• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası kararsızlığı

Kv ye eğilemiyorum, çorabımı giydirir misin, diyebilecek misin?

Kp in yanında emzirebilecek misin?

Kv aslında hamilelikte gittiğimde ayakkabımı bile kendi giydirir beni hiç bi şeye dokundurmaz ama tabi insan kendi bişeyleri isteyemiyor

Doğum yapılınca neden topluca kalınıyor? Gerçekten merak ediyorum. Hele başkasının evine gidenleri hiç anlayamıyorum. Bebek biraz büyüdüğünde beni daha iyi anlayacaksınız ama yeri geliyor küçücük bir el bezinin, bir şişe burun damlasının, bir tüp pişik kreminin bile evde sabit bir yeri oluyor. Bu duruma “düzen kurmak” diyorlar. Bu düzeni kendi evinizde kurmak yerine neden başka yerde kurmak istiyorsunuz?

İnşallah sağlıkla kucağınıza alın, evin kapısından içeri girip “bak yavrucum burası bizim evimiz, burası mutfak, burada senin beşiğin var, burada top oynayacaksın, burada yıkanacaksın inşallah” dedikten sonraki aidiyet duygusu bence harika. Bebekler düzen ve bu bahsettiğim aidiyet duygusunu severler. Başkasının evinde kuracağınız düzeni bozup, kendi evinizde tekrar kurmak isterken bocalarsınız. Eşiniz yanınızda olsun bir müddet, arada da yardıma gelen gideniniz olsun yeter. Bi düşünün derim.

İmza: Hayatında kucağına aldığı ilk bebek kendi bebeği olan bir acemi anne:KK53:

Sağlıklı doğumlar :)

Merhaba kızlar

Ben önümüzdeki iki hafta içinde Allah nasip ederse Doğum yapacağım. Sizden fikir almak istiyorum, şöyle ki; ilk doğumum olacağı için tecrübesizim yani birilerine ihtiyacım olacak, annem iki küçük yeğenime baktığı için ona kıyamıyorum benimle ilgilenmesini orda kalmayı veya bana gelmesini istemiyorum zaten rahatsız ve fazlasıyla yoruluyor. Bu durumda kayınvalidem de kalacağım onun da ilk torunu ama kendisi bekar kızıyla beraber benden daha hevesli oldukları imajını vermeye çalışıyor. Daha önceleri de çocuğumuz olduğunda bize sormadan istediği zaman alıp memlekete götüreceğini fln söylüyordu etrafındakilere.
Size biraz şahıslarla ilgili bilgi vereyim, eşim yanımızda olmadığı her zaman görümcem(benden altı yaş küçük) ve kayınvalidem sürekli eşimin eskiden onlara yaptığı özel şeyleri onları ne kadar başkalarından kıskandığını herşeyi onlarla yaptığını ve onlarında hayatlarını sanki eşime adadıklarını gösteren laflara maruz kalıyorum ve eşimle bu muhabbetleri konuştuğumuzda yalan olduğunu söylüyor ve bu konuşmalara çok şaşırıyor. Görümcem lise terk, çalışmayan ve evden annesiz çıkmayan ama yine da fazla çirkef biri ben iki üniversite okudum ve hamilelik öncesine kadar çalışan ve sosyal hayatı olan biriydim, küçümsemiyorum ama hiç bir açıdan benimle kıyaslanacak durumu yokken sürekli kv kp bana kızlarını övüp şımartıp bana densiz konuşabilme cesareti verirler, örneğin görümce: artık bu yaz fındık toplamaya gidersin çocuğunu bana bırakıp bahanen yok, diyebilecek kadar densiz. Ve ayrıca çocuk doğunca bana sormadan bizde kalacağını söylüyor. Herneyse uzattım sizce Herşeye benden daha fazla hakları olduğunu düşünen bir aileyle lohusalık dönemimi geçirmeli miyim yoksa bi haftadan sonra eve geçip kendi başıma idare etmeye mi çalışmalıyım? Tabi Allah’ın izniyle sağlıklı bir Doğum geçirdiğim taktirde.
Annende kal kesinlikle 1 2 hafta sonra kendi evine gec annen yigenlerine bakiyormus ama yinede idare edebilirsiniz bence kaynana ve görümceyi cekmekten iyidir. Gorumce gormeyeyim ömrümce :KK53:

KV ve görüncenin anlattıklarına takılmayın. Benim KVde de öyle huy var. Abartmayi sever. Eşim evlenmeden önce annesini bir kere bı yere kahve içmeye götürmüş. KV durup durup anlatır. Oğlum beni kahve içmelere götürürdü hep. Gezdirirdi falan diye. Bir kere götürmüş işte hepi topu neyin lafını yapıyom diyesi geliyo insanın ama bişey demiyorum. Öyle mutlu oluyor galiba. O anlatınca içimden gülüyorum :)

Valla iyi cesaret. Muhtemelen zehir ederler size çünkü çocuğa en iyi annesinin değil babaannesi ve halasının bakacağını sanan tipler belli ki. 1 hafta değil 1 gün bile kalmam.

