M
mehtapbaygus
Ziyaretçi
- Konu Sahibi mehtapbaygus
-
kızlar 31+6 haftalıkken doğum izni almamız lazım biliyosunuz ama bu hani altta çıkan takvimimizin 31+6 yı gösterdiği zamnmı yoksa hani 31 haftadayken 32 nin içindeyiz diyoruz ya o mu kafam karıştı anlatamadımmı acaba:çok üzgünüm: yani ikinci dediğim gibiyse takvimim 31+1 de izin almam gerekecek öylemi
Kızlar yeni yasaya göre yine izinli olma hakkı doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay olarak..
Fakattt..Eskiden bu 120 gün tam olarak dolmasa da ayarlamalarla 110, 90 v.s. gibi doğum izin parası sskdan alınabiliyordu Şimdi bu durum yeni yasaya göre değişmiş cumhurbaşkanı onayladı ve resmi gazetede yayımlanmış olması gerekiyor.Bu duruma göre 1 aylık maaş hakkımız olacak sanıyorumklava:..Ssk mevzuatına bakıyorum ama pek aydınlatıcı değil yarın bir ara ssk ya gidip bilgileri alacağım ama normal doğum izin hakkı 32.hafta..
BUNLAR DELİ EDİCEKLER VALLA İNSANI BEN EŞİMDEN SSK LI GÖZÜKÜYORUM EŞİMİN KIŞI İŞLERİ OLMUYOR KIŞA PARA BİZİ İDARE EDER DİYE DÜŞÜNÜYORUZ ZATEN DOĞUMUMUDA KISMETSE ÖZELDE YAPICAM DOKTORUM SSK YA BAKMIYORMUŞ Bİ PARA LÜKSÜ KALDI O DA GİDERSE BEN NİYE ŞİMDİ O KADAR PARA ÖDEYİM ANLAMIYORUM YANİ ŞUNLARI YA senağlama
vala cnm al bendende okadar.Sadece devletten bu hakkımız varken şimdi oda düştü 400 ytl yeklava: bende çok sinirlendim ama yapılacak birşey yok kanun bizide kapsıyor..
Yine de yarın ssk ya gidebilirsem öğreneceğim..Size de yazarımm
miniklerimiz sağlıklı gelsinde sabredicez mecburen tek isteğim bu canım
Kızlar yeni yasaya göre yine izinli olma hakkı doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay olarak..
Fakattt..Eskiden bu 120 gün tam olarak dolmasa da ayarlamalarla 110, 90 v.s. gibi doğum izin parası sskdan alınabiliyordu Şimdi bu durum yeni yasaya göre değişmiş cumhurbaşkanı onayladı ve resmi gazetede yayımlanmış olması gerekiyor.Bu duruma göre 1 aylık maaş hakkımız olacak sanıyorumklava:..Ssk mevzuatına bakıyorum ama pek aydınlatıcı değil yarın bir ara ssk ya gidip bilgileri alacağım ama normal doğum izin hakkı 32.hafta..
Baharcığım anlamadım, şu an kullanmadığım haftayı Doğum sonrası kullanamayacakmıyım, bu izin Konusu tam nasıl bana Bilgi verebilirmisin
ne para vereceklerki bunlar bize, bizim Şirkettede kimse aydınlatmıyor bu Konuda, bilen yok, yada bilmiyormuş gibi mi davranılıyor ?
Umarım SSk dan sağlıklı bilgiler alabilirsin bizler için canımm. a.s.
CANIM NORMALDE 4 AYLIK İZİNLİ OLUCAZ YA BU İZİN DÖNEMLERİMİZDE PARAMIZI BİZE SSK VERİCEKTİ YANİ ASGARİ ÜCRET * 4 AY OLUYORDU BUNUDA DOĞUMDAN SONRAKİ 2 AYIN BİTİŞİNDE VERİYORLARDI AMA BAHARIN DUYDUĞU HABERE GÖRE O DA KALKMIŞ BİR AYA DÜŞMÜŞ TAM BİLGİYİ ALICAZ İNŞ. NE ÇOK KANUNLARLA OYNUYORLAR CAN SIKINTISI BUNLARINKİ BAŞKA BİŞEY DEĞİL
vallahi emin olun benim içinde muamma. bir kerer muhasebeci olarak şunu söylüyorum. mantıklı olarak tabi yıllardır sigortalarımızda yatan analık hakkı parasının bize elbette geri dönüşü olucak. eşimiz çalışıyor onun hamile kalma olasılığı olmayabilir ama onlar içinde analık hakkı parası yatmakta yani eşi çalışıanlarda aynı. ssk olupta raporlu olduğumuz tarihlerde maaşlarımızı iş yeri ödeyenler hariç ssk postaneye rapor parası gibi yatıracak ve alacağız bundan şüpheniz olmasın 4 aylık maaş hakkımız alacağız devlet ne yaparsa yapsın kanunen bu parayı ödemek zorunda ödemezse inanın başı beleya girer. doktum bana 32 haftaya girmeden gel dedi bakalım ne olucak 1,ay sonra ayrılacağım izne inşallah bir aksilik çıkmazsa.herkese kolay işler ve doğumlar nasip etsin Rabbim diyorum. ben anne olucağım bunu devlet mukafatlandırmak zorunda nufusa katkı sağlıyorum en az 3 çoçuk diyen benim bababm değil meydanlarda ona göre kanun koymazlarsa söyledikleri herşey aleyhlerine delil olur. ee Ağzı olan konuşmasın mümkünse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?