Doğum sonrası kayınpederin eve gelip kalmasıı

Benim babamda yok artık. Kayinpederim de rahmetli. Bugünleri arayacaksınız, gun geliyor o kalabaligi, o sesleri özlüyorsunuz. Yazmak istedim bende.

3.ü çocukta hala desteğe ihtiyaç olurmuki? 2-3 günde toparlanır işinize gücünüze bakarsınız. Annem gelsin, kayinvaldem de gelebilir ama kayinpederim gelmesin demektense kimse gelmesin, biz hallederiz olmazsa yardımcı ayarlarız derdim. Hastanede kaldığım sürece annem çocuklara baksa yeterli olurdu benim için. 2-3 günde bir gelip sevsinler gelmişken ufak tefek işin ucundan tutup evlerine gitsinler.
Ayrıca annemin kızı ameliyat olacak, eşimin annesine noluyor tavrınız çok itici. Benim oğlum olmasaydı sen o ameliyata nasıl girecektin derse kayınvalde haksız sayılmaz. Biri annenanneyse diğeri babaanne. Hiç bir farkları yok.

Annem gelecek sag olun de.Mıllet cılfırmıs

Annem gelecek sag olun de.Mıllet cılfırmıs
Malesef erkek tarafı kız tarafıyla sidik yarıştırmayı seviyo.Halbukı düşünülmeli iki tarafında çocuğu oluyo evet amaa,çocuğu taşıyan doğuran kim.o yüzden erkek tarafı bintık geriden gelmeli kız tarafına göre bu net..

Vallaa çok ta fark var Annem sezeryana giricem bi komplıkasyon yasarmıyom diye korkuyo düşünüyo.Niye onun canı girecek ameliyata.kaynanamın bunu düşündüğünü sanmıyorum çünkü onun evladı değilim.onun evladı çocuk doğarken ameliyathane kapısında volta atacak hepsi bu.9 ay çektiğim sıkıntılar cabası 3 aydır dikiş acısından adım atamıyorum.Dolayısıyla anne olmakla baba olmak bir değil.oğlum olmasaydı doğumda yapamazsın konusuna gelince Allah'ın emri erkeklerin bi yaptıkları o var zaten baba olurken.Biz kadınlar Meryem Ana olmadığımıza göre.bi zahmet olsun o kadar. çocuğuda yaparken çok acı çektiklerini düşünmüyorum hah..

Doğumun nasıl birşey olduğunu aydılnatığınız için teşekkür ederim. Biz hiç yaşamadık tabii bilemeyiz ne çektiklerinizi. İlk ve tek doğuran sizsiniz malum.
Doğum zaten hastanede olacak, anneniz çocuklarla evde olacak. Evede doğum yaptıktan sonra geleceksiniz ya hani, o açıdan anneniz bikaç gün sonra evine dönse hala ahh yavrummm ameliyata girdiii diye düşünmez sanırım.
Fark yok derken ben bebek açısından demiştim. Biri anneanne biri babaanne oluyor.
Evet erkeklerin işi kolay ama bazı kadınlarda doğum yapmak ve anne olmak dışında fazla bir şey yaptığı söylenemez.
Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Bende bebek değil kendi açımdan gördüm konuyu zaten bu konunun amacıda ben bebek değil.Doğumda sıkıntıyı çeken ben olduğum için dolayısıyla annem düşünür beni kalırsa keyfi kalmaz demiştim zaten

Kayinvalidenizle konusun, kayinpederiniz gelmesin. Bende sezaryen oldum, pijamalar ustume yapisik 1 ay gecirdim. Meme reddi, mastit, meme ucu yarasi, dogum sonrasi kilo kaybetti diye emzirme+sagip besleme(gunde 16 beslenme) vs derken memeler hep acikta dolandim. Evde kayinpeder olsa yatak odasindan asla cikamazdim. Acik acik konusun bence bunda sizin cekineceginiz bisey yok.

