Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
953
822
53
Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil

Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde ama daha önce ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil
Benim kv 1ay kalmıştı ve çok iyi olmuştu benim için elim ayağım olmuştu evet bazen bende sinirlendim ama söyledim sinirlendiğimde anne böyle yapma diye oda tamam diyordu.

Lohusalık dediğiniz bir buçuk ay. Kadın torununu görmek ister bu son derece normal. Aranızda bariz bir problem yoksa iyi anlayışlı insanlarsa zaten problem olmaz. İlk doğumumda kaynanam görümcemle geldi elim ayağım oldular Allah bin kere razı olsun. Rahat edip etmeme noktasında ise siz rahat olduğunuz şekilde davranın. Siz etrafa uymayın etraf size uysun.

Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Seni en iyi ben anlarım 🙈 ben kayınvalideme bayramda annem gelecek siz de sonra gelirsinizi münasip bir dille anlattım. Peki o ne yapmış? Eltimle araları onun lohusalık zamanı bozulmuş. Diğer oğlunu arayıp gelin bize gelmeyin dedi, senin karın doldurmuştur diye az kalsın eltimle aramı bozacaktı 🙈🙈

Valla kocamla başta sorun yaşadık bu muhabbet yüzünden. Sonrasında öyle bir şey demediğini anladı. O yüzden siz benim yaptığımı yapmayın. Önce kocanıza arada lohusalığın ne kadar zor olduğunu anlatan paylaşımları gösterin ( benimki lohusalığın ne olduğundan bi haber olduğu için önce öyle yaptım, sizinki farkındaysa bu aşamayı geçin). Sonra ilk dönemler emzirmede zorlayabileceğinizi, kanamanız olabileceğini ve bu durumlarda babasının yanında rahat edemeyeceğinizi söyleyin. İlk bir hafta 10 gün annem gelsin, ben de bebeğe ve düzene alışayım deyin. Bir de lohusa kafasıyla kalbim kırılsın ya da kalpler kırılsın istemiyorum, şu an sağlıklı düşünürken sana söyleyeyim ki o zamanlar yanlış anlaşılmasın canım kocam diyerek kibar kibar topu eşinize atın 😂😂😂

Kesin zorlanirsiniz. Sonra gelin desin esiniz. Ya da oda ayarlayin kendinize dinlenjn bebekle. Kimseyi karistirmayin vs.

Bana çok garip geliyor doğum sonrası bu kadar erkek akrabanın eve doluşması. Hiç mi annenin rahatını düşünmüyorlar anlamıyorum.

Yardimlari olacagini dusunuyorsan gelsinler aksi takdirde soylersiniz eşinize. Eşiniz konusursa daha iyi olabilir. Ya da bi gelsinler gidisata göre yardimlari olmazsa gonderirsiniz.
Gecen sene eşim ameliyat oldugunda kv geldi sozde yardima. Camasirina kadar bana yikatti yedirdim icirdim yatirdim, butun gun tv izledi. Yemek bile yapmadi. Annen boyle yardim edecekse gitmesi daha iyi olacak bu süreçte ben cok bunaliyorum diye konuştum eşimle. Anne sana bilet bakayim yoruldun artik diyip 1 hafta icinde gonderdi annesini mesela. Boyle bir yol da denenebilir.

evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken.
Bu dediğinize istinaden söylüyorum; uygun bi dille söyleyin gelmesinler.
Biz "İlk zamanlar birbirimize alışmak ve aile olarak üçümüz olmak istiyoruz, sonra sizi davet edeceğiz" demiştik. Ben de evde insan sevmem, rahat olmak isterim.
Zaten ilk 1 ay sürekli uyuyor bebeler, em-uyu, em-uyu günler böyle geçiyor. Yani öyle bebek bakmak filan gibi bir zorluk yok ilk 1 ay, evde ekstra insana/yardıma gerek yok.

Tek zorluk duygusal açıdan oluyor, çok kutsal ve mahrem bi süreç o ilk dönemler. Kocanız baba olmuş, siz anne olmuşsunuz.. Bu duyguları içselleştirmek ve tadını çıkarmak için başbaşa olmayı ben çok önemsedim, sağolsun bütün aile saygı duydu ve çok huzurlu bir 2 ay geçirdik evde. El kadar bebeği kucak kucak gezdirmek ilk zamanlar ona da eziyet.
Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın lütfen, o ilk günler geri gelmeyecek çünkü.

sizde mi kalıyorlar? Ne münasebet. Otelde kalsınlar, herkesin evi kendisine

Cidden abartı değil mi bu kadarı? Oğlunun evine torun görmeye geldiklerinde neden otelde kalsınlar? Yani kalmaları sacma olur bence.
Benim bakış açım farklı o zaman 2 hafta gibi uzun bir süre birinin evinde kalmak bana külfet geliyor. 2-3 gün okey de 2 hafta bir de onları ağırlama derdi,

Kv tamam ama kp ne alaka yeni doğum yapmış kadının yanında. Benim iki doğumumda da hem benim hem kv isteğiyle öncesinde sonrasında hep oldu kv yanımda ama Allah'ı var yardımı çok olmuştur o süreçlerde bana. Ama kp de gelecek dese istemezdim. Ne o rahat eder ne ben yani o kadar gün daha yeni doğum yapmışim. Kp sonra gelse olmaz mı? Benim ilk dogumumda 1 ay sonra falan gelmişti ikincide 3. Ay geldi kp bence gayet iyiydi bu şekilde olması.

Back
X