Doğum sonrası kararsızlığı

..ben de su an logusalik donemindeyim benim annemde yegenlerim var üçüź 2 yildir abimlerde kaliyor yengeme yardim ediyor ama 16 gündur benim yanimda..en azindan 1 hafta gelip kalsin annen..evinde daha rahat eder insan..

Zaten babalık izni var en az bir hafta. Bir haftadan sonra da toparlanmıs olursunuz. Kendi eviniz en rahatı. Kalabalığı kafası götürmüyor insanın o dönemde

Dünyanın en sakin kadını bile lohusalıkta sıkıntı yaşayabilir. Hele ki böyle insanların yanında insan kafayı yer. Benim de ilk doğumumdu, kendim baktım büyüttüm, hiçbir sıkıntı da olmadı. Bazı şeyler de eksik kalsın.

Valla biraz parama kıyar bir aylık hizmet edecek birini bulurdum hemen.
Hergün gelir evi süpürür yemek yapar gider.
Sizde hem toparlanır hemde çocukla vakit geçirir dinlenirsiniz.
Böyle bir aileyle lohusalık değil ömür geçmez.

Başka çocugun yokmus olsaydı idare etmekte zorlanirsin dicektim ama tek cocuk kendin idare edebilesin bence herşey ev isi yemek degilki anneni kısa surede olsa yanina çağır bence insan o donemde herşeyden çok psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor

Tek basina sezeryan da olsa agriyla siziyla da is yapsan emin ol kafan rahat olur tek basina halledersin diger türlü bir de onlarin lafini cekeceksin logusa olacaksin her sey batacak sinirli olacaksin belki sutun etkilenecek esine anlatsan aran bozulacak anlatmasan kafayi yicen.. evine cik tek basina birak evin pis de olsa bulasigin da yigilsa diger turlusu kadar zor olmaz emin ol
Kesinlikle kimsede kalma ilk kez anne olsan da dogaclama her seyi ogrenerek yaparsin

Ben sezeryan doğum yaptım.2 gün ve gece rutin hastanede kaldım 3.gün bebeğimde yeni doğan sarılığı sınır degerde çıkış vermeyelim bu gecede kalın dediler bebeğe tedavi için ve kaldık.4.gün hastaneden çıktım.Zaten toparlanmıştım.Çok şükür benim için çok kolay geçti.Eşimin babalık izni vardı yanımdaydı sürekli.Evimize geldik kv annemi resmen evden kaçırttı.Kendiside 8.gunluk logusayken benimle kavga edip beni kendi evimden kovdu.Yani doğum çok korkutmasın sizi.Hayırlısıyla kolay olur insallah.Ama kv ve görümceyede güvenmeyin tecrübeyle sabit :)

Kayinpedere sizden 6 yas kucuk cok bilmis gorumcen baksin.... lise mezunuymus rn az 19 yasinda ben 18 de evlendim gayette bakabilir yani...

siz evinizde kalin cok isterse kayincaldeniz on gun yirmi gun gelsin ostemiyosada gelmesin.baskadinin evinde lohusalik dusunemiyorum bile bide bunlarla

Merhaba kızlar

Ben önümüzdeki iki hafta içinde Allah nasip ederse Doğum yapacağım. Sizden fikir almak istiyorum, şöyle ki; ilk doğumum olacağı için tecrübesizim yani birilerine ihtiyacım olacak, annem iki küçük yeğenime baktığı için ona kıyamıyorum benimle ilgilenmesini orda kalmayı veya bana gelmesini istemiyorum zaten rahatsız ve fazlasıyla yoruluyor. Bu durumda kayınvalidem de kalacağım onun da ilk torunu ama kendisi bekar kızıyla beraber benden daha hevesli oldukları imajını vermeye çalışıyor. Daha önceleri de çocuğumuz olduğunda bize sormadan istediği zaman alıp memlekete götüreceğini fln söylüyordu etrafındakilere.
Size biraz şahıslarla ilgili bilgi vereyim, eşim yanımızda olmadığı her zaman görümcem(benden altı yaş küçük) ve kayınvalidem sürekli eşimin eskiden onlara yaptığı özel şeyleri onları ne kadar başkalarından kıskandığını herşeyi onlarla yaptığını ve onlarında hayatlarını sanki eşime adadıklarını gösteren laflara maruz kalıyorum ve eşimle bu muhabbetleri konuştuğumuzda yalan olduğunu söylüyor ve bu konuşmalara çok şaşırıyor. Görümcem lise terk, çalışmayan ve evden annesiz çıkmayan ama yine da fazla çirkef biri ben iki üniversite okudum ve hamilelik öncesine kadar çalışan ve sosyal hayatı olan biriydim, küçümsemiyorum ama hiç bir açıdan benimle kıyaslanacak durumu yokken sürekli kv kp bana kızlarını övüp şımartıp bana densiz konuşabilme cesareti verirler, örneğin görümce: artık bu yaz fındık toplamaya gidersin çocuğunu bana bırakıp bahanen yok, diyebilecek kadar densiz. Ve ayrıca çocuk doğunca bana sormadan bizde kalacağını söylüyor. Herneyse uzattım sizce Herşeye benden daha fazla hakları olduğunu düşünen bir aileyle lohusalık dönemimi geçirmeli miyim yoksa bi haftadan sonra eve geçip kendi başıma idare etmeye mi çalışmalıyım? Tabi Allah’ın izniyle sağlıklı bir Doğum geçirdiğim taktirde.
Bence sizde cirkeflik yapin valla benim cocugum degerli hic biyere gonderemem siz gelin diyin ben oyle dedim daha 6 ay var dogmasina ama olsun sizde kibarca soyleyin bende kibarca soyledim kendi evinizde kalın onlar gelsinler sonucta dogum yapcak olan sizsiniz kendi evime ill getirmek istiyorum bebegimi diyin bnce

Canım sakın sakın evinden ayrılma ilk 20 gün bebek karnı tok olunca sürekli uyuyor zaten. sezeryan bile olsan hastanede 48 saat kalıyorsun baya toparlanıyorsun. iyi kötü işi yaparsın hiç onlara minnet etme.onların evinde nasıl rahat emzircen oturcan yatcam loğusayken çok terliyorsun sık sık banyo yapcan. En önemli çocuğa kendi evinde düzenini kur

Asla kv dende kalma. Ben hastaneden eve esimle geldim. Bebegime tek basima baktim. O kadar rahattim ki.

Orda psikolojik olarak yipranirsin, sütün bile kesilir. Iyi biliyorum ilkinde mahvetmislerdi beni.

Kendi evinde kal. Birisi gelecekse senin evine gelmeli. Ayrıca yeğenlerinede 1 hafta annesi bakıversin. Bu her zaman olan keyfi bir durum değil sonuçta. Kafayı yemek istemiyorsan evinde dur

Back
X