• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü davetli sorunsalı

şımarık vs. olabilir diyecektim ki burayı okuyunca şok oldum
çağırmayın, alınırsa alınsın ortam olurda yanyana gelirseniz sorarsa çocukların rahat durmuyor e çocuk onlar diyeceğim sen de hiç çocuklarına dur demiyorsun orada yaramazlık yaparlarsa oradakilerde çocuk oradaki anneler sessiz kalmaz moralin bozulurdu senin için dersin... hem taş atar hem seversin böylelikle
canım ben çağırmıcam aslında annem çok istiyo çağır bak ayırma onları diye, milletin keyfini düşünüyo benden çok..ama fikri sevdim tabi bunu ona dersem ömrü billah konuşmaz benle çok alıngan:110:

cusss artik yaaa bu ne vurdumduymazliktir.Madem bu insanlarin yakininiz oldugunu dusunuyorsaniz uyarin anne babayi.uyaramiyorsunuz demek ki degiller.lafta sadece.Seni dusunmeyeni sen niye dusunuyorsun bu kadar.Bosver sakin cagirma enayi gibi.Fotolari da carsaf carsaf paylas Anlasin da konussun da Bilen bilir azman cocugu varmis Dur diyen eden de yok Dogur cocugu , sonra hergun birine yikil ohh ne ala dunya ! Ya boylesinden size ne fayda var , aksam ekmegi oraya mi bagli Allah askina , ne korktunuz o kadar , yok dedikodu edecekmis yok gucenecekmis Cehenneme kadar yolu var derim gecerim.Cok da tinn.beni dusunmeyeni ben hic dusunmem aninda silerim Bu kadar net ! Sizi enayi gibi goren bencil insanlardan hicbir zaman fayda gelmez.Anca yokluklarindan fayda gorursunuz.

Kuzenine söyle çocuğuna dikkat etsin o zaman.Ben olsam söylerim.Alınırsa ya da bozulursa umrumda olmaz.Herkes çocuğuna sahip çıksın.Hiç tahammül edemiyorum yaramaz çocuklara,hele onların gamsız annelerine hiç hiç edemiyorum.Daha eve gelmeden baştan söyle,normal zamanda bir şey demedim ama bu özel bir gün,ben bir sürü hazırlık yapacağım,gözün çocuğunun üstünde olsun de.Biraz sizlerde de hata buluyorum ben.Genelde çok şikayet var bu konularda ama hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz.Söyleyin annelerine,bak çocuğun ne yapıyor bu evin hali ne diye söylenin biraz.Tutturmuşsunuz bir misafirdir lafı.Öyle misafir olmaz.Misafir dediğin,kendi evinde olmadığı için çok daha fazla dikkat eder çoluğuna çocuğuna.Bunların ki gamsızlık,umursamazlık.Ayıp denen bir şey var.Gelsin çocuk benim evimin içine s.çsın,ben ay misafir onlar diyeyim,hiç diyemem kimse kusura bakmasın.Uyarımı yaparım,beklerim,baktım hala ses etmiyor gamsız anneler,çocuğunun kolundan tuttuğum gibi koltuğa savurturum o zaman kendine gelir annesi de.Hiç acımam,çok ciddiyim.

İşte benim düşüncem!

Çocuğunuz kaç yaşına girecek? 1 demeyin düşer bayılırım vallahi.
50 kişiye ne gerek var,çocuğu olan bir kaç arkadaşınızı çağırın.Sizin ve eşinizin ailesi de gelsin yeterli.50 kişi çok fazla.
Bir de çocukların ilgisini çekmek için bir odayı balonla doldurun orada oynasınlar,ben öyle yapıyorum
1 yaşına giriyor evet :) 50 kişi sadece kuzenler değil kuzenlere girersem 100 kişiyi bulur :) ya ben kalabalığında değilim ama fikir olarak evet ailemiz kardeşlerimiz ve bikaç arkadaş daha iyi ama çağırmazsam ayıp olur haa onlar bizi çağırmadıydılar ama neyse...

1 yaşına giriyor evet :) 50 kişi sadece kuzenler değil kuzenlere girersem 100 kişiyi bulur :) ya ben kalabalığında değilim ama fikir olarak evet ailemiz kardeşlerimiz ve bikaç arkadaş daha iyi ama çağırmazsam ayıp olur haa onlar bizi çağırmadıydılar ama neyse...
Sanırım ilk kez olacağı için hevesleniyorsun ama cidden işkence. İlk doğum gününde ben de çok kişi çağırmıştım(50 kişi değildi 25 civarıydı),sorunlu kimse yoktu,çocuklar da yaramaz değildi ama kızım çok huysuzlanmıştı kalabalık yüzünden. 29 ocakta 3 yaş doğum günü olacak Allah izin verirse,aklı erdiği için daha güzel olmasını istiyorum mesela ama yine az ve öz kişi çağırırım şahsen. Çocuğu yaramazlık yapan biri gelecekse de annesine kırmadan uyarırdım,sahip çıksın azıcık

