doğum şekli

Sezaryen bir doğum şekli değildir. Normal doğumun gerçekleşemediği, anne ve/veya bebeğin sağlığının fazlasıyla tehlikeye girdiği durumlarda kurtarıcı olarak yapılır, bu gibi durumlarda yapılmalıdır da. Cerrahi bir müdahale o yani. Malesef ülkemiz gibi gelişmiş değil ama gelişmekte olan ülkelerde sezaryen oranları gelişmiş ülkelerinkinden daha çok. İnsanlar bilinçli değil, bilinçlendirilmiyor. Sezaryeni milyonlarca insan bir doğum şekli sanıyor mesela. Doktorların çoğu ottan çöpten bahanelerle sezaryen yapıveriyorlar. Örneğin çatı darlığı. Ben Abd'de hemşireyim, doğum sonrası bölümünde de çalıştım, şimdi yenidoğan bölümündeyim. Şu zamana kadar burada çatı darlığı diye bir olay ne gördüm ne duydum. Burada sezaryen doğum denince bir "sebep" gelir peşinden, hani niye bu müdahale gerekmiş diye. Zihniyet bu şekilde yani. Ama maşallah bizim ülkemizdeki çoğu kadına çatı darlığı deyip sezaryene alıyorlar. Bir tutturmuşlar çatı darlığı, ordan yürüyorlar. Neyse.

Bu konuda en baştan yapmanız gereken şey, bence güvenebileceğiniz bir doktor bulmak. Hani tedirginsiniz ya, ya doktor ameliyat ederse falan diye, işte bu tür kaygıları en aza indirmek için tam anlamıyla güvenilir doktorunuzun olması gerekir. Ben Tr'de yaşıyor olsaydım, kılı kırk yarardım doğum doktoru için. Sırf uğraşmamak için beni haybeye ameliyat eden doktorlarla işim olmasın diye. Bunun için hem uzmanlığını hem de normal doğum oranlarını araştırıp normal doğum yanlısı bir doktor bulurdum yerinizde olsam. Hani sezaryen olmak zorunda kalırsam güvenip de "benim doktorum beni sezaryene aldıysa demek ki mutlaka gerekti ki aldı" diyebileyim, şüphem olmasın diye.

Doğuma hazırlık eğitimi alın. Hangi hallerde nasıl doğum tercih edilir, sezeryan seçenekleri nelerdir öğrenin. Burada epidural ya da spinalden bahsetmiyorum. Ten tene temas nedir kordon neden geç kesilir bunları da araştırın. Hakan Coker doğal doğum kitabını okuyun mutlaka.

oh maşallah:))

yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. hele ki en son cümleniz. gerçekten gerekli ki beni sezeryana aldı diyebilmeliyim. Teşekkürler

Sezeryan oldum sütüm daha ameliyathanedeyken geldi
Bol bol rahatça emzirebildim
Epidural olduğum için uyanıktım
Yani sütun doğum şekliyle alakası yok
Kayınvalidem 4 çocuk doğurmuş hiç birisinde sütü gelmemiş normal doğum

Hayırlı doğumlar dilerim sağlıkla sihhatle

inşallah ben de bebeğimi bol bol emzirebilirim.
çok teşekkür ederim amin

Suni sancı, doğum başlatan vajina ilaçları gibi müdahaleleri kastediyor olabilirler. Bir çok kez, normal doğum için bile olsa tarih kararlaştırılıp ilaçlarla doğum başlatılıyor günümüzde. E vücut ve bebek buna hazır değilse, yapay yollarla başlanan doğum ilerleyemeyebiliyor, bu da sezaryene sebep olabiliyor. Böyle vakalar da çok. En sağlıklısı, tabii sağlık sebepleriyle hemen doğum başlatılması gerekmiyorsa, bebeğin kendinin gelmek istediği günü ve saati beklemek. Suni sancı filan da müdahale çünkü, normal doğum amacıyla bile olsa öyle.

Ben şu an 34 haftalık hamileyim. Bebegim iki hafta önce boynuna kordon doladı. Ve suyu da azalmış. Bunlar olduğu halde bile normal dogum istiyorum. Ama tabi doktor ne der onu bilemiyorum. Tabiki illa normal olsun diye ısrar etmeyeceğim. Doktor neyi uygun görürse o olacak. Bence herhangi bi sorun yoksa sezeryan düşünme.

Ben normal doğum yaptım.
İnt videolardan ıkınmayı bazı hareketleri ögrendim.
O duyguyu yaşamak gerçektende çok farklı.
ama o suni sancıyı cekmek biraz zor :)

Normal doğumda bebeğin başına gelebilecel riskler dışındaki herşey geri toparlanabilir şeyler. En sağlıklısı normal bunu biliyoruz. Sezaryen de çok ağrı olduğu için bebekle ilgilenirken annenin sıkıntısı ikiye katlanabilir zor sonuçta ameliyat.
Ben de normal düşünüyorum bir aksilik olmazsa.

Adi ustunde normal dogum. Olmasi gereken dogum yani. Herhangi bir engeliniz ve mecburiyetiniz yoksa mutlaka normal dogum olmali. Bu kadinlara verilmis dogal bir yeti. Evet dezavantajlari var, her seyde oldugu gibi. Ama ben sezeryan olup bacaklarinda belinde aylarca uyusukluk ceken insanlarda bilitorum. Her seyde risk vardir. Kotu seyleri dusunmeyin. Her anini doya doya yasayin dogumun. Dogum sonrasida hizli bir toparlanmayla normal hayatiniza donun.

Ben normal dogum yaptim. Bin kere olsa bin kere yaparim. Hicbir dezavantajida yasamadim cok sukur.

Sancılarını bekle, sağlık sorunun yoksa sezaryen için doktorundan randevu alma. Normal doğumu yapıp yapamayacağın, açılma 4 cm kadar olduğunda gösterdiğin metanetten az çok belli olur. Senin gücün, kararlılığın da doğuma etki ediyor. Bağırmadan, doğru nefesleri alarak bebeğine normal doğum sürecinde destek olabilirsin. Baktın dayanamıyorsun sezaryen ya da epidural istersin.

4 ay önce doğum yaptım. Ben de bu muhasebeleri yapıyordum. 39. Hafta Gece saat 12 de sancılarım başladı, ertesi 16 da doğurdum. Geldi geçti. Önemli olan anne ve bebek rahatlığı. Kendini sıkma, sürece teslim ol ve normal doğum şansını da kullanmak için mutlaka internetten mefes egzersizleri izle. Bebeğinle seni iyi yapacak, ona bol oksijen taşıyacak ve doğumda strese sokmayacak en büyük yöntem doğru nefes. Sağlıkla kucağına al.

[/QUOTE]
mümkün mertebe ilk doğum sancılarını evde çekmek iyi olur galiba

Ben normal doğum yaptım.
İnt videolardan ıkınmayı bazı hareketleri ögrendim.
O duyguyu yaşamak gerçektende çok farklı.
ama o suni sancıyı cekmek biraz zor :)
kesi atılmıştır. kesinin iyileşme süreci nasıldı?

Buna doktorla karar verebilirsiniz doğrusu da bu zaten
Normal Doğum olacaksa ona göre bol yürüyüş ve kegel egzersizleriyle doğumu kolaylaştırabılırsiniz
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

inşallah herşey yolunda gider normal yaparsın.

çok teşekkür ederim amin. inşallah hem bebeğim hem ben başarabiliriz

sezeryan anne yada bebeğin hayatı tehlikedeyse yada risk varsa yapılır. sezeryan olmuş biri olarak tavsiye etmiyorum. keyfi yapılacak birşey değil.

sıkıntı olmazsa normali isteyin deneyin.

evet akışına bırakıp tadını çıkarmaya çalışmak en iyisi sanırım. teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…