doğum iznimi ne zaman alıcam?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mehtapbaygus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
wrose canım bana da 2 nüsha verdiler birini işyerine verceksin dediler bende öyle yaptım.işyerimle de konuştum herhangi bi sorun yok.:dance:

para işini de sordum noolcak diye. maaşım her ay düzenli yatıcakmış :teytey:yine dogum sonrası iznim bitince gidip ssk dan parayı alıp işyerine vercekmişim. nasıl sevindim anlatamam maaşın kesilmesi bizi zorlıycaktı çünkü.malum bebişin gelmesi bir sürü ek masraf demek.

allah razı olsun diyorum işyerimden gerçekten çok makbule geçti.:dance:
inşallah sizin işlerinizde kolayca olur arkadaşlar.

Canım benim kıyamam sana, ben kızarım sizin müşavirinize, ne biçim müşavirmiş oklava: Birde insanların mesleğine bağlı olması gerek ya, bizim mali müşavirde hiç böyle bir işlem yapmamış ama benim böyle bir durumum çıkınca hemen araştırdı ne yapmam gerektiğini söyledi ki bu onun görevi zaten. Söyle ona gitsin ssk ya sorsun napacağını Üzmesin benim arkadaşımı:teselli:

aynı dertten bende var arkadaşlar ben halledicem bütün işleri patronum eşim oluyor o zaten ilgilenmez ki yazın çok yoğun zaten muhasebeciye soruyorum bazen napçam ben diye bende bilmiyorumki diyor şeytan diyor patlat bi tane ensesine yani anlıcağınız her işle ben ilgilenicem bizim muhasebeciye kalırsak hiç bişeyden faydalanamam ben bide şey sorucam ben kendim ssk lıyım prim günüm 90 mı olması lazım 120 mi

En az 120 gün prim yatırılmış olması gerekiyor canım.

ben 21 şubatta ssklı oldum sırf doğum hizmetlerinden faydalanmak için kadın çalışansa 90 gün eşinden gösterilirse 120 gün diye biliyordum

A. Geçici İş Göremezlik Ödeneği Hesabı

Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için, sağlık tesisinde yataklı tedavi görüp görmediğine bakılmaksızın günlük kazancının 2/3’ü üzerinden geçici iş göremezlik ödeneği hesaplanır.

Ayrıntılı bilgi için http://www.iskanunu.com/icerik/acik...goremezlik-odeneginde-tereddutlu-konular.html adresine bakabilirsin canım.

Sağol Canim Teşekkür Ederim Inş. Bi Aksilik Olmaz

Gamzecim senin 120 günlük prim günün haziran 21 de doluyor. Bence sen Haziranın 23 ünde gidip rapor alırsan sorun olmaz gibi ama haftaya alırsan 120 günü doldurmadığın için para alamayabilirsin gibi geldi bana. Bence Bursadaki ssk ya gidip danış, ne yapman gerektiğini sor derim ben.

Canim Onlarla Uğraşiyorum Kaç Gündür Muhasebecimize Geçen Gittiğimde Sormuştum 90 Günüm Doluyormu Diye Ben Rapor Alcağin Güne Kadar Yazarim Vizite Kağidina Dedi O Zaman Ben Bu Cuma Alicam Raporumu Son Güne Kadar Yazinca Vizite Kağidina 124 Gün Yapiyor şubattan 9 Gün Mart 30 Nisan 30 Mayis 30 Haziran 13 Bide Ocaktan Da 12günüm Var Bunlar Var Işte Bu Hafta Belli Olcak Bakalim

Merhaba Kızlar,,, acaip yoğunum, sırf bu rapor olayı için online oldum, sizi bilgilendirmek istedim,
ben bugün hastaneye gittim, kaçıranlar için 'SSK'ya gitmedim, özel hastaneye gittim , ssk ile anlaşmalı.
reçete gibi kargaşık kurgaşık demiştimya, o sadece hastenedeki gerekli birim içinmiş, antetli kağıda
'' .... sicil sayılı, byn ..... nın 10.06.2008 tarihinde yapılan muayenesinde 32 haftalık gebelik tespit edilmiş olup , 37. haftasına kadar çalışmasında sakınca yoktur .'' şeklinde çalışabilir raporumu aldım, aslı bende kalacakmış, kopisini şirkete verdim, 37. haftada aslı ile beraber vizite kağıdı ve sağlık karnemle tekrar hastaneye gidip , işgörmezlik raporunu alacakmışım. bizim şirkette ön muhasebe tutuluyor, kardeş şirketimizdeki muhasebeci arkadaşa sordum bugün, o dedi asıl önemli olan 37. haftada vereceğin işgörememezlik raporun diye... bakalım ne icadlar çıkacak,
bu arada ssk anlaşmalı özel hastanelerin verdiği raporlar ssk tarafından kabul görüyormuş ama şirketinizin insiyatifine bağlı, ssk değil, şirket kabul etmesse ssk kurumundan almak lazımmış. kızlar yinede tekrar soruştutun, her an patlamasın bize...
ben tekrar müsait olunca muhasebeciye gidip , ayrıca soracağım neler gerrklidiye, bu maaş vs ler için ne yapmak lazım. benim arkadaşım bu kardeş şirkette çalışıyordu ve 4 hafta önce doğum iznine ayrılmıştı, ona güveniyordum beni yönlendirir diye, ama maalesef geçen hafta bebeğini kaybetti, doğumdan sonra, o nedenle onuda arayıp soramıyorum...
kızlar yeni gelişmeleri olanlar yazabilirmi? umarım fayadlı bişeyler aktarabildim, hepinizi öpüyorummmm

