Doğum günü

En güzeli olsun istiyorduk netten sipariş verecektik o yüzden :) ki en uygunu bu..

En iyisini yapamiyorsak hic yapmayalım dediniz yani...
Onun yerine elimizden gelenin en iyisini yapalim diyebilirsiniz.
Kizim 4 ay sonra 6 yasina girecek, su anda bile ara ara acip 1 yas dogum gunu, 2 yas dogum gunu fotolarina bakip seviniyor. Hicbir dogum gunune de 500 tl harcadigimi sanmıyorum, neyse...
Zaten siz cok kararli acmistiniz konuyu, bosverin bizim ne yaptığımızı bildiginizi yapin :)

En iyisini yapamiyorsak hic yapmayalım dediniz yani...
Onun yerine elimizden gelenin en iyisini yapalim diyebilirsiniz.
Kizim 4 ay sonra 6 yasina girecek, su anda bile ara ara acip 1 yas dogum gunu, 2 yas dogum gunu fotolarina bakip seviniyor. Hicbir dogum gunune de 500 tl harcadigimi sanmıyorum, neyse...
Zaten siz cok kararli acmistiniz konuyu, bosverin bizim ne yaptığımızı bildiginizi yapin :)

Yoo hiç öyle düşünemedik, herkes evladı için en iyisini yapmak ister, ama israf olduğunu düşündük gerek duymadik, ileride hatıra olabilecek seyler yapariz tabi ama kendi aramızda :)

küçükken herkes her sene evinde yada dışarıda bi dogum gunu kutlaması yapardı. benim çok nadirdir kutladık tabiki ama sonra sonra kendi aramızda bile unutur olduk. her zaman içimde ukte kalmıştır. 24 yaşına geldim hala ailem hatırlasın, en azından bi pasta alsın hep birlikte sohbet edip kutlayalım isterim her sene. dogum gunu yapmak demek tonlarca para harcamak değil ki. evde yapın. bi pasta alın, kendiniz kurabiyeler corekler yapın. varsa arkadaşlarını çagırın, yoksa aile bireylerını. maksat kucugu değerli hissettirmek, sizin de bu maksatla bir araya gelmeniz. bırakın cocugunuz her seyin tadını çıkarsın kimseye özenmesin mutlu olsun. ileride herkese anlatacagı anıları fotografları olsun.

küçükken herkes her sene evinde yada dışarıda bi dogum gunu kutlaması yapardı. benim çok nadirdir kutladık tabiki ama sonra sonra kendi aramızda bile unutur olduk. her zaman içimde ukte kalmıştır. 24 yaşına geldim hala ailem hatırlasın, en azından bi pasta alsın hep birlikte sohbet edip kutlayalım isterim her sene. dogum gunu yapmak demek tonlarca para harcamak değil ki. evde yapın. bi pasta alın, kendiniz kurabiyeler corekler yapın. varsa arkadaşlarını çagırın, yoksa aile bireylerını. maksat kucugu değerli hissettirmek, sizin de bu maksatla bir araya gelmeniz. bırakın cocugunuz her seyin tadını çıkarsın kimseye özenmesin mutlu olsun. ileride herkese anlatacagı anıları fotografları olsun.

İşte ozenmemesi gerektiğini zamanla anlatacagim, herkes yapıyor diye bizimde yapmamız gerekmediğini, yetistirilme tarzı birazda, ben hic sizin gibi düşünmedim mesela :)

Bu ne şimdi?? Sadece merak edip fikir alıyorum ne var bunda.

iyi de kutlayayım mı kutlamayayım mı demiyorsunuz. biz kutlamiycaz dua etcez şükretcez diyorsunuz tamam ne güzel mi diyelim? kutlamiycakmışsınız zaten. konunun amacını ve dua vs belirtilmesini anlamadım.

kızınızın da mutlu yaşları olur umarım.

İşte ozenmemesi gerektiğini zamanla anlatacagim, herkes yapıyor diye bizimde yapmamız gerekmediğini, yetistirilme tarzı birazda, ben hic sizin gibi düşünmedim mesela :)

dogum gunu günah yada yapılmaması gereken bir şey değil ki neden bu kadar zorluyosunuz kendinizi farklı olabilmek için? bunu bir araya gelmek için bahane olarak görün mesela, sonucta allahın her gunu bi kutlama yapıp gülmüyoruz. malesef çocuklar sadece ailede yetişmiyorlar. kızınız henuz küçük, okul hayatı yetişkin hayatı olacak. ve malesef ki şimdiki genclik çok daha farklı. bilmiyorum belki duygusal davranıyorum bu konuda. elbette ki olmazsa olmaz birşey değil. ama mesela benm dogumgunu kutlamalarımın resimlerine bakmak hoşuma gidiyor. sonucta o gun senin günün. 365 gunde 1 gun sadece.

dogum gunu günah yada yapılmaması gereken bir şey değil ki neden bu kadar zorluyosunuz kendinizi farklı olabilmek için? bunu bir araya gelmek için bahane olarak görün mesela, sonucta allahın her gunu bi kutlama yapıp gülmüyoruz. malesef çocuklar sadece ailede yetişmiyorlar. kızınız henuz küçük, okul hayatı yetişkin hayatı olacak. ve malesef ki şimdiki genclik çok daha farklı. bilmiyorum belki duygusal davranıyorum bu konuda. elbette ki olmazsa olmaz birşey değil. ama mesela benm dogumgunu kutlamalarımın resimlerine bakmak hoşuma gidiyor. sonucta o gun senin günün. 365 gunde 1 gun sadece.

