Canım senı anladıgımı dusunuyorum. Evlenırken dugun gunu soyledıgım bır sozu buyuttu yengem olcak sahıs kac sene oldu evıme gelmezler.Dün akşam kv.nin doğum günüydü. Nişanlımla akşam pasta aldık gittik sürpriz yapalım kutlayalım dedik.
İçeriye girdik oturduk sonra pastayı getirdik. Tam mumları üfleyecek kv: "fotoğrafları facede paylaşmayın." dedi güldü. Nişanlımın suratı asıldı. Anlam veremedim neden bozulduğuna. Çok sinirlendi nişanlım.
Sonra bana dedi kv: "faceye fotoğraf atmayın. Abin görür sorun çıkmasın" dedi. Haydaa ne alaka dedim içimden.
Kaynım ve etli bizimle konuşmuyor geçmiş konularda vardı.
Şimdi onlar bizimle konuşmuyor diye fotoğraf atınca neden sorun çıksın? Neden küçükler altta almak zorunda? Neden sorunlu kişileri uyarmıyorlar da kendini düşünen insanları kırıyorlar?
Ki ben düşünürüm kv.mi ama o hep hizmetçiliğini yaptığı oğluyla gelinini düşünür. Sanırım kötülükten anlıyor bazı kaynanalar. Düşündükçe ters tepiyor.
Bende dedim " tamam anne gelmem bir daha" "gelme mi dedim ben sana kızım"dedi. "Kurduğun cümleyle aynı şey anne" dedim. "Ben gelmemoğlunla gelininle sorunsuz yaşarsınız" dedim.
(Evleri karşılıklı oğluyla kv.nin)
" o da gelmiyor artık buraya" dedi.
Yaptığım bir şakadan olay daha da büyüyor. Abi kardeş konuşmuyor. Kv evine geçmiyorlar nişanlım o evde yaşadığı için. Elti soğuk davranıyor kv.ye
Okları bana çeviriyor herkes. Kv.de dahil.
Çay demlemiştim. Pastayı da yemedik çıktık nişanlımla. Kırgınım. "durmak istemiyorum çıkalım" dedim
İyi niyetli olduğunu zannetmiyorum kv.nin. eltimde kendi gibi iyi niyetli değiller.
"Uzun süre ailene gelmeyeceğim. Gelmek istemiyorum. Sorun duymaktan bıktım. Abine göre mi yaşayacağız. Ufacık şeyi büyütüyorlar. Annen abinden korkuyor. İyilik yaramıyor. Hala onların üzülmemesini düşünüyor..." dedim nişanlıma.
Kv.yede: "bende burada size bagırıp çağırayıp. Saygısızlık yapayım yengem gibi, daha kıymetli oluyor sanırm ."dedim
"Sende gelinimsin o da gelinim" dedi.
Ben evlilikten soğuyorum. Tamam nişanlım benden yana ama. Korkularım büyüyor.
Kv bana "düğün yapma nikah yap" derken. Artık eminim ki bana birşey yapmak istemediği icin diyor. Büyük oglunun baskısında kalıyor. Gelinden oğlundan korkuyor.
Böyle hayal etmemiştim ben.
Kv.ye ters tepkiler vermiyorumki. Anladığım şeyi uyguluyorum. Oğlu ile evi karşılıklı dairede ve benim kv.ye gitmem artık can sıkıcı oluyor. Oraya gitmem bile sorun. Kv uzuluyor. Ben gidince oğlu bir şeyler diyor canı sıkılıyordur. O yüzden ilk tepkisi "facebooka fotoğrafa atmayın abin sorun çıkarmasın" oldu.Ben sizin konularinizi biliyorum.
Bu nisanlilik insallah evlilige dogru yurur, ama sanmiyorum..
Daha nisanli iken boyle ters tepkiler verip kv ye malzeme verirseniz zor gider bu iliski.
İki taraf da bazen birbirini idare etmeyi bilmeli.
