- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.414
- 798
hiç kalkışmayın bence.Merhaba kızlar. InşaAllah doğru yere açmışımdır konuyu. Benim kendimce bir sıkıntım var doğumumla ilgili. Şimdi biz bir ilin ilçesinde yaşıyoruz. Esimin Tayini dolayısıyla. İl de onun memleketi . Memleketine yarım saat mesafe var. Şuan 35 haftalık hamileyim. Benim doktorum il de ozel bir hastane de. Hep oraya gittik kontrole. Doğumu da orada dusunuyorum. Allahin izniyle . Hamileliğimin son haftaların da, eşim beni, annesinin evinde kalmamı istiyor o da gidiş geliş yapmayı düşünüyor . Sebebi de. Eğer aksi bir durum olursa biz evdeyken araba da olsa ben o telaseyle şehir merkezine basıp gidemem heyecandan elim ayağıma dolaşır. Ama annemlerin evde olursak hastane 10 dkka mesafe dedi. Ben de orada hic rahat edemiyorum. :/ 2.si annem son haftalarda gelecekti. O gelirse , eşimde böyle bir planı sundu bana . Kabul edersem annem de orada bizle beraber kalmış olacak ne kadar uygun olur ? Olur mu bilemedim :/ düşüncelerinize ihtiyacım var kızlar ya
Evet ama annem bir telefonla ulasabilecek mesafede degil bize maalesef.. 14 saatlik mesefa var aramizda. eşim de dediki. Annenin gelmesine gerek yok . Doğum esnasında senin kimseye ihtiyacın olmayacak. Ben olacam yanında. O gun anneni ararız. Biner ertesi günü burada olur. Gene o bakar sana zaten 1 ay 40 gub dedi. Ben senin özel de doğum yapmanı istiyorum
Hiçbir art niyetim yok annenle ilgili dedi. Ama sanki annemin önceden gelmesini istemiyormuş gibi geldi :/ ben şimdi nasil soylicem anneme. Anne önceden gelme mi diyeceğim? :/
İknalık bır durum yok zaten şükür. O sadec edüşüncesini söyledi. Ben de hayır dedım. Tamam sen bilirsin dedi. Konu kapandı. Ama ben hala kaygılıyım. Ya yetısemessek ya şöyle böyle olursa diye... ondan bu konuyu açtım.Ay ne kadar saçma bir düşünceeeeene demek Doğum esnasında kimseye ihtiyacın olmayacak??? Sancı çekerken beni tek rahatlatabilen kişi annemdi onun elini tutarak güç aldım
Erkekler bu konuda çok anlayışsız olabiliyor annen gibi olamaz kimseben sezeryan oldum ben demeden ne hissettiğimi neye ihtiyacım olduğunu anlayıp yardım ediyor annem psikolojik destek çok önemli doğum öncesi sırası ve sonrasında....
Fitil yazmıştı benim Doktorum. Makattan koyulacak. Onu annemden veya eşimden başka kimseye yaptıramam. İlk tuvalet zor oluyor sezeryanda annem yardım etti. Ameliyata girerken çıkarken üstümü giydirdi çıkardı. İnsanın annesinin yanında olması kadar kıymetli birşey daha YÖK... kesinlikle eşini ikna et gelsin annen ve evinde kal.... kendi rahatın için
rAHAT edemeyeceğini biliyorum. Ama kendi iyiliğin için biraz dişini sık dedi. Yine de sen bilirsin istemıyorum dıyorsan dedi.hiç kalkışmayın bence.
rahat edemem diyorsun.
üstelik annen de rahat edemez.
mesafe o kadar fazla değilmiş.
ben olsam kendi evimde olmak isterim.
son günlerimde de lohusalığımda da.
eşin iyi niyetli bir teklif sunmuş.
ancak rahat hissetmeyeceksen ne anladım bu işten ben.
gerginlik ve stresin sana daha çok olumsuz etkisi olur.