Tabiki günah değil,, farklı olmak için neden zorliyim ki benim gibi düşünen bir sürü insan vardır,, sadece gösteriş yapmak bana göre değil

Tabiki günah değil,, farklı olmak için neden zorliyim ki benim gibi düşünen bir sürü insan vardır,, sadece gösteriş yapmak bana göre değil

dediğim gibi çok mutevazi bi kutlama da yapabilirsiniz. bu gösteriş değil ki. mekan tutarsınız organızasyon şirketi tutarsınız. bisuru insan cagırırsınız susleme pusleme yaparsınız her yeri. beeelkii o zaman gösteriş diyebilirsiniz.

:) herşeyin

:) herşeyin en güzeli olsun diye istiyoruz da ondan

Ay akraba cok ve çağırmazsanda olmuyor :/ pasta en az 200 tl, ee magneti süslemesi dağıtılacak hediyeleri derken çıkıyor fiyat

En güzeli olsun istiyorduk netten sipariş verecektik o yüzden :)

Evet cok pahali, güzel pastane yokki bu civarda ancak araştırıp netten alırdık

Yoo hiç öyle düşünemedik, herkes evladı için en iyisini yapmak ister, ama israf olduğunu düşündük gerek duymadik, ileride hatıra olabilecek seyler yapariz tabi ama kendi aramızda :)

Sizin biraz kafaniz karismis...
Defalarca kez en iyisi olsun istedik en pahali pastaya baktik, magnet vs demissiniz simdi de yooo bir pasta da olsa israf dedik diyorsunuz.
Zaten bir pastayi bile israf goren biri magnet, en iyi pasta vs vs arastirmasi yapmaz, hic aklina bile gelmez bunlar.
Yani atiyorum ben 14 subati tuketim cilginligi olarak tanimlayip, asla kutlamam diyip bir yandan da hediye fiyatlari arastiriyorsam biraz kafam karismis demektir dimi:KK51:

Merhaba, Aralık ta kızımın doğum günü var,, ama ben yapmak istemiyorum çünkü 14 Şubat gibi bu günün de ticaret amaçlı olduğunu düşünüyorum,, hesabimiza göre 500 tl harcama olacak e en az 25 kişi de çağırilacak, yani demem o ki gösterişe ve hediye yarışlarına gerek olmadığı, israfa gerek olmadığı.. her zaman olduğu gibi o günde namaz kılıp şükür ederiz Allaha bize bir evlat nasip ettiği için.. Var mı benim gibi düşünen merak ettim

Çok tutarsızsınız. Hem ticaret amaçlı, hediye yarışı, israf bıdı bıdı demişsiniz hem de internetten pasta, dağıtılacak magnet falan düşünüyorsunuz. Doğumgünü sonradan çıkmış bir icat değil, hep vardı yani 14 şubat gibi sonradan bize gelmedi. (14 şubata ve diğer özel günlere karşı değilim. Bir hoşluk, renk olarak görürüm.)
Doğumgünü hep kutlanırdı ama sizin düşündüğünüz hediye dağıtmalar, butik pasta yaptırmalar işte onlar tam dediğiniz ticari tuzaklar. Çocuğun 1. doğumgününü tabii ki kutlayın. Yapın güzel bir pasta, evden kek, börek çörek, çağırın büyüklerinizi, kardeşlerinizi, oldu bitti.

İsraf diye söylüyorsunuz 500 tl bütçe diyorsunuz.
Ben sizi anlamadım herkezin kendi düşüncesine saygı duyarım ama çok tutarsız konusuyorsunuz.
Yapmayın o zaman israfsa kendiniz pasta börek yapın evinizde.
İlla ki hatıra olacaksa güzel ailecek fotgraflar çekinin.

Brnde kibledim hele konunun sonu superdi
Coook satafatli bir party yapicam kizima cok şükürsüzüm cunku :KK14:

ben o konuda bir şey demeyeyim:KK23:

ama yazdım ya o ayrıntı ne alaka ortalık karıştırmak için mi? öyleyse amacına ulaşamadı.

bu arada partiye beni de çağırın çok feci partygirllük yaparım:KK50::rapci:

ben o konuda bir şey demeyeyim:KK23:

ama yazdım ya o ayrıntı ne alaka ortalık karıştırmak için mi? öyleyse amacına ulaşamadı.

bu arada partiye beni de çağırın çok feci partygirllük yaparım:KK50::rapci:
Gel sekerim ne guzel olur , ben de cok iyi party organizatoruyumdur , her yil dugun tadinda kalabalik partyler yapiyorum buyuk sipaya cok egleniyoruz :KK45:
Milosa da basliycaz bakalim 1.yaşi vesilesiyle

Bir diyorsunuz gösteris, bir diyorsunuz yapacaksak en güzelini yaparız. Sonra diyorsunuz ya hiç ya 500 TL'lik diye düşünmedik. Kuzum siz ne diyorsunuz :D

Gösterişe karşıysanız hazır pasta vs olaylarına girmez kendiniz yaparsınız pastayı, milleti çağırmak istemiyorsanız da çağırmazsınız. Yok israf yok gösteriş ne gerek var bu muhabbetlere?

Back
X