Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

ben cocuk doğursam iki aydan fazla izinim olmayacak
bır bucuk senedir izin yapmak da iş hayatı acısından cok buyuk şans
bakmak zorunda değiller ki,
bakıcı tutacaksın yapacak baska bırseyın yok

plum88 siz de haklısınız anneler de.

Anneler genelde çocuğu 12-13 yaşına geldiğinde rahatlıyor, fiziki iş yükü azalıyor. Psikolojik yönü de kişiye göre değişir.

Ancak torunumu bakıcıya emanet edemem ya. En azından 2-3 sene bakarım.
Mecalim yoksa, bakıcıya göz kulak olurum, yine torunumla ilgilenirim.

Evladıma, torunuma ne halin varsa gör diyemem.

İleride fikrim değişir mi bilmiyorum.

ilk başlarda iyi niyetle yaklaştım konunuza ama okudukça halinizden tavrınızdan sanki ikisi de "sizin" çocuğunuza bakmak istemiyor... çünkü yargılamaktan başka bir açıdan bakmıyorsunuz. Ve evet kimseye güvenip naaıl olsa bakarlar diye çocuk yapılmaz. bakmayınca da tüü ee kaka olmazlar. Saygı duyulur. ha annenizin anneliğine laf etmişsiniz. ne anneliğini gördük ki diye. e o zaman annelik yapmayan bu yaşta nasıl annannelik yapsın. yeter gıyablarında atıp tuttuğunuz. bulun bakıcınızı ya da bir kreş herkes mutlu olsun. buradan sayfa doldurmakla peynir gemisi yürümez. konu açıp semtiniz taraflarında iyi bir bakıcı ya da kreş araştırın mesela. bir de daha uygun fiyatlara yabancı bakıcılar oluyo bi tanıdıkta vardı. çok ilgili ve iyiydi.

Masallah evladiniz 4 ay sonra bebeklikten cocukluk donemine gecicek.Bence sizden erken bebegini bakiciya birakanlari dusunup empati yapin ve evladinizla dolu dolu 20 ay gecirdim deyip sevinin.Daha kolay alisir ve atlatirsiniz bu sureci.

Ben de yok ama eğer olsaydı, torunumun mutluluğu ve güveni herşeyden önde gelirdi. Kimselere bırakmazdım.

Ne yani illa kreşte bir cocuk mutsuzmu oluyormuş? Gerçekten abartiyorsunuz. Daha öncede dediğim gibi, bu yaştaki bir cocuk zaten yaşitlarina ihtiyaci var, yaşli anneannesine değil. Hatta bundan dolayi bir çok cocuk bağimsiz olmayi öğrenemiyor. Sürekli büyüklere ihtiyaç duyuyor ki elbette çok yalniş.

Ayrica sizde o yaşlarda kendinizi nasil his edeceginizi bilmiyorsunuz

anneleriniz gerçekten sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. bunu içinize sindirerek kabullenin lütfen. tamam bazı büyük anneler de tam tersi oluyor ama herkesin karakter yapısı. bu kadar yükün altına girmek istememeleri normal bence. bu onları hayatınız boyunca affetmemeniz için bir gerekçe olmamalı bana göre.

bi de şu yönden bakın, anneleriniz her akşam sizin yanınızda olacak olsaydı gerçekten daralanırdınız. çünkü insan bazen sakinlik istiyor. onların evde sürekli olması da sizi yorardı. sizin tek yolunuz iyi bir bakıcı bulmak olsun. bu da şans işi tabi.
ne bakıcılar var sizi 2. çocuk düşünsesinden soğutur, ne bakıcılar var kaybetmemek için 2. çocuğu erkenden istersiniz.

Ailenizi bebeğinize bakması konusunda zorlayamazsınız, ben de aynı durumdayım annem şehir dışından gelip bakıyor bebeğime 8 ay bakabileceğini söyledi, kendi isteğiyle geldi, ben hiç bir şey demedim ki demeye de hakkım yok, annelerimiz bizi büyüttü diye torunlarını da büyütmek zorunda değiller, onların da bir hayatları var, bunu unutmamak lazım.

anneme babama aşırıııı derecede düşkün biriyimdir. geçenlerde zorunlu kürtaj oldum. annemin yanında dimdik durdum aman bana üzülmesin diye. her zaman da böyledir hiiiiiç kıyamam ona. canımdır o benimmm bir tırnağı bile kırılsa dayanamam. anlatamam sevgimi size. ama anamda bana öyledir. babamla beraber çocukları için çırpınırlar. belli yaşa gelince annelikten emekli olup da köşeye çekilmediler. benim böyle bir zorum olsa annem aman ben de biraz dinleneyim diye köşeye çekilmez ki diğer torunlarına bakıyor şu an. bizde onun için elimizden geleni yapıyorz. aileden emekli olunmaz. herkes elinden geleni yapmaya çalışır son nefesine kadar. en azından biz de öyle.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. herkes kendi derdinde şimdilerde.

Bu kadar şatlar müsaitken bakmamayı tercih etmeleri sizi biraz sinirlendirmiş ama vardır bunda da bir hayır. İyi bi bakıcı evdeki yükünüzü de hafifletir. Bakıcıyı düzgün seçmeye çalışın tek tavsiyem bu olur.

çok sinirlendim dönüşümlü baksalar keske

Mesajlara baktım da göremedim, memur değil misiniz? Memurlarda ücretsiz izin analık izni bittikten sonra 24 aydır, yani bebek aşağı yukarı 27 aylık olana kadar vaktiniz var aslında. Siz biraz erken başlamıyor musunuz? Madem 24 aylık olduktan sonra bakan kreşler var, 3-5 ay daha sabredemez misiniz? Ayrıca söyleyen mutlaka olmuştur ama anneleriniz bakmak zorunda değil, milletin aaa neden bakmıyorlar vs laflarına takılmayın, boşa üzmeyin kendinizi. Güzel bir bakıcı bulursanız da sorun olmaz bence.

Yazmak istediklerimi yazmışsınız. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Hele ki anne baba ya kayınvalidesine bir düzen, kendilerine ait bir oda bile sağlamayıp kanepelerde yatırıp bu yaştan sonra düzenlerini bozanlara hayret ediyorum. Benim arkadaşımın da çocuğuna 6 ay anne babası bakıyo ama onlara çift kişilik yatak aldı evi de dubleks ve müsait. Yine de bakmak istemeseler kimsenin kızmaya hakkı yok. Bakıcı tutarsınız ya da bu kadar dert ediyosanız işe dönmezsiniz

Bu arada bende yaşlanınca bende ona bakmam huzur evine gönderdirim kısmını şimdi gördüm.. gerçekten çok üzücü.. size bakmış büyütmüş sırf çocuğunuza bakmıyor diye mi bu kdr sinir.. Allah annenizi ve kayınvalidenizi size muhtaç etmesin..

+100000000

konu sahibi ben sizin annenize çok kızgın olduğunuzu,anne-kız arasinda çözümlenmemiş belki de hiç konusulmamis problemlerin olduğunu hissediyorum. Simdi bu durum ile yanardağ tekrar faaliyete geçmiş ,siz de daha önce gömdüğünuz ama şimdi birden hücum eden duygularla başa cikamayip hircinlasmissiniz

Son düzenleme:
Allah kolaylik versin anne olsaydım bende evladımı bir yabancıya bırakıp gitmek istemezdim
Doğum izninizi uzatma şansınız yokmu

Allah annenizi babanızı size muhtaç etmesin.
Sizi de çocuklarınıza muhtaç etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…