Doğum Günü!

Tuval_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.330
818
323
Dün akşam kv.nin doğum günüydü. Nişanlımla akşam pasta aldık gittik sürpriz yapalım kutlayalım dedik.
İçeriye girdik oturduk sonra pastayı getirdik. Tam mumları üfleyecek kv: "fotoğrafları facede paylaşmayın." dedi güldü. Nişanlımın suratı asıldı. Anlam veremedim neden bozulduğuna. Çok sinirlendi nişanlım.
Sonra bana ded kv: "faceye fotoğraf atmayın. Abin görür sorun çıkmasın" dedi. Haydaa ne alaka dedim içimden.
Kaynım ve etli bizimle konuşmuyor geçmiş konularda vardı.
Şimdi onlar bizimle konuşmuyor diye fotoğraf atınca neden sorun çıksın? Neden küçükler altta almak zorunda? Neden sorunlu kişileri uyarmıyorlar da kendini düşünen insanları kırıyorlar?
Ki ben düşünürüm kv.mi ama o hep hizmetçiliğini yaptığı oğluyla gelinini düşünür. Sanırım kötülükten anlıyor bazı kaynanalar. Düşündükçe ters tepiyor.
Bende dedim " tamam anne gelmem bir daha" "gelme mi dedim ben sana kızım"dedi. "Kurduğun cümleyle aynı şey anne" dedim. "Ben gelmemoğlunla gelininle sorunsuz yaşarsınız" dedim.
(Evleri karşılıklı oğluyla kv.nin)
" o da gelmiyor artık buraya" dedi.

Yaptığım bir şakadan olay daha da büyüyor. Abi kardeş konuşmuyor. Kv evine geçmiyorlar nişanlım o evde yaşadığı için. Elti soğuk davranıyor kv.ye
Okları bana çeviriyor herkes. Kv.de dahil.

Çay demlemiştim. Pastayı da yemedik çıktık nişanlımla. Kırgınım.
"Uzun süre ailene gelmeyeceğim. Gelmek istemiyorum. Sorun duymaktan bıktım. Abine göre mi yaşayacağız. Ufacık şeyi büyütüyorlar. Annen abinden korkuyor. İyilik yaramıyor. Hala onların üzülmemesini düşünüyor..." dedim nişanlıma.
Kv.yede: "bende burada size bagırıp çağırayıp. Saygısızlık yapayım yengem gibi, daha kıymetli oluyor sanırm ."dedim
"Sende gelinimsin o da gelinim" dedi.

Ben evlilikten soğuyorum. Tamam nişanlım benden yana ama. Korkularım büyüyor.
Kv bana "düğün yapma nikah yap" derken. Artık eminim ki bana birşey yapmak istemediği icin diyor. Büyük oglunun baskısında kalıyor. Gelinden oğlundan korkuyor.

Böyle hayal etmemiştim ben.

Biraz fazla alınganlık yapmış olabilir misiniz? Konuşma aşağı yukarı şöyle gelişmiş çünkü:

-Fotoğrafları paylaşmayın.
-İyi o zaman gelmeyim ben bir daha.

Biraz alakasız gelmedi mi size de? Yani belki kaynınız ve eltiniz, "Onlarla doğum günü kutlamışsınız bizimle niye kutlamadınız?" gibi dışladınız bizi tavrı içine girmesinler, gereksiz tatsızlık çıkmasın diye de söylemiş olabilirler. Ki zaten söylemiş sorun çıkmasın diye de. Her şey sizden kaynaklanacak değil, zaten karşı tarafın sorun çıkarmasından endişelenmiş kayınvalideniz. Sonraki konuşmaları da ılımlı olmuş sizin yengeyle kendinizi kıyaslama davranışınıza rağmen. Biraz hassaslaşmış olabilirsiniz evlilik öncesi gerginliğiyle diye düşünüyorum.

Çok uzatıp ortamı germişsiniz. Kadın alt tarafı sosyal medyaya foto atmayın demiş. Bu isteği fotoğtafı çekilen herkesin yapmaya hakkı vardır. Neden neden diye üstelemişsiniz, cevabı beğenmemiş, olay çıkarmışsınız. Çok gereksiz fevrilik var nişanlınızla sizde. Artı alınganlık. Olay çok basitti aslında, "Tamam" deyip geçseydiniz. Facebooka fotoğraf atmayınca ölünmüyor değil mi, demek kadın bu konuda hassas. Bir rica etmiş alt tarafı. Siz bu gidişle çook sorun yaşayacaksınız bu insanlarla, daha önce de yazmıştım. Nişanlınızın ailesi tarafından size denilen her şeyi tersinden anlayıp tavır yapmayı bırakın.