Bakin bu "tavrim yerinde ve dogru" kafasinda giderseniz mutsuz olup ayni zamanda etrafinizdakileri uzersiniz. Hatalarimizi kabul etmek gerek bazen. Cevrenize de bu sert soylemlerle yaklasirsaniz bu nisanlilik biter kanimca. O insanlara kafaniz estigi gibi davranamazsiniz. Saka kisvesi altinda istediginizi soyleyemezsiniz. Kisiliginizi torpulemezseniz uzulursunuz ve uzersiniz. Sert uslubunuzdan vazgecip daha ilimli yaklasirsaniz, insanlar da size kusup sizi zit bellemezler.Kv.ye ters tepkiler vermiyorumki. Anladığım şeyi uyguluyorum. Oğlu ile evi karşılıklı dairede ve benim kv.ye gitmem artık can sıkıcı oluyor. Oraya gitmem bile sorun. Kv uzuluyor. Ben gidince oğlu bir şeyler diyor canı sıkılıyordur. O yüzden ilk tepkisi "facebooka fotoğrafa atmayın abin sorun çıkarmasın" oldu.
Altında yatan o. Orada olmam bile sorun abiye dolayısıyla kvyi üzüyor. En iyisi gitmemek. Bu sebepten "daha da gelmem anne oğlunla gelininle sorunsuz yaşa" dedim. Tavrım yerinde ve doğru.
Doğru...Siz daha nisanlisiniz
onlar evli o yüzden onların gönlünü daha çok hoş tutmak istemesi normal özellikle de torunu varsa
ayrıca zaten olaya başlatan sizsiniz buna rağmen kadın yine size iyi davranıyor
siz de biraz drama queen lik var bundan vazgecmelisiniz
Teşekkür ederim.Bakin bu "tavrim yerinde ve dogru" kafasinda giderseniz mutsuz olup ayni zamanda etrafinizdakileri uzersiniz. Hatalarimizi kabul etmek gerek bazen. Cevrenize de bu sert soylemlerle yaklasirsaniz bu nisanlilik biter kanimca. O insanlara kafaniz estigi gibi davranamazsiniz. Saka kisvesi altinda istediginizi soyleyemezsiniz. Kisiliginizi torpulemezseniz uzulursunuz ve uzersiniz. Sert uslubunuzdan vazgecip daha ilimli yaklasirsaniz, insanlar da size kusup sizi zit bellemezler.
Devam edin böyle, kendinizi üslubunuzu hiç tartmayın.Bizim yüzünüzde evliliklerinde huzur kalmamış tartışıyorlarmış diyorlar ne hikmetse sürekli tartışan insan hamile kalmış.
Actiginiz diger konulara dayanarak yorumumu yapiyorum konuyu acip okumadan oncede ya elti ya kaynana yada kayin konuya dahil diye dusunmusken gordum ki hepsini dahil etmissinizDün akşam kv.nin doğum günüydü. Nişanlımla akşam pasta aldık gittik sürpriz yapalım kutlayalım dedik.
İçeriye girdik oturduk sonra pastayı getirdik. Tam mumları üfleyecek kv: "fotoğrafları facede paylaşmayın." dedi güldü. Nişanlımın suratı asıldı. Anlam veremedim neden bozulduğuna. Çok sinirlendi nişanlım.
Sonra bana dedi kv: "faceye fotoğraf atmayın. Abin görür sorun çıkmasın" dedi. Haydaa ne alaka dedim içimden.
Kaynım ve etli bizimle konuşmuyor geçmiş konularda vardı.
Şimdi onlar bizimle konuşmuyor diye fotoğraf atınca neden sorun çıksın? Neden küçükler altta almak zorunda? Neden sorunlu kişileri uyarmıyorlar da kendini düşünen insanları kırıyorlar?
Ki ben düşünürüm kv.mi ama o hep hizmetçiliğini yaptığı oğluyla gelinini düşünür. Sanırım kötülükten anlıyor bazı kaynanalar. Düşündükçe ters tepiyor.
Bende dedim " tamam anne gelmem bir daha" "gelme mi dedim ben sana kızım"dedi. "Kurduğun cümleyle aynı şey anne" dedim. "Ben gelmemoğlunla gelininle sorunsuz yaşarsınız" dedim.
(Evleri karşılıklı oğluyla kv.nin)
" o da gelmiyor artık buraya" dedi.
Yaptığım bir şakadan olay daha da büyüyor. Abi kardeş konuşmuyor. Kv evine geçmiyorlar nişanlım o evde yaşadığı için. Elti soğuk davranıyor kv.ye
Okları bana çeviriyor herkes. Kv.de dahil.
Çay demlemiştim. Pastayı da yemedik çıktık nişanlımla. Kırgınım. "durmak istemiyorum çıkalım" dedim
İyi niyetli olduğunu zannetmiyorum kv.nin. eltimde kendi gibi iyi niyetli değiller.
