- 22 Şubat 2018
- 131
- 145
- 33
- 40
Bencede bakmak zorunda değiller fakat ülkemizde taciz tecavüz olaylarının alıp başını gitmesi üzerine bakmaları gerekmez mı? Bence gerekir.ostanbul gibi bir yerde kime güvenip bırakıcak. Kaldı ki bunun artık sehiri falan da kalmadı... 1 hafta biri 1 hafta biri bakabilir bence.ellerine de yapışmaz diye düşünüyorum.Bakmak zorunda değiller ki .
Onlara güvenerek yapmadınız sonuçta değil mi ?
Yanı gerçekten tecavüze bulduğunuz yöntem bu mu ?Bencede bakmak zorunda değiller fakat ülkemizde taciz tecavüz olaylarının alıp başını gitmesi üzerine bakmaları gerekmez mı? Bence gerekir.ostanbul gibi bir yerde kime güvenip bırakıcak. Kaldı ki bunun artık sehiri falan da kalmadı... 1 hafta biri 1 hafta biri bakabilir bence.ellerine de yapışmaz diye düşünüyorum.
Ya allah aşkına tabiki bu değil ama güvenip birine emanet etmek coook zor.bu sadece içlerinden bir önlem sonuçta...Yanı gerçekten tecavüze bulduğunuz yöntem bu mu ?
Onun için cook farklı önlemler lazım...
Tecavüz olaylarına bakıldığı zaman zaten çok farklı zamanlarda gerçekleşiyor düğünde , parkta oynarken , ya da kaçırılıyorlar. .
Bunun tanıdık birilerinin bakmasıyla ne alakası var ?
Sizde haklısınız çok zordur elbet ama bakmadılar diye anneden nefret edecek ne var yaşlanınca bende onlara bakmam diyecek kadar , zerre haklı değil ya sana bakmış büyütmüş işte birde çocuğunu mu büyütsün.Ya allah aşkına tabiki bu değil ama güvenip birine emanet etmek coook zor.bu sadece içlerinden bir önlem sonuçta...
Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe baktım çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum
Bu girizgâhı bakmak zorunda değil diye benzer her konuya kopyala yapıştır yapanlar için yazıyorum ki bana yüklenmesinler...Hayatta bir dolu şeyi yapmak zorunda olduğumuz için değil hatır,gönül, sevgi, kan bağı vs icin yapıyoruz değil mi, mesela ben de anneme bakmak zorunda değilim ama yıllık izin aldım el ense dediğim günlerde hop bir işi çıkıyo koşturuyorum hastane işi fatura banka...demiyorum doğmayı ben mi istedim diye çünkü annemi seviyorum aynı şekilde zorunda değilim ama insanlara dogumgunlerinde falan hediye alıyorum cenaze oluyo taziyeye gidiyorum, bunlar zorunluluk değil insani ...
Yani ben anlamıyorum bu mantığı, kadın zaten 1 sene baksalar diyo bir ömür değil
bu iyi bir dilek mi yoksa kınama amaçlı mı?
Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe verdim çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum
Bu girizgâhı bakmak zorunda değil diye benzer her konuya kopyala yapıştır yapanlar için yazıyorum ki bana yüklenmesinler...Hayatta bir dolu şeyi yapmak zorunda olduğumuz için değil hatır,gönül, sevgi, kan bağı vs icin yapıyoruz değil mi, mesela ben de anneme bakmak zorunda değilim ama yıllık izin aldım el ense dediğim günlerde hop bir işi çıkıyo koşturuyorum hastane işi fatura banka...demiyorum doğmayı ben mi istedim diye çünkü annemi seviyorum aynı şekilde zorunda değilim ama insanlara dogumgunlerinde falan hediye alıyorum cenaze oluyo taziyeye gidiyorum, bunlar zorunluluk değil insani ...
Yani ben anlamıyorum bu mantığı, kadın zaten 1 sene baksalar diyo bir ömür değil
cümlemizeOldukça açıklayıcı yazdığımı sanıyorum.
Ama gene açıklık getireyim. Her iki cümlemde iyi dilek. Birincisi anne ve babanız için ikincisi ise sizin için.
Hayatın insanlara neler göstereceğini bilemeyiz.
Tamam daaa, burada çocuk bakarken kendini unutan, çocuk bakmaktan yorulan ve bitap düşenlerin dertlerini okuyoruz. Yaşlı yada artık ohhh deme vakti gelenlere bu yükümlülüğü yüklemek neden???
