Doğuma Hazırlık Doğum Çantası...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım ben biraz da mecburiyetten aldım bazı şeyleri.. malum evimizde değiliz annemlerdeyiz herşeyi derli toplu bir valizde olsun diye bakım ürünleri alan Babamız zaten sersem gibi gelir heyecandan istanbul'dan gelicek doğum başlayınca zamanı belli değil.. onu da oraya koşturmamak adına biraz kapsamlı bir doğum çantası bizimki

Ben orkid yerine külotlu hasta bezi koydum çantama, belki ilk 1-2 gün orkid yeterli gelmeyebilir çünkü sezeryan olmak zorunda kalırsak 2 saatte bir değiştirmek için kalkamayabiliriz canım. Bence 2-3 tane de olsa çantana hasta bezi de koy, ne olur ne olmaz.

ilk dogumumda ben de doldurmustum ama cogunu kullanmadim. simdi bayaga azalttim. ben de yeni hazirladim. hastane icin hasta bezi koydum ben. hem sezeryan olucam hem de plesanta previa var kanama riskim cok. sut sagma makinesi aldim cunku erken dogum yapicam. zaten torbasina felan gerek yok ilk gunler biraz gelse sutum yeter. ama bebek icin tirnak makasidir,taraktir vs. almadim. mutlaka googus ucu kremi alicam. en onemlis :) cok cektim ilk hamileligimde. bir de kullan-at camasirlar var. cok rahat oluyor. tavsiye ederim. cok rahat etmistim.heryer eczane gerci. hastaneden almak istemezsem esm gidip alr eczaneden ne lazimsa. cok kalabalik olmak istemyorum ben bu sefer. ben esimi hastanede istemem zaten. eve gidip gelecek surekli. 4.5 yasinda da kizim var. onunla ilgilenecek. kizim ya babasiyla kalir ya anneannesiyle cunku. annem yanimda olacak.
iki tane gecelik goturuyorum. ilk gun giydirmiyolar aksama kadar hastane kiyafetiyle kalicam muhtemelen.
ama ilk dogumda insan heyecanli oluyor. neyle rahat edeceksen, tasimakta bisey yok. al yanina. ha 1 canta ha 2 canta. tedbir de iyidir.

iyi güzel herşeyi düşünmüşsünde çok kalabalık olmuş sanki gereksiz şeyler var listede külfet yapma kendine canım, ayrıca hasta bezi koymamışsın en önemli şey çok ihtiyaç oluyor

bencede biraz abartılı olmuş arkadaşım gereksiz şeyler çok fazla bi kısmını çıkar bence ....

su biberonu neden ?? ilk 6 ay sadece anne sütü,su falan yok
birde cnm bebekler fizyolojik olarak en cok kafadan üşür mutlaka penye bir sapka al
birde tırnak makası ,tarak falan ne alaka,banyomu yaptırcaklar ki??

Son düzenleme:
herşey güzel hoş ama bencede gerçekten çok fazla gereksiz eşya koymuşsunuz çok kalabalık bir doğum çantası olmuş üçüncü kez doğum yapmaya hazırlanan bir anne olarak tecrübeli sayılırım gerçekten koyduğunuz bir çok şey kullanılmayacak yük ettiğinizle kalacaksınız hayırlı sağlıklı doğumlar aldıklarınızı Allah kullandırmayı nasip etsin...

Dün doğum yapmış birisi olarak nerede hazırlıksız yakalandım anlatayım. Gece aniden suyum gelince işte o an yataktan kalktığım geceliğim ile kalakaldım. Sular gelirken ne giycem, değiştirsem mi yoksa altına orada duran pijamayı mı geçirsem tereddütünü kendimi takside buldum. Hala sular geliyordu ve 20 dakika sonra hastanede olacaktım. koltuğu da ıslatmış oldum şimdi düşünüyorum da keşke bir havlu ya da kalın pamuklu bir bezin üzerine otursaydım takside. Bir de kenara acilen yola çıkacak şekilde bir hırka, rahat bir terlik, pijama, gecelik ve havlu tarzı birşey hazırlayın başucunuza.
Şimdi diyeceksiniz doğum çantasına koyduk bunları yeni yeni. Ama inanın o anda çantayı açıp karıştıracak akıl kalmıyor. Elinize ne geçerse onlarla koşuyorsunuz. Ben 35. haftamda bunu yaşadım. Belki size de fikir olur.
Kızımı görmek için kalktım ancak dayanamadım sizle paylaşmak istedim. Öptüm arkadaşlar.

iyi güzel herşeyi düşünmüşsünde çok kalabalık olmuş sanki gereksiz şeyler var listede külfet yapma kendine canım, ayrıca hasta bezi koymamışsın en önemli şey çok ihtiyaç oluyor

canım hastabezini paketiyle olduğu gibi alıcam yanıma (çantamı ist.da hazırladım ve annemlerin yanına muğla'ya geldim hastabezini koymak gereksiz olacaktı. Hastabezi olduğu gibi kendi bi pakette götürücem çünkü bayaa bi su gelebiliyormuş sancı çekip beklerken kaç tane değiştireceğimizi kestiremediğimden paketle götürücem.

