- 22 Eylül 2014
- 1.615
- 1.914
- 333
Canım öyle filmlerdeki gibi olmuyor . Benim suyum geldi. İlçede oturuyorduk, merkezdeki özel bi hastaneye yarım saatte gittik. Bi gece bekledim yinede doğum başlamadı ertesi sabah sezeryane aldılar. Bence evinde annenle beraber otur bekle doğumunu.. kv ye gitme.. eşin ısrar ederse benim için çok özel bir durum bu, lütfen sıkıntıya sokma beni de..Suyun geldiği zaman. Hemen acılan hastaneye ytisilmesi gerek miyor mu ?
Eee peki ne karara vardinsÖYLEDİM ANNEeme de. kızım beni geç sen rahat edemessin. Evin gibi olur mu dedi.. Ben de hiç uzatmadım. Doğru söyluyrosun anne dedim.. :/
Bence anneniz onceden gelmeli doğum kolay bile geçse yardima ihtiyacin olacakEvet ama annem bir telefonla ulasabilecek mesafede degil bize maalesef.. 14 saatlik mesefa var aramizda. eşim de dediki. Annenin gelmesine gerek yok . Doğum esnasında senin kimseye ihtiyacın olmayacak. Ben olacam yanında. O gun anneni ararız. Biner ertesi günü burada olur. Gene o bakar sana zaten 1 ay 40 gub dedi. Ben senin özel de doğum yapmanı istiyorum
Hiçbir art niyetim yok annenle ilgili dedi. Ama sanki annemin önceden gelmesini istemiyormuş gibi geldi :/ ben şimdi nasil soylicem anneme. Anne önceden gelme mi diyeceğim? :/
doğum öyle anlık olan birşey değil ki başladıktan sonra saatler sürüyor ki şehirler arası 4 5 saat giden var uygun yerlerde olmayıp olmadı sancın vs başlarsa geçersin kvdenlere ilk doğumda süreç biraz daha uzun olabiliryorMerhaba kızlar. InşaAllah doğru yere açmışımdır konuyu. Benim kendimce bir sıkıntım var doğumumla ilgili. Şimdi biz bir ilin ilçesinde yaşıyoruz. Esimin Tayini dolayısıyla. İl de onun memleketi . Memleketine yarım saat mesafe var. Şuan 35 haftalık hamileyim. Benim doktorum il de ozel bir hastane de. Hep oraya gittik kontrole. Doğumu da orada dusunuyorum. Allahin izniyle . Hamileliğimin son haftaların da, eşim beni, annesinin evinde kalmamı istiyor o da gidiş geliş yapmayı düşünüyor . Sebebi de. Eğer aksi bir durum olursa biz evdeyken araba da olsa ben o telaseyle şehir merkezine basıp gidemem heyecandan elim ayağıma dolaşır. Ama annemlerin evde olursak hastane 10 dkka mesafe dedi. Ben de orada hic rahat edemiyorum. :/ 2.si annem son haftalarda gelecekti. O gelirse , eşimde böyle bir planı sundu bana . Kabul edersem annem de orada bizle beraber kalmış olacak ne kadar uygun olur ? Olur mu bilemedim :/ düşüncelerinize ihtiyacım var kızlar ya
Hayir canim benim kizim donmedi hic makat gelis oldugu icin sezeryan dogum 10 ocak planlanmisti. Ancak 1 ocak aksam 5 gibi agrim olunca burada devlete gittim 2cm acilma ile dogumun basladigi soylendi. Bebek ters oldugu icin hemen doktorumuzda gelin ameliyathaneyi hazirlatiyorum dedi. Eve döndük lohusa yatagini annemle hazirladik dusumu aldim ve yola ciktik. Sezeryan olacagima ragmen normal dogum yapamayacagima ragmen acele etmedik onu anla diye yaziyorum. 6 yi geciyordu yola ciktik. Nisanim yolda geldi. 19.25 hastenedeydik ve 8 de Sezeryan sonrasi kizim kucagimdaydi. Demem o ki tekrardan 1 saatte keske dogum olsa heleki normal dogum ilk dogumda zor hemen dogum yapmak.Aynen ben de böyle düşünüyordum. Bu gidisimiz de doktora durumu anlatacaktım eşinin yanında. Muhtemelen doktor bOden daha rahat ve bilinçli davranır. O da bunu görür biraz olsun rahatlar en azından. Bu arada normal doğum mu yaptınız? Öyleyse eger nasıl gelişti surecinIz ??
