Doğum Parası Hakkında !

khmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
49
1
98
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba
Günlerdir aklıma takılan bir sorun var. ekim sonu doğum iznime ayrılacağım. 4 ay içerisinde çalıştığım şirket bana herhangi bir ödeme yapmayacakmış. iznim bittikten sonra sigortadan maaşımın 3/2 sini alacakmışım. buraya kadar sorun yok. neredeyse tüm işverenin yaptığı gibi maaşım asgariden gözüküyor. ama ben asgari ücret almıyorum. bu durumda sizce iş yerime itiraz hakkım var mı. sonuçta asgari ücretten göstererek zaten benim hakkımı yiyor. 4 aylık bu süreçte de yine bana bu durum maddi zarar verecek.
sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

32. haftanda doktorundan raporunu alıp iş yerine götürüyorsun. Hastane, sgk ya doğum iznini bildirim yapmak zorunda. 16 haftalık doğum iznimizde hiç bir şirket maaşından kesinti yapamaz. Kanunen Tıkır tıkır ödemekle yükümlü. 16 haftan bitti ama 6. aya kadar daha çalışmak istemiyorsun o zaman 16 hafta ile 6. ay arasında kalan yaklaşık 9 haftalık bölümde İşyerin maaş yatırmaz sende Sgk dan geçici iş göremezlik ödeneği adı altında maaşının ^/2 si oranına gelecek şekilde ödeme alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…