Doğum gününü kutlamalı mıyım?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.177
1.109
333
37
Yine sorunlarım ve ben🤦🏻‍♀️
Daha önce nişanlımın kardeşinin telefon numaramı kaydetmediğinden bahsetmiştim. Buna rağmen daha sonra doğum günümde ve işimle ilgili özel bir günde bana mesaj attı hep. Muhtemelen mesajı arşive atıp numaramı orada tutuyor. Her neyse artık bunları düşünmek istemiyorum ve düşünmüyordum da zaten.

Birkaç gün önce nişanlımın annesi ailemi ve beni çaya davet etti. Gittiğimizde kardeşi yoktu. Daha sonra bir araba sesi oldu. Annesi camdan baktı bizim araba dedi. Yani nişanlımın kardeşi gelmiş. Ama eve girmedi. Bizim orda olduğumuzu biliyordu çünkü arabaları gördü. Hem babamın hem abimin arabasını biliyor. Zaten annesi de söylemiştir davet ettiğini. Kasıtlı olarak girmedi.
Bu çocuk daha önce bize yemeğe geldiklerinde de yemeği yiyip bir şeyleri bahane edip hemen gitmişti.

Şimdi sorum şu: 2 gün sonra doğum günü. Doğum gününü kutlamak için yazmalı mıyım?
Her özel günde bana yazıyor. Ama biz ordayken girmemesi de bana biraz ayıp geldi. Sizce yazayım mi?

Ben olsam kutlardım sade bir şekilde
Ayrıca nişanlımın kardeşinin mesafeli oluşunu kafaya takacak kadar kendime dert etmezdim
Kardeşi erkek sanırım
Görümce olayları da olamaz böylece
Hiç umursamazdım bile

Doğum günlerinizi kutlayan birinin doğum gününü nezaketen kutlarsınız. Siz evdeyken gelmemesi de enteresan gelmedi bana. Sıkılacağını düşünmüştür, kalabalık sevmiyordur, sizlerin baş başa konuşarak daha rahat olacağınızı düşünmüştür falan filan. Bu konularda niye beklentiniz var ki? Herkes belirli kalıplara uygun davranmak zorunda değil. Sizden hiç hoşlanmasa, özel günlerde de iletişim kurmazdı herhalde.

Kutlayın gitsin ya hu ölümlü dünya neticede. Siz misafirken eve gelmemesi de aileniz ya da sizle ilgili değil ortama/muhabbete dahil olmak istememesinden olabilir. Neticede dünürler bir arada, nikah/düğün hazırlıkları konuşulması muhtemel, sıkılma ihtimali yüksek. Ben de olsam kaçabilirdim misal, üzerinize almayın bence hiç 😉

Kaç yaşında bu kardeş? Belli bir yaşa kadar bu tarz şeylere önem verilmiyor çünkü. Erken kalktım, evdelerdi gitmedim gibi şeyler pek mühim görülmüyor.

Mesajla yapılacak kutlamayı bu kadar düşünmeye de gerek yok aslında. O sizinkini kutlamış sizde usulen bir mesaj atıp kutlayın.

Kaç yaşında bu kardeş? Belli bir yaşa kadar bu tarz şeylere önem verilmiyor çünkü. Erken kalktım, evdelerdi gitmedim gibi şeyler pek mühim görülmüyor.

Mesajla yapılacak kutlamayı bu kadar düşünmeye de gerek yok aslında. O sizinkini kutlamış sizde usulen bir mesaj atıp kutlayın.

23 yaşında. normalde çok cana yakın olduğu söyleniyor. Esnaf zaten. Konuşkan girişken bir çocuk. Bana gelince böyle olunca kasıtlı algılıyorum haliyle. Numaramı da kaydetmeyip özel günlerde yazması da samimiyetsiz geliyor. Yazmasa niye yazmadı demem. Ben de kaydetmedim zaten. Ben de onun gibi samimiyetsiz davranmasam mı diye düşündüm. Ama nezaketen yazmam da gerekir. Karar veremedim.

Doğum günlerinizi kutlayan birinin doğum gününü nezaketen kutlarsınız. Siz evdeyken gelmemesi de enteresan gelmedi bana. Sıkılacağını düşünmüştür, kalabalık sevmiyordur, sizlerin baş başa konuşarak daha rahat olacağınızı düşünmüştür falan filan. Bu konularda niye beklentiniz var ki? Herkes belirli kalıplara uygun davranmak zorunda değil. Sizden hiç hoşlanmasa, özel günlerde de iletişim kurmazdı herhalde.

numaramı kaydetmeyip özel günlerde yazması tuhaf değil mi peki? Bana tuhaf geliyor biraz.