canım ben çağırmıcam aslında annem çok istiyo çağır bak ayırma onları diye, milletin keyfini düşünüyo benden çok..ama fikri sevdim tabi bunu ona dersem ömrü billah konuşmaz benle çok alıngan:110:
konuşuır konuşur merak etme çocukları yüzünden laf işitmeye alışıktır sen görmemişsindir laf işittiğini
bizim de halamın çocukları resmen yaka silkelettirirdi biz laf etmezdik arada bir görüşüyoruz kırılmaısınlar diye birgün onlardayız eltisi komşusuyla gelecek hizaya çekti çocukları gelince çocuklarına iyi davranın sakın vurmayın el şakası yapmayın diye:KK57: benim erkek kardeşim ondan 5 yaş büyüktü ama bzimkini dövüyordu çocuk kadın benim ki küçük diyordu (benim kardeşim ile yanyana geldiğin de cüsse olarak bizmkinin 2 katı (Allah günah yazmasın dalga için asla söylemiyorum bende kiloluyum ) )

50 kişi bir eve nasıl sığar ki? 1 yaş için çok abartılı bir kutlama diye düşünüyorum.

zaten 50 kişiyle o ev evlikten çıkacak.bırakın çocuk doğumgününe o 2 çocukta gelsin. 1 yaşında bebkle 50 kişiyi ağırlamayı takmıyorsunuzda 2 çocuğumu takıyorsunuz allahaşına

valla 50 kişilik bir davette değil çocuklar büyükler bile dağıtır ortalığı :P yerken içerken ister istemez dökülür akar o kalabalıkta. 1 yaş için aile büyükleri ve yakın arkadaşlar yeter. ama ille de çağırcaksanız amaaan yılda 1 kez yapılan bişy, çok kasmayın bence...

Kuzenini uyar hani normalde de yaramazlar sorun değil ama bugün özel bir gün diye. Ya alınır gelmez ya da gelir çocuğuna sahip çıkar diye düşünüyorum..

Bi cafe tutun,gecen gorumcem oglunun d.gununu kutladi onunda 50 kisiye yskinfi,100 tl vermis cafeye 2 saat surdu.ohh misss kafan rahat olur.

O zaman ne kıymetli olur çocukları,senden kotusu olmaz çocuk o derler . Ama öyle yapacaksin yazın çok hoşuma gitti misafirse misafirligini bilsin cocuksa sahip çıkacaksın ,cikmiyorsanda bisey diyince gucenmeyeceksin.
Kesinlikle öyle,hemen de kaplan kesilirler çocuklarına bir şey söylendiği zaman.Ama hiç umrumda değil inan ki.Eğer sahip çıkmıyorlarsa çocuklarına ben haddini bildiririm.Kendi evinde ne yaparlarsa yapsınlar onların bileceği iş,ama başkalarının evinde dikkat etmek zorundalar.Herkesin kendine göre bir düzeni ve evinin kuralı var.Kimse kimsenin çocuğu için düzenini bozmak zorunda değil.Her misafir gittiği eve ayak uydurmak zorunda.Çocuğuna sahip çıkacak,çıkamıyorsa eğer çocuğu belli bir yaşa gelene kadar gitmeyecek kimsenin evine.Site içerisinde komşum var,geçen gün bir şey söylemek için gidecektim evine 5 dakika en fazla,evimde köpeğim var onunla oyun oynamıştık,üstüm başım tüy oldu hep ve inan dakikalarca tüy toplayıcı ruloyla üstümü temizledim,tüy falan kalırda kadının koltuğuna yapışır diye,elimi yüzümü yıkadım öyle gittim.Her insan köpek sevmek zorunda değil.Ben seviyorum köpeğimi o yüzden kılı tüyü beni rahatsız etmiyor ama ben seviyorum diye herkes onun tüylerine katlanmak zorunda değil.Ben bunun için bile hassas davranıyorsam,evime gelen insanlarda bana hassas davranmak zorunda.Herkes herkese saygılı olacak.

madem onlar çağırmadılar sana ok da isteyerek gelmezler zaten.
annene de söyle abartmaya ne gerek var.altı üstü doğum günü.
düğüne çevirmeye lüzum yok.
aile arasında keyifle,hissederek yaşayın.
misafirlere ikram derdinden bir şey anlamayacağına eminim.
bir miktar da sinir olarak günü kapatırsın.

