Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Kadın doğurmuş büyütmüş meslek sahibi yapmış sırf torun bakmıyor diye bütün emeklerine sırt çevirsin küssün yaşlılığında bakmasın öyle mi. Şefkat dolu bi evlat olduğunuz belli oluyor

Bende hergun dua ediyorum evladimda benim gibi merhametli olsun inş sizinki desizin gibi olsun Allah herkesin gönlüne göre versin

Iyi de sizinki merhamet degil ki, cikar iliskisi..aksi halde “o zaman bizde yaslandiklarinda onlari huzurevine koyalim” demezdiniz.. bakmak zorunda degil diye kadinlari huzur evine koyacaksiniz neredeyse :)

Kadınlar kulübünde çok tuhaf insanlar okudum ama yemin ederim sizin kadar sevimsiz birini görmedim

Annelik görevi ömür boyu devam eder, kızı zorda strese girmiş 1 yıl bakamazmı?

Annem 52 , kv 54 ikiside gayet genç ve dinçler 1 sene 3 ay sonra 3 yaş oluyo krese başlar zaten 3 olsa eneazindan diyorum bişey olsa anlatir Benim annem bakmadigi icin kv hiç ustune bile alınmıyor zaten
Burda bazıları bakmak zorunda değil demiş, ben diyorum ki annelik ömür boyudur, zorda olunca yardım etmesi gerekir yaşı genç, hasta değil ve yalnız.Sizi tabikide büyütecek, okutacak vs bunlar oldu diye analık vazifesi bittimi şimdi?

bencede annen bakmalıydı en azından çünkü şuan ortam zaten kötü tanımadığın biri bakacağına hem sizde kalırdı çocuğun düzeni bozulmazdı, annene güvenip yapmadın ama anneler bugünler için var bence
not: benim annem ve kayınvalidemden Allah razı olsun evlerini satıp benim mahallemden ev aldılar, birer hafta bakıyolar çocuğuma, kreşe verdim hastalığı kaldıramadı doktor al dedi bizimkiler seve seve bakıyolar, sabah benim evime gelebilecek kadar fedakarlar, yemeğimi salatama kadar yapıyolar, bende onlara arada hediye alıyorum onu bile kabul etmiyolar çok şükür

ben 3 aylıktı bırakıp işe başladıgımda , gene şukret canım , çok küçük ken bile kreşe başlayan çocuklar var ,
allah korusun hepsini

Zihniyetlerimiz farkli ben sizin gibi bu konuyu darlama olarak göremiyorum Zamanı geldigindeki inş o günleri görürüm seve seve bakarım torunuma
ister istemez darlanacak büyükler hiç kusura bakmayın
sorumluluk sonuçta
onlar belki daha sonra kreşe vermezsiniz onlarla devam edersiniz diye korkuyor olmasınlar

kv büyük kızıma baktı sağolsun küçükte köye yerleşmişlerdi
ona anca bakıcı krizlerinde geldi
şuan yine bakıcı krizi var gelmiyor valla.. kadınla mecbur devam ediyoruz yeni birini bulana kadar

hep telkin ediyorum kendimi bakmak zorunda değil diye sizde öyle yapın

Ozaman yaslandiklarinda da biz onlara bakmak zorunda degiliz bakıcı tutsunlar yada huzurevine yerlessinler demekte gayet normal Ben henüz bu kadar avrupalılasamadim kusura bakmayın

kesinlikle katlıyorum.
onlarında artık dinlenme vaktiyse onlar yardıma muhtaç olduğunda da benim dinlenme vaktim olacak bende onlara bakmayacağım o zaman. kimse kusura bakmasın. aile bağları işine geldiği gibi olmaz. bugün benm çocuguma bakmayan yarın benden ve ondan yardım beklemesin!

Allah bağışlasın ama çocuğu yapmadan önce “ben bakarım” dediler mi? Demiş daha olsalar kimseye güvenerek çocuk yapılmaz. Hiç kimse bizim çocuklarımıza bakmak zorunda değil. Mesela benim annemde emanet çocuktan çok korkar. Gezmek için değilde korktukları için bakmıyolardır belki.

Sizi anlıyorum haklısınız insanın zoruna gider ..
Boşverin siz önünüze bakın kimseden kimseye fayda yok şu hayatta ben bunu anladım..
Her koyun kendi bacağından asılır.. Aslında torunları dönüşümlü seve seve bakmaları lazımdı..
Üzülmeyin.. bebegini bırakıp işe başlayan tek anne siz değilsiniz..
Zaten akraba ile iş yapıldımı illa ki patlak veriyor hele ki cocuk bakımı konusunda
temiz güvenilir bir bakıcı arayn bebeğinizi alıştırın.. eve birde kamera sistemi kurdurun kafanız rahat etsin..

