- Konu Sahibi pembe dusler
-
Bencede gelmeleri saçma ama gelse anlat.Açık açık söylersem gelin istemedi bizi olur bunu zamanında baska bi konuda yasamıştım huylarını biliyorum.Karsı tarafın anlayışlı olması lazım yaniiÖnceden olsa böyle şeylere bende acayip bakardım ama insanın başına gelmediği sürece anlamıyor gerçekten he ilk anne tanesi biziz he evet bi çocuk biz doğuruyoruz insanları kendinizle kıyaslamayı bi geçin artık ya. Şahsen benimde şu an kafamı kurcalayan bir konu bu gezinirken fark ettim. Yazılanları okudukça daha da bi aydınlandım çünkü benimde doğumuma kayınvalidem ve kayınpederim gelme planı yapıyorlar şimdiden gün sayıyorlar. Ve ben kendi annemden bile çekinen utanan biri olarak nasıl yaparım hiç bilmiyorum ki yapamam zaten direk modum düşer odaya tıkınmak vs hiç gelemem böyle şeylere yüzüm düşer gerilirim yavruma yansır sütüme kesin yansır. Bugün bizde konuştuk eşimle bu konuyu gelmemeleri daha iyi olur 40 ı çıkınca gelsinler ben konuşurum rahat edemeyiz öyle diye kendisi söyledi Allah ondan razı olsun her işimizide kendimiz görürüz Allahın izniyle. Sizinde çocuklarınız büyükmüş ne güzel onlarda yardımcı olur size kayınvalidenizin bile gelip kalmasına gerek yok ne kadar kalabalık o kadar stres bebek bile kalabalığı hissediyor huzursuz oluyor kesinlikle
Annem kalıyoya babaanneme kalıcak illa kıı.Butun sayfalari okumadim. Dogum yapar yapmaz eve gelip butun evi supuren, bir oda dolusu misafiri agirlarken bir taraftan da bebegini emziren hatta en onemlisi normal dogum yapabilmis muhtesem anneler de geldi mi yorumlara? Bu konularda genelde olay buna dönüyor cunku
Konu sahibi haklisiniz. Acik acik kv ile konusun. Bunda cekinecek bir durum yok. Gelmek istiyorlarsa tabi ki gelip gorsunler ama kalmak cok gereksiz.
Sağol canım benim.yas ilerleyince bende senin gibi düşünmeye başladım.kimse için kendini üzmeye sıkmaya değmez...bence hiç birşeyin önmei yok , konu sahibi istemiyor. onun özgürlük alanı . olay bu kadar , istemek zorundada değil . keyfine bak konu sahibi , bi defa geliyoruz dünyaya
Aslında biraz evet bu kadar tepki vermem seninde dediğin gibi kadını anlamaları yine herseyde olduğu gibi bütün herseyı kadının çekmesi göğüslemesi.Yani kadın 9 ay yasıyor ayrı binsıkıntıbdoğuruyor ayrı sıkıntı.Ama bitmiyo doğumdan sonra çektıkleri ayrı sıkıntı Nedir bu kadınların çektıkleriiKaçıncı çocuk olursa olsun doğum yaptıktan sonra en az bir ay kadının paşa gönlüne göre hareket edilmesi gerekiyor çünkü 9 ayın stresi ve doğumun hengamesi ancak atlatılıyor. Resmen dümdüz söyleyin, haklısınız.
