Doğum korkusu sardı dört bir yanımı....

İste bende de o his dusunce var icimde bebek varken yasaniyoda o kalip gbi cisim bana batiyi:) kurtaj olmaktansa baska carem kalmiyo taktirmak zorundayim yine en garanti o

spral kullandım . korkulacak bi şey değil.
fakat onu taktırdıktan sonra adet günlerinde kesinlikle ağır kaldırılmayacak, ağır iş yapılmayacak. . kayabiliyor. kaydıktan sonra hamile kalanlar oldu.

Ya seyi sorucam bende sezeryan yatim ama aradan bes yil gectikten sonra normal yapabiliyomusuz galiba bi fikrin varmi

fakat onu taktırdıktan sonra adet günlerinde kesinlikle ağır kaldırılmayacak, ağır iş yapılmayacak. . kayabiliyor. kaydıktan sonra hamile kalanlar oldu.
Aaaaa ilginc bu bilgi cok sasirdim:) sagil verdgin bilgi icin bu site satesinde bilincleniyoz valla duymadgim bilmedgim yeni seyler ogreniyom

Ben tek çocuk istiyorum ya ona adayım ömrümü istiyorum ama babası 10 sene sonra birdaha yaparıx diyor 2 tane olsun diye
canım tek çocuk büyütmek daha kolay olacaktır . ama 2 de olsa 3 de olsa ömrünü onlara adıyorsun zaten.
anne olunca kaçınılmaz son
oy .
neden 10 yıl ara koydunuz ki. birlikte öyle güzel oyunlar kuruyorlar ki. anlatamam . kanki oluyorlar. benim çocukların arası 4,5 yaş . çok güzel anlaşıyorlar. büyük azıcık hırpalıyor arada ama o da normal bi şey .
Allah hayırlısını versin hakkınızda.

Ya seyi sorucam bende sezeryan yatim ama aradan bes yil gectikten sonra normal yapabiliyomusuz galiba bi fikrin varmi

Evt oluyo cnm cunku bnm kuzenimde ilk bebegini Sezeryanla yapti 3sene sonra ikinci geldi normal dogumla oluyor bir sorun cikmadigi zaman

İste bende de o his dusunce var icimde bebek varken yasaniyoda o kalip gbi cisim bana batiyi:) kurtaj olmaktansa baska carem kalmiyo taktirmak zorundayim yine en garanti o

Haklısın ben de eli mahkum gidip taktırıcam ayyy

Bilmiyorduk güzel bir bilgi teşekkürler..

Ben de Allah nasip ederse 3-4 sene sonra istiyorum ikinciyi... Çalışırken öyle zor ki zaten...

İyi bari bu iyiymis nasip ederse onuda yasayalim benim icinde iyi olur
Evt oluyo cnm cunku bnm kuzenimde ilk bebegini Sezeryanla yapti 3sene sonra ikinci geldi normal dogumla oluyor bir sorun cikmadigi zaman
Ya benim karin kaslarim zayifmis doktor ole demisti bebegim icerde ne yapiyosa ayna gbi gozukuyodu bide hareket ettikce tenimde yanma oluyidu aci oluyodu o yuzden normal dogumu pek istemedim zorlamadan ikinmadan yirtilma olur diye

canım mesaj gelmedi sanırım bana.
ya da sen gönderdiysen ara ara gelen mesajları(birkaç gün geçtikten sonra) yok sayarak sil gibi bir buton var
öyle temizliyorum.ondanda gelmemiş olabilir.
canım çok şaşırdım ben sezeryanda bağlatma olursa daha rahat edilir diye düşünmüştüm.hazır uyuşturup açmışken
orayı.afedersin alt taraftan mı deliyorlar?ben onuda ameliyat gibi düşünmüştüm.
Senden sonra benimde gözüm korktu dilek.
sezeryan olayına gelince,açıkçası ben ilki sezeryansa ikincide sezeryan olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
zaten ameliyat yeri var,bir kere kesilmiş,aynı yerden bir daha kesmeyecekler mi?şimdi normal doğum yapsan hem üstten hem alttan kesileceksin.alttan dikiş olayını diyorum.normal doğumunda bazı kadınsal hastalıkları oluyor.
makatta çatlakgenişleme,idrar tutamama.hani ilk doğumu normal yapsan dezavantajı umrumda olmaz.ama ilkinde sezerya ikinci normal olursa,diyorum zaten kesilmişim.bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.keşke ilkinde normal olsaymış.canım daha belli değil bizde.
bakalım seninkinin cinsiyeti ne olacak demek yarın randevu var.bu saatlerde öğrenirsin artık.
canım hayırlısı olsun erkekte olsa.2 erkekten sonra insan ister istemez
bir de kızım olsun istiyor ama dediğim gibi hakkınızda hayırlısı olsun.
canım yeme olayını ne yaptın?bulantıların geçti mi?

