Kızlar ben öğretmenim ve şu an gebelik sitelerine hamilelik haftamı hesaplattığımda 28+2 günlük hamile diye çıkıyor. Ben doğum öncesi 5 haftamı doğum sonrasına aktarmak için ne zamn dr a gidip yazı almam gerekiyor. Lütfen bana yardım edin SAT: 12.05.2008 acaba 32. haftam hangi haftaya denk geliyor anlamadım yaa. Eşim diyor senin 32. haftan 16 aralık haftasına denk geliyor ama otomatik hesaplıyıcılarda 31+2 günlük diyor. 23 aralık ise hesaplayıcıda 32+2 gün görünüyor. Acaba izin almak için hangi tarih için randevu almalıyım? Eşime göre 31+2 nin açılımı 31 doldu 32 den gün aldın. 32+2 ise 32 doldu bitti ve izin alımı için geç kalırız anlamı ifade ediyor diyor. Aklım çok karıştı yaaaaafisfisfis
32+0 haftasında izne ayrılınıyor onu biliyorum benim sat 17 mayıs son üç haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum ancak aybükecim senin dediğin gibi benim de yarıyıl tatiline denk geliyor aslında doktorla konuşmak lazım öne çekmek için ya da ekders ücretimiz kesilmesin mi diye de düşünmüyor değilim varsın tatile gelsin diyorum kafam karıştı ne yapsak acaba
Şimdi benimde kafam karıştı.Kısmet olursa ben 35 haftalık olunca tatil başlayacak.37. haftada bitiyor.ben okul açılınca alsam raporu olmaz mı?Birde 32. haftada çalışabilir raporu almak şart mı?Almazsak olmaz mı?Bilenler cevaplarsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
Ya evet bu izin meselesini ben hala anlayamadım. Benim SAT 17 Mayıs.32.haftada izne ayrılmayacağım.36 yı tamamlayabilirsem kalan 4 haftayı aktaracağım.Bunun için ne zaman doktordan rapor alacağım.Aldığım raporu işyerine mi vereceğim
Raporu illaki 32i hafta da mı almalıyız yani aktarım yapıldığına dair ki sonradan SGK için sorun teşkil etmesin.
Açıkçası prosedürü anlamış değilim.Detaylı bilen var mı?
Slm arkadaşlar benimde son adet tarihim 22 mayıs 31+2 de gidip 32.haftasındadır 37.haftaya kadar çalışabilir diye rapor alacağım ama yarıyıl tatiline denk geldiği için 36.haftada ayrılmış olacağım.Doğum sonrasına 4 hafta aktarabiliyorum 8+4=12 hafta geri kalanıda iki kere 20 günlük rapor yada heyetle kapatırım inşallah.
32.haftadan sonrası yarıyıl tatiline denk gelenler çalışmış sayılmıyormuş maalesef yani otomatik olarak izin başlamış oluyormuş memurlar nette okumuştum.
ya kızlar ben bugün bu meselyi doktorumla konuştum,
dedim ki, ben 5 hafta daha çalışabilir raporunu normalde 2 hafta sonra almam gerekiyor ancak, 2 hafta sonra alırsam bu raporu 37. haftam yarıyıl tatiinde bitiyor, bu sebeple yarıyıl tatilindeki 2 haftam boşu buşuna izne gidiyor dedim, bu sebeple
32. haftada almam gereken raporu ben 34. haftamda alsam da, siz de 32. haftamda almış gibi gösterseniz olur mu dedim, o da ben yaparım ama sen iyice ararştır sonra başını sıkıntıya sokma dedi
iyice araştırmam lazım, kızlar sizce bu yaptığım anlaşılır mı? yani 32. haftamda almam gerekn raporu 34. haftamda alacağım ama doktor bebeği 32. haftadaymış gibi gösterecek?? bu mümkün mü??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?