doğum iznimi ne zaman alıcam?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mehtapbaygus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Biraz önce ssk nın 170 nolu danışma hattını aradım. Kadın bana öyle bişey yok, ayrıca yeni kanun yürürlüğe ekimde girecek dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Kesin bilgi için ssk ya gitmek gerek heralde.

SLM KIZLAR.SON NOKTAYI KOYAYIM MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

BU KONUYU DAHA ÖNCEDE YAZMIŞTIM ALINTI YAPTIM.İLGİLENENLERE DUYURULUR...

süt parasından ssk lı olan anne yada ssk lı olan babanın ıkısınden sadece biri yararlanabiliyor ve su an yeni kanun yürürlüğe girmediği için hala bir kereye mahsus 50 ytl,onun dışında geçici iş görememezlik parası almak için ssk lı annenin son 1 yıl içinde 120 gun sigortalı olması gerekiyor.hamileliğinin32. haftasında ssk dan iş görememezlik raporu alıyor yada 37. haftaya kadar çalışabilir diye uzatıp tekrar 37. haftada iş görememezlik raporu alıyor,bu rapor 56 gunluk bır rapor bunun fotokopisini iş yerine veriyorsunuz,aslı sizde kalıyor.doğum yaptıktan sonra hastaneden aldığınız doğum belgesi,120 gunluk vızıte kağıdı,sizde kalan geçici iş görememezlik raporunun aslı ve işyerinizden aldığınız bir yazıyla(... ve .. tarihleri arasında izinlidir şeklinde) ssk ya gidiyorsunuz.ve onlar 2 ay sonra ptt ye sizin adınıza (gun başına son 3 aylık ortalama gunluk net gelırınızın 2/3 oranında) para yatırıyorlar.Sut parası olan 50 ytl yide ssk ya doğum belgesini vermeye gittiğinizde direk verıyorlar.

süt parası hala kanun yürürlüğe girmediği için 1 kere veriliyor.oda 50 ytl.

asgari ücret alan kişide 4 aylık para olarak yaklaşık 1.700 ytl para alıyor.

Babayada 3 gün doğum izni veriliyor...

sadece 400 ytl veriyorlar sanıpta sakın işten ayrılmayın.hakkınız neyse alın...ay boşunamı koca göbeklerimizle sabahın köründe kalkıp onca eziyeti çekip işe geliyoruz.çalışıyoruz...

öPüLDüNüZ kIZlARRRrrrrrrr a.s.

a.s.Merhaba Arkadaşlar ,
Bu Konu ile ilgili yorum yapan Bilgi veren tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum,
ben Net maaş üzerinden sanıyorudum, ama eşimim muhasebecisi, Brüt maaş üzerinden alacağın Para hesaplanacak Bilgisini verdi Biraz olsun rahatladım, bu durumda akmasada bayağı damlayacak.
3/2 sini alıyormusşuz arkadaşların dediği üzere, ay ay değil, toplu alacağımızı da aynen sizlerin bildirdiği gibi söyledi.
Babalara şimdi 3 gün resmi Doğum iznimi çıktı :) Süperrr yaaa... inşallah ahafta içi olurda canımcığım faydalanır :)
bu Ücret alış Konusu birhayli canımı sıkmıştı ama sayenizde kafamdaki soru işaretlerinin çoğu aydınlandı. şirketle olan durumdada istediğim olmasada ortada buluştuk.. birden çok artış gösterirse , bu sefer dikkat çekme ihtimali varmış o bakımdan.. yutmadık ama , neyse,
Bu arada ne olursa bu kadar sonuna gelmişiz, işi bırakmam tabiii...
yalnız Doğum iznimin tamamını kullanmam konusunda , ayyy bu kadar uzun izin mi yapcaksın sorusunada sinir olmadım değil yani.....
tekrar tek tek bu Konu başlığı altında yazan , soran Yorum yapan ve Bilgi veren tüm arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim.a.s.

İçim rahatladı kızlar vallaa kaç gündür işten soğumuştum resmen yaa.Umarım haklarımızı tümüyle alırız

Canım benim verdiğin bilgi süper teşekkürler ama işte bu kanun eski, şimdi yenilendi ve artık alacağınız toplam para 1 aylık maaşa tekabül ediyor diyorlar bizim o yüzden kafamız karıştı. Hatta yasa 26 mayısta resmi gazetede yayınlandı, çok yeni daha anlayacağın. Hatta bazı taslaklarda ertelenmiş onlarda ekimde yürürlüğe girecekmiş, onda da yer alıyor olabilir dediler, eğer onda yer alıyorsa bizi kapsamaz zaten. Ben çalışma bakanlığına bile mail attım bu konuyla ilgili bakalım cevap verirlerse size yazarım. Çok öptüm.

Kızlar merhaba ben sabah işe geçerken sskya uğradım ve kanun ekimde giriyormuş yürürlüğe yani bizi kapsamıyor.Bir form verdiler bana doğumdan sonra onu doldurup gidilecekmiş zaten aynen size neler yazdığını yazıyorum.

ÇALIŞAN BAYANIN ANALIK İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALABİLMESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

-işgöremezlik belgeleri
-çocuğun doğum raporunun aslı
-İstirahat başlangıç tarihli ve çocuk doğum tarihli geriye dönük 120 gün ve son dört ayın kazancı yazılı iki adet vizite kağıdı(işveren tarafından verilecek)

-Mevcut olması halinde;Doğuma 8 hafta kala sağlık tesisine müracat edilerek son 3 haftaya kadar çalışabileceğini belirten doktor raporu
-işveren veya vekilin noter tasdikli imza sirküsünün fotokopisi.Sağlık karnesinin fotokopisi.

