- 31 Ekim 2018
- 564
- 1.550
- 113
- 31
- Konu Sahibi pembe dusler
-
OlurÇok biliyorsan doğum yapınca çağır kayınpederini emzirirken filan açar emzirirsin nolacakki yani dimii.nede olsa torunlarıı
Uyuz olduğum nokta bu zaten niye eziyet çekeyım ki.He torunmu görücen gör git.Ama burda kendini bilmez bazı arkadaslar var neymiş torun onlarınmış kalırlarmış filan sanırım bu rorumu yapanların oğlu var kızı yok anlamıyolar ondanBende istemezdim yarardan çok ziyan sonuçta esinin annesi ama hayatının ilk 20+ yılı boyunca tanımadığın etmediğin yabancı insanlar lohusalikta insana ateş basıyor emziyor dikiş oluyor oturamıyor kalkamıyor neden birde hiç faydası olmayan insanların varlığından rahatsızlık çekilsin ki
Kayınpederin gelme durumunu eşinizin konuşması daha uygun olur, direkt siz söylerseniz tepki çekebilir.Uyuz olduğum nokta bu zaten niye eziyet çekeyım ki.He torunmu görücen gör git.Ama burda kendini bilmez bazı arkadaslar var neymiş torun onlarınmış kalırlarmış filan sanırım bu rorumu yapanların oğlu var kızı yok anlamıyolar ondan
Benim çevrem sizinki gibi düşüncesiz insanlardan oluşmuyor çok şükür.Eşimin mükemmel olduğuyla ilgili filan tek yazım bile yok bu sayfada eşime değinmedim bile.sanırım hayal gördün sen.Banada senin bu yorumların çok komik geldi basit ve tutarsız.Sen doğum yapınca çağır kaynananı kayınpederini otur asagıya ne diyeyim
İlla gelsinler hizmet edeyim yazan olmuşmu gerçektenŞu konuda kaynanaya kayınpedere de duyar kasıldı ya ne diyeyim. Uzaylıyız demek ki biz. O durumda İnsan kendi annesi ablası dışında kimsenin yanında rahat edeceğini düşünmüyorum. Hatta anne abla yoksa yalnızlığı tercih edecek çok kadın var. Merak ediyorum acaba bu duyar kasan hanımların hangilerinin doğumuna kayınvalidesi kayınpederi birlikte gelmiş, kalmış. Hizmet etmeyi geçin insan o can acısıyla rahat yatamıyor bile. Ama gördük ki bu konuda kayın ailesine doğumda aman illa gelsin kalsın hizmet ederim ne olacak canım onların torunu ben rahat etmesem de olur onlar yeter ki torun görsün hizmet beklesin önüne deyip bayılanlar da varmış ne mutlu.
İlla gelsinler hizmet edeyim yazan olmuşmu gerçekten
Ben göremedim okadar sayfada.
Allah iyi ınsanlarla karşılaştırsın siziKayınpeder hizmet etmeye, geline yardımcı olmaya, bebek bakmaya mı gelecek? Kayınvalide de öyle. Gelin yapamazsa hizmet, gelinin annesinden beklenecek. Umduklarını bulamayınca da alın size küslük tartışma. İstisnalar kaideyi bozmaz ama lohusa evlerinde yaşanan kısır döngü bu maalesef.
O yüzden herkes veya çoğu demiş zatenki eşine söyle babası ve annesiyle konuşsun mümkünse baba gelmesin, hata annede gelmesin. Normal zamanda bile kv, kp çok fazla istenmezken doğumda hiç çekilmez tabiki. Gerçi çok iyi kv de var, herşeyle ilgilenen yemek yapan gelinine gül gibi bakan. Annem gelene kadar kv gelsin diyenleri tanıyorum ben.Kayınpeder hizmet etmeye, geline yardımcı olmaya, bebek bakmaya mı gelecek? Kayınvalide de öyle. Gelin yapamazsa hizmet, gelinin annesinden beklenecek. Umduklarını bulamayınca da alın size küslük tartışma. İstisnalar kaideyi bozmaz ama lohusa evlerinde yaşanan kısır döngü bu maalesef.
Allah iyi ınsanlarla karşılaştırsın sizi
Doğumumda kayınpederim yoktu tabi ki
Ama kayınvalidem ve annem evin işlerini uyum içinde hallettiler
Her kayınvalide kendine hizmet ettirmiyor
Ha kayınvalideme sana noluyor ki annemin kızı ameliyat olacak yaklaşımında olsaydım daha farklı olurdu bence
Niyee? Şimdi düşüncesini oldu.Hani mükemmel eşimin uyarması gerekiyodu ailesini öyle demiştin ya.Hani evlilik hayatımız oturmamıştı, maşallah herseye dil uzattın.Ya dediğin dediğinle çelişiyor bak gördün mü.boş yapmaBenim çevrem sizinki gibi düşüncesiz insanlardan oluşmuyor çok şükür.
Herkes düşünceli, saygılı, hoşgörülü.
Allah sizede nasip etsin değer görmeyi, ne diyeyim.
