Doğum sıkıntısı ...

Bence simdiden plan yapmay.
Annenize bsey demeyin. Bakin bi arkadas yazms sezeryan vs.de olablr kontrole diye gdip dogumda gireblrsin
Bence simdiden strese grmeyn
Doktor benimle bu hafta konuşur mu . Erken mi ? 35 hafta oldum yeni . Bir de çatı muayenesi vs.. şuan yapar mi

Tam olarak böyle mi dedi? "Ben senin özelde doğum Yapmanı istiyorum" bende hamileyim bende çalışıyorum fakat eşim doğumunu devlette yapmam için kırk takla atıyor desem abartmış olmam sanırım :)
Evet tam böyle dedi. Ne oldu ki ? Çok kişiden kötü hikayeler dinledi ondan sanırım. Kim kime dumduma devlette. Çok hijyen yok. Insani cok tersliyorlar vs... bunları gördüğü için benim rahat etmem açısından özelde istiyor..

Teskkur.

Kv ne göre değişen bir durum. Ben kv severim , gittiğimizde rahat edelim diye gözümüzün içine bakar, hamilelik gibi bir durum olsa kalırdım kv de. Ama annenin de orda kalması biraz rahatsız edici olabilir. Anneniz Doğumda gelsin en iyisi.

Ama rahat edemem diye düşünüyorsanız anneniz gelsin , evinizde bekleyin doğumu. Doğum başladığında taksi ile geçersiniz merkeze , eşiniz kendine güvenemiyorsa

Dogum esnasinda asil annene ihtiyacin oluyor kv yada esine degil. 52 gun once dogum yaptim doktorum 110km mesafede kv evine 5dk uzaklikta idi ama orada kalmadim. Esim panik bir insan olmasina ragmen gule oynaya gittik 1 saatl 10 dk lik yolu o panik olmadiysa senin esinde olmaz. Rahat edemeyecegim yere bilhassa esim olmadan kimin evi olursa olsun gitmem gidemem. Ilk dogum zaten keske 1 saatte dogum baslayinca dogum yapabilsek. Dogumun isaretlerini gordugunuzde yavas yavas gecersiniz. Annenizde orada kendini rahat hissetmeyecetir cunku. Bu arada esimde ilk basta esin gibi kvde kalmami teklif etti doktorumuzla konuştuk kolaylikla gelirsiniz endise etmeyin deyince rahatladi. Sizde konusun mesafeyi soyleyin esiniz doktordan duyunca vazgecebilir bu teklifinden.

Süper sevindim senin adına çözmüşsun işte ne güzel hayırlı doğumlar inşaallah sağ salimmm

Aynen ben de böyle düşünüyordum. Bu gidisimiz de doktora durumu anlatacaktım eşinin yanında. Muhtemelen doktor bOden daha rahat ve bilinçli davranır. O da bunu görür biraz olsun rahatlar en azından. Bu arada normal doğum mu yaptınız? Öyleyse eger nasıl gelişti surecinIz ??

Yok kesinlikle rahat edemeyeceğimi biliyorum . Çünkü örneğin yoruldugumda uzayayım diyorum . Iceri odaya acaba biri girer mı ben böyle iki seksen yatıyorum. Acaba mana bulurlar mi. Kvde mutfakta yardim etmiyorum diye surat asarmi vss.. diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum . En sonunda kapıyorum kalkıp yanına gidip yardim ediyorum . Belki de hata yapıyorum . Çok yüz vermemeliyim. Biraz kendimi nazlamaliyim sonuçta iki canlıyım. ...! Ama olmuyor iste yapamıyorum: //

O cok bilmis kocana soyle.tabiki annen onceden gelmeli.ben doguma girerken askim kocacim diye inlemedim anne annne diye annemin elini siktim ondan guc moral aldim.bu bir mucizevi his anlatilamiyor..

O zaman hiç iş alma başına, annen gelsin 40 dakika yolmuş nolcak sanki taksiye atlar gidersiniz sancı başlayınca. Doğum öncesi sonrası kv ile iyice strese girersin , madem rahat edemem diye düşünüyorsun boşver bence.

Eşine de anlat işte Doğum anlık olay değil tv deki gibi, saatler sürüyor sancı başladıktan sonra vs vs. Annemle daha rahat ederim , taksi çağırırız taksiyle sakin sakin gideriz diye

İçin rahat olsun. Eve yakın taksi durağının numarasını al. Oldu ki bulamadın o an taksi 112 ambulansı ararsın. Sancıların düzenli ve saatte bir olunca çıkarsınız yola. Hastaneye gidince bile sancı için odada bekletiyorlar. Açılma epeyce olmadan doğum masasına almıyorlar. Ve o odada tek olmuyorsun ve de erkek almıyorlar. Annem girebilir, destek olabilir. Kaygılanma boşuna. 1 bardak su bile istemek kolay olmuyor kvden. Ben çok susuz kalıp yürüyüş bahanesiyle kendim gidip içtim. Acıktım diyemezsin, rahat uzanamazsin.. Ama annenle öyle mi. Gitme bir yere.

Yarim saat nedir ki yahu ? Buyuk sehirde yasayanlar napsin o zaman. Trafik falan 1.5 saat mesafesi olan vardir. Onlarda hastaneye yakın bir tanıdıklarınin evinde mi kalacaklar o kadar hafta. Kv de kalmaya hic gerek yok hatta sacma. Hem anne gibi olur mu yahu. Ya da annesi orda oturmasa be yapacaktınız? Mecburen evinizde kalacaktiniz. Eşinin düşüncesi tuhaf geldi bana. Bi de son haftalar diyorsun. Bu hamile halinle banyo falan derken bi hafta rahat edilmez bile. Rahatca uzanamazsin da.

Ayrica esin sana birakmamis ki karari :) Annemde kalmazsan özele gitmeyiz diyor iste

Yoo bana bıraktı. Eğer yukarıda okuduysanız konuştum . Gerek yok istemiyorum vs dedim . Tamam sen bilirsin canim ben senin için dedim . Umarım kötü bir durum olmaz yetişiriz dedi .

Doktor benimle bu hafta konuşur mu . Erken mi ? 35 hafta oldum yeni . Bir de çatı muayenesi vs.. şuan yapar mi
Canm baya erken . Sikintin yoksa 38-39-40 haftalarda dogum oluyo genelde.. bak mesela ben hala dogurmadm
Cati muaynesi yapilmaz hemen. Bana hic yapamdilar mesela yani bazi doktrlar yapmyoda

Canm baya erken . Sikintin yoksa 38-39-40 haftalarda dogum oluyo genelde.. bak mesela ben hala dogurmadm
Cati muaynesi yapilmaz hemen. Bana hic yapamdilar mesela yani bazi doktrlar yapmyoda

Peki normal doğum mu düşünüyorsunuz ve bebisiniz dönmüş mu su an ?

Benim cumartesi gunu hafif agrilarim vardi.doktora gittik doktor kalmami istedi dogumhanede istemedim.hastaneden cikarken kendi istegimle kalmiyorum diye imza attim.evle hastahane arasi 10 dakika.pazar gunu sabah erken saatlerde sanci hafif hafif yoklamaya basladi.iftardan sonra artmaya basladi.esimle hazirlanip gece 11 gibi gittik annemle de ayni sehirdeyiz oda zaten atladi geldi.12 de dogumhaneye aldilar 2 de kizim oldu.bu arada suyum gunduz geldi.zaten doktorlar doguma yaklastiysan bunu sana soyluyorlar ona gore tedbirini alirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…