Doğum sonrası insanın halinden kocası anlamıyor onun ailesi ne bilir allasen
Bunun tıpta bilimde adı var: postpartum
Yani aynen ..kendi başıma olsam yemeği geçiştiririm basit şeyler yaparım filan.onu geçtim uyku mesela.belki gündüz yatmak uyumak isticem.çocuklarım okulda oluyo zaten olmasalar da bana sıkıntılaro yok odalarındalar büyük oldukları için.uyumak bile mesele olacak onlar tabi yatma uyuma demezler ama rahat olamıcam meselaMaalesef ülkemizde erkek eş aileleri doğum yapmış gelinlerine, ya da bebeğe bakmaya, yani lohusanın hayatını kolaylaştırmaya gelmiyorlar. kendilerine hizmet ettirmeye geliyorlar. Umdukları hizmeti göremeyince de sorun çıkarmadan gitmiyorlar. Kadında zaten 2 çocuk var bakım isteyen. Kendi kendine olsa kırar 2 yumurta kahvaltı geçiştirebilir ilk zamanları. Ama evde yemek bekleyen kayın aile olunca o iş çok zor. İşte bu yüzden kız tarafı, erkek tarafı sorunları bitmiyor. Gelin yapamazsa aynı hizmeti dünürlerinden bekliyorlar.
Hiçte bile kesinlikle haklıyım.Ne olursa olsun her zaman herseyı kadın göğüsler bu dünyada ve ençok hor görülüp mutsuz düşen haksızlığa uğrayan yine kadın.Kendimi geliştirmek zorunda olduğumu düşünmüyorum.gercek neyse o.İnsan annesinin yanında mı rahat eder kaynanasını yanındamı.Açık ,basit.net..İşte bu bakış açısı ile bizim ülkede aile kavgaları bitmiyor.Bence araştırın okuyun kendinizi geliştirin ailevi ilişkilerde.Çünkü düşüncenizin doğru olduğunu sanmıyorum..
Valla bende açık net söylemeyi düşünüyorum 2 ay var daha kayınvalidem şimdiden gelip kalma torunu aklama paklama yıkama planları yapıyor aşırı rahatsız edici bir torun düşkünlüğü var kadında insanın kıskanası yoksa bile kıskanıyorBencede gelmeleri saçma ama gelse anlat.Açık açık söylersem gelin istemedi bizi olur bunu zamanında baska bi konuda yasamıştım huylarını biliyorum.Karsı tarafın anlayışlı olması lazım yanii
Nedense bende uyuz oluyorumValla bende açık net söylemeyi düşünüyorum 2 ay var daha kayınvalidem şimdiden gelip kalma torunu aklama paklama yıkama planları yapıyor aşırı rahatsız edici bir torun düşkünlüğü var kadında insanın kıskanası yoksa bile kıskanıyor
Değil de onu sen tercih etmişsin, senin baban sonuçta, ben de yeni doğum yapsam evde bi adam istemem, maksimum rahatlık ararım.Ya ben de doğum yaptım. Normal doğumdu. Bir kayınbaba değil ama babam sürekli bizdeydi. Ben istedim. Odada emzirdim, işim bitince yattım veya salona gidip babamla oturdum, torunu kucağına verdim. Acaba kayınbabam olsa farklı mı olurdu? Ama baba yanında da memeler kapalı sonuçta... Yani ne sakıncası var, doğum öncesi bu kadar bilenmeye gerek var mı bilemiyorum
Olur mu tam tersi gelicem diyor lafın arasında.ama tek derdi Ramazan'a kadar bebeğin büyümesiAra sayfaları okuyamadım ama ana konuda kayinvalidenizin dediğinden ben "ramazanda ben gelemem bekleme" diye simdiden uyarmış gibi geldi. Yani sanki gelesi yokmus da simdiden söylüyor gibi ama yasayan sizsiniz tabii demek ki onu kastetmedi.
Doğrudur. Ben de öyle isteyebilirdim. Ama babamın ilk günden itibaren aşk yaşadığını görünce ( 30 yıllık babamı daha önce iç böyle görmedim. İnsanın gözlerinin içi gerçekten gülebilirmiş) iyi ki yapmamışım dedim. Annem çekinerek sormuştu gelsin mi diye. Hayatta olsa sanırım eşimin babası da gelsin derdim. Torun aynı torun. Erkek yarafı 40 gün sonra gelsin demek bana garip geliyor. O zaman kız tarafı da gelmesin mesela. Dediğim gibi tercih meselesi. Memelerim yara da oldu, altta dikişlerim de vardı. Ama sütyen taltım. Memeler fora dolaşmadım ondandır belki de.Değil de onu sen tercih etmişsin, senin baban sonuçta, ben de yeni doğum yapsam evde bi adam istemem, maksimum rahatlık ararım.
