normal doğumdada hastahanede kalınması şartmıdır acaba hastahanelerden nefret ederimde :)
Liste çok ayrıntılı düşünülmüş,konu sahibi her ihtimali düşünmüş fakat bazı şeyler bana fazlalık geldi.
Ben normal doğum için bişey eklemek istiyorum,kadın pedi ilk 1 hafta falan yetersiz kalıyor,1 paket hasta bezi alınması gerek :)
niye iki gün kalıyorsunuz. ben ilkinde normal doğum yaptım öğlen 3 te doğum yaptım akşam 6-7 gibi çıkmıştım hastaneden
bebek için şampuan koyacak mıyız
İlk bebeğimde doğum çantamı hazırlarken küçük hurçlardan (çorap-çamaşır hurcu diye satılıyor) rengarenk almıştım ve her birinin üzerine tuhafiyelerde satılan sevimki aplikelerden diktim. Her aplike farklı renkte ve desendeydi; ayıcıklı hurçta bebeğimin hastane çıkışı vardı, tavşanlıda yedek kıyafetleri... Pembe kelebekli hurçta geceliklerim vardı, eflatun çiçeklide yedek çamaşırlarım... Bu hurçlardan ihtiyacım kadar hazırladım. Hem taşıması kolay oluyor, hem de toplu duruyor. Doğum sonrasında yattığım yerden ablama talimat veriyordum; farecikli hurçtan tulumunu, civcivliden yedek geceliğimi ver diye :))) Hastane personeli bayılmıştı hurçlarıma, böyle birşeyi ilk kez gördüklerini söylediler. Size de tavsiye dereim, bir eşyayı aramak için elleriniz çantanın içinde gezinmemiş oluyor, hem de hastane odasındaki gardolaba hurçları rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz...
Bir de doğum çantamı hazırlarken bebek için aldığım fırça-tarak setini koymuştum da bizimkiler ne çok dalga geçmişti, istersen toka da koy, belki saçlarını öreriz diye... Kızım saçlı doğdu ve hemşire doğum sonrası bebek bakımı için geldiğinde bebekle ilgilenirken "Keşke yanınızda bebek tarağı olsaydı, saçındaki kalıntıları daha iyi temizlerdik ama doğum çantanızda yoktur herhalde" demişti. Ablam hemşireye tarağı verirken kahkahalarla gülüyorduk tabi :))) Doğduğunda ne kadar yıkasalar da bebek saçlıysa, saçlarına yapışmış olan kalıntıları çok iyi bir şekilde temizleyemeyebiliyorlar. Hem ne zaman neye ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz... Hiç kullanmayacağınızı bilseniz bile, yanınıza almak istediğiniz ekstralar çantanızda olsun. Nasılsa hepsini eşiniz taşıyacak, siz 9 ay bebek taşımışsınız, onlar da bir gün çanta taşısınlar dimi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?