Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Söyleyin eşinize rahat edemem edemiyorum diyin bide babasıda gelicek daha çok zorlanırsınız. Direk söyleyin çekinmeyin. Lohusalık zaten zor bir zaman etrafınızda sizi sıkıntıya sokacak hiçbirşeyin olmaması lazım. Hatta toparlanınca gelin diyin bence. 2 3 hafta sonra yani
2-3 hafta diyorsunuz ama onlarında torun görmeye ve o ilk anda yanlarında bulunmaya hakları var

Benim kv hastaneden eve gelince beni yıkayıp saçlarımı tarayıp kuruttu sonraki günler ise agzıma s*ctı.Hayatta unutamayacağım travmaları yasattı bana Allah sorsun.Hala pek görüsmüyoruz melek sandıgının içinden seytan cikabiliyor bence 40 ından sonra kabul et kayinpederini bahane et sık sık emzirecegim gögüs yaram olacak babam varken olmaz vs ikna et

İlk başta annen gelsin, daha sonra biraz ayaklandığında görmeye gelsinler ama uzun uzun kalmasınlar ayıp kayınpederin gelmesi düşüncesizlik zaten. Havalar 1000 derece, sürekli memen dışarıda gezeceksin, rahat rahat tuvalete giremeyeceksin, ne işi var adamın evde.

Bence gelsin. Annedir neticede evladının ve torununun yanında olmak ister. Eğer sizi yoracak, aksi ve huysuz biri değilse onun da gönlü olsun. Siz onun gönlünü edin Allah' ta sizin gönlünüzde olanı verir. Bebeğiniz sağlık ve huzurla gelsin inşaallah.

Kaynana tabii gelip kalabilir ama çocuğa yardıma gelicekse bile ben istemem lohusa halimle ona ters bi laf edebilirim o benim halimi anlamayabilir. Yok yere gelin kaynana savaşı çıkar. Eğer yardıma ihtiyacım olursa ilk aşamada benim nazımı çekebilicek annemi isterim. Gelsin torunu görüp gitsin. Eşinize de derdinizi söyleyin empati yapamıycak insanlar değillerse onların ayıbı

Söyledikleriniz mantıklı ama kayınpeder de usül, erkan bilir herhalde. Gelin emzirirken yanında olacak değil ya. Yani olmaz umarım 🙄.
İlk başta annen gelsin, daha sonra biraz ayaklandığında görmeye gelsinler ama uzun uzun kalmasınlar ayıp kayınpederin gelmesi düşüncesizlik zaten. Havalar 1000 derece, sürekli memen dışarıda gezeceksin, rahat rahat tuvalete giremeyeceksin, ne işi var adamın evde.

Yani lohusalık bu insanın nazı annesine geçer. Belki altımıza yapıcaz yani uç bir örnek de ne bileyim belki psikolojimiz bozulacak el insanı hayatta çekemem.
Para veririm bakıcı tutarım kendime kaynanamı istemem kötülüğünden de değil rahat edemem açıkça da derim

Söyledikleriniz mantıklı ama kayınpeder de usül, erkan bilir herhalde. Gelin emzirirken yanında olacak değil ya. Yani olmaz umarım 🙄.
Yani gelip bütün gün evde oturması yanlış, gelin emzirirken yanına gelmesine gerek yok. Yeni doğan bebeği olan kadın sürekli üstünü başını toplayarak oturamaz, memeler meydanda en açık kıyafeti neyse onunla geziyor mecburen. Koca işe gidecek, kayınpeder salona baş köşeye dikilecek . Ne yapsın bu kadıncağız odasında mı otursun bütün gün

Yani gelip bütün gün evde oturması yanlış, gelin emzirirken yanına gelmesine gerek yok. Yeni doğan bebeği olan kadın sürekli üstünü başını toplayarak oturamaz, memeler meydanda en açık kıyafeti neyse onunla geziyor mecburen. Koca işe gidecek, kayınpeder salona baş köşeye dikilecek . Ne yapsın bu kadıncağız odasında mı otursun bütün gün
Yani o da doğru. Ama kayınvalide gelebilir kanımca. Benim kayınpederim de sonradan gelmişti. Zaten edebe uygun olan da budur diye düşünüyorum.

Bu sıcakta kayınpederinin hatta kayınvalidenin bile yanında istediği gibi giyinemeyecek. Emzirmek için kendi evinde her seferinde odasına mı çekilecek, saatlerce emzirmek zorunda kalacak belki, saatlerce odasına hapsolacak. Lohusalık zaten zor, bu süreci tek bir odada geçirmek daha da zorlaştıracak.

Kesiikle katiliyorum benim kp şeker gibi adamdir anlayislidir hic yapmazdi öyle seyler ama dagdan inmis gibiydi normalde kapi tiklayan insan ben lohusayken haldir huldur iceri girerdi ya bi destur iste dimi bazi insanlar usul erkan bilmiyor bazen

Benim kv dogum dan 1 ay once gelmisti. Yurtdisi olunca 3 ay kaldi. Cokda iyi olmustu. Sagolsun birsey yaptirmamisti hic.
Iyi anlasiyor iseniz normalde, gelsin ne olacak ki

Yardıma ihtiyaçınızın olduğunu düşünüyorsanız ilk hafta anneniz gelsin. İyice toparlandığınızda da kayınvalideniz bebek görmeye gelebilir bir kaç gün. Bu sıcakta şahsen kimseyi çekemezdim. Yalnız olup evin her tarