Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

bilmiyorumkismileselam handeor benım kadar alan yoktur heralde demıssın ben 73 le hamıle kaldım dr gıttıgımde en son 96 kıloydum daha dogumuma 1 ay vardı ustelık 100ü gecmısımdır yani.ama ben bılerek yedım abarttım yanı.çünkü kızıma gıden bir damarım doguştan tıkalıymış.doktor büyük bi ihtimal 7 aylık ve çok zayıf bir bebek olur dedi.çünkü damarımdan dolayı kızıma kan yavaş akıyomuş ve beslenemiyomuş.balık yağı hapları sanırım 10 kutuya yakındır ve tabi vitaminler.daha sonra suyumun azaldıgını ve sınırda oldugunu öğrendim.çok korktum.ye babam ye.önüme ne gelirse.tabi yararlı şeyler bebek için.ve bunun sonunda eksik doğacak kızım 9 ayı geçti bende hala tık yok ve zayıf doğacak bebeğim tam tamına 4060 gr doğdu.aslında hiç üzülmüyorum kilolarıma.allaha çok şükür saglıklı bı yavrum var.kızım aralık 23 te yasına gırdı .doğumdan bıkac gün sonra tartıldıgımda 87 kıloydum ve şuan 80 kıloyum.hiç birsey uzerıme yakışmıyor.kıyafet alamıyorum.işin kötüsü kızım kılolu oldugundan asagı inmedi sezeryan oldum ve göbeğimin alt kısmı cok sarkık .normalde orayı kafası doldurması gerekıyodu.doldurmadığı için içi su gibi.dikişlerimde patladıgından saramadım.çok çektim anlıcan.benım yemem yok.sadece hareketsızım.evden dısarı cıkmıyorum.mekıkte cekemem belımde sorun var.napcam bılmıyorum.kilomu takmıyorum kafama sorun sadece bu göbeğim.sıkılaştırıcı gibi birsey önerirmisiniz arkadaslar.yakında koşu bandı almayı düşünüyorum.mafoldumben

Yenı gelen arkadaŞlar hoŞgeldınzı.. Hadeor kutlarımazmın..ne gÜzelvermıŞısn kılonun yarısını.. Grı kalanıda verırısın sıkmacanını..
Nurecrın snde hoŞgeldın.. Mekık tÜrÜ ahreketler sıkılaŞtırıyor.. Umarım yapabılrısın.

olmaz olurmu canim cok var senin kadar kilo alan hatta daha fazlasida var gorumcem 65 le baslayip 106 ile bitirmisti mesela (

bu arada diyet listen super cok saglikli:lepi:

kizlar benimde oructa son iki gunum sonra guzel bir diyete basliyorum sizlerlede paylasicam gunluk beslenme listemi eger yapabilirsem yaptigim sporlari fikir olsun diye :)))

kızlar günaydın;
geçtiğimiz hafta yine 1 kilo vermiş olmakla yeni haftaya başladım. yeni katılan arkadaşlar sizler de hoşgeldiniz.

handecim senin yaptığın diyet benim diyetle aynı. sütüm kesilecek diye sakın üzülme benim oğlum 1 yaşına geliyor ve hala emziriyorum. bol sıvı alındığından bir problem yok. zaten bu diyetle yeteri kadar protein,karbonhidrat alınıyor. moralini yüksek tut.

kilolu olmak gerçekten insanın psikolojisini bozuyor. aynaya baktığımızda yüzümüzde gülümsemeler olması için biraz gayret kızlar. diyet ve spor yapmadan da verilmiyor maalesef....kaydirigubbakcemile5

günaydın kızlar
armağan, nurecrin, mehay ve reyhan çok teşekkürler iyi dilekleriniz için umarım hep birlikte kurtuluruz şu kilolardan

Reyhan sen ne kadar zamandır bu diyeti yapıyosun, sütünde azalma oldu mu sanki benim azaldı gibi geliyo, yani ilk zamanlarda olduğu gibi göğüslerim dolu dolu değil bi yerde emdikçe süt gelir insan memesi inek memesi gibi değildir sütü biriktirmez diyodu ama bebeğim dört beş aylıkken göğüslerim dolu dolu olurdu acaba bebek büyüdükçe daha çok süt alıyo ve ondan mı göğüsler boş boş oluyo ama dediğim gibi diyet yapmadığım zaman daha kötü besleniyorum,

Dün hafta sonu olmasına rağmen yine uyguldım aferin bana dimi :)

selam kızlar bende diyet yapmadan sadece evde dans ederek 2kilo vermiş bulunuyom bide haftada 2gün yürüyom 1saate yakın bayagı uzun mesefa arabayla gitmiyom hiçbiyere yürüyerek hgidiyom 64tüm 62yim hedef 55 muckk

merhaba kızlar
ben 12 aralıkta doğum yaptım kızım 37 günlük bugün
herkes 40ın çıkana kadar kilolar gider eski haline dönersin diyordu
ama ben dönemedim
moralim çok bozuk
hayatım boyunca hep zayıftım
165 boyum ve 45-48 kilo arasındaydım
48le hamile kaldım en son 65'i gördüm bir daha da tartılmadım
yaklaşık 20 kilo aldım yani
şu anda 57 kiloyum
10 kilo vermem lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
yemek olarak nerdeyse hiçbişey yemiyorum
11-12 gibi kahvaltı yapıyorum
arada meyve veya salata yiyorum
6-7 gibi akşam yemeği ve gece süt ya da meyve
ekmekle hiç aram yoktur
tatlı olarak kahvaltı 3-4 kaşık tahin pekmez yiyorum o kadar
ama yine de kilolar gitmiyor. bu arada bol sıvı (süt-komposta-su) tüketiyorum
bu haftasonu tv8den pilates videoları indirdim
bugünden itibaren onları yapmaya başlayacağım.
ama bunun daha etkili yolu var mı? üzerime göre kıyafet bulamayınca oturup ağlıyorum

