Doğum korkusu sardı dört bir yanımı....

yani ilk çocuk gelirken zaten 2. yi düşünmüyor insan.
onu kucağıma alayım da başka bi şey istemem diyorsun.
sonra sonra depreşiyor o şey zaten.
Ay deme öyle bi ilki alimde kucağıma Allahın izniyle bakalım

Merhaba, doğum korkusu ile ilgili benim de sorunlarım var ama önce bu soruyu yanıtlamak istedim. sanırım artık bebekler büyüdüğü için mideyi falan zorlamaya başlıyorlar. bu yüzden yemek yiyememe sorunu ortaya çıkıyor.
benimki poposunu mideme dayamış durumda. dolayısıyla iki parça yesem hemen şişiyorum. acıksam da fazla yiyemiyorum.bir de bende şeker sıkıntısı var, dikkat etmem gerek. diyet falan.. yemeklerden de soğudum psikolojik olarak :)

Doğumla 10 kilo gidiyo diyolar

Canım ben normalde hiç kilo almayan biriydim hep kilom 50iydi fazla yiyen biri değildim bebekten sonrada çok yemem heralde
Ya artik genc kiz degiliz ister ostemez annelik tipi olcak bizdede istersen dogumdaki kilonun aynisi ol yinede o zmanki gbi gozukmicez guli sewen dikenine katlanirmis napalim:)

Öyle yapıyorum canım bende aralarda hep muz fındık falan yiyorum ama yemek yiyesim gelmiyo
olsun . böyle böyle idare et . az kaldı. sonuçta yediğin şeyler de bebeğine faydalı şeyler.
yeterli gelir diye düşünüyorum. süt ve yoğurdu hiç ihmal etme.
Sen nasil diyet yaptim mesela bnim hic o konularda ihtiyacim olmadi ama smdi var bide istikrarli degilim pk ole diyetin devamini saglayamm ama aklimda bulunsun
ben kk da bi diyet grubuna yazdım sürekli
ben istikrarlıyımdır.
diyete başladığım zaman vermeye başlarım kilolarımı.
karatay diyeti ile verdim ben kiloları canım.
bebeğin kaç aylık senin .
daha küçükse başlama zaten diyete falan

Ay bende çok tuz yiyorum. Hiç bulantı yaşamadım çok şükür . Bide hamurişide Çok yiyorum ben Ekmek falan

Doğumla 10 kilo gidiyo diyolar
doğumla 6 kilo gidiyor. bebek , plasenta, suyu vs ile
ama senin vucudunda ödem varsa doğum sonrası o ödem de iniyor.
ben de ödem olmadı hiç. 6 kilo gitti doğum sonrası hep

Ya artik genc kiz degiliz ister ostemez annelik tipi olcak bizdede istersen dogumdaki kilonun aynisi ol yinede o zmanki gbi gozukmicez guli sewen dikenine katlanirmis napalim:)
Ay yok ya yine genç kız halime dönerim neden dönmiyim teyzem 2 çocuk doğurdu şuan görsen maşallah fitt hiç doğurmamış gibi

Ay bende çok tuz yiyorum. Hiç bulantı yaşamadım çok şükür . Bide hamurişide Çok yiyorum ben Ekmek falan
oy oy . tuz yeme şekerim .
tuzlu şeyler ödem yapar . doktorun söylemedi mi.
tuzu mümkün olduğu kadar azalt.

benim iki gebelikte de gebelik şekerim çıkmıştı.
zaten 21. haftadan itibaren , kızartma , hamur işi , ekmek, makarna, börek , kek, pilav yasaklanmıştı.
yemedim hiç. gebelik şekerinden korktum.

doğumla 6 kilo gidiyor. bebek , plasenta, suyu vs ile
ama senin vucudunda ödem varsa doğum sonrası o ödem de iniyor.
ben de ödem olmadı hiç. 6 kilo gitti doğum sonrası hep
Ya benim sadece karnım var başka biyerim yok ama karnımın sarkmasından korkmuyor değilim

yok kız öyle deme. ben 38 yaşındayım.
2 doğum yaptım. ama hiç de öyle anlattığın gibi değilim.
36 bedendim de işte şimdi 38 oldum.

evet tokluk hissi demi.
kilo almamışsındır sen de dirimcim.
ben şimdi 1 ya da 2 kilo almışımdır.
totomdan pantolon zor geçiyor artık.
38 bedene geçiş yaptım.
aynen canım tokluk hissi,az da yesem çokta yesem o geğirme gibi durum,
bulantı değil kesinlikle.
canım daha almadım.ama ilkine göre daha çok belirdi.daha erken çıktı göbek.
şuanda bende 34 üm.ama ilkinde 5.5-6 aya doğru hamilelik pantolonlarını giymiştim.
şimdi 1 aya giyerim gibi.ya da senin gibi beden atlayadabilirim.

yani ilk çocuk gelirken zaten 2. yi düşünmüyor insan.
onu kucağıma alayım da başka bi şey istemem diyorsun.
sonra sonra depreşiyor o şey zaten.
canım aynen katılıyorum.asla diyordum.ama unutuluyor gerçekten.
Ay ben çook hareket ediyorum ama 20 kilo aldım ya
aslında 50 kiloymuşsun,çok mu hamur işi abur cubur yedin acaba?
birde hastanede katıldığım bir eğitimde emzirme danışmanı,doğumdan sonra sütün o zaman yediklerinle ve doğumdaki kilolarınla yediklerinle alakalı olduğunu söylemişti.hamilelikte kısmakta iyi değil zaten

Doktorum dedi de ben tuzsuz bişey yiyemiyorum şekerim falan çıkmadı ödemde olmadı ama kilo aldım işte

Ya benim sadece karnım var başka biyerim yok ama karnımın sarkmasından korkmuyor değilim
aaa bak ben bi de doğumdan 8-9 ay sonra evde plates yapmıştım . oy o da sıkılaştırıyor . tavsiye ediremm

olsun canım . sonra veririz .
biz kilo alamayız zaten . yeme alışkanlıklarımızdan dolayı.

Merhaba,
yazılanları okudum da, iç rahatlatan arkadaşlara ben de çok teşekkür ederim.
ama bu işler hep doktorların yönlendirmesine göre oluyor. yani biz ne kadar normal doğum istesek, suni sancı istemesek de maalesef pek bilgili olmadığımız için doktor "risk var" dediğinde mecburen ne derse yapıyoruz.
malum çoğu doktor da bir an önce bitirmek peşinde oluyo...
ben maalesef doğuma birlikte gireceğim doktorun bu konudaki yaklaşımını çok iyi bilmiyorum. biraz araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım.
ama acaba doğum sancıları başladıktan sonra sancı sıklığı belirli bir seviyeye geldiğinde hastaneye gitmek bu anlamda mantıklı olabilir mi?
sanırım bir yazıda görmüştüm, sancılar 3-4 dakikada bire düştüğünde gittiğinden bahsetmişti. bu konuda biraz daha ayrıntı alabilir miyiz?

zaten ya suyun gelir , ya da kanaman başlar. onlar doğum başladğına işaret zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…