Doğum günü

Merhaba, Aralık ta kızımın doğum günü var,, ama ben yapmak istemiyorum çünkü 14 Şubat gibi bu günün de ticaret amaçlı olduğunu düşünüyorum,, hesabimiza göre 500 tl harcama olacak e en az 25 kişi de çağırilacak, yani demem o ki gösterişe ve hediye yarışlarına gerek olmadığı, israfa gerek olmadığı.. her zaman olduğu gibi o günde namaz kılıp şükür ederiz Allaha bize bir evlat nasip ettiği için.. Var mı benim gibi düşünen merak ettim
Çocuğunuzun ilk bir kaç doğum günü için evet, yapıp yapmamak size kalmış. Hevesiniz varsa yapar yoksa hiç uğraşmazsınız. Ama ondan sonrasında çocuk farkında olacağı ve arkadaşlarının doğun günü kutlanıyor olacağı için çok üzülür. O zaman kapitalist düzeni falan anlatmaya çalışmanın çok faydası olacağını sanmam. Malum 14 şubatta erkekler aynı muhabbeti yapınca kadınlar ikna olmuyor. Hem de çocuklar gördüğüm kadarıyla o kadar mutlu oluyor ki ben olsam ne kadar idealist düşünsem de yaparım onun için.

Ayrıca her doğum günü yapan da gösteriş yapmıyor, bunlar sürekli olan olaylar değil. Çocuklar ufakken yapılan güzel anılar. İnsanlar bunu güzelleştirmek için çaba harcayabilirler, tıpkı düğün vb gibi.

Sizin gibi düşünmüyorum... kizim icin oldugu kadar esimle benim icinde onemli bir gun ve biz bunu sevdiklerimizle kutlamayi tercih ediyoruz.
Dostlarimiza ve ailelerimize hazirladiklarimizi ya da onlardan gelen hediyeleri de israf olarak gormuyoruz.

Konu sahibesi ve yorum yapanlar konunun dini kısmını tartışmayın lütfen.

Bu konuda fikir ayrılığı çok ben kalabalık ortamı sevmem ama cocuklarımın dogum gununu kutlarım kucuk bir pasta alıp yakın cevremle kutlarım

Sanki bana bu doğum günü kutlamasını yapmak istiyorda israf falan diyerek kendinizi kandırıp burda da doğrumu düşünüyorum acaba diye yanınıza yandaş arıyomuşsunuz gibi geldi bana

Back
X