su biberonu neden ?? ilk 6 ay sadece anne sütü,su falan yok
birde cnm bebekler fizyolojik olarak en cok kafadan üşür mutlaka penye bir sapka al
birde tırnak makası ,tarak falan ne alaka,banyomu yaptırcaklar ki??

penye şapkaları var, bir tane hurcunun içinde bir tane de diğer hastane çıkışı torbasının içinde. bu arada su biberonunu (yine herşeye hazırlıklı olmak için) sütüm ilk saatler gelmez de şekerli su vs vermek durumunda kalırlarsa diye koydum çantaya. burada doğunca yıkıyorlar bebeği, tarak da eğer saçları arasında konak olursa temizlemek durumunda kalırsak diye

35 haftamı ne dıosun yaa ben 34 teyım ve okuyunca korktum ınan :)) ayy sana gore bakarsm 1 haftam kalmışş aboowwwww((

İlk bebeğimde doğum çantamı hazırlarken küçük hurçlardan (çorap-çamaşır hurcu diye satılıyor) rengarenk almıştım ve her birinin üzerine tuhafiyelerde satılan sevimki aplikelerden diktim. Her aplike farklı renkte ve desendeydi; ayıcıklı hurçta bebeğimin hastane çıkışı vardı, tavşanlıda yedek kıyafetleri... Pembe kelebekli hurçta geceliklerim vardı, eflatun çiçeklide yedek çamaşırlarım... Bu hurçlardan ihtiyacım kadar hazırladım. Hem taşıması kolay oluyor, hem de toplu duruyor. Doğum sonrasında yattığım yerden ablama talimat veriyordum; farecikli hurçtan tulumunu, civcivliden yedek geceliğimi ver diye :))) Hastane personeli bayılmıştı hurçlarıma, böyle birşeyi ilk kez gördüklerini söylediler. Size de tavsiye dereim, bir eşyayı aramak için elleriniz çantanın içinde gezinmemiş oluyor, hem de hastane odasındaki gardolaba hurçları rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz...

Bir de doğum çantamı hazırlarken bebek için aldığım fırça-tarak setini koymuştum da bizimkiler ne çok dalga geçmişti, istersen toka da koy, belki saçlarını öreriz diye... Kızım saçlı doğdu ve hemşire doğum sonrası bebek bakımı için geldiğinde bebekle ilgilenirken "Keşke yanınızda bebek tarağı olsaydı, saçındaki kalıntıları daha iyi temizlerdik ama doğum çantanızda yoktur herhalde" demişti. Ablam hemşireye tarağı verirken kahkahalarla gülüyorduk tabi :))) Doğduğunda ne kadar yıkasalar da bebek saçlıysa, saçlarına yapışmış olan kalıntıları çok iyi bir şekilde temizleyemeyebiliyorlar. Hem ne zaman neye ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz... Hiç kullanmayacağınızı bilseniz bile, yanınıza almak istediğiniz ekstralar çantanızda olsun. Nasılsa hepsini eşiniz taşıyacak, siz 9 ay bebek taşımışsınız, onlar da bir gün çanta taşısınlar dimi :))

Hatırladıklarımı yazayım:
İç çamaşır,
Çorap,
Düğmeli gecelik
Sabahlık
Terlik
Banyo havlusu (Bana doktorum ertesi gün duş aldırmıştı. çok rahatlatıyor)
şampuan vs.
Makyaj malzemeleri

Bebek için:
1 takım hastane çıkışı
çorap
penye şapka
battaniye
araba koltuğu

zaten ihtiyaç duyulan herşey hastanede oluyor. sadece çıkarken kendi kıyafetlerini giydiriyorsun.

bazı arkadaşlar biberon yazmış da biberon alan çocuğun memeye alışması çok zor olur.aslında hastanelerde hemşireler biberonu kabul etmiyorlar bu yüzden.sağlık ocaklarının duvarlarında bile yazıyor bu. kaşıkla veriliyor o yüzden biberon vermemeye çalışın.bir arkadaş yazmış biberon istedi hemşire diye de kaç kere gördüm hep kaşıkla veriyorlar.
bir de pede ihtiyacınız olacağını sanmıyorum arkadaşlar çünkü kanama çok oluyor ancak hasta bezi işe yarıyor.ben sezaryenle doğum yaptım,pede ancak 5-6 gün sonra geçebildim.belki daha önce geçen de vardır ama ilk iki gün en azından ped yeterli olmaz heralde.hasta bezi bol koyun çantanıza.lansinohu yanınızdan eksik etmeyin zaten.hatta önceden sürmeye başlayın göğüs uçlarınıza.

ne guzel bı hastaneymıs orasııı

Ben bu kadar abartılı bir doğum çantası duymadım da görmedimde yani nihayetinde savasa değil her kadının başından gecen güzel ve basit bir olayı yaşamaya gidiyoruz:) Konuyu açan sevgili arkadaşım doğumdan sonra bavullarındaki malzemelerin ne kadarını kullandın gerçekten çok merak ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…