Ben olsam böyle bir durumda bakıcı tutar annenin ya da kvdemn evine götürürdüm burada bakarlar sanada yardım eder gözünde üstünde olur anne derdim

o yaşta insanlar çocuk bakmak istemez normal. şu olur. eve kamera kurdur bakici tut. anneler ara sıra eve ugrasin gun icinde. bakıcı takip edildigini bilir boylelikle. aslinda bakicilara yuklenmek istemiyorum ama haberlerde cok gordum. böyle yap. 2 yaşını gecince krese gider

Kızınız 2 yasına gelmiş nerdeyse eger böyle yaparsanız hiç işe başlayamazsınız benim kızım 4.5 aylıktı kvye bırakıp işe basladıgımda

Ben anlamıyorum sağlık problemleri yoksa ikisinde genç ise neden bakılmıyor
Bir çocukmu fazla geliyor bizler türküz kültürümüzde vardır hikaye kitaplarında bile dede nine var
Annem 70 yaşında kızımla şu yaşta saklambaç oynar babam ilkokul bile okumamış kızıma kitap okur önce vicdan olacak bir insanda Allah razı olsun onlardan bunları görünce şükrediyorum nenyaparsa yapsınlar başımın tacıthepsi
Ele baktırıp torunum var demesinler kolay olunmuyor
YazıkYbu gençlere sende iyi bir bakıcı bul gösterme çocuğunda paran varvtakmavkimseyi

Bu kadınlar rahat etmeyecek mi peki yani anlamıyorum doğurdu büyüttü meslek sahibi yaptı analık vazifesi bitti mi tabii ki bakacak falan yok öyle şey. Beni büyütsün yetmesin çocuğumu büyütsün yetmesin 2. çocuğu yapayım onu da büyütsün. O insanlar da genç değil tahammül sınırları artık az şimdiki çocuklar çok enerjik bizler gibi değiller peşlerinde koşacak enerjileri yok nasıl uğraşsınlar dul diye bir sosyal hayatı olmasın mı tamam dul kendini hep torunlarına adasın insaf .

hele birisi yaşlanınca bende sana bakmam deyin demiş ki inanamıyorum yani valla kusura bakmayın eşler evlenince ayrı bir aile oluyorlar ve bu onların çocuğu annesinin değil o zaten annelik görevini yapmış kimseye sırtını dayayıp çocuk yapılmaz bakıcı tutulur genç olur hem de enerjisi de yeter keyiflerine düşkünler ne demek bu yaşa kadar zaten keyif yapmamışlar ölene kadar da uğraşsınlar istiyorsunuz pes. Benim işyerinden bir arkadaşım var annesiyle altlı üstlğ oturuyor iki çocuğuna baktırdı akşamları yeme içmesini de onlarda yaptı ee onlar büyüdü okula gidiyor bu sefer gelinleri çocuk yaptı ona bakıyor ben acıyorum kadına bir sürü de hastalığı var. Sonuçta anne gelecek tek çocuğa bakmayacak yemek temizlikte bekleyeceksiniz muhtemelen ondan işinize geliyor.

bence 1 sene bakabilirler. 6 ay biri 6 ay biri bile baksa olurdu yani. biraz fedakarlıktan ölmezler sonuçta.

bakmıyorlarsa da yapacağınız bişey yok. gönülsüz bakmaları daha korkunç oluyor. yaşadım bizzat biliyorum. bence kreşe verin.

gün olur devran döner diyorum ben bu durumlarda

ilerde elden ayaktan düşünce sizden yardım beklemesi için gerekli şartları yazıp annenizin eline verin.

sizi doğurup büyütmesini asla dikkate almayın, kendi hayatını, istediklerini ve istemediklerini de dikkate almayın

temizlik, yemek ve torun üçgenine girmesi gerektiğini yoksa onu huzur evine atacağınızı söyleyin de ayağını denk alsın!
pes!!!!

Aklima, evde bunalımlar geçirdiğinden! 2,5 aylık bebeğini bakıcıya bırakıp, ücretsiz izin alma hakkını kullanmak yerine işe başlamak isteyen annenin açtığı konu geldi.
O ne ki, eski işyerindeki arkadaşım, evde bunaldığından 40 ı çıkar çıkmaz işe geri döndü, iki çocuğuna da kv bakıyor.
Birgün kv rest çekmiş, yoruldum artık, bakamam demiş. İşe giderken çocukları kv nin kapısının önüne bırakıp geldim diye anlatıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…