SLM KIZLAR.SON NOKTAYI KOYAYIM MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?
BU KONUYU DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM ALINTI YAPTIM.İLGİLENENLERE DUYURULUR...
süt parasından ssk lı olan anne yada ssk lı olan babanın ıkısınden sadece biri yararlanabiliyor ve su an yeni kanun yürürlüğe girmediği için hala bir kereye mahsus 50 ytl,onun dışında geçici iş görememezlik parası almak için ssk lı annenin son 1 yıl içinde 120 gun sigortalı olması gerekiyor.hamileliğinin32. haftasında ssk dan iş görememezlik raporu alıyor yada 37. haftaya kadar çalışabilir diye uzatıp tekrar 37. haftada iş görememezlik raporu alıyor,bu rapor 56 gunluk bır rapor bunun fotokopisini iş yerine veriyorsunuz,aslı sizde kalıyor.doğum yaptıktan sonra hastaneden aldığınız doğum belgesi,120 gunluk vızıte kağıdı,sizde kalan geçici iş görememezlik raporunun aslı ve işyerinizden aldığınız bir yazıyla(... ve .. tarihleri arasında izinlidir şeklinde) ssk ya gidiyorsunuz.ve onlar 2 ay sonra ptt ye sizin adınıza (gun başına son 3 aylık ortalama gunluk net gelırınızın 2/3 oranında) para yatırıyorlar.Sut parası olan 50 ytl yide ssk ya doğum belgesini vermeye gittiğinizde direk verıyorlar.
süt parası hala kanun yürürlüğe girmediği için 1 kere veriliyor.oda 50 ytl.
asgari ücret alan kişide 4 aylık para olarak yaklaşık 1.700 ytl para alıyor.
Babayada 3 gün doğum izni veriliyor...
sadece 400 ytl veriyorlar sanıpta sakın işten ayrılmayın.hakkınız neyse alın...ay boşunamı koca göbeklerimizle sabahın köründe kalkıp onca eziyeti çekip işe geliyoruz.çalışıyoruz...
öPüLDüNüZ kIZlARRRrrrrrrr a.s.
kızlarr dün iş göremezlik belgesini verdi doktorum bana 16/06/08den sonra 8 hafta izinliyim yani tam olarak 32+1 de başlıyor haftaya baş hekime imzalatmaya götürücem.
ama sadece başlangıcı yazmış doktırum.Sizlerde raporları aldığınızda bir karşılaştırma yapalım eksiklikler varsa kalmasın
canım benimde 30+2 olmuş bende doktora gitsem şimdi alabilirim ozaman ama benim daha sağlık karnem yok çıkartçaktım kimisi diyor artık kalktı karne diyor kimisi genede belge al diyor valla şunları bi halletsem bende rahatlıcam
evet canım, Sağlık karnesi bir muamma, bence ne olur ne olmaz çıkartmaya çalış,
bu arada benim kimliğim hala değişmedi, pasaportumu süresinin dolmasını bekliyordum, Bu hafta gidip kimliğimi değiştirmem lazım, hala Bekarlık kimliğim :)
sigortada gidip Soyadını değiştirmek şartmı? yoksa onlar otomatik değiştiriyormu? kimisi şart diyor, kimisi gerek yok diyor, Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı?
evet canım, Sağlık karnesi bir muamma, bence ne olur ne olmaz çıkartmaya çalış,
bu arada benim kimliğim hala değişmedi, pasaportumu süresinin dolmasını bekliyordum, Bu hafta gidip kimliğimi değiştirmem lazım, hala Bekarlık kimliğim :)
sigortada gidip Soyadını değiştirmek şartmı? yoksa onlar otomatik değiştiriyormu? kimisi şart diyor, kimisi gerek yok diyor, Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı?
kızlar Sağolun, Ya Benbizim Muhasebeye Söyledim, Değiştirsen Iyi Olur Dedi, Personel Var Ama Onlara Kalsa 1 Asır Sonra Gidip Işlem Yapıyorlar.
Gamzeki Sen Nezaman Gideceksin, Ben Olmadı, En Geç çarşamba Günü Gidip Halledeceğim, Kimliği, Olmadı Sigortayada Geçerim, NeyapayımAma Sorun çıkmıyorsa, Sigortaya Kadar Bu Sıcaktada Gitmek Işkence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?