yaaaaa o kadar haklısınız kiiiii. gerçekten suç benim gibi bişey diyemeyenlerde. siz o gün bize gelsenize:))))))))) aslında dedim de yapma etme anlasınlar diye. en son yaptıklarını söyliyim yağlı elleriyle televizyonumuza pat pat vurdu ellerinin izi kalmıştı da 2 gün sildim ne anne ne baba bişey demediler, biz eşimle hayır yapma diyebildik, bide yiyelim diye çerez koymuştum hepsini etrafa saçtı koltukların arkasından çıktı 10larca. babası gevrek gevrek gülüp yaaa oğlum bak bizi istemicekler lennn dedi. ve bu adam okumuş üniv mezunu bi insan...
Mesela ben orda dayanamazdım ve gülüyorsun ama ortada gülünecek bir şey yok,çocuğunun yaptığı terbiyesizliği engellemezsen,ilerde daha beter olur derdim ve o çocuğu kaptığım gibi gider ellerini yıkardım.Bu şekilde davranmaması gerektiğinide söylerdim çocuğa.Çocuk doğurmayı bilen sahip çıkmayıda bilecek arkadaşım bu kadar basit.Kimse onların pisliğini temizlemek zorunda değil ki.Kendi evinde isterse alsın yağları litre litre döksün yerlere beni ilgilendirmez.Ama benim evimde düzgün bir şekilde oturacak.Ha ufak tefek yaramazlıklar olur,robot değil ya bunlar çocuk sonuçta.Ama o yaramazlık terbiyesizlik boyutuna geçtiği anda benim şalterler atıyor.

Yok artık !kahkahalar patlatmış kuzeniniz öylemi hiç hoş değil ,
Halıya döküyorsa çocuk isterse 2 isterse 3 yaşında olsun yanlış olduğunu belirtmeli çocuğa ,
-Ne alaka !!
Çocuk bu şekilde büyütülmez takındığı tavır yanlış ,kendi evinde bile buna musade etmemeli,
Ayrıca benimde 2 ve 4 yaşlarında yavrularım var .Öyle birşey yapmazLAR çok şükür, diyelim ki yanlışlıkla dökülse bile anneciğim diye belirtirler,BENDE kendim kalkar orayı hemen temizlerim kuzeniniz ne rahat kadınmış !Bu kadınların da bu rahatlığı batar bana ,
keşke herkes sizin gibi özenli davransa, bende öyleyim rahatsızlık veririm diye ödüm kopar ve kızımın arkasında önünde gezerim. bide öğretmen kendisi...

keşke herkes sizin gibi özenli davransa, bende öyleyim rahatsızlık veririm diye ödüm kopar ve kızımın arkasında önünde gezerim. bide öğretmen kendisi...

Evet eğitimci olması da şaşırtıcı tabi,birde bunu zaten eğitimci ile de bağdaştırmamak gerekli oda ayrı,
Ya ne olursa olsun çocuk gördüğünü uygular ve bunu biz bireylerden görerek hayata geçirirler sonrası malum işte,
Düzensizlik,tertipsizlik,hijyensizlik diye sıralanır ardı ve arkası kesilmez,

çok güzel yazmısınız arkadaaşlar çok sağolun ama ben söyleyemiyorum ne yazıkki :((( bu zzamana kadar her seferinde birine bişey söylemek istediğimde susturuldum, annemin lafından kurtulamam. halıya halı örtüsü takarım bide herkese derim herkes çocuğuna sahip çıksın diye, ben diyemezsem kardeşim diyecek öyle anlaştık bide bikaç kişiyi listeden çıkartacağım.

Onlar sizi cagirmadiysa siz de onlari cçağırmak mecburiyetinde değilsiniz. Sonra sitem ederlerse de ilk doğum günü diye fazla açılmak istemedikleri sonraki doğum günündedaha gegeniş kapsamlı yapicam dersiniz.

çok güzel yazmısınız arkadaaşlar çok sağolun ama ben söyleyemiyorum ne yazıkki :KK43:(( bu zzamana kadar her seferinde birine bişey söylemek istediğimde susturuldum, annemin lafından kurtulamam. halıya halı örtüsü takarım bide herkese derim herkes çocuğuna sahip çıksın diye, ben diyemezsem kardeşim diyecek öyle anlaştık bide bikaç kişiyi listeden çıkartacağım.

Sanırım annenizin etkisinde çok kalıyorsunuz.ev sizin,çocuk sizin,misafir sizin,temizleyecekte sizsiniz.

Ben de bir gün önceden arar çağırmazdım, çocuğunun özel gününü böyle kötü geçirme bence. "Senin çocuğun yaramaz olsa seni çağırmasalar alınmaz mısın " gibi cümleler de bu durum için uygun değil. Toplum içinde bulunurken çocuğuna gerekli bilgiyi ve disiplini vermezsen o çocuk büyüyünce insanları rahatsız etmenin hakkı olduğunu düşünür. Döverek söverek olmaz, ama gitmeden önc egüzelce konuşmak öğütlemek gerekli ciddiyetle. Şımardığı anda da evlerine dönmeliler...

öyle çocuktur yapardır, eve salayım bi daha mı çocuk olcak diye düşünürlerse tabii ki çağırılmayı haketmezler... Hadi ilgilenseler bi şey demem de, ilgilenmiyorlar diyorsun. Onlar kendini sorgulasın bence. Benim çocuğum öyle yaramaz olsa davet edilsem, eğer yaramazlık yaparsa hemen ordan ayrılırdım ki çocuk zamanla anlardı bunun hoş olmadığını.

Back
X