doğum parası hakkında yardım lütfen...

akans

tek kanatlı bir kuşum...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
2.223
858
83
arkadaşlar cevaplara şimdiden teşekkürler.Ben sigortasızım eşim sgk çalışan.doğum parası alabiliyormuyuz neler yapmalıyız ,araştırdım fakat açıklayıcı net bilgiye ulaşamadım bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.sevgilerle

acnım alabilirsiniz. eşim sgk dem,işsin ama devlet memuru mu, esnaf mı yoksa sigortalı olarak biyerde mi çalışıyor? çalıştığı yerden bilirler, muhasebe birimine sorsun oradan bilirler.

acnım alabilirsiniz. eşim sgk dem,işsin ama devlet memuru mu, esnaf mı yoksa sigortalı olarak biyerde mi çalışıyor? çalıştığı yerden bilirler, muhasebe birimine sorsun oradan bilirler.

teşekkür ederim sigortalı olarak özel bir firmada çalışıyor.sanırım muhasebeci merkezde büyük bir şirket olduğu için bilgi alma imkanı olamadı kendimiz araştırıyoruz.

Benim bildiğim alamıyorsunuz. Sadece 89 lira emzirme ödeneği alabilir eşiniz. Hayırlı dogumlar inşallah.

Doğum parası almanız için çalışan olmalısınız. Sgk çalışmadığınız aylardaki maaşınızın bir kısmını doğum parası olarak ödüyor. Sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize inş.

amin teşekkür ederim son ayıma girdim ama isteğe bağlı ödesek olurmu acaba bilmiyorum.telefonla bilgi alabileceğimiz bir bölüm varmı

amin teşekkür ederim son ayıma girdim ama isteğe bağlı ödesek olurmu acaba bilmiyorum.telefonla bilgi alabileceğimiz bir bölüm varmı

Rica ederim. Doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 ay olmak üzere 4 aylık maaşın bir kısmı ödendiği ve sizin şu anda bir yerde çalışma gibi bir imkanınız olmadığı için son ayda başlatılan sigorta geçerli olmaz. Bir muhasebeciye sorabilirsiniz. Sağlıklı doğumlar...

sanırım olmuyor anlattığınız kadarıyla vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler iyi dilekleriniz içinde:))

Merhabalar,
Öğrenmek istediğim şu an çalışıyorum ve doğum sonrasında ne kadar para alırım ? Bazı sitelerde brüt ücretin 3/2si bazılarında 4/3 diye yazıyor bunu neye göre yapıyorlar , rapor kapandıktan sonra işi bırakırsam tazminat alabilir miyim? Yakın zamanda doğum yapan arkadaşlar varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

özel sektör çalışanları için:
eşiniz süt ve bez parası yardımı var onu alıyo sadece....

memur ise:

buyardım biraz daha hallice olabiliyo ....

Benim eşim asker olduğu içn alamadık ama bizim bi akrabanın eşi özel bi sitede güvenlik sigortalı ama eşi çalışmıyor onlar bebeğin doğum raporuyla sgk ya gitti 135 tl vermişler doğum parası

Benim eşim asker olduğu içn alamadık ama bizim bi akrabanın eşi özel bi sitede güvenlik sigortalı ama eşi çalışmıyor onlar bebeğin doğum raporuyla sgk ya gitti 135 tl vermişler doğum parası

bahsettiğiniz o ücret
eşi ssklı bir çalışan olmayan babaya ödenen bez ve mama yardımı yada emzirme ödeneği diye tabir edilen ödemedir... 100 150 tl civari

* Emzirme ödeneğinden yararlanabilmeniz için;izmet akdine tabi olarak ya da hizmet akdine tabi olmaksızın kendi adınıza bağımsız olarak çalışan kadın olmanız,
* doğan çocuğun yaşıyor olması,
* doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirmiş olmanız, kendi adınıza bağımsız çalışıyor iseniz 120 gün prim ödeme şartının yanı sıra genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarınızı ödemiş olmanız,
gerekmektedir.
Emzirme ödeneği çocuk başına ve doğum tarihinde geçerli tutar üzerinden verilmektedir. 2010 yılı için emzirme ödeneği miktarı 75 TL olarak uygulanmaktadır.
Emzirme ödeneği yukarıda sayılan 2. ve 3. Şartın gerçekleşmesi halinde sigortalı olmayan karısı doğum yapan sigortalı erkeğe, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadın sigortalılara ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine de ödenmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…