doğum izni hakkında lütfen yardım!!!

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
298
40
merhabalar konuyu burayamı açmam gerekiyordu emin değilim ama ben sorunumdan bahsedeyim 30, hafta hamileiğimdeyim 2 hafta sonra raporumu alıcam fakat işyerimin durumları çok karışık heran devredilebilir devredilmesi durumunda ben doğum paramı alabilecekmiyim. birde benden habersiz izindeyken beni sigortadan çıkarabilirlermi raporluyken bunca ay çalıştım didndim doğum paramın riske girmesini istemiyorum inanın işyerimin durumu hiç parlak ve içaçıcı değiil 2 aylık alacak maaşım duruyor içeride tek merak ettiğim beni sigortadan çıkarırsa ne gibi haklarım var birde doğumdan ne kadar sonra doğum paramı alabiliyorum lütfen bilen muhasebeci olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olsun nette çok araştırdm ama hep normal olanlardan bahsediyor bizim durumumuzsa anormal zaten hatta işten çıkmam için üstüme çok geliyorlar 1 senelik emeğim var heba olsun istemiyorum en zor günlerimde çalıştım sabrettim

muhasebeci değilim ama seni hamileyken işten çıkarırsa ve şikayet edersen ödeyeceği tazminat çok yüklü. sakın çıkış verirlerse istifa etme, bir şey imzalama,hakkını alamazsın. çıkarırlarsa kendileri çıkarsınlar ki göze alamazlar. psikolojik baskı çok yoğunsa 32. hafta izne çık.doğum paranı ise şirket değil sgk ödeyeceği için alırsın. raporunu 32. haftada 37. haftaya kadar çalışabilir diye alırsan fazladan çalıştığın 5 hafta doğum sonrasına eklenir ki inan izne asıl o zaman ihtiyacın var. primlerinin yatırılıp yatırılmadığını kontrol et. doğum sonrası süreçte de hastane doğumu bildiriyor sonra eşin sgk'ye gidip size verilen evrakları teslim edecek sanırım doğumdan sonra 56 gün geçince alınıyordu para.

çok sağol cvbın için 37, haftaya kadar kalamam eminim vücudum gitmiyo ve hiçbişey için kendi ve bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum doğumdan sonra çok çok ihtiyacım olursa ücretsiz izne çıkarım yaa patronum öyle tazminatlardan falan korkucak adam değil kapısında bi ton icra var zaten artık merhametine kaldı bazı şeyler ama ne olucaksa şu 10 gün içinde olucak yurt dışındaydı yarın büyük ihtimalle burda hatta bu hafta başıma çok üzüldüğüm bi konu geldi neredeyse kızkardeşi tarafından hırsızlık gibi iğrenç bi iftiraya uğrıycaktım ama allahtan burda çalışan 8 kişiyiz 2 gece gözüme uyku girmedi o yüzden piskolojimde kaldırmıyo fazlasını dinlenmeye ihtiyacım var primleri söylemişsin sigortaya yatıyo gözüküyo tabbi oda borçlu ssk da cezalı ödiyecek herhalde bu benim tedavi masraflarıma yansımaz

patronum geldi ve nasıl bi yol izliyceğimi blmiyorum şuan işyerini devretmekten fes etmekten bahsediyo bende dedim beni işten çıkarırsanız bütn haklarımı kaybederim diyeoda sonra ben sizi mağdur etmem sigortanız ödenir dedi ve sonra adım gibi eminim benden ödediği sigortanın parasını istiycek yaa nasıl olucak napıcam ben yol gösterin işyerini devrederse beni sigortadan çıkarmak zorundamı oluyo ama tek bildiğim hiçbişeye imza atmayı düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…