Niye hizmet ediyorsunuz ki kv gelince dpğuma?Şu konuda kaynanaya kayınpedere de duyar kasıldı ya ne diyeyim. Uzaylıyız demek ki biz. O durumda İnsan kendi annesi ablası dışında kimsenin yanında rahat edeceğini düşünmüyorum. Hatta anne abla yoksa yalnızlığı tercih edecek çok kadın var. Merak ediyorum acaba bu duyar kasan hanımların hangilerinin doğumuna kayınvalidesi kayınpederi birlikte gelmiş, kalmış. Hizmet etmeyi geçin insan o can acısıyla rahat yatamıyor bile. Ama gördük ki bu konuda kayın ailesine doğumda aman illa gelsin kalsın hizmet ederim ne olacak canım onların torunu ben rahat etmesem de olur onlar yeter ki torun görsün hizmet beklesin önüne deyip bayılanlar da varmış ne mutlu.
Aynende öyle ben evleneneli 4 sene olmuş daha kayınvalidem bi tarafını kaldırıp evime oğlunun evine bir kere gelmedi uzak diye. Şimdi torun olunca koşa koşa gelme planları yapıyor. Bu bize ne kadar değer verdiğini hatta değer vermediğini gösterir açık net. Daha ben kayınvalidemin ağzından kızım kelimesini duymamışımdır ki Allah şahidim bir kez saygısızlık yapmadım hep güleç gelin oldum. Gelinlerine karşı kızı gibi davranan elitlerine de tembih ediyor gelinlere yüz vermeyin mesafeli olun diye. O yüzden şimdi gelip tek derdim sensin bi doğursaydın aklım sende gibi laflarını asla samimi bulmuyorum tek derdi benden çıkacak olan torunu biz 3 gelin onun için sadece oğulları için bakıcı torunları içi taşıyıcı anneyiz.Evet aynende öyle bütün zahmedi eziyeti çeken kadın bu kadar bunun üstüne laf söylenmez.Dolayısoyla benim annem geliyosa keyfi değil beni düşündüğünden geliyo.Ama kayıncçvalide keyfi geliyo Sadece torun görmeye onun umrunda olmaz gelini ısı busu.Herkes kendi evladına yanar 2+2 daha 4 açık ve net
Kesinlikle kapalı olduğu bir durumda bir anne olarak en doğal eylemi gerçekleştiriyorum. Utanılcak sıkılcak bir durum yok ortadaLohusa dönemini annem, kardeşim ve babamla geçirdim. Kp olsa mizacına, aramızdaki iletişime göre değişebilirdi ama gayet de sürekli babam varken bebeğimi emzirdim. Emzirme örtüsü ile tv izlerken, arabada yolculuk ederken vs rahat oldum. Lohusalık bitti abilerimin yanında da emziriyorum. Büyüklerin yanında emzirme olayını asla genişlik gibi görmüyorum. Mememi göstermeden her yerim kapalıyken her yerde emzirebilirim. Dünyanın en doğal şeyi için kendi ailemden çekinmem.
O yüzden gelen kp kendi de çekinmiyorsa siz de çekinmeyin. Doğum öncesi bu konu için strese girmeyin. Zaten şartlar müsait değilse görüp evine gider.
Benim hem annemler yanımdaydı hem kv kp hepsi geldi. İlk torun ya dur durak bilmiyolar. Gerçek şu ki siz maalesef kimsenin umurunda değilsiniz herkes doğacak çocuğu en erken görme derdinde. Benim için çok zor bir dönemdi ayağa kalkamıyordum. Kapıyı caliyolar gelmeyin diyodum. Gelip görmek istiyodular ama ben müsait değildim. Ama tabi pek kale alinmazdi. Annem ya kv gelir beni toparlar yardım eder sonra onları içeri alırdı. Zor oluyo gerçekten ama artık kaçıncı çocuğunuz bence gerekli çizgiyi çekebilecek durumdasınız. Rahat edemiyorum diyiverin. Ben ne yaşayacağımı bilseydim kesinlikle söylerdim20 gün sonra doğumum var.istanbulda yaşıyoruz Anadolu yakasında.benim ve eşimin ailesi Avrupa yakasındaki.doğuma annem gelecek çocuklarla kalacak evde.Eşimde hastanede refakatçi kalacak yanımda.Ama ne alakaysa gecen kaynanam çocuğun doğumun erken olaydı Ramazan'a kadar 15 günlük olsun ben gelicemya dedi kötü olurum ramazanda.Ben şok sanki konuşmuşuz gelirsin diye.Bende dedim annem gelicek zaten.Hee dedi.bilşyorumki tek değil kayınpeder de gelecek beraber kalacaklar ne alakaysa bu benim hem üçüncü çocuğum.hem sanki şehir dışındayım.kaynanam neysede kayınpeder sürekli evde nasıl rahat ederim bilemedim.erkek evde olunca deli oluyorum ben sevmiyorum.Biraz anlayışlı olmaları gerekmiyomu ben mi abartıyorum acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?