Abisi zaten konuşmuyor nişanlımla onarla beraber neden nasıl kutlayalım.
Annesinin doğum gününü kutlamak için biz mi çağıralım?
Neden sorun çıksın?
Ve neden biz, onlar tatsızlık çıkarmasın diye dikkat ediyoruz?
Önce insan bir sevinir mutlu olur daha sonra söyler fotoğrafı paylaşmayın diyr.
" onlar da zaten gelmiyor. Aman sen sus oğlumm" diyor nişanlıma kv.
"O da zaten gelmiyor" cümlesinin altında benimle bağalantısı olduğu gizli.

Kursağımızda koydu. Pastayı görür görmez de öyle denilmez. "Aman sorun çıkmasın"
Bilmiyorum. Anlayamıyorum. Alındım da. Kırıldım da. Benim oraya gitmem de sorun. Çünkü evleri karşılıklı oğlu ile. Bunları düşünerek öyle söylüyor. Anlayabiliyorum. O yüzden "gelmem artık anne sorun çıkmaz oğluna sorunsuz yaşarsın" dedim.

Birinin rızası alınmadan fotoğrafları paylaşılamaz
Çocukların ölüm döşeğinde hastaların yaşlı insanların niye fotoğraflarını paylaşırlar anlamam
Konuya gelince birçok gereksiz konundan biri sadece sanki gelin olayımda bunları dert edeyimi bekler gibiymişsin

Belki de diğer oğlu ve gelinine sizinle mesafeli olduğunu söyledi k.valide

Eğer foto koyarsanız sizi aşırı samimi bulabilecekleri için kadının yalanı ortaya çıkacaktı

Kötü niyetli olduğunu söylediğiniz için ben de kötü niyetli düşündüm, bu çıktı

Öyle demek istemedim. Nişanlınız onun oğlu olduğu kadar bir diğer oğlu daha var. Belki onlar da görüp ayrı kutlamak isterler diye düşünmüş olabilir, en azından aranız bozukken ve diğer oğlu da hemen karşı dairesinde oturuyorken taraf tutuyor gibi gözükmesin diye düşünmüş de olabilir. Sosyal medyada hemen paylaşma eğiliminiz varsa ondan hemen söylemiş de olabilir. Tabi konuşma stili, ses tonu falan bambaşka anlamlar yükleyebilir ama siz de çok gerilmiş gibisiniz.

"Facebooka atmayın fotoğraf abin görür sorun çıkarmasın" dedi. Ben sormadan dedi bunu.
Evet oğlu gelini bize küs. Bizde incelik yapıp dogum gününü kutlamak istedik. Ama kv mutlu olmak yerine oğlu görmesin üzülmesin sorun çıkarmasın diye tavır sergiledi.

Zaten oğlununda gelinininde görme imkanı yok fotoğrafı. Sosyal medyada heme paylaşma eğilimim de yok.
Tamamen diğer oğlunu düşünerek hareket ediyor. Çekiniyor.
Sorun olabilecek bir şey yok doğum günü kutlaması!
Konuşma sert geçmedi zaten. Ama anlayabiliyoruz niçin, neden öyle dediğini.
Bizimle küs olan insan "bizi neden çağırmıyorlar" diye sorun çıkartmaz herhalde.
Uzun bir süre gitmeyeceğim ama. Çünkü sürekli önceki mevzuları anlatıyorlar sıkıldm sorun dinlemekten.

Her şey olabilir. Kimseye güvenim yok.
Bana eltimi karayan onlarada başka konuşmuş olabilir.
En iyi çözüm uzun süre uzak durmak. Sorunsuz yaşasın oğluyla.
Fotoğrafı görünce sorun çıkartacağını düşünen insan. Benim oraya gitmemlede sorun çıkartabiilir. Bende bu şekilde düşünüyorum.

Gereksiz alinganlik yapmışsınız.

Çünkü öbürü de onun oğlu, canı kanı. Üzülmesin, alınmasın diye düşünmesi çok doğal. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor, biraz anlayın insanları. Kadın size kötü bir şey de dememiş, "mutlu olmak yerine" denecek bir şey yok, orta yolu bulmaya çalışmış sadece.