Ayy inşallah canım benim Allah tüm annelere ve anne adaylarına yardım etsin
çok beğendim adını. Allah sağlıkla , kaynana dırdırı olmadan kucağına almayı nasip etsin
Amin canımm inşallaahh

Ay nasıl bakarım kız üst üste 2 tane.. Ama 2 çocukta yaparsam üst üste yapmak istiyorum aslında birlikte büyüsünler diye ama cesaretim yok birdaha aynı şeyleri yaşamaya. 10 sene sonrada niye istiyo eşim 10 sene ilk bebeğimizle iyice ilgileniriz büyütürüz diğerinide erkek istiyo . Ama 10 sene çok uzun yahu benim kardeşimle aramda 10 yaş var keşke yaşlarımız yakın olsaydı çok isterdim

On sene bi cocuk icin fazla zaten o zamanla 9 8 7 6 5 4 diye iner plansiz olur bu isler birazda kismet zaten ilk cocukla ikinci cocuk arasinda uzun sure zaman olursa ikinci cocuk zor oluyo

çok değişik bi düşünce canım

ben ilk çocuğu evlendikten 3 yıl sonra doğurdum.
eşim öyle istedi. gezelim tozalım dedi. tamam dedim.
sonra o ilk çocuk ne zor bi bebekti. gazlı. uykusuz , hep ağlayan.
aman yarabbi dedim . bebek bakmak ne zormuş. aslında her bebek öyle zor olmazmış. emermiş uyurmuş. bunu da sonra öğrendim.
neyse ben ilk çocuktan sonra kesinlikle 2. bebek yapmam dedim. beni benden aldı çünkü kendisi .uykusuz uykusuz hortlak gibi geziyordum. ne bi yardımcı vardı . ne de annem ya da kaynanam yakındı. çok zordu.
doktorumla görüştüm o zamanlar. bebek bakımı konusunda. kesinlikle 2. yi yapmam . çok zor dedim.
bana doktor ne dedi biliyor musun ?
"unutursuuuunnn"

hayatta unutmam dedim.
neyse ilk çocuk büyüdü biraz . hakkatten ben zorluklarını unuttum gitti.
hafıza siliyor resmen. güzel günleri hep hatırlıyorsun. zaten her kadın unutmasa 2 ya da 3 çocuklu kadınlar göremezsin etrafında. doktor bunu da söylemişti
2 yi büyük oğlum 4,5 yaşındayken doğurdum. ama o çok rahat büyüdü. gazlı değildi. ağlak da değildi. pek sakindi . şükür .
Allah onda kolaylık verdi.

sen de çok ara vermezsin bence .

canım .
şimdi arkadaşım dediğim gibi ilk çocuk sezaryendi. 2. yi normal doğum yaptı.
doktorların korkusu normal doğumda sezeryan olan rahim içindeki dikişlerin normal doğumda yırtılması.
o yüzden hassas davranıyor doktorlar. ama kendine güvenen ve normal doğum yaptıran doktorlar duyuyorum.
her doktor cesaret edemiyor. evet normal doğumda alttan dikiş oluyor. ama eminim ki sezeryan dikişi giibi değil.
doğumdan sonra dikiş yerlerinde ağrı sızı olmuyor.
dırnak kesilmiş gibi . tırnağının kesildiğini hisseder misin. doğum esnasında kesi atıldığını hiç hissetmiyorsun zaten.
ben hissetmedim.
dikiş atılırken hissediyorsun. zaten doğum sonrası seni kaldırmıyor. dikiş atacağını söylüyor. o an o kısma bi iğne yapıyor. canın yanmıyor.
ama sen bilirsin . bu konuda en doğru bilgiyi sana doktorun verecek dirimciğim. ve sen vereceksin.

midem eh işte düzeldi gibi ama. daha hala bulantı var. özellikle yemek sonrası.
akşam yemeklerini yiyemiyorum .
sabah , öğlen yiyebiliyorum. ama akşama aşırı bi tokluk ve şişkinlik oluyor.
yarın saat 11 de randevum.
yazarım sana.
senin miden nasıl. kaç haftalık oldun şekerim.

O mide bulantılar Allah'ımmm kabusumdu benim ben 17 18. haftaya kadar ağzıma günde bi yeşil elmadan başka hiçbişi sürememiştim 24 saat bulanıyordu sürekli çıkarıyordum... 7-8 kilo vermiş olarak geldim 20. haftaya : ) sonra da 9-10 kilo aldım ve gebeliği bitirmiştim...

Bilemedim valla ama tek çocuk istedim hep 2 inci çok zor geliyor bana

11 canım.canım bulantıdan ziyade tokluk,işişkinlik geğirme gibi afedersin.
ama bu aralar fena değil.
canım hayırlısı olsun dediğim gibi bende meral ettim.bakalım 3.ne olacak?
benimde ilkinde 3 aylıkken tahmin etmişti.ama bazen bildiğin gibi
iyi göremiyorlar.yarın artık seninki kesinleşir.

Kızlar birde birşey sorcam ben an itibariyle 20 kilo almışım acaba bundan sonra daha çok alırmıyım? Birde ben sabah kahvaltı yapıyorum 10 gibi sonra öğlen hep geçiştiriyorım anca 8 de yiyebiliyorım akşam.. Yani hiç acıkmıyorum sizdede son haftalar böyle oldumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…