doğum iznimi ne zaman alıcam?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mehtapbaygus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

mehtapbaygus

Ziyaretçi
kızlar 31+6 haftalıkken doğum izni almamız lazım biliyosunuz ama bu hani altta çıkan takvimimizin 31+6 yı gösterdiği zamnmı yoksa hani 31 haftadayken 32 nin içindeyiz diyoruz ya o mu kafam karıştı anlatamadımmı acaba:çok üzgünüm: yani ikinci dediğim gibiyse takvimim 31+1 de izin almam gerekecek öylemi

Canim O Zamana Yaklaştiğimizda Ara Doktorunu Onunla Konuş Daha Sağlikli Bilgi Edinirsin Bende 31+1 De Aricam Ne Zaman Geleyim Dicem Eğer O Zamana Kadar Bilgi Alamazsan Ben Aldiğimda Yazarim Ama En Iyisi Doktorla Konuşmak Bende 32 Ye Girdiğim Gibi Alicam Kismetse

Canım,
32. Haftada alınıyor, benim Muayenem Haftaya, Doktoruma tekrar soracağım, çünkü son Kontrolüne göre, doğum tarihinde belki ileri atma veya geri alma durumuda olabilir, bunun kararını ancak Doktorun veriyor, Benim doktorum Özel, onun Raporu geçiyormu bilmiyorum, Haftaya soracağım, eğer geçmesse , Ayrıca Sigorta kurumuna gitmek gerekiyormuş, o doktor seni Muayene edip, izin olayını 7 Raporunu hazırlıyor, ben çalışabilir Raporu alacağım inşallah, Son 3 Hafta kalana kadar çalışacağım kısmetse.
iznin dolunca çalışmaya devam edeceksen benim gibi , o zaman çalışabilir Raporu almayı ihmal etmemelisin, gerçi biliyorsundur, ama başka okuyan ve Bilgi sahibi olmayan Arkadaşlar var ise, Extradan yinede yazıyorum... ssk nın affı yok, kesinlikle Geri dönüş yok, bu işlemlerde yapılan en ufak Hata vs. 'yi düzeltmek mümkün değilmiş, ben Bu Hafta nisan, Mayıs , Haziran ve Temmuz annelerinin Forumlarını biraz okuyacağım, bizden önde oldujkları için vardır muhakkak bir Uyarıları , dimi ,,,

Buradaki Muhasebeci arkadaşlar, Ayrıca Personel ve ve SSk yasası ile çok daha Bilgili olabileceğinizi düşünerekten, bizleri biraz aydınlatabilirmisiniz mucks:asigim:

mehtapcım ben dr.a sormuştum 17 haziranda alcakmışım canım yani 32+1 de almış olucam

Kızlar yeni yasaya göre yine izinli olma hakkı doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay olarak..

Fakattt..Eskiden bu 120 gün tam olarak dolmasa da ayarlamalarla 110, 90 v.s. gibi doğum izin parası sskdan alınabiliyordu Şimdi bu durum yeni yasaya göre değişmiş cumhurbaşkanı onayladı ve resmi gazetede yayımlanmış olması gerekiyor.Bu duruma göre 1 aylık maaş hakkımız olacak sanıyorumklava:..Ssk mevzuatına bakıyorum ama pek aydınlatıcı değil yarın bir ara ssk ya gidip bilgileri alacağım ama normal doğum izin hakkı 32.hafta..

BUNLAR DELİ EDİCEKLER VALLA İNSANI BEN EŞİMDEN SSK LI GÖZÜKÜYORUM EŞİMİN KIŞI İŞLERİ OLMUYOR KIŞA PARA BİZİ İDARE EDER DİYE DÜŞÜNÜYORUZ ZATEN DOĞUMUMUDA KISMETSE ÖZELDE YAPICAM DOKTORUM SSK YA BAKMIYORMUŞ Bİ PARA LÜKSÜ KALDI O DA GİDERSE BEN NİYE ŞİMDİ O KADAR PARA ÖDEYİM ANLAMIYORUM YANİ ŞUNLARI YA senağlama

vala cnm al bendende okadar.Sadece devletten bu hakkımız varken şimdi oda düştü 400 ytl ye klava: bende çok sinirlendim ama yapılacak birşey yok kanun bizide kapsıyor..

Yine de yarın ssk ya gidebilirsem öğreneceğim..Size de yazarımm

miniklerimiz sağlıklı gelsinde sabredicez mecburen tek isteğim bu canım

İNŞ.CNM TEK DİLEĞİMİZ BU TABİ AMA ZATEN SKK DAN YARARLANAMIYORUM PARAYIDA ALAMICAKSAM ÇIKIŞIMI VERDİREYİM BARİ SEN ÖĞRENİRSEN HABERDAR ET CNM BENİDE BENDE GİDİP Bİ ARA SORABİLİRSEM SORAYIM VALLA KÖTÜ OLMUŞ YA

Baharcığım anlamadım, şu an kullanmadığım haftayı Doğum sonrası kullanamayacakmıyım, bu izin Konusu tam nasıl bana Bilgi verebilirmisin
ne para vereceklerki bunlar bize, bizim Şirkettede kimse aydınlatmıyor bu Konuda, bilen yok, yada bilmiyormuş gibi mi davranılıyor ?
Umarım SSk dan sağlıklı bilgiler alabilirsin bizler için canımm. a.s.