scedcedu cum canım bende aynen sen gibi iiym. senin gene boyun benden fazlaymış.. ebnde 1 63 üm.. ebnde senelrdir 50 51 arasıydım taki hamileiğie kadar.. sen gene yeni doğum yapmışsın cnaım.. veririsin merak etme.. sütütn etkilenmesin ama.. ben ancak 5 aydan sonra diyet yapamya başlamıştım.. şuand 8-9 kilo akdar verdim.. hedefim 50 daha 5 kilom var.. ama bu ara cıvıtıım:))

handecim diyete başlayalı fazla olmadı. fakat geçen süre içersinde sütümde azalma olmadı aynen devam ediyor. zaten giderek azalıyo süt bence diyetle alakası yok. ben şu anda çalıştığım için bütün gün emziremiyorum. akşam eve gider gitmez emziriyorum. sabah işe gidene kadar emzirmeye devam. ilk 6 ay önemli. ondan sonra zaten ek gıdalarla takviye yapılıyor. bu arada bebek ne kadar emerse o kadar iyi.

selam armağan senin bebiş kaç aylık,

scedcedu canım henüz çok erken senin kiloyu takman için tabiki olmıycak daha kıyafetlerin 10 kilo nerdirki bol bol emzir gidicek çok fazla ekmek hamur yeme ama hiç yememezlikte etme bebeğinin sana ihtiyacı var şimdiden rejim için çok erken benim bebeğim 7.5 aylık ben hala rejim yapıyorum ii mi ediyorum kötü mü diye düşünüyorum, şu anda kesinlikle unut kiloları bebeğine konstre ol zaman çok çabuk geçiyo bi bakıyosun 3 aylık bi bakıyosun 6, benim kızımla doğru düzgün resmim bile yoktu çok şişmanım diye ben 37 kilo aldım bak 25.5 gitti 10 kilo nedirki kendiliğinden gider, bu formun ilk sayfasını oku aynı senin gibi 10 kilosu kalan biri açmış bu formu ve günden güne gitmiş kilolar, kokla kuzucuğu benim için

reyhancım haklısın canım ne kadar emerse kardır diyoruz işte bende kimyager ve çevre nmühendisiyim, meslektaşız ne üzerine çalışıyosun

handecim maalesef mesleğimi yapamıyorum. ben kimya okumadan önce gıda teknikerliğini bitirmiştim. bu sebeple gıda sektörüyle uğraşıyorum. kısmet belki ileride mesleğimi yapabileceğim iş denk gelir.:sm_confused:

hımm anladım canım aynen bende çevre mühendisliği hiç yapamadım daha çok kalite güvence ile uğraştım

Handecım benm kızım da ayın 24 Ünde 8 ı bıtırıp 9 dan gÜn alcak.. Dolu dolu 8 aylık olucak .. Bencede sÜt zamanla azlaıyor.. Yemekle ıÇmekle ılgılı deĞl.. Benımde baya azaldı bu aralar..emmıyor.. GÜndÜz 1-2 kez ancakgecelerı sırf sÜtÜm bıtmesın dıye kalkıp emzırmeye ÇalıŞıyorum bende.

armağanım, handeor teşekkür ederim içimi rahatlattınız biraz, offf neden bu kadar takıntılıyım ki...oturup ağlıyorum kiloluyum diye sonra kızıma bakıyorum onun için değer diyorum sonra yine kıyafetlerim olmuyo diye ağlıyorum. lohusalık psikolojiside var sanırım bende biiraz.
handeor senin yazdığın listeyi uygulamaya çalışacağım düzenli beslenirsem hem süt açısından daha iyi olur hem de kilo vermem kolaylaşır inşallah

sakın canım sakın ağlama, durumun benimki kadar vahim olamaz ben yinede hiç ağlamadım çünkü bebekler bunu hisseder, sen iyi olacaksınki oda iyi olsun, 10 kilo hiçbişey değil nasılsa vericeksin bebeğinin bu halleri bi daha geri gelmiycek ama onun için kendine zehir etme tadını çıkar, bol bol emzir.Evet lohusalık psikolojisinden oluyo birazda, bebeğine bir iki saat bakıcak birileri varsa dışarı çık, saçına başına baktır biraz hava al, alışveriş yap çok iyi gelecektir moralini bozma

scedcedu
kesinlikle şu anda senin ki lohusalık psikoljisi bence. zaman ilerledikçe kendini daha da iyi hissedeceksin. benim de ilk başlarda sinirlerim çok bozuktu. durup durup ağlıyordum. handenin de dediği gibi fırsat bulunca biraz dolaş. kilolarını sorun etmek için daha erken. saçlarını boyat ya da kestir ne bileyim kendin için bir imaj değişikliği yap. bu bile sana çok iyi gelecektir.zemuszemus

evet bencxede lohusalık.. lohusayken bende kendimi çok iğrenç hiissetim..çok kötü oluyor insanaynalara küsmüştüm resmneama emzirincede diyet olmuyor.. anında süt azalıyor.. canım acele etme veririsin daha çok zamanın var.. bende öyle düşünüp 5 aydan sonra başladım kısmaya yememden. şimdi şükü aslında boyma göre tam oldu kilom.. ama benim sşiteğdim eski kilom o yüzden en az 3 kilo daha versem olcek..

armağan kızın 24 mayıs mı doğumlu benimkide 27 mayıs, sen mayıs annelerine falan yazmıyosun heralde hiç görmeim seni, ek gıdalarla aranız nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…