T Tuval_ ben olsam bende kizardm kesinlikle haklisiniz .iyilikten maraz doguyor iste siz dusunup dogum gununu kutlamssiniz sevincegine neler dusunuyor bende de var bitane bundan .bi bitmiyorlar.ama ben artik hic bisey yapmiyorum yaramaz cunku boylelerine gerek yok.

Sizin çağırmanız değil aslında. "Onlarla kutlamışsınız bak, önce bizle ayrı kutlama yapsaydınız" gibi alınganlık olabilir diye düşünmüş olabilir. Bir de karşılıklı oturuyorlarmış, mantıken onların sizden önce gelip kutlaması lazım, siz erken davranmışsınız. Eminim mutlu olmuştur, olmasa zaten size ters çıkışırdı. Gayet ılımlı yaklaşmış. İki oğlu var, mecburen orta yolu bulması gerekiyor. Muhtemelen onlar önce gelseydi de siz duymayın isterdi.

Fotoğraf paylaşma gibi niyetim yoktu hemen. Anı olsun diye çektik.
Pastayı gördü çekiyordum hemen facede paylaşmayın vsvsvsvs dedi. Bir soluklan bir mutlu ol sonra söyle değil mi? Yok.
Sizde haklısınız.

Bence de öyle

Böyle olacağı zaten belliydi.
Siz de şaka yaptım deyip durmayın, şaka yapmadığınızı siz de o konuyu okuyan bizler de biliyoruz. Siz o kadına bilenmişsiniz, durup durup laf sokmuşsunuz işte. Kadına bilendiğinizi de elltiniz ile ilgili konuda yaptığınız güncellemenizden belli oluyor.

Yaptığınız güncelleme şu idi: " Olay çözüldüüüü
Bu kız eltim yani. Nişanlanınca benim nişanlıma çok ısrar etmiş "teyzemin kızı ile evlen" demiş demiş durmuş.
Sonra ikna edemiyor pes etmiş. 2 yıl olacak ama içinde ukte kalmış. Geçmemiş.
Ama dert etmiş bunu. Nişanlımı da kötülüyor şimdi kocasına.
Beni de istemediğinden. Her dediğim batıyor(muş).
Evlerden uzak böylesi..."

Eltime bu yüzden her söylediğim batmış diye lafı çevirmişsiniz ama ben tam tersini düşünüyorum. Bence siz eltinin bu teyze kızı meselesini önceden biliyordunuz ve bundan dolayı da bu kadına bilendiniz. Zira eltiniz sizinle uğraşmıyor kadınla uğraşan sizsiniz. Kadının size bir şey dediği yok ki her konuda sizin yaptığınız bir şakadan(!) dolayı mesele oluyor. Şaka yapıyorum deyip laf sokup duran sizsiniz. Belli ki siz zamanında olan eltinizin teyze kızı muhabbetinden dolayı kadına bilenmişsin.

Bu konuyla ilgili yorumum: Kayınvalideniz gayet ılımlı bir kadın, sizin de diğerinin de gönlü kırılmasın derdinde. Ama siz kayınvalidenizle fotolar paylaşıp face'ten eltinize nispet yapamayacağınızı anlayınca drama bağlamışsınız.

Son düzenleme:
Bilmiyorum ve zannetmiyorum da!
Ben öyle hissetmiyorum. Kutlayıp kutlamadığını dahi bilmiyoruz. Günboyu evde oğlu gelini torunu.
Akşam gittik bizde.
Ben zaten kendi ailemde de özel günlere önem veririm. Yok ince düşünmekten anlamıyor kv.

Diğer konularınızı iyi hatırlıyorum. Nerelere geldi mesele... Yaptıgınız yapacagınız hiç bişeyin artık kayınvalideniz için önemli oldugunu düşünmüyorum. Tavrından da onları haklı gördüğü belli. İnsallah saka adı altında insanlara istediginiz iğnelemeyi yapamayacagınızı anlamıssınızdır. Hemde daha dahil olmadıgınız bir ailenin aile içi mevzusuna.

Böyle ilişkiniz çok yıpranır yalnız, ayrılığa kadar varabilir. Daha önceden de nişanlınızın ailesiyle çok polemik yaşamışsınız eski konularınıza baktım da. Ben dışarıdan objektif gözlemleyen birisiyim, buradaki herkes öyle. Sizin önceden yaşadıklarınızdan dolayı taraflı düşünmeniz daha olasıyken buradaki kişilerin böyle bir durumu pek mevcut değil. O yüzden biraz sakinleşerek oturup bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…