Yanlız ben temizlik ve düzen seven bir insanım özellikle evde bebek varken. Annnem yemek yaparken aşırı dağıtır öyle yapar. Temizlik sevmez yapmaz yapsada düzgün yapmaz uğraşamaz. Bu aklıma çok takılıyo. Evim küçük azcik toplamasam yapmasam bide giriş kat pislik götürüyo annem bu konu da yardımcı olmaz olsa bile inanın temiz olmaz. Sizce ne yapmalıyım sadece bu temizlik konusu aklıma takılıyor:) 6 yaşında kızım olmasa çağırmam annemi çok rahat idare ederim. Temizlikçi tutayım hafta da bi diyorum ama sağolsun annem 2 günde mutfağı kullanılamaz hale getiriyo
Amin teşekkür ederim :)Ilk 10 gün ya da 2 hafta bişey yapamazsınız belki ama sonrasında yemekleri siz yapin gerisiyle anneniz ilgilensin. Hayırlı doğumlar, Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Ben 2 hafta yeterli diyorum annem 1 ay kalırım diyorDoğumdan sonra ne kadar kalacak ki anneniz? Haftalarca kalmayacaksa haftada bir iki yardımcı tutup idare edin. O gidince yardımcınız tekrar gelir olur biter.
1 ay çok ya, sezaryen'de 2 hafta anlayabilirim ama normal doğum olacaksa ve başka sağlık sorunu yaşamayacaksanız 1 hafta bile yeter. Ben ikinci doğumuma da kimseyi çağırmayacağım.Ben 2 hafta yeterli diyorum annem 1 ay kalırım diyor
Elbette çok yardımı olur ama hem kadına iş gördürtüp hem de eleştirirseniz de hoş olmaz. Lohusa kafası bambaşka oluyor,daha şimdiden annenizin yaptığı iş çok da kafanıza yatmıyorken doğumdan sonra nasıl olursunuz bilemedim. Sonuçta ev sizin düzen sizin,ama iş yapan kişi anne olunca laf edilmiyor mecburen katlanılıyor. Bu sizi yıpratırsa hiç girişmemek daha doğruIşte bende sıkışırsak tutamazsam diye düşünüyorum. Olmadi ayarlanacak bir şekilde tek olsam ev kitlenip işte çıkmaz çok:) ama annemin de büyük kızımdan yana yardımı çok olur
En iyisi cagrmamak aslinda da iste büyük kızım la çok güzel ilgilenir1 ay çok ya, sezaryen'de 2 hafta anlayabilirim ama normal doğum olacaksa ve başka sağlık sorunu yaşamayacaksanız 1 hafta bile yeter. Ben ikinci doğumuma da kimseyi çağırmayacağım.
O süreçte mutfağa girmeyin en iyisi canınız sıkılmasınEn iyisi cagrmamak aslinda da iste büyük kızım la çok güzel ilgilenir
Ben çağırmadım:) kendi gelmek istedi. Ben doğumdan sonra temizliğimi falan kendim yapmistim kendime de baktım yemeğimide yaptım:) kendi gelmek istedi yemek yap diyen yok kendi yapcam diyor kızıma baksa evi bi süpürse bana yeter.Teşekkür edeceğinize böyle yazmanız ne bileyim...
Hem şehir dışından düzen bozup gelecek, hem evde yemek yapacak + 6 yaşındaki çocuğa bakacak. Muhtemelen sizde ilk günler pek iyi durumda olmazsınız, size de bakar. Tüm bunların içinde bal dök yala bir ev bekleyemezsiniz.
Para verip , yardımcı tutacaksınız madem.
O süreçte mutfağa girmeyin en iyisi canınız sıkılmasın
Ya haklisiniz da ben annem3 diyorumki olmadi kadin tutarım haftada bi diyorum:) ben varken gerek yok diyor. Bi iş yapacağım zaman mesela yapma otur sen diyor kendi de yapmıyor beni bu geriyorElbette çok yardımı olur ama hem kadına iş gördürtüp hem de eleştirirseniz de hoş olmaz. Lohusa kafası bambaşka oluyor,daha şimdiden annenizin yaptığı iş çok da kafanıza yatmıyorken doğumdan sonra nasıl olursunuz bilemedim. Sonuçta ev sizin düzen sizin,ama iş yapan kişi anne olunca laf edilmiyor mecburen katlanılıyor. Bu sizi yıpratırsa hiç girişmemek daha doğru
Eşiniz yardımcı olur size, gündelikçi hanım da alırsınız mesele kalmaz. Anneniz gelir mutlaka sonuçta kızı doğum yapıyor,ama gelince ona iş kalmamış olur misafir olarak oturur kimse de mutsuz olmazYa haklisiniz da ben annem3 diyorumki olmadi kadin tutarım haftada bi diyorum:) ben varken gerek yok diyor. Bi iş yapacağım zaman mesela yapma otur sen diyor kendi de yapmıyor beni bu geriyor
:) aynen öyle. Çok teşekkür ederim yorumunuz icinEşiniz yardımcı olur size, gündelikçi hanım da alırsınız mesele kalmaz. Anneniz gelir mutlaka sonuçta kızı doğum yapıyor,ama gelince ona iş kalmamış olur misafir olarak oturur kimse de mutsuz olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?