Şimdiki duygu ve düşünceleriniz lohusalıkta aynı olmayacaktır kuvvetle ihtimal. Zaten sizi rahatsız eden bazı söylemlerinden bahsetmişsiniz, inanın doğum sonrası hormonların etkisiyle toleransınız biraz daha azalacak. Naçizane tavsiyem, eşinizden destek görebilmeniz mümkünse kendi evinizde, kendi düzeninizde olmanız en iyisi. Kolay bir süreç değil çünkü, ben melek gibi kayınvalidem evine dönene kadar o depresif ruh halinden çıkamamıştım. Halbuki çok yardımcı ve iyi niyetliydi hep. Ne zaman kendi düzenimi kurdum, o zaman kara bulutlarım dağıldı. Hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kavuşun yavrunuza.

KV ve görüncenin anlattıklarına takılmayın. Benim KVde de öyle huy var. Abartmayi sever. Eşim evlenmeden önce annesini bir kere bı yere kahve içmeye götürmüş. KV durup durup anlatır. Oğlum beni kahve içmelere götürürdü hep. Gezdirirdi falan diye. Bir kere götürmüş işte hepi topu neyin lafını yapıyom diyesi geliyo insanın ama bişey demiyorum. Öyle mutlu oluyor galiba. O anlatınca içimden gülüyorum :)
Yani insanı ailesine düşkün olmasından soğutuyorlar herşey bi nispet havasında :kusmuk:

Şimdiki duygu ve düşünceleriniz lohusalıkta aynı olmayacaktır kuvvetle ihtimal. Zaten sizi rahatsız eden bazı söylemlerinden bahsetmişsiniz, inanın doğum sonrası hormonların etkisiyle toleransınız biraz daha azalacak. Naçizane tavsiyem, eşinizden destek görebilmeniz mümkünse kendi evinizde, kendi düzeninizde olmanız en iyisi. Kolay bir süreç değil çünkü, ben melek gibi kayınvalidem evine dönene kadar o depresif ruh halinden çıkamamıştım. Halbuki çok yardımcı ve iyi niyetliydi hep. Ne zaman kendi düzenimi kurdum, o zaman kara bulutlarım dağıldı. Hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kavuşun yavrunuza.
Teşekkür ederim yorumunuz için :) bende ne olursa olsun yalnız daha huzurlu olurum diye düşündüm ve karar verdim artık :KK76:

İnsanlara durmaları gereken yerleri siz göstermezseniz onlar sizin sınırlarınızı sürekli ihlal ederler.
Görümceniz bence çok itici.
Mesela kimse bana çocuğunu bana bırakıp fındık toplamaya gidersin diyemez,derse eğer fındık çuvalında 10 saat mahsur kalmış gibi bir hale getiririm çünkü. Susmayın,onlar bir konuşursa siz üslubunca 10 konuşun ki ağızlarından çıkan her söze dikkat etmek zorunda kalsınlar.

Merhaba kızlar

Ben önümüzdeki iki hafta içinde Allah nasip ederse Doğum yapacağım. Sizden fikir almak istiyorum, şöyle ki; ilk doğumum olacağı için tecrübesizim yani birilerine ihtiyacım olacak, annem iki küçük yeğenime baktığı için ona kıyamıyorum benimle ilgilenmesini orda kalmayı veya bana gelmesini istemiyorum zaten rahatsız ve fazlasıyla yoruluyor. Bu durumda kayınvalidem de kalacağım onun da ilk torunu ama kendisi bekar kızıyla beraber benden daha hevesli oldukları imajını vermeye çalışıyor. Daha önceleri de çocuğumuz olduğunda bize sormadan istediği zaman alıp memlekete götüreceğini fln söylüyordu etrafındakilere.
Size biraz şahıslarla ilgili bilgi vereyim, eşim yanımızda olmadığı her zaman görümcem(benden altı yaş küçük) ve kayınvalidem sürekli eşimin eskiden onlara yaptığı özel şeyleri onları ne kadar başkalarından kıskandığını herşeyi onlarla yaptığını ve onlarında hayatlarını sanki eşime adadıklarını gösteren laflara maruz kalıyorum ve eşimle bu muhabbetleri konuştuğumuzda yalan olduğunu söylüyor ve bu konuşmalara çok şaşırıyor. Görümcem lise terk, çalışmayan ve evden annesiz çıkmayan ama yine da fazla çirkef biri ben iki üniversite okudum ve hamilelik öncesine kadar çalışan ve sosyal hayatı olan biriydim, küçümsemiyorum ama hiç bir açıdan benimle kıyaslanacak durumu yokken sürekli kv kp bana kızlarını övüp şımartıp bana densiz konuşabilme cesareti verirler, örneğin görümce: artık bu yaz fındık toplamaya gidersin çocuğunu bana bırakıp bahanen yok, diyebilecek kadar densiz. Ve ayrıca çocuk doğunca bana sormadan bizde kalacağını söylüyor. Herneyse uzattım sizce Herşeye benden daha fazla hakları olduğunu düşünen bir aileyle lohusalık dönemimi geçirmeli miyim yoksa bi haftadan sonra eve geçip kendi başıma idare etmeye mi çalışmalıyım? Tabi Allah’ın izniyle sağlıklı bir Doğum geçirdiğim taktirde.