23 yaşında. normalde çok cana yakın olduğu söyleniyor. Esnaf zaten. Konuşkan girişken bir çocuk. Bana gelince böyle olunca kasıtlı algılıyorum haliyle. Numaramı da kaydetmeyip özel günlerde yazması da samimiyetsiz geliyor. Yazmasa niye yazmadı demem. Ben de kaydetmedim zaten. Ben de onun gibi samimiyetsiz davranmasam mı diye düşündüm. Ama nezaketen yazmam da gerekir. Karar veremedim.
Küçük daha bence, bu kadar bilinmeyin. Cokta ciddiye almayın. Kim bilir ne düşündü, abisini bile kıskanıyor olabilir 😅

Sonucta o ozel gunlerde kutluyormus sizse kutlayin gitsin doğum günün kutlu olsun demek zor degil biraz tuhaf tabiki ama kaydetmek zorunda hissetmemistir bu kadar dert etmeyin daha ileride dert edecek cok sorununuz olacak

numaramı kaydetmeyip özel günlerde yazması tuhaf değil mi peki? Bana tuhaf geliyor biraz.
Numaranızı kaydetmemesi tuhaf evet. Ama kafaya takmayı gerektiren bir durum mu? Çok da önemli değil, neyi neden yaptığı. Nihayetinde hayatınızın merkezindeki insanlardan biri değil. Kutlayın geçin bence.

Küçük daha bence, bu kadar bilinmeyin. Cokta ciddiye almayın. Kim bilir ne düşündü, abisini bile kıskanıyor olabilir 😅

nişanımda tanıştık kendisiyle. Bundan dolayı biraz üzülmüş. Karşılaştığımızda çok iyi davranıyor yine de. Ama nişanlıma ben yabancı mıydım neden nişan günü tanıştık demiş. Böyle olunca biraz kötü hissetmiştim. Nişanlım da bundan sonra arada bir yerlerde oturur çay içeriz zamanla düzelir demişti ama sonra hiç öyle bir teklif gelmedi. Ben de doğum günü için minik bi pasta alıp sürpriz mi yapsak nişanlımla birlikte diye düşünmüştüm. Ama öyle evlerine gittiğimde içeri girmeyince vazgeçtim. Çünkü çekingen biri değil.

nişanımda tanıştık kendisiyle. Bundan dolayı biraz üzülmüş. Karşılaştığımızda çok iyi davranıyor yine de. Ama nişanlıma ben yabancı mıydım neden nişan günü tanıştık demiş. Böyle olunca biraz kötü hissetmiştim. Nişanlım da bundan sonra arada bir yerlerde oturur çay içeriz zamanla düzelir demişti ama sonra hiç öyle bir teklif gelmedi. Ben de doğum günü için minik bi pasta alıp sürpriz mi yapsak nişanlımla birlikte diye düşünmüştüm. Ama öyle evlerine gittiğimde içeri girmeyince vazgeçtim. Çünkü çekingen biri değil.
Eş ailesiyle ilgili ekstra bir cabaya girmeye gerek yok bence. Hele nişanlıyken. Karşılaştığınızda normal davranıyormuş bu kafi. Zamanla aranızdaki samimiyet belki artar belki bu kıvamda kalır.
Önemli olan saygının korunması. Üzerinde çok düşünmeye gerek yok. Mesajınızı atın bence.

Belki de abisi zorluyordur özel günlerde yazması için?!!

umarım öyle yapmıyordur. Sanmıyorum ya. Annesi yaptırıyor olabilir. Çünkü hep aranızda bağ olsun birbirinizi arayın diyip duruyor. Çocuk hasta olduğunda bana demişti ki, arayıp geçmiş olsun dersen çok hoşuna gider. Sonra da çocuğun numarasını atmıştı bana. Ben de mesaj atmıştım🤦🏻‍♀️

umarım öyle yapmıyordur. Sanmıyorum ya. Annesi yaptırıyor olabilir. Çünkü hep aranızda bağ olsun birbirinizi arayın diyip duruyor. Çocuk hasta olduğunda bana demişti ki, arayıp geçmiş olsun dersen çok hoşuna gider. Sonra da çocuğun numarasını atmıştı bana. Ben de mesaj atmıştım🤦🏻‍♀️
Evet o zaman belki de annesi yaptırıyordur. Gönülsüz işten bu kadar olur.

Cok anlam yuklemeyin boyle seylere bence ya,
O sizinkini mesajla kutlamis, siz de oyle yapin gecin.
Ama biraz kendi kardesine kirilmakta hakli sanki, nisandan once tanistirmaliydi sizi bence de.

Back
X