Doğum Günü!

Canım senı anladıgımı dusunuyorum. Evlenırken dugun gunu soyledıgım bır sozu buyuttu yengem olcak sahıs kac sene oldu evıme gelmezler.
Ama ben bastan berı soyle dusunuyorum demekkı kocamın onun ıcın degerı benım en hosgoru bekleyen gunumde yaptıgım bır patavatsızşık kadar mıs.
Hıc ustume alınmıyorum. Gelecek sene belkı aynı sehıre tasınacagız ve gene o ve aılesı evıme gelmıcek. Sımdıden o fıkre alıstım. Bende artık bayramda anneanne de karsılastıkca ellerını operdım opmıcem pek sohbet te etmıcem. Bı kadar kinci bir insn sevgi veremez zaten.

Iste sende sınırlarını cız kapını kapat kocnla ıyı ol bence yeter tatlım. Hemen her evlılıkte az yada cok buna benzer hıkayeeler oluyor
Kv ne de cok yatırım yapma. Insanlara cok deger verme hakettıklerı kadar ver cnm

Ben sizin konularinizi biliyorum.
Bu nisanlilik insallah evlilige dogru yurur, ama sanmiyorum..
Daha nisanli iken boyle ters tepkiler verip kv ye malzeme verirseniz zor gider bu iliski.
İki taraf da bazen birbirini idare etmeyi bilmeli.

Ben sizin konularinizi biliyorum.
Bu nisanlilik insallah evlilige dogru yurur, ama sanmiyorum..
Daha nisanli iken boyle ters tepkiler verip kv ye malzeme verirseniz zor gider bu iliski.
İki taraf da bazen birbirini idare etmeyi bilmeli.
Kv.ye ters tepkiler vermiyorumki. Anladığım şeyi uyguluyorum. Oğlu ile evi karşılıklı dairede ve benim kv.ye gitmem artık can sıkıcı oluyor. Oraya gitmem bile sorun. Kv uzuluyor. Ben gidince oğlu bir şeyler diyor canı sıkılıyordur. O yüzden ilk tepkisi "facebooka fotoğrafa atmayın abin sorun çıkarmasın" oldu.
Altında yatan o. Orada olmam bile sorun abiye dolayısıyla kvyi üzüyor. En iyisi gitmemek. Bu sebepten "daha da gelmem anne oğlunla gelininle sorunsuz yaşa" dedim. Tavrım yerinde ve doğru.

Bakin bu "tavrim yerinde ve dogru" kafasinda giderseniz mutsuz olup ayni zamanda etrafinizdakileri uzersiniz. Hatalarimizi kabul etmek gerek bazen. Cevrenize de bu sert soylemlerle yaklasirsaniz bu nisanlilik biter kanimca. O insanlara kafaniz estigi gibi davranamazsiniz. Saka kisvesi altinda istediginizi soyleyemezsiniz. Kisiliginizi torpulemezseniz uzulursunuz ve uzersiniz. Sert uslubunuzdan vazgecip daha ilimli yaklasirsaniz, insanlar da size kusup sizi zit bellemezler.

Doğru...

Teşekkür ederim.

Böyle konularda yorum yapamıyorum,bende aynı durumdayım benimki dahada karışık.
Evlenebilmem bile hayal
Ama daha bu evrede böyle laf atışmaları,imalar çok üzücü. Birde bunun evliliği var,neden büyükler de biraz büyüklüğünü bilmez herşeyi karşıdan beklerler anlamam..

Canım kendin eşinle çekilseydin koysaydın ona inat :) aman ne takıyosun kendileri bilir sıkıntı oolcak diye korkmuş belliki

Böyle zamanlarda he diyceksin olay büyümüş hani sen trip atınca alınmış haklısın hoş olmaz deseydin keske

Actiginiz diger konulara dayanarak yorumumu yapiyorum konuyu acip okumadan oncede ya elti ya kaynana yada kayin konuya dahil diye dusunmusken gordum ki hepsini dahil etmissiniz

Ozetle bu aileyivsiz daha girmeden parcaladini gibi geliyor eger kotu okan sizseniz Allah onlarin onlarsa sizin yardimciniz olsun

Ama inanin konulardan tek birinde dahi iyi niyetli girmedim sizi bence bi ic muhasebe yapin mesela kendinizi eltinizin kaynananizin yerine koyup bi daha dusunun