Oha yani. Ses kaydi yapin siz. Delillerle konusma kadar guzel bisey yok. Ve bence kimsenin yanina gitmeyin kimseyi de cagirmayin. Ilk bir hafta icin annenle konus gelsin sonrasinda sen bi sekilde care bulursun. Esinde yardimci olur. Onlarin yaptigi bir corbanin lafini duymaktansa ac kalmak daha iyi.

Yarisina kadar okudum 2 bebegim var 16vayvarayla ilk bir hafta annen gelsin ya da bir yardimci tutun sonra kendin halledersin. Strese gerek yok az insan cok huzur

İnsanlara durmaları gereken yerleri siz göstermezseniz onlar sizin sınırlarınızı sürekli ihlal ederler.
Görümceniz bence çok itici.
Mesela kimse bana çocuğunu bana bırakıp fındık toplamaya gidersin diyemez,derse eğer fındık çuvalında 10 saat mahsur kalmış gibi bir hale getiririm çünkü. Susmayın,onlar bir konuşursa siz üslubunca 10 konuşun ki ağızlarından çıkan her söze dikkat etmek zorunda kalsınlar.
Ya ben zaten susan bi insan hiçbir zaman olmadım onu o dediği lafa da pişman ettim sonra bütün gün affettirme çabalarına girdi ama diğer gün Farklı bi konuyla gelip sinir bozabiliyor cahil cesareti ailesinin yanında olunca herşeyi söyleyebileceğini sanıyor. Abisi ayrı azarlıyor ben ayrı tavır yapıyorum ama can sıkmaktan vazgeçmiyor çünkü anası babası gizli destekçisi, kendi söyleyemediklerini söyletiyolar

Merhaba kızlar

Bence Ahles Ahles anneme kiyamiyorum demeyin zaten yegenlerinize bakiyormus yani her turlu cocuk bakiyor siz kizisiniz. Bence esinizle konusun annenize gidin orada gecirin dogumdan sonraki ilk 2 hafta orada kalin. Lohusalikta yalniz kalmamaya calisin.

Ne meraklisiniz orda burda kalmaya la? Kendi evinin suyu mu cikti? Yardim edecekse sadece kv gelsin.. normal zmnda bunlari yapan lohusalikta zivanadan cikarir seni..demedi deme

Evinizde
Eşin ve bebeğinle olmak
daha sağlıklı geliyor bana

iki üniv okumussun. c skki. esin izin alsin 2-3 hafta. niye illa yaninizda biri olmasi gerekiyor ki. bu bir özel durum sizi aile yapan durum. kimseyi araya reklam gibi sokmaya gerek yok

Merhaba kızlar

Gorumcenin senin karsisindaki ezikligini bildikleri ivin onu senin karsinda ovup seni yerneye calisiyorlar burnundan kil aldirma cocuk senin istersem sacinin telini gostermem havasina burun.Mesela onlar kocani anlatiyorlarmis ya ay ben de cocugumu herkesten kiskanirim herade kimselere veremem falan de yola gelmeyecek gibi degiller sen cok taviz vermissin sadece

Eşiniz destekse eşinizden yardım alın. Ya da yardımcı olcaklarsa sizin evinizde yardımcı olsunlar. O yüzü eşiniz vermiycek ailesine yoksa çok yıpranırsınız. Dediğiniz gibi eşimin ailesi benim doğurduğum çocukta kendilerinde daha fazla hak görürlerdi. Çok sıkıntılı bi dönemdi zulüm hayatı yaşattılar bana. Eş desteği olmadan zor atlatılacak bi süreç.. her şey eşinizde bitiyo yani. Tabi sizde ezdirmeyin kendinizi. Gerektiği yerde sesinizi çıkarın..

Back
X