Kaldı ki, zaten onlarda bakarız falan dememişler. Bakmak istemeyene eyvallah demek varken kısasa kısas yapar gibi tehdit neden?
Mesela bende torun bakmam. Hele ki oğlumun çocuğuna hiç bakmam. Hem çocuk bakıp hemde gelin kaprisi çekemem.
Annelik görevim evladıma bakıp, büyütüp, ev bark sahibi etmek değil mi? Eeee ben yaptım. Öyleyse evladım da kendi çocuğuna aynı görevi yapsın. Bakmak istemiyorum. Ötesi var mı? Düşse size patlayacaklar, hasta olsa sen hasta ettin diyecekler. Kaldı ki, bu yaştan sonra dinlenmek istiyorum. Çocuk peşinde koşmak istemiyorum. Belki kendime güvenmiyorum. Çocuğa bakamam diyorum.
Çocuğumun istekleri varsa benimde var. Bakmıyorum diye bende sana bakmıyorum diyen evlatla zaten işim olmaz. Gerçi Allah böyle evlatların eline de düşürmesin hiç bir anne babayı.
Konu öyle bir hal almış ki, sanırsın ki anneler evlada işkence etmiş, kuyularını kazmışlar.
Madem borç vardı, madem durum sıkışıktı ama çocuk isteniyor öyleyse annelere sorulurdu. Bakamayız derlerse uygun zaman beklenirdi.
Bu arada bunlar kopyala yapıştır değil sadece benim duygularım.
Size moral vermeyi çok isterdim sizi çokta iyi anlıyorum ama belli yaşa gelmiştir anneniz kayınvalideniz o yaştan sonra çocuk bakmak sorumluluk almak zor gelmiş olabilir ve gerçekten hiçbir mecburiyetleri de yok... size kendi annemden örnek vereyim evlenirken daha kızım totona güveniyosan evlen annem gelir arkamı toplar diye düşünüyosan otur evimizde hiç gitme.. 3 tane doğurdum büyüttüm bundan sonra kendime ayırıcam zamanımı dedi.. evlendim şimdi cocuğum olucak yine aynısını söylüyo kusura bakma arohi doğur sadece 20 gün kalırım yanında sonra başının çaresine bakmak zorundasın çocuk senin sorumluluk senin ben sıramı sizinle birlikte savdım diyo.. ve benim annem de dul istese gelip kalır yardım eder ama onu da çok iyi anlıyorum mecbur tutamam onun da kendine göre bi hayatı var.. siz de kimseden bişey beklemezseniz daha mutlu olursunuz...Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymisMoral veren sözlerinize ihtiyacım var
Tamam daaa, burada çocuk bakarken kendini unutan, çocuk bakmaktan yorulan ve bitap düşenlerin dertlerini okuyoruz. Yaşlı yada artık ohhh deme vakti gelenlere bu yükümlülüğü yüklemek neden???
Kaldı ki, zaten onlarda bakarız falan dememişler. Bakmak istemeyene eyvallah demek varken kısasa kısas yapar gibi tehdit neden?
Mesela bende torun bakmam. Hele ki oğlumun çocuğuna hiç bakmam. Hem çocuk bakıp hemde gelin kaprisi çekemem.
Annelik görevim evladıma bakıp, büyütüp, ev bark sahibi etmek değil mi? Eeee ben yaptım. Öyleyse evladım da kendi çocuğuna aynı görevi yapsın. Bakmak istemiyorum. Ötesi var mı? Düşse size patlayacaklar, hasta olsa sen hasta ettin diyecekler. Kaldı ki, bu yaştan sonra dinlenmek istiyorum. Çocuk peşinde koşmak istemiyorum. Belki kendime güvenmiyorum. Çocuğa bakamam diyorum.
Çocuğumun istekleri varsa benimde var. Bakmıyorum diye bende sana bakmıyorum diyen evlatla zaten işim olmaz. Gerçi Allah böyle evlatların eline de düşürmesin hiç bir anne babayı.
Konu öyle bir hal almış ki, sanırsın ki anneler evlada işkence etmiş, kuyularını kazmışlar.
Madem borç vardı, madem durum sıkışıktı ama çocuk isteniyor öyleyse annelere sorulurdu. Bakamayız derlerse uygun zaman beklenirdi.
Bu arada bunlar kopyala yapıştır değil sadece benim duygularım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?