Çok düşündüm. Onun yerinde olsaydım. Konuşmak istemiyorsam konuşmazdım eltiyle. Kaynımı uyarırdım. Ama kaynıma kusmezdim. Ve asla kardeş arasını açmazdım. Kocamı kışkırtmazdım. "Kardeşin sen kanser olunca sana bakmaz" gibi çirkin ihtamlarda bulunmazdım.
Olayı büyüten eltim. Onun gibi olayı büyütmezdim.
Alınmak istemiş alınmış. Ben hadi eltimi gördüm laf sokayım demiyorum. Yazarak anlatamıyorum kendimi.
Parçalayan ben değilim.
Size söylesem bunu "çocuk nişanlımı gece uyandırır annesi babası yanında yatsın" tepkiniz ne olurdu. Sinirlenip bana küserdiniz. Bu kadarda büyütmezdiniz. Millete gözdagı vermezdiniz herhalde. Aile buyukleri onun yanında bizim adımızı anmasın "kocamdan boşanacağım ona güvenmiyorum biz hergün elti yüzünden kavga ediyoruz" diyerek deli gibi tepinip bağırıp saygısızlık yapmazdınız herhalde. Abi kardeş arasını açmazdınız herhalde.

Kusura bakmayında büyüten kim belli!
Her zaman sakinim. Fevri de davranmadım. Kvde de haklı buyuk ogluna laf diyemiyor. O yuzden gitmemek iyi.

Büyüklük bilmeyene küçüklük yapamam
Kv de pasif.
Her şeyi görüyor anlıyorum.
Çoğu beni suçluyor. Bir şakayı bu kadar büyüten suçlu bence!

Canım kendin eşinle çekilseydin koysaydın ona inat :) aman ne takıyosun kendileri bilir sıkıntı oolcak diye korkmuş belliki
Kadın mutlu olur diye düşündüm kutlamak istedim. Fotoğraf atma gibi düşüncem yoktu. Kimseye inat olsun diye yapmadım.

Yakın zamanda oğlu bir şey demiş kesin. Kadında hemen "görmesin sorun çıkmasın" diyor. Mumları bir üfle bir tebrik edelim bir soluklan değil mi? Daha sonra uygunca söyle paylaşmayın diye.
Derdimiz fotoğraf değilki. Bütün hevesimizi kaçırdı. Benim oraya gidip gelmem bile sorun çıkarmaya sebep o yüzden "gelmem artık" dedim. Anlayabiliyorum tepkisini.
Ne halleri varsa görsün.
Sorunlu olan ben değilim onların zihniyeti. Cahilliği.

Ben nısanlısını dusunen bu kızı sevımlı bulur mızaha vurur hıc alınmazdım. Hele boyle eltı gıbı cadıya dönmeZdım. Elti arıza

Yine haksızsın.
Ama yine bunu fark etmeyeceksin ne yazık ki.
Özeleştiri yapmıyorsun ama ben yine de söyleyeyim;
Kardeşlerin arasına girmem diyorsun ama baştan açan sensin.
Hala laf soktuğunu kabul etmiyorsun. Şaka yapmadın ki en başta kadının alınması kadar doğal bir şey yok. Alınmış ve senden bir pişmanlık göremeyince de tavır almış.
Kayınvaliden de muhtemelen içten içe eltine hak veriyor. Çünkü söz konusu torunuydu içinden sana kızdı ama oğlu için sabretmeye çalışıyor. İki kardeşin arası daha da fazla açılmasın derdinde kadın.
Gayet normal bir ricasına bile nasıl cevap vermişsin. Hiç büyük küçük bilmiyorsun. Söylenecek sözler değil kayınvalidene dediklerin. Daha da üzmekten başka ne işe yarıyor ki yaptıkların? Nerede nasıl davranman gerektiğini bilmeyen, nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen bir insansın sanırım. Buradan imajın çk patavatsız ve karşıdakini hiç düşünmeden dan dun konuşan biri gibi. Kayınvalidene de baya baya dan dun konuşmuşsun zira. Biraz olgun, nasıl davranması gerektiğini bilen biri olmaya çalışmalısın. Bunun için de otur biraz düşün.
Hem suçlu hem güçlü olma gayretindesin. Ama yapma. Hatayı kabul edebilme olgunluğuna ulaşman lazım yoksa hayat sana cehennem olur.

çünkü eltiniz onu yani oğlunu doldurur oğlu daha çok üzülür diye söylemiş kadın
"ooooo doğum günü kutlanmış pasta da üflenmiş" gibi konuşur diye

size de ne kadar dert olmuş bu
sanki face de paylaşayım diye çok niyetlenip hayal kırıklığına uğramış gibisiniz k.bakmayın

ay amma alınganlık yapmışsınız. kadın gelmeyin dememiş bu ne trip?

ik oğlu kavga etmiş bi anne o. daha da araları bozulsun şstememiş. çok mu elzem facebooka fotoğraf koymak. koymayıverin ölür müsünüz? oldu olacak kadına ya onlar ya biz deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…