ben bunların dörtte birini bile götürmedim.ona rağmen kullanmadığım şeyler oldu.aksi bir durumda babası halleder:)mesela bebeğim doğabilecek maksimum saçla doğmasına rağmen 1 haftadır taramaya başladım.
iyi güzel herşeyi düşünmüşsünde çok kalabalık olmuş sanki gereksiz şeyler var listede külfet yapma kendine canım, ayrıca hasta bezi koymamışsın en önemli şey çok ihtiyaç oluyor
su biberonu neden ?? ilk 6 ay sadece anne sütü,su falan yok
birde cnm bebekler fizyolojik olarak en cok kafadan üşür mutlaka penye bir sapka al
birde tırnak makası ,tarak falan ne alaka,banyomu yaptırcaklar ki??
Dün doğum yapmış birisi olarak nerede hazırlıksız yakalandım anlatayım. Gece aniden suyum gelince işte o an yataktan kalktığım geceliğim ile kalakaldım. Sular gelirken ne giycem, değiştirsem mi yoksa altına orada duran pijamayı mı geçirsem tereddütünü kendimi takside buldum. Hala sular geliyordu ve 20 dakika sonra hastanede olacaktım. koltuğu da ıslatmış oldum şimdi düşünüyorum da keşke bir havlu ya da kalın pamuklu bir bezin üzerine otursaydım takside. Bir de kenara acilen yola çıkacak şekilde bir hırka, rahat bir terlik, pijama, gecelik ve havlu tarzı birşey hazırlayın başucunuza.
Şimdi diyeceksiniz doğum çantasına koyduk bunları yeni yeni. Ama inanın o anda çantayı açıp karıştıracak akıl kalmıyor. Elinize ne geçerse onlarla koşuyorsunuz. Ben 35. haftamda bunu yaşadım. Belki size de fikir olur.
Kızımı görmek için kalktım ancak dayanamadım sizle paylaşmak istedim. Öptüm arkadaşlar.
ne guzel bı hastaneymıs orasıııdoğum yapacağım hastane zaten annemlerin orda özel hastane ve tek refakatçi şartı yok, özel büyük çatıkatı odaları var koltuklu çekyatlı.. Bir de çalışanlar dr.lar falan annemlerin arkadaşı o yönden biraz şanslıyım sanırım...
Açıkçası ben eşimi istiyorum yanımda eşim de yanımızda olmak istiyor, doğuma da girecek inşallah aksilik çıkmazsa. Annem de tabiki eminim kalır yanımızda hatta babam da :)ama sanırm ben özel şeylerimi eşime yaptırırım annem canım ama ne bileyim eşim de benim canyoldaşım yani sonuçta yaşlandığımızda da birbirimize biz bakacağız.. Iyisiyle kötüsüyle eşlerin birlikte kucaklayacakları bir deneyim olduğunu düşünüyorum doğumu.. En kötü durumları da (lavman,kanama,sancı,ağrı sızı vs... .. .) en iyileri de (bebeğin ilk ağlaması gözlerini dünyaya ilk açışı..) eşler bence birlikte yaşamalı.. Sonuçta bebeği yaparken özel gizli saklı olmuyor eşler arasında dünyaya gelirken de olmamalı diye düşünüyorum. Eşim de her anımızı birlikte yaşamak istiyor..
Annem zaten en başından beri biliyor doğuma eşimle gireceğimizi ve asla olumsuz bir tavır takınmadı. Bilmiyorum belki bazı anneler olumsuz bakıyor olabilir ama benim annem ve babam da bu mucizeye eşimle birlikte tanık olmam konusunda hep olumlular.
Babamıza da eşya koydum çünkü hastanede ne kadar kalacağımız belli olmayabilir, zaten doğum çantası hazırlamanın nedeni bence her an herşeye hazır olmaktır. Doğumun nasıl olacağı ya da süreci belirli bir eylem değil sonuçta.. Yani fazlası olsun da eksiği olmasın.. Hastanedeyken sonuçta eşim de benimle sıkıntı yaşayacak terleyecek yorulacak vs.. Onu da düşünmem gerekiyor, hepimizin rahatı için biraz kapsamlı bir çanta benimkisi :) doktorum eğer normal doğum olursa hastanede 1 gün kalacağımı söyledi ancak dediğim gibi sezaryene de dönebilir sağlıkla ilgili bir durum olursa ve o zaman bu süre 3 gün oluyor.. O kadar çok dinledim okudum ve tanık oldumki normal doğum diye saatlerce sancı çekip ardından mecburen sezaryen olan anneleri...
En iyisini düşünüp en kötüsüne hazırlıklı olmak gerekiyor diye düşünüyorum....
Uzun oldu ama =)
siz eşinizle doğuma girmek ve kalmak istiyorsunuz sanırım.. Bunu annenize anlatabilirsiniz.. Bu çok özel ve önemli anı babasıyla da paylaşmam gerekiyor sadece kendime saklayarak bencillik edemem o bizim parçamız ve dünyaya gelişini de eşimle yaşamak istiyorum diyebilirsiniz.. Sanmıyorum ki anneniz üzülsün...
Canimmm cok güzelmiş ama. Xl mevcut internette de kendi sayfasindada sen normalde kac beden giyip aldın merak ettim.Eki Görüntüle 492317 Magic Form Emzirme Pijama Takımı - Pijama - İç Giyim
Eki Görüntüle 492316
Boynerden aldım. Hem pijama hem de gecelik. tacı da mevcut.
Doğum çantası hazırlamanın mantığı bence hazırlıksız ana hazırlıklı olmaktır daha önce de dediğim gibi.. Evet herşey yolunda ve iyi giderse max. 2 gün kalınır ama hesapta olmayan bir durum karşısında ne yapacağız? Normal doğum diye girip hastaneye kanamalı bir sezaryenden 1 haftada da çıkabiliriz Allah korusun.. yani ne olacağı nasıl olacağı belli olan bir eylem değil doğum.
Saatlerce sancı çekip açılma olmazsa sezaryene de alınmak var ucunda.. Allah korusun herhangi bir durumda bebeğin küvözde kalması durumu da var...
Fazla ya da gereksiz gibi görünenler bence en iyiyi düşünüp en kötüye hazırlıklı olmak için koyulan şeyler..
(mesela süt pompası - ya bebeğim küvözde kalırsa ve benden süt sağmam istenirse?- , mesela baba için kıyafet -ya oyle bir süreç yaşanırsa ? sonuçta babamız bizi bırakıp eve gidip gelemez -yani en azından benim kocam gidemez- .. ya da ne bileyim size fazla gelenler ne bilmiyorum ama örneğin 10 tane yerine 25 tane bebek bezi? benim kanamam şiddetli olursa orkid vs yetersiz kalırsa bebeğimin bezinden kullanırım (bir çok deneyimli anne bebek bezlerinden kullanmış böyle durum yaşadıklarında) ya da başka bir anne adayının ihtiyacı da olabilir... gibi..gibi......)
İnşallah hazırlıklarım fazla ve gereksiz gelir ve birçoğunu kullanmadan geri eve getiririm sonuçta sırtımda taşımayacağım... Ama ya ihtiyacım olursa????
yukarıda da dediğim gibi EN İYİYİ DÜŞÜNÜP EN KÖTÜYE HAZIRLIKLI OLMAK GEREKİYOR BENCE.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?