CANIM NORMALDE 4 AYLIK İZİNLİ OLUCAZ YA BU İZİN DÖNEMLERİMİZDE PARAMIZI BİZE SSK VERİCEKTİ YANİ ASGARİ ÜCRET * 4 AY OLUYORDU BUNUDA DOĞUMDAN SONRAKİ 2 AYIN BİTİŞİNDE VERİYORLARDI AMA BAHARIN DUYDUĞU HABERE GÖRE O DA KALKMIŞ BİR AYA DÜŞMÜŞ TAM BİLGİYİ ALICAZ İNŞ. NE ÇOK KANUNLARLA OYNUYORLAR CAN SIKINTISI BUNLARINKİ BAŞKA BİŞEY DEĞİL

Baharcığım , teşekkür ederinm, artık senden bugün GÜZEL Gelişmeler alırız inşallah.

Gamzeki , ya kafam karıştı 120 'i görünce, 2 Ay önce ve sonrası olarak ben kesinleşti biliyordum
benim canımı sıkan şu Para mevzusu, ee Asgari olmasada düşük gösterilmesi olayı var. bunu dile getirdim, yüksek gösterin diye, bari gerçeğe daha yakın olsun, bakalım bekliyorum, ne yapacaklar ...
şu an gerçekten tek 1 maaş alacaksak vay halimize yaaaaaaa....
Bari Kira Parası ordan karşılanır diye hesap yapıyordum... ama o da hayal oldu, Bez Paramızı karşılayacak herhalde artık !!!! klava:

32+1 de izne ayrılıyoruz kızlar. Eğer şu para olayı doğruysa yandık yaa, ben sırf o parayı alabilmek için çalışıyorum, yoksa doğumdan sonra çalışmayacağım zaten. O parayı alırsam doğum parası oradan çıkar diyordum ama eğer 400 alacaksam ne işime yarar. Çalıştığıma değmez evimde otururum daha iyi. Kızlar öğrenir öğrenmez yazın nolur yaa.

vallahi emin olun benim içinde muamma. bir kerer muhasebeci olarak şunu söylüyorum. mantıklı olarak tabi yıllardır sigortalarımızda yatan analık hakkı parasının bize elbette geri dönüşü olucak. eşimiz çalışıyor onun hamile kalma olasılığı olmayabilir ama onlar içinde analık hakkı parası yatmakta yani eşi çalışıanlarda aynı. ssk olupta raporlu olduğumuz tarihlerde maaşlarımızı iş yeri ödeyenler hariç ssk postaneye rapor parası gibi yatıracak ve alacağız bundan şüpheniz olmasın 4 aylık maaş hakkımız alacağız devlet ne yaparsa yapsın kanunen bu parayı ödemek zorunda ödemezse inanın başı beleya girer. doktum bana 32 haftaya girmeden gel dedi bakalım ne olucak 1,ay sonra ayrılacağım izne inşallah bir aksilik çıkmazsa.herkese kolay işler ve doğumlar nasip etsin Rabbim diyorum. ben anne olucağım bunu devlet mukafatlandırmak zorunda nufusa katkı sağlıyorum en az 3 çoçuk diyen benim bababm değil meydanlarda ona göre kanun koymazlarsa söyledikleri herşey aleyhlerine delil olur. ee Ağzı olan konuşmasın mümkünse

AĞZINA SAĞLIK CANIM BENİM BABAMDA DEĞİL VALLA :dance: EĞER ALABİLİRSEK 4 AYLIK PARAYI SORUN DEĞİL AMA ALAMAZSAK VALLA ÇIKIŞIMI VERCEM BU GİDİŞLE

o kanun ekim gibi yürürlüğe girmeyecekmi?tatlicadiarzu

ayy kızlarrr , ya baksanıza, fırıldak gibi kanunlar değişiyor, daha benimsenemeen yenisi geliyor,
bu ne biçim olay , bakalım en net halini Bugün inşallah öğreneceğiz. Ben tam yatırılması konusunu dile getirdim, bakalım ne olacak. 1 aya düştüyse vay halimize,
Doğmamış çocuğun Hakkına göz dikmek budur,
hem ev hanımıyız, Hem çalışanız hemde Anayız, Mükafatı bi tarafa , üstüne bizden para alacaklar, sanki Estetik olacakmışız gibi, fahiş fiyatlara Doğum yapacağız, ben 5-6 milyarın altında zaten hastaneden çıkamayacağım, ya süpriz masraflar ne olur diye düşünmeden de edemiyorum

yani en azından doğum parasını ordan aldığımızla karşılarız diyorduk ama çok kötü olacak eğer alamassak.çalışmayan annelerden hiç bi farkımız kalmayacak (akşama kadar ayaklarımızın şişmesi cabasıKötü Kazen

Kızlar öğrenemedinizmi şu para olayını yaa, çok sinir oldum. Öyle bişey varsa kesin maaşımı alıp ayrılıcam işten valla çekemem.

Kızlar dediğim gibi kanun yürürlüğe girmiş sadece 1 aylık ücret alıcaz ssk ya gitmedim ama bir tanıdıktan öğrendim.

Bu durumda ben doğum iznine ayrılsam bile kendimi iyi hissettiğim sürece çalışacağım.

Canım ya bende mali müşavirimize sordum, ayrıca başka bir mali müşavir arkadaşım var onada sordum yok öyle birşey dediler. Her ay için görünen maaşının 3/2 sini almaya hakkımız varmış, öyle saçma şey olmaz dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…