• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum korkum ve kirik ayagim

Kaç kg ben 4.100 gr mi g3censene normal doğurdum iri bebekler güçlü oluyo kendilerini ittiriyolar.tabi drum çok iyiydi bi uni hastanesinde ve poliklinik dr ydu allah iyi drlarla karşılaştırsin.
3.500 kilosu ama dogana kadar ıkı yuz gr. Daha alır diye dusunuyorum. Insallah dediğiniz gibi olur.

Canlı canlı dikmiyoruz canım o bölgeyi uyuşturuyoruz , ipin geçişini hissedersin sadece.bebeğin kilosuna kaç dediler ? Normal daha uygun aslında senin için
Oylemı ıcın rahatladı ama ben devlette yapmayı dusunuyorum ozele gıtmıcem malum bir suru kotu haberle karsılastım. Devlette de uyusturma yaparlamıkı acaba??

Psikolojinizi bozmayın , rahat olun.İlk doğumumda suni sancı çektim hiç açılma olmayınca sezeryan oldum.İki kez acı çektim çok berbattı.İkincide dr yine suni sancı ile deneyelim dedi ben ilkinden tırstığım için istemedim direk sezeryan olayım nasılsa açılma olmaz vs dedim ama kimse beni dinlemedi.3 saat suni sancı ile normal doğurdum.Epidurel mutlaka isteyin.Dikiş korkmabız gereken en ufak şey.Hiç hisssdilmiyor doktorum söylemese bilmeyecektim okadar yani.Tavsiyem kıtık ayağınıza rağmen normal doğurun.Sezeryan çok zor oluyor ilk 5-7 gün.Ayağınızın sıkıntısına birde ameliyat ağrıları eklenecek ve gövde kısmınızıda neredeyse hareket ettiremeyeceksiniz.Ben normal doğum yaptıktan sonra kimseye sezeryanı tavsiye edemem artık arada dağlar kadar fark var.
Sizde cok cekmıssınız gecmis olsun. Ya ayagımdan önce dusuncem normaldi ama hala normal olsun diye dusunuyorum dediğiniz gibi iki ayrı agrıyı kaldıramam

Insallah bilin altımda hep hissedicem korkusu var halbuki o kadar sancidan sonra iki dakika surer herhalde diyorum ama hala korkum var elimde degil.
Canim cocugun dogru pozisyondaysa korkma insallah hersey guzel olacak.. insirah suresi oku biliyorsan. Ben dogumda oncesinde cok okudum. Meryem suresini oku.. istemek bizden sifa Rabbimden.

Tabiki daglar var yaa ben 2.cocugumu dogurdum bir gece hastanede kaldim sabah eve gelince buyuk kizimi banyi ettirdim dusunun evi ocagi topladim yavas yavas heo yürüdüm banyo yaptım ama seeryan olsaydim hem ameliyat yerimden korkardim.hemde dayanamzdim nirmal dogum normal dogum sonuna kadar :)
Bende ilkini normal yaptım hıc dıkısım bile yoktu sizin gibi topladım bı kac gunde sukur ama bunda korkuyorum yinede

Hekres yürüyünce açılma olur dedi aksine ben yürüyünce canm dha çok yandı hep yattım sancı anında sıcak su koy beline çok iyi geliyor
Evdeyken sıcak suyu denıcem zaten banada yuru yuru dediler yurume sevdasına dustum ayagımı kırdım keske dınlemeseydım kımseyı o kadar psımanımkı tam dogum ustu mahvoldum.

Evet ya benim beegim de 3.500gu gecer doguma kadar iri bebek dedi doktor 3kilo dogdu. Ne garip. Epidural dusunmezmisin canim. Ben iyiki yaptirmisim diyorum ve hatta keske olk dogumumda da epidural yaptirsaydim diorum. Bu arada sen gonlunu ferah tut Allah yardimcn olur bi sekilde hallolur hersey...
Ha bu arada ben dikis atilmasindan cok korkardım evet hic hissedilmiyormus ama ben her iki dogumumda da bayiltilmak istedim kendi istegimle. Valla ne rahat ettim varya o dogum telasasinda dogumhanede kanter icinde bayilip ayildigimda ustunu bile giydirmisler ve bebegim bana bakarak gulumsuyordu yanimda uyandigimda. Ve cok dinlenmis olarak uyandim tavsiye ederim
ZTen sonucu dusunerek kendimi biraz motive etmeye calisiyorum Insallah iyi olur bende hissetmem.

Peki alçı ne zaman çıkarmış
Bir ay kalacak 12 gun dur ayagım kırık evde acı cektım hem ozele hem araştırmaya gittik rontgen cekmedıler riskli diye dinde kadın dogum cuma Gıttım o dedi cekılır kursun yelek giydirdiler oyle cektıler. O hastanenin sorumsuzluğu yuzunden iki haftam bosuna gectı mahvoldum. Iyı arastırılsa en azından alcıda iki haftalık olacaktı.

Bir ay kalacak 12 gun dur ayagım kırık evde acı cektım hem ozele hem araştırmaya gittik rontgen cekmedıler riskli diye dinde kadın dogum cuma Gıttım o dedi cekılır kursun yelek giydirdiler oyle cektıler. O hastanenin sorumsuzluğu yuzunden iki haftam bosuna gectı mahvoldum. Iyı arastırılsa en azından alcıda iki haftalık olacaktı.
O zaman çaresiz alçılı doğacak bebiş.. Sonuçta alçı ile de yürüyorsn canım biraz araştır istersen böle doğum yapan varmı kolay doğumlar dilerim bizlere de dua eder misin unutmazsan. Dua ya ihtiyaçm var..

O zaman çaresiz alçılı doğacak bebiş.. Sonuçta alçı ile de yürüyorsn canım biraz araştır istersen böle doğum yapan varmı kolay doğumlar dilerim bizlere de dua eder misin unutmazsan. Dua ya ihtiyaçm var..
Evet alcı bacağımı sabıtledıgı İcin agrılarım dindi cok sukur. Belki dogum Sırasında alcım cıkartılabılır ortopedi doktoru oyle soyledı sonra tekrar geri takılıcak Insallah ayagım da yanlıs kaynmazda. Duada ederim tabiki zaten hep ediyorum herkes ıcın once insanlar sonra kendim ıcın.

4buçuk kilo olarak normal doğumla dünyaya gelmişim hemde evde ebe eşliğinde. Korkmayın doktorunuz yönlendirir.. Allah şifa versin..

Back
X