"Uzun süre ailene gelmeyeceğim. Gelmek istemiyorum. Sorun duymaktan bıktım. Abine göre mi yaşayacağız. Ufacık şeyi büyütüyorlar. Annen abinden korkuyor. İyilik yaramıyor. Hala onların üzülmemesini düşünüyor..." dedim nişanlıma.
Kv.yede: "bende burada size bagırıp çağırayıp. Saygısızlık yapayım yengem gibi, daha kıymetli oluyor sanırm ."dedim
"Sende gelinimsin o da gelinim" dedi.
Ben evlilikten soğuyorum. Tamam nişanlım benden yana ama. Korkularım büyüyor.
Kv bana "düğün yapma nikah yap" derken. Artık eminim ki bana birşey yapmak istemediği icin diyor. Büyük oglunun baskısında kalıyor. Gelinden oğlundan korkuyor.
Böyle hayal etmemiştim ben.
Actiginiz diger konulara dayanarak yorumumu yapiyorum konuyu acip okumadan oncede ya elti ya kaynana yada kayin konuya dahil diye dusunmusken gordum ki hepsini dahil etmissiniz
Ozetle bu aileyivsiz daha girmeden parcaladini gibi geliyor eger kotu okan sizseniz Allah onlarin onlarsa sizin yardimciniz olsun
Ama inanin konulardan tek birinde dahi iyi niyetli girmedim sizi bence bi ic muhasebe yapin mesela kendinizi eltinizin kaynananizin yerine koyup bi daha dusunun
Büyüklük bilmeyene küçüklük yapamamBöyle konularda yorum yapamıyorum,bende aynı durumdayım benimki dahada karışık.
Evlenebilmem bile hayal
Ama daha bu evrede böyle laf atışmaları,imalar çok üzücü. Birde bunun evliliği var,neden büyükler de biraz büyüklüğünü bilmez herşeyi karşıdan beklerler anlamam..
Kadın mutlu olur diye düşündüm kutlamak istedim. Fotoğraf atma gibi düşüncem yoktu. Kimseye inat olsun diye yapmadım.Canım kendin eşinle çekilseydin koysaydın ona inat :) aman ne takıyosun kendileri bilir sıkıntı oolcak diye korkmuş belliki
Ben nısanlısını dusunen bu kızı sevımlı bulur mızaha vurur hıc alınmazdım. Hele boyle eltı gıbı cadıya dönmeZdım. Elti arızaÇok düşündüm. Onun yerinde olsaydım. Konuşmak istemiyorsam konuşmazdım eltiyle. Kaynımı uyarırdım. Ama kaynıma kusmezdim. Ve asla kardeş arasını açmazdım. Kocamı kışkırtmazdım. "Kardeşin sen kanser olunca sana bakmaz" gibi çirkin ihtamlarda bulunmazdım.
Olayı büyüten eltim. Onun gibi olayı büyütmezdim.
Alınmak istemiş alınmış. Ben hadi eltimi gördüm laf sokayım demiyorum. Yazarak anlatamıyorum kendimi.
Parçalayan ben değilim.
Size söylesem bunu "çocuk nişanlımı gece uyandırır annesi babası yanında yatsın" tepkiniz ne olurdu. Sinirlenip bana küserdiniz. Bu kadarda büyütmezdiniz. Millete gözdagı vermezdiniz herhalde. Aile buyukleri onun yanında bizim adımızı anmasın "kocamdan boşanacağım ona güvenmiyorum biz hergün elti yüzünden kavga ediyoruz" diyerek deli gibi tepinip bağırıp saygısızlık yapmazdınız herhalde. Abi kardeş arasını açmazdınız herhalde.
Kusura bakmayında büyüten kim belli!
Her zaman sakinim. Fevri de davranmadım. Kvde de haklı buyuk ogluna laf diyemiyor. O yuzden gitmemek iyi.
çünkü eltiniz onu yani oğlunu doldurur oğlu daha çok üzülür diye söylemiş kadın"Facebooka atmayın fotoğraf abin görür sorun çıkarmasın" dedi. Ben sormadan dedi bunu.
Evet oğlu gelini bize küs. Bizde incelik yapıp dogum gününü kutlamak istedik. Ama kv mutlu olmak yerine oğlu görmesin üzülmesin sorun çıkarmasın diye tavır sergiledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?