Katılmıyorum.Maalesef ülkemizde erkek eş aileleri doğum yapmış gelinlerine, ya da bebeğe bakmaya, yani lohusanın hayatını kolaylaştırmaya gelmiyorlar. kendilerine hizmet ettirmeye geliyorlar. Umdukları hizmeti göremeyince de sorun çıkarmadan gitmiyorlar. Kadında zaten 2 çocuk var bakım isteyen. Kendi kendine olsa kırar 2 yumurta kahvaltı geçiştirebilir ilk zamanları. Ama evde yemek bekleyen kayın aile olunca o iş çok zor. İşte bu yüzden kız tarafı, erkek tarafı sorunları bitmiyor. Gelin yapamazsa aynı hizmeti dünürlerinden bekliyorlar.
Benim annemin evladı kesilecek kısmında istemsizce güldümKatılmıyorum.
Evleneli yıllar geçmiş üzerine 3 yapılmış hala senin annen benim babam, kız tarafı erkek tarafı gibi muhabbetler dönüyorsa evlilik oturmamış, biz olunamamıştır. Bunun suçlusuda eşlerin kendisidir. Aile büyükleri olamaz. Eşi anlatıldığı kadar mükemmel olsa arar annesini derki siz doğumdan sonra hemen gelmeyin yada babam gelmesin sen gel, x doğumdan sonra babamın yanında rahat edemez vs. Söylenmeden nerden bilsin insanlar, vahi inmiyor ya. Herkesin ağzı var dili var.
Onun yerine ama benim annemin evladı kesılecek demogojisi bana komik geliyor.
Komik zaten.Benim annemin evladı kesilecek kısmında istemsizce güldüm
Kayınvalidenin oğlu kesilmediği için elendiKomik zaten.
Annemin evladı kesilcek ne ya
Ne saçmasın sen ya sen kimsin de ebliliğime dil uzatıyosun.Söylemeye gerek mi var eşim rahatsız olur diye bunun zaten düşünülmesi gerek.koca insanlar.çok komıksın hiç güleceğim yoktuKatılmıyorum.
Evleneli yıllar geçmiş üzerine 3 yapılmış hala senin annen benim babam, kız tarafı erkek tarafı gibi muhabbetler dönüyorsa evlilik oturmamış, biz olunamamıştır. Bunun suçlusuda eşlerin kendisidir. Aile büyükleri olamaz. Eşi anlatıldığı kadar mükemmel olsa arar annesini derki siz doğumdan sonra hemen gelmeyin yada babam gelmesin sen gel, x doğumdan sonra babamın yanında rahat edemez vs. Söylenmeden nerden bilsin insanlar, vahi inmiyor ya. Herkesin ağzı var dili var.
Evet aynende öyle bütün zahmedi eziyeti çeken kadın bu kadar bunun üstüne laf söylenmez.Dolayısoyla benim annem geliyosa keyfi değil beni düşündüğünden geliyo.Ama kayıncçvalide keyfi geliyo Sadece torun görmeye onun umrunda olmaz gelini ısı busu.Herkes kendi evladına yanar 2+2 daha 4 açık ve netKayınvalidenin oğlu kesilmediği için elendi
Torunun bi önemi yok zaten
Eşimin mükemmel olduğuyla ilgili filan tek yazım bile yok bu sayfada eşime değinmedim bile.sanırım hayal gördün sen.Banada senin bu yorumların çok komik geldi basit ve tutarsız.Sen doğum yapınca çağır kaynananı kayınpederini otur asagıya ne diyeyimKatılmıyorum.
Çok biliyorsan doğum yapınca çağır kayınpederini emzirirken filan açar emzirirsin nolacakki yani dimii.nede olsa torunlarııKayınvalidenin oğlu kesilmediği için elendi
Torunun bi önemi yok zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?