ÖDEMELER SİGORTALININ KENDİSİNE KİMLİK BEYAN ETMEK ŞARTIYLA YAPILACAKTIR.

oh yaa rahatladım valla, bir o hakkımız vardı sinir olmuştum. Sağol canım gidip öğrendiğin için :))

Hepibnize Ayri Ayri Teşekkürler Kizlar.şimdi Raporlar Kaldi

Bahrcığım, ayyy canım çok sağol, şu resmi Prosedürleri bilmen, öğrenmen ve bizide bilgilendirmen süüüppeeeerrrr yaaaa, çok teşekkür ederim, bilip bilmeden harekt eddecektim yoksa :)

Bende duyunca tüy gibi hafifledim kızlar yaa:teytey::teytey:

şimdi işten biraz kaytardım da karnımı açtım miniğimin tekmelerine bakarken gördüm sanki göbek hizasında çatlaklıklar var gibi ama belli belirsiz o kadarda krem sürüyorum ama sanırım çatlayacağımÇok üzgünüm çoook

olsun kız hepimizde var bişeyler tek sende değil nasıl olsa moralini yüksek tut doğumlardan sonra toplanıp çarelerine bakıcaz hepsinin eski ye dönüş yapıcaz gene

Üzülme Baharcığım ne yapalım, başa gelen çekilir, bende Selülit yığınla oluştur, o tekmeleyince Dünyaya bedelmi, Bedel, gerisi Boşşş :)

kızlarr dün iş göremezlik belgesini verdi doktorum bana 16/06/08den sonra 8 hafta izinliyim yani tam olarak 32+1 de başlıyor haftaya baş hekime imzalatmaya götürücem.

ama sadece başlangıcı yazmış doktırum.Sizlerde raporları aldığınızda bir karşılaştırma yapalım eksiklikler varsa kalmasın

canım benimde 30+2 olmuş bende doktora gitsem şimdi alabilirim ozaman ama benim daha sağlık karnem yok çıkartçaktım kimisi diyor artık kalktı karne diyor kimisi genede belge al diyor valla şunları bi halletsem bende rahatlıcam

evet canım, Sağlık karnesi bir muamma, bence ne olur ne olmaz çıkartmaya çalış,
bu arada benim kimliğim hala değişmedi, pasaportumu süresinin dolmasını bekliyordum, Bu hafta gidip kimliğimi değiştirmem lazım, hala Bekarlık kimliğim :)
sigortada gidip Soyadını değiştirmek şartmı? yoksa onlar otomatik değiştiriyormu? kimisi şart diyor, kimisi gerek yok diyor, Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı?

cnm sağlık karnesi kalktı derken yeni alıcak olanlara verilmiyor sen müracatını yaptıktan sonra zaten direk tc kimlik numarandan bakıyorlar ve sağlık karnen varmış gibi işlem görüyorsun eski sağlık karnesi olanlarda kullanmaya devam ediyor.
yani yeni alıcak olanlara verilmiyor sağlık karnesi..:1hug:

Canım şart değil diyorlar ama bizim muhasebeci kendi halletti benimkini, ne olur ne olmaz dedi. Evlilik cüzdanımın ve yenilettiğim kimliğimin bir fotokopisini aldı benden, sigortaya o bildirdi, ben hiçbirşey yapmadım. Sende personel biriminiz varsa oraya yoksa muhasebecine söyle belki o halleder benimki gibi. Önce kimliğini değiştir sonra sigortayı halledersin.

cnm benim sağlık karnemde soyadım kızlık soyadım bence değiştirilmesine gerek yok sonuçta tc kimlik nodan bakıldığında kağı gibi resmen evlisinsırnaşık şey
Ama yinede sormakta yarar var gamzeki gittiğinde bir sorsa aslında sağlık karnesi için nasıl olsa gidecekk

Kızlar sağolun, ya benbizim muhasebeye söyledim, değiştirsen iyi olur dedi, personel var ama onlara kalsa 1 Asır sonra gidip işlem yapıyorlar.
Gamzeki sen nezaman gideceksin, ben olmadı, en geç çarşamba günü gidip halledeceğim, kimliği, olmadı sigortayada geçerim, neyapayım ama sorun çıkmıyorsa, Sigortaya kadar bu sıcaktada gitmek işkence.

Aynen Sicaklardan Bi Sicaklarda Kendimi Bi Kaldirsam Bugün Gidicem De Ha Bugün Ha Yarin Gidicem Inş. Ama Bende Ssk Yi Değiştirmedim Orda Kizlik Soyadim Var Kimliğimi De Geçen Hafta Değiştirdim Ama Ssk Ya Girdiğinde Kizlik Soyadim çikiyor Off Ne Zor Işler Valla Bu Sicaklarda Ben Kendimi Iyi Hissettiğim En Yakin Zamanda Gidicem Canim Tabiki öğrendiğim Bütün Bilgileri Söylerim Değiştirilmesi Gerekiyorsa Da Değiştiririm Ama Bende Ne Zaman Izin Belgemi Alayim Onu Bilmiyorum Doktorla Mi Konuşayim Onu Yoksa 32+1 Olunca Direk Almayami Gideyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…