Sende taksiyle gidecez o zaman diyeceksin.Kesinlikle eşinin söylediğini yapma pişman olursun..Şunu da söyleyim doğum öyle yarım saatte olup bitmiyor.Hemde ilk doğum benim ilk doğumda sabah 7 de sancım başlamıştı 4 kadar evde bekledim erkenden hastaneye gitmedim 5 hastaneye gittim saat 6.30 doğum yaptim.Yani doğum yarım saatte başlıyacak bitecek bişey deyil.Bu arada ben hastaneye gider gitmez 2 3 tane suni sancı verdiler doğum daha çabuk olsun diye.Eşin doğum yapmiyacak bütün planları maşallah kendine göre yapmış.Kesinlikle gidemem annem buraya gelecek diye söyle.Sen bile olmasan taksiye atlar gideriz diye söyle.T
Telefon olsa da ben seni oraya götüremem. O riski almam diyor. Benim ki de çok pimpirik: /
Devlete kontrolünüzu olup kendi doktorunuza mi gittiniz ? Doğru mu anladımHayir canim benim kizim donmedi hic makat gelis oldugu icin sezeryan dogum 10 ocak planlanmisti. Ancak 1 ocak aksam 5 gibi agrim olunca burada devlete gittim 2cm acilma ile dogumun basladigi soylendi. Bebek ters oldugu icin hemen doktorumuzda gelin ameliyathaneyi hazirlatiyorum dedi. Eve döndük lohusa yatagini annemle hazirladik dusumu aldim ve yola ciktik. Sezeryan olacagima ragmen normal dogum yapamayacagima ragmen acele etmedik onu anla diye yaziyorum. 6 yi geciyordu yola ciktik. Nisanim yolda geldi. 19.25 hastenedeydik ve 8 de Sezeryan sonrasi kizim kucagimdaydi. Demem o ki tekrardan 1 saatte keske dogum olsa heleki normal dogum ilk dogumda zor hemen dogum yapmak.
Annemle bizim planimiz boyleydi zaten. Esim böyle deyince biraz kafam karisti...Ben sanci basladiktan 16 saat sonra doğumunu yaptim ilkinde. Annem doğumdan sonra geleyim migrenim tutar sen doğuma girince dedi. Tamm dedim eşim hep yanımdaydı sağolsun. Ama doğum olunca eşinizi yanınıza hemen almıyorlar. İşte orda bir garip oldum tek kaldım.
Hem kadın o kadar yoldan gelecek. Siz yorgun anneniz yorgun. Kim ilgilecek bebekle? İkinci doğumda annemi yanıma geldi doğumdan önce. Valla nasıl makbule gecti. Gece uyuyamiyordum. Sabah kahvaltıyı hazır edip beni çağırdı yemeklerimi hazırladı, birlikte bol bol yürüyüş yaptık ki yürüyüş çok önemli prensesler gibi baktı. Doğumda da büyük çocuğumu anneme bırakıp gittik eşimle. Akşam da eşimle annem nöbet değişimi yaptı. Annem hastanede kaldı. Bebek sık sık emiyor altını pisletiyor. Normal doğum da sezeryan da olsa hareketiniz kısıtlı olacAk. Acil bir durum olur erken doğar o ayrı. Ama gelmeye manisi yoksa doğumdan iki hafta önce gelsin bence..
Ben bebek doğduktan sonra arabamızla atlayıp evimize gelicezki. Kimsenin evinde kalmicam ? Yanlış anladınız sorumu..2 dünür aynı evde olmaz,rekabet başlar bebeğe en iyi kim bakar maratonu olur.
Evet aynen oyleDevlete kontrolünüzu olup kendi doktorunuza mi gittiniz ? Doğru mu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?