- Konu Sahibi minikkus24
-
- #1.081
Merhaba
Benimde 7.5 aylık Sevi Masal isimli bir kızım var, ben hamileliğimde 37 kilo aldım resmen rekor, benim kadar alan yoktur heralde, 65 il ebaşladım 102 ile bitti, dr ilk başta her bünye farklıdır dedi ve hiç kilo kontrolü yapmadı şimdi çok ah ediyorum o dr a, sonrada çok kilo aldın normal doğum yapamazsın dedi.Neden kilo kontrolü yapmadığı belli oldu, ama ben kendime çok kzıyorum nasıl bu hatayı yaptım diye, çünkü hayatım boyunca hep rejim yaptım hep yediklerime dikkat etmek zorundaydım, hamile kalıncada saldım kendimi, yiyemediğim kendime yasakladığım sınırladığım herşeyi yedim
Neyse doğumdan sonra 96 ya inmiştim, sanki doğurmamış gibiydim göbeğim aynen duruyodu, aynalara bakamıyodum, dolabımı açamıyodum.O dönem yemeklerden nefret ediyodum sırf sütüm olsun diye yemek yiyor daha çok çorba, şekersiz konposta ve su içiyodum ve 86 ya düştüm 2-3 ay sonra falandı heralde, bayağı bi 86 da gittim, sonra diyetle 80 e düştüm 1 ayda, sonra diyeti bıraktım kızım kilo alamıycak diye sonra kendiliğinden 78 e düşmüşüm
Ama fark ettimki diyet yapmadığım zaman daha sağlıksız şeyler yiyorum bol kalorili ve kızıma hiçbir faydası olmayan şeyler ve geçen hafta tekrar diyete başladım 76,5 olmuşum.
Dİyetimse şöle
Sabah: domates, salatalık, peynir, 3-4 zeytin, bazen yumurta, 2 dilim ekmek ( nasıl olursa), şekersiz çay yada ıhlamur
ara: 1 bardak süt, 1 meyve
öğlen:sebze yemeyi, bir kase yoğurt, 1 dilim ekmek
ara: meyve ( yada 1 bardak ayran ve yarım simit diyoo diyette ama ben genelde meyve yiyorum)
akşam: aslında balık, tavuk, et ve salata, 1 dilim ekmek olucak ama ben genelde yine bi sebze yemeyi ve salata, ekmek yiyorum
ve 3-4 litre su
bu diyetle haftada 1.5- 2 kilo veriyorum şimdilik hep böle gitmez biliyorum
sizce az mı yiyorum sütüm gidecek diye çok korkuyorum, dr kadir tuğcunun yazılarını çok okuyorum, süt olması için 4 şey gerekli diyo ( moral, dinlenmek, su, ve süt verme isteği ) afrikadaki annelerin sütü daha kaliteli değil diyo ama ne bilim ya çok korkuyorum sütüm gidecek diye çünkü doğumdan sonra 3 gün sütüm gelmedi ve ne çektiğimi anlatamam size, hatta bigün anlatırım :)
Spora gelince aslında kasım ayında başladım ama kızım o zaman daha küçüktü ve eşim oyalıyamadı üç gün gidebildim ve dondurdum 3 aylık üyeliğim var bakalım mart sonu gibi başlamayı düşünüyorum kızım mayıs doğumlu ve doğum gününe kadar eski halime dönebilmeyi çok istiyorum
Buz dolabının üstünde bi takvim var her hafta kilomu yazıyorum ve aynen şunlar yazıyo kendi kendimi motive edebilmek için
102-96-86-78-76,5............65.......60 ilk hedef 65 sonra 60 kilo
37-31-21-13-11.5...............0.........-5 kilo vermem lazım
6-16-24-25.5.......................37......42 verdim vericem
ve şunu düşünüyorum kızımın ruh sağlığı ve beden sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı var çünkü bu kilo olayı herşeyi etkiliyo, işin kötüsü eşimde beni bu şekilde hiç beğenmiyo, bende kendimi beğenmiyorum
hedefe ulaşamam sadece 11.5 kilo kalmış bazıları için kabustur 11.5 kilo ama 37 kilodan sonra 11.5 kilo gözüme çok az geliyo ve korkutmuyo, tek korkum sütümün gitmesi ama dediğim gibi bu kilolar bende öle bir etki yaptıki aylardır börek, makakarna ya bir ya iki sefer yemişimdir diyette olmasamda menüm sabah aynı, ara aynı, sonra öğlende yemek yapmıyorum bisküvü ve süt yiyorum akşamda abartıyorum yemek ve ekmeyi artı çikolata krizleri, fındık fıstık bazen cips sapıttığım zamanlarda yani bebeğime yarıycak bişey yemiyorum aslında
ama bu hızla giderse ayda 6 kilo çok fazla geliyo gerçi hep bu hızla gitmeyecektir ayda en fazla iki kilo verilebilir diyo çoğu sitede emziren anneler için
bide spor yapmıyorum işte ev işleriyle o kadar yoruluyorumki spor yapmaya halim kalmıyo, çok uzun yazdım ama önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar ve kabul ederseniz diyet moratonuma sizlerle devam etmek isterim, Allah hepimizin yardımcısı olsun, bebişlerimizin sütünü eksik etmesin ve bu kilolardan bir an önce kurtulalım inşallah, çok uzun yazdım umarım sıkmamaışımdır sizleri ama benimle aynı durumda olan birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?