Gamzecim hesapladıysanız sorun yok. Umarım herşey yoluda gider.

Elifcim çok güzel açıklamışsın canım, teşekkürler. Umarım Allah hepimizin işini rast getirir.

Bende Raporumu Aldim Kizlar Ama 13 Günüm öteki Işyerinden Geliyor Inş. Parami Alcağim Zaman Sorun çikarmazlar Doktorum Bunu Işyerinin Muhasebesine Ver Seni Raporlu Göstersinler Yoksa Parani Alamazsin Dedi Bende Muhasebeciye Dedim Ama O Saf Adam Anlamiştir Inş.

ben öğretmenim daha önce doğum yapmadığım için bebiş eylülde doğar diye hesaplamıştım ama 19 ağustos ya da ağustosun başından itibaren her an olabilir dedi doktor. ben tatile denk geldiği için doğum öncesi izni kullanamıyomuşum. doğduğu tarih de tatil olacağı için, sonrasında da sürem az kalıyo. inşallah rapor falan alırım da bebişimle daha fazla vakit geçiririm. dua edin bize kızlar... Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım son adet tarihin neki senin? Bir aksilik olmadığı sürece eylülde doğması gereken bebek niye ağustosun başında doğsun anlamadım. İnşallah yine eylülde doğar ve sen bebeğinle daha çok vakit geçirirsin. Allah hayırlı doğum versin.

Çok sevindim izin işini hallettiğine canım, darısı başıma inşallah. Sen o rapor olayını ihmal etme, muhasebeciye sıkı sıkı tembihle çünkü sanırım muhasebeci o raporu ssk ya bildirecek ki sen raporlu olduğun için prim yatmayacak sana. Yani bizim muhasebeci öyle dedi. Sen raporu getir ben gerisini sskyla hallederim, doğumu yapınca doğum belgenle geri kalan raporunuda eşin getirir bana demişti.

Ahh Canim Keşke Benimde öyle Duyarli Bi Muhasebem Olsa Adam Benden öğreniyor Herşeyi Mayis Ayini Verdim Hazirani Vermeye Daha Süre Varya Cnm Ne Zaman Getirsen Olur Dedi Temmuzun Sonunda Vericez Zaten Hazirani Bakalim Iznimi Aldim Doktorumdan Ama Dediğim Gibi Eve Net Bağlanana Kadar Sizleri Görmek Için Gene Gelicem Evde Canim Sikilir Valla Tek Başina

vallaha arkadaşlar ben geçen gün doktordan aldım raporumu 32. haftadayım

Hayatım doktorun verdiği rapor 8 haftalık zaten. Temmuz sonu tekrar ayrı bir rapor götürmene gerek yokki. Doktorlar bize doğum öncesi raporu veriyorlar, doğum önceside yasal iznimiz 8 hafta. Yani doğumdan önce bir kere rapor vermen yeterli. Doğumdan sonra, doğum kağıdı ve sonraki 8 haftalık raporunu doğum yaptığın hastane verecek sana, onuda eşin götürüp verir, senin halin olmaz büyük ihtimal. Bunların fotokopilerini vereceksin, asılları sende kalacak sanırım.

Yok Canim Raporumu Aldim Doktordan Bidaha Alicam Demedimde şey Diyorum Muhasebeye Söyledim Aldim Raporumu Dedim Biz Daha Internete Vermedik Ssk Ya Gidip Te Yapiyor Işlemleri O Bize Her Seferinde Diyordu Internet şifresini Alalim Bi Tek Siziniçin Gidiyorum Ssk Ya Diye Eşiminde Vakti Olmuyordu Ona Vekalet Vermeye En Son Işte Rapor Aldim Dedim Bu Işlem Internetten Oluyor Ssk Dan Olmuyor Mecburuz Internet şifresini Almaya Dedi Bende Bak Erol Abi Aksilik Olmasin 13 Haziranda Raporum Başliyor Dedim Oda Dedi Haziran Ayinin Ssk Sini Temmuz Sonunda Vericez Ya O Zamana Kadar Vaktimiz Var Dedi Onu Söyledim Bende şu Eşim Int. şifresini Bi Alsada Ben Rahat Etsem Valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…