Lohusaa kadının evinde en fazla 2 kişi olur, babası ne alaka ya, ben kesinlikle istemezdim, açıkçası kendi anneme bile gelmesini rica etmedim kendim hallettim herşeyi eşimle birlikte, bir anne yeterli olur o yoksa kayınvalide

Önceden olsa böyle şeylere bende acayip bakardım ama insanın başına gelmediği sürece anlamıyor gerçekten he ilk anne tanesi biziz he evet bi çocuk biz doğuruyoruz insanları kendinizle kıyaslamayı bi geçin artık ya. Şahsen benimde şu an kafamı kurcalayan bir konu bu gezinirken fark ettim. Yazılanları okudukça daha da bi aydınlandım çünkü benimde doğumuma kayınvalidem ve kayınpederim gelme planı yapıyorlar şimdiden gün sayıyorlar. Ve ben kendi annemden bile çekinen utanan biri olarak nasıl yaparım hiç bilmiyorum ki yapamam zaten direk modum düşer odaya tıkınmak vs hiç gelemem böyle şeylere yüzüm düşer gerilirim yavruma yansır sütüme kesin yansır. Bugün bizde konuştuk eşimle bu konuyu gelmemeleri daha iyi olur 40 ı çıkınca gelsinler ben konuşurum rahat edemeyiz öyle diye kendisi söyledi Allah ondan razı olsun her işimizide kendimiz görürüz Allahın izniyle. Sizinde çocuklarınız büyükmüş ne güzel onlarda yardımcı olur size kayınvalidenizin bile gelip kalmasına gerek yok ne kadar kalabalık o kadar stres bebek bile kalabalığı hissediyor huzursuz oluyor kesinlikle

İşte bu bakış açısı ile bizim ülkede aile kavgaları bitmiyor.Bence araştırın okuyun kendinizi geliştirin ailevi ilişkilerde.Çünkü düşüncenizin doğru olduğunu sanmıyorum..

İşte bu bakış açısı ile bizim ülkede aile kavgaları bitmiyor.Bence araştırın okuyun kendinizi geliştirin ailevi ilişkilerde.Çünkü düşüncenizin doğru olduğunu sanmıyorum..
3.ü çocuğu doğuracak hala kız tarafı, erkek tarafı muhabbeti

3.defa doguruyor ama icinden bir varlik çıkıyor yine kolay bir şey değil. Ayrıca diger iki cocugun da toparlanması yemeği çamaşırı cartu curt var birinin onları da yapması gerekir. 3. Çocugu doguruyor diye 2-3 gun sonra nasil hicbir sey olmamis gibi eski haline donsun.
Bir yazı okumuştum lohusa kadının en azindan 40ı çıkana kadar iyi bakılması gerekiyormuş. Soğuk almaması yatması vs. Yoksa ileriki yaşlarında çabuk çökme kemik ağrısına neden oluyormuş ki doğru bence genel olarak anne anneannelerimize bakarsak

3.ü çocuğu doğuracak hala kız tarafı, erkek tarafı muhabbeti

Maalesef ülkemizde erkek eş aileleri doğum yapmış gelinlerine, ya da bebeğe bakmaya, yani lohusanın hayatını kolaylaştırmaya gelmiyorlar. kendilerine hizmet ettirmeye geliyorlar. Umdukları hizmeti göremeyince de sorun çıkarmadan gitmiyorlar. Kadında zaten 2 çocuk var bakım isteyen. Kendi kendine olsa kırar 2 yumurta kahvaltı geçiştirebilir ilk zamanları. Ama evde yemek bekleyen kayın aile olunca o iş çok zor. İşte bu yüzden kız tarafı, erkek tarafı sorunları bitmiyor. Gelin yapamazsa aynı hizmeti dünürlerinden bekliyorlar.

Kaçıncı çocuk olursa olsun doğum yaptıktan sonra en az bir ay kadının paşa gönlüne göre hareket edilmesi gerekiyor çünkü 9 ayın stresi ve doğumun hengamesi ancak atlatılıyor. Resmen dümdüz söyleyin, haklısınız.
Doğum sonrası insanın halinden kocası anlamıyor onun ailesi ne bilir allasen

Bunun tıpta bilimde adı var: postpartum

Butun sayfalari okumadim. Dogum yapar yapmaz eve gelip butun evi supuren, bir oda dolusu misafiri agirlarken bir taraftan da bebegini emziren hatta en onemlisi normal dogum yapabilmis muhtesem anneler de geldi mi yorumlara? Bu konularda genelde olay buna dönüyor cunku
Konu sahibi haklisiniz. Acik acik kv ile konusun. Bunda cekinecek bir durum yok. Gelmek istiyorlarsa tabi ki gelip gorsunler ama kalmak cok gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…