Doğum sıkıntısı ...

Suyun geldiği zaman. Hemen acılan hastaneye ytisilmesi gerek miyor mu ?
Canım öyle filmlerdeki gibi olmuyor . Benim suyum geldi. İlçede oturuyorduk, merkezdeki özel bi hastaneye yarım saatte gittik. Bi gece bekledim yinede doğum başlamadı ertesi sabah sezeryane aldılar. Bence evinde annenle beraber otur bekle doğumunu.. kv ye gitme.. eşin ısrar ederse benim için çok özel bir durum bu, lütfen sıkıntıya sokma beni de..

Bana eşinin düşüncesi mantıklı geldi canım ama belkide ben kv çok rahat ettiğim denir

Konu sahibi siz doğuma gidince annenize haber salacaksınız güya hadi gel diye ama o kadın o kadar yolu kızı doğumu girmiş biri olarak nasıl çekecek acaba? Düşünceli eşiniz keşke bunu da düşünseymiş!! Eşiniz kendi derdinde,arabayı kendi süremezse şoför bulsun. Rahat edemezsiniz başkasının evinde. Geçen haftaya göre bende de yatıp kalkmak çok sıkıntı oldu,yarım saatten fazla ne oturabiliyorum ne de ayakta kalabiliyorum,yatsan yatamıyosun değişik bi hal aldı bedenim. Eşinizi dinlemeyin,çağırın annenizi gelsin

Bence anneniz onceden gelmeli doğum kolay bile geçse yardima ihtiyacin olacak

doğum öyle anlık olan birşey değil ki başladıktan sonra saatler sürüyor ki şehirler arası 4 5 saat giden var uygun yerlerde olmayıp olmadı sancın vs başlarsa geçersin kvdenlere ilk doğumda süreç biraz daha uzun olabiliryor

Doğum o kadar kısa sürede gerceklesmiyor malesef o yüzden kendi evinizde kalmanız daha dogru olur

tamamen yanlış bi düşünce bence. insanın öyle zamanlarda kendi annesine ihtiyacı olur diye düşünüyorum. kendi evinizde kalmalısınız.

anneniz sizinle nasılsa eşinizin heyecan yapmasına gerek yok.

konunuzu okuyunca kendi doğumum ve öncesi geldi aklıma. Ben de sizin gibi şöyle mi olsa böyle mi olsa diye düşünmekten uyuyamazdım çünkü eşimle ayrı şehirlerdeyiz yaz tatili diye yıllık izinlerini topluca alıp yanıma gelmişti kiii darbe oldu eyvah dedim neyse annem geldi 20 saat uzaklıktan apar topar herşey yolundaydı izin yasağı kalktı Allah tan eşim geldi 35in sonunda kontrole gittik (bu arada hastane de eve yarım saat mesafede) ben de hiç bişey yok belirti meğer sancım varmış yatırdı doktor hastaneye sancı kesici bilmem ne fayda etmedi 36 nın sonunda doğurdum hepimiz şokk bütün planlar ihtimaller çöpe
Diyeceğim o ki bu kadar çok panik olmayın kurmayın kafanızda öyle dizilerdeki gibi bişey diil doğum yapmak yarım saat hiç uzun bir süre değil eşinize söyleyin evimde beklemek istiyorum diye çok panik yaparsa taksiyle gidersiniz annneniz de gelsin sizinle ilgilensin o da rahat eder siz de

Ben sanci basladiktan 16 saat sonra doğumunu yaptim ilkinde. Annem doğumdan sonra geleyim migrenim tutar sen doğuma girince dedi. Tamm dedim eşim hep yanımdaydı sağolsun. Ama doğum olunca eşinizi yanınıza hemen almıyorlar. İşte orda bir garip oldum tek kaldım.

