kızlar ya moralim çok bozuk doktorum izin meselesi için 32+0 da geleceksin dedi satım 21 mayıs 31 aralıkta gidecekmişim istesem de 4 şubata kadar çalışabilecekmişim dodoya ne güzel 31+1de vermiş doktoru böyle olunca ben 1 hafta kaybediyorum nilocana ise daha da önce hesaplamış doktoru kendimi onla karşılaştırırsam yani onun doktorunun hesabına göre 25 ocak olması gerekiyor ve tam 10 gün kaybediyorum yaaa bi şey de diyemedim önde gösteremez misiniz diye napcam bilmiyorum
Canım moralini niye bozuyosun ki izni önce almak mesele değilki.Bende 3 hafta kalana kadar calısmayı planlıyorum.Doğum sonrasına aktarcam kalan izinleri daha iyi değilmi doğum sonrası asıl izin lazım bize bebişlerimizle daha fazla vakit geçirebilmemiz için canımm.Aslında calısmak bi yandan hamilelik zor yanları da var ama iyi yanlarıda var aslında... hareket ediyorsun en azından evde ne yapcaksın merak ediyorum.
kızlar ben doktorumla anlaştım şu an 33 haftamdayım ama çalışabilir raporumu 5 ocakta alacağım
aybukecim ben anlamadım neden geç alıyorsun,erken almak daha avantajlı değilmi?
canım normal zamınımda alsaydım,tam 23 ocakta yani yarıyıl tatilinin başladığı gün çalışabilir raporumun süresi bitiyordu, sonra 26 ocak pazartesi günü mecburen doğum iznine ayrılmam gerekecekti, yani tatilde 2 hafta boşyere iznim yanacaktı, bunu engellemek için 2 hafta geç alacağım çalışabilir raporunu, böylece tatilde doğum iznine ayrılmak zorunda kalmayacağım
arkadaşlar doktorun sevk kağıdına 37. haftaya kadar çalışabilir, 5 haftası doğum sonrasına eklenecektir diye yazması yeterleimi yoksa ayrıca rapor mu gerekiyor. Bu arada bende öğretmenim ve müdürüme sorduğumda gerek yok bişey almana demişti ama sizin yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkçası.
canım normal zamınımda alsaydım,tam 23 ocakta yani yarıyıl tatilinin başladığı gün çalışabilir raporumun süresi bitiyordu, sonra 26 ocak pazartesi günü mecburen doğum iznine ayrılmam gerekecekti, yani tatilde 2 hafta boşyere iznim yanacaktı, bunu engellemek için 2 hafta geç alacağım çalışabilir raporunu, böylece tatilde doğum iznine ayrılmak zorunda kalmayacağım
bu izin konusu gerçekten çok karışık kimse diğerini anlamıyor 2 haftan nasıl yanıyor son 3 hafta izne ayrılmaya mecbur değil misin ki son güne kadar çalışsan bile doğum sonrasına sadece 5 haftayı aktarabiliyorsun 37. hafta ayrılıp o gün doğursan bile yine 5 hafta aktarabiliyorsun sen her durumda doğum öncesi 5 haftanı doğum sonrasına ekleyemiyor musun canım yanacak dediğin zamanında alırsan doğum sonrasına sadece 3 hafta mı aktaracaktın da iznini geç alıyorsun anlamadım da fisfisfis ama doktor konusunda çok şanslısın ben c.tesi doktorumdaydım 31+3tüm çalışabilir raporumu vermedi tam 32+0da geleceksin diye tutturdu kötükedihüso
aybükecim ya düşündüm de senin durum gerçekten kafamı karıştırdı şimdi sen 2 hafta geç alınca izne ayrılabilir raporunu aldıktan 1 hafta sonra doğurman gerekiyor ve doğumdan sonra 8+5=13 hafta izin kullanacaksın 26 ocakta alsaydın izne ayrılabilir raporunu 3 hafta sonra doğuracak ve yine doğum sonrasında 13 hafta izin kullanacaktın değil mi ne farkediyor anlamadım birinde 2 hafta boyunca şubat tatili izinde oluyorsun birinde ise doğum öncesi izninde önemli olan 5 haftanın aktarılması değil mi????
Aybüke tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım... Senin normalde doğum ne zaman ve doğum önü iznin ne zaman başlıyor da sen bu türlü düşündün. Benim doğum önü iznim okul bittiği hafta başlıyor yani 3 haftalık izinin 2 haftası tatilde geçecek son bir haftası karlı çıkıcam. Senin planın ne anlamadım...CADIARZUevet bizim mantıımızla öyle ama yönetmelik diyor ki, aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere ,oysa ben şimdi yarıyıl tatilinde çalışabilir durumunda göründüğüm için 5 haftanın hepsini aktarabileceğim
anladın mı?
evet bizim mantıımızla öyle ama yönetmelik diyor ki, aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere ,oysa ben şimdi yarıyıl tatilinde çalışabilir durumunda göründüğüm için 5 haftanın hepsini aktarabileceğim
anladın mı?
aslında benim izah ettiğim durum pek karışık değil, çok basit
evet son 3 hafta izne ayrılmak mecburiyetindeyim, zaten oraya kadar bir sıkıntı yok, yalnız eğer zamanında çalışabilir raporu alsaydım bu raporun süresi yarıyıl tatilinde dolacaktı ve 3 haftalık mecburi yasal iznimin 2 haftasını boş yere tatilde kullanmış olacaktım, oysa şimdi hemen yarıyıl tatili dönüşünde başlatacağım 3 haftalık mecburi iznimi ve böylece tatilde boş yere iznim yanmayacak, 2 hafta karda olacağım
çok basit yaaa, ben doktoruma durumu iyice izah ettim ve kabul etti, bu cuma günü de çalışabilir raporumu alacağım
evet bizim mantıımızla öyle ama yönetmelik diyor ki, aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere ,oysa ben şimdi yarıyıl tatilinde çalışabilir durumunda göründüğüm için 5 haftanın hepsini aktarabileceğim
anladın mı?
hocam bende doğum önü 5 haftalık süreyi doğum sonrasına atıcam ve bu 5 haftanın 2 haftası şubat tatili ile geçicek ama bizim şube müdürü şubat tatili süresini doğum sonrasına atabilirsin dedi...yönetmeliğin hangi maddesinden bahsediosunuz acaba?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?