sÖYLEDİM ANNEeme de. kızım beni geç sen rahat edemessin. Evin gibi olur mu dedi.. Ben de hiç uzatmadım. Doğru söyluyrosun anne dedim.. :/Hayır ya saçmalama stres yapacak bi durum yok kesinlikle . Annene anlat durumu kabul ederse kalırsınız nolscskki
Arkdaşlar hala sorumu böyle yanlış anlayan var. Ben doğumdan sonra evimde geçiricem geri kalan zamanımı. Ve bana bakan annem olacak ben kimsenin evinde olmıcam ALLAHın ıznıyle. Sadece doğuma son hafta kala. Her sey normal olursa... eşim annesinde kalmamızı istiyor. Çünkü biz ilçedeyiz. Burada özel yok. Benim doktrumda merkezde özelDE. Senin orada doğum yapmanı istiyorum. Burada bulunmus yerdeki hasatende değil. O yuzden hemen hastaneye gidebiliriz annemlerd ekalırsak 5 10 dkk mesafe. Ama burdan oraya 30 35 dkka. Ben çok pimpirik adamım biliyorsun dedı. Çok telase yaparsam diye korkuyorum dedi.. bÖyle bir teklif sundu bana. Ben de kararsız kaldım sıze danısmak istedim. Doğum surecı nasıl ilerler genelde vs.. anneme gelme demelımıyım. ORada kalmam doogru olurmu vs. dıyeYeni dogum yapmis halinizle baskasinin evinde rahat edemezsiniz.
Ben kabul etmezdim.
İnanın ki aynen böyle dedi. Ben teklifimi sundum gerisi sana kalmıs baskı yapmıyorum sana. Doğuracak olan sensın canım dedi..doğuracak olan sizsiniz eşiniz karışmasın.
:///////// bilmiyoryum napıcamBana son bikaç gün orda kalma n mantıklı geldi annende Doğum yapacağın zaman gelir Doğumdan sonra da evine geçersin. Son haftalarda yanında birinin olması iyi bişey bence ki Doğum anında veya daha önce acil bi hastahaneye gitmeniz gerekse yakın mesafe her zaman iyidir
AMİN İnşaALLAH. Valla doktor doğumumla ilgili hi,çbir sey söylemedı şimidye dek. Umarım bu gidişimizde söyler artıkkk :/ hafta sonu gıdıcezilk sancım geldiği anda fırtlatıp dogurmayacan zaten arkadasım
dr sana son gunu vermiştir annen gelsin ilk sancı gelmeye basladımı ile geçer hast gidersiniz heee
gerekirse ozaman kv yanına geçr bir gece orada kalırsınız , belki direk hastaneye yatar orada dogumu beklersin
allah bir nefeste kurtarsın inşallah , dogum anında bizede dau edersen seviniriz
Normal düşünüyorum da,doktorum henüz muayene etmedi. Bebek döndü mü ,benim norma doğum yapıp yapmama durumum nedir.. Bunlar hakkınad bilgi sahibi değilim şu an. Sanırım bir kaç gün sonra randevumuz var o zaman belli olabilir diye düşünüyorum. 35. haftaya yeni girdm?Normal doğum düşünceniz varsa ve ilk çocuğunuz ise zaten sancılar başlayıp da doğurman arasında saatler oluyor. Keşke öyle doğum başladığını anlayıp yarım saat içinde doğursak. Yarım saatlik yolu çok rahat gidersin evinden il merkezine. O kadar süre büyük şehirlerde şehir içinde oluyor
Ama Suyum geldiğinde veya kanamam olduğunda. 35 dakkalık yolu çekmek risk olmaz mi benim için ?İhtiyacın olan 2 insan var annen ve esin kvalideyle geçmez bu süre
Ama Suyum geldiğinde veya kanamam olduğunda. 35 dakkalık yolu çekmek risk olmaz mi benim için ?
Tam olarak böyle mi dedi? "Ben senin özelde doğum Yapmanı istiyorum" bende hamileyim bende çalışıyorum fakat eşim doğumunu devlette yapmam için kırk takla atıyor desem abartmış olmam sanırım :)Annem 14 saatlik uzaklıkta. Biz de ilçedeyiz. Doktorum da merkezde. Benim aksi bir durumum olduğunda annem de olsa buradan merkeze ulaşmamız sıkıntı olir diyor esim . Ben de böyle düşünüyorum ama 1. Orada rahat edemem. 2.si annemin önceden gelmesini istiyorum . Ama Bu sefer gelirse bizimle berabberaber kvdemlerde kalması ne kadar doğru olur... son haftalarda gelecek çünkü annem .anneme de gelme doğumdan sonra gel desem kırılmaz mi :/ noldu şimdi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?