Hem kadın o kadar yoldan gelecek. Siz yorgun anneniz yorgun. Kim ilgilecek bebekle? İkinci doğumda annemi yanıma geldi doğumdan önce. Valla nasıl makbule gecti. Gece uyuyamiyordum. Sabah kahvaltıyı hazır edip beni çağırdı yemeklerimi hazırladı, birlikte bol bol yürüyüş yaptık ki yürüyüş çok önemli prensesler gibi baktı. Doğumda da büyük çocuğumu anneme bırakıp gittik eşimle. Akşam da eşimle annem nöbet değişimi yaptı. Annem hastanede kaldı. Bebek sık sık emiyor altını pisletiyor. Normal doğum da sezeryan da olsa hareketiniz kısıtlı olacAk. Acil bir durum olur erken doğar o ayrı. Ama gelmeye manisi yoksa doğumdan iki hafta önce gelsin bence..

Hayir canim benim kizim donmedi hic makat gelis oldugu icin sezeryan dogum 10 ocak planlanmisti. Ancak 1 ocak aksam 5 gibi agrim olunca burada devlete gittim 2cm acilma ile dogumun basladigi soylendi. Bebek ters oldugu icin hemen doktorumuzda gelin ameliyathaneyi hazirlatiyorum dedi. Eve döndük lohusa yatagini annemle hazirladik dusumu aldim ve yola ciktik. Sezeryan olacagima ragmen normal dogum yapamayacagima ragmen acele etmedik onu anla diye yaziyorum. 6 yi geciyordu yola ciktik. Nisanim yolda geldi. 19.25 hastenedeydik ve 8 de Sezeryan sonrasi kizim kucagimdaydi. Demem o ki tekrardan 1 saatte keske dogum olsa heleki normal dogum ilk dogumda zor hemen dogum yapmak.

eşin telaş yapacaksa o birisini ayarlasın o götürsün sizi siz haftalar öncesinden gidip orda nasıl kalacaksınız anneniz önceden gelmeli ki yorgun olmasın kadın en az bi kaç gün önce oda bu doğum işi belli olmaz ki geçte olabilir erkende ayrıca millete bakma her doğum farklı kimi 16 saate doğurmuş kimi 14 saate bende ilk doğumumu 5 saate ikinciyi 3 saate doğurdum öncesindeki hafif başlayan sancıları saymazsak herkesin vücudu farklı sen kendine göre ayarla her şeyini öyle sancı başladı mı sanki hemen mi doğum oluyo eli ayağı karışmaz birbirine birazda sen telaşeye vermezsin rahat götürür bir şey olmaz ne zaman gidecen kayınvalidene 42 inci haftaya kadar bekleyende var 36 da da doğuranda var en iyisi eviniz bence

T

Telefon olsa da ben seni oraya götüremem. O riski almam diyor. Benim ki de çok pimpirik: /
Sende taksiyle gidecez o zaman diyeceksin.Kesinlikle eşinin söylediğini yapma pişman olursun..Şunu da söyleyim doğum öyle yarım saatte olup bitmiyor.Hemde ilk doğum benim ilk doğumda sabah 7 de sancım başlamıştı 4 kadar evde bekledim erkenden hastaneye gitmedim 5 hastaneye gittim saat 6.30 doğum yaptim.Yani doğum yarım saatte başlıyacak bitecek bişey deyil.Bu arada ben hastaneye gider gitmez 2 3 tane suni sancı verdiler doğum daha çabuk olsun diye.Eşin doğum yapmiyacak bütün planları maşallah kendine göre yapmış.Kesinlikle gidemem annem buraya gelecek diye söyle.Sen bile olmasan taksiye atlar gideriz diye söyle.

Devlete kontrolünüzu olup kendi doktorunuza mi gittiniz ? Doğru mu anladım

Annemle bizim planimiz boyleydi zaten. Esim böyle deyince biraz kafam karisti...

Yani her şey bittikten sonra annenizin gelmesi garip değil mi? İnsan evladının böyle bi gününe misafir gibi sonradan mı gidecek? Eşinizin anası danası her bi şeyi olur ama sizin annenize doğum başladıktan sonra haber vereceksiniz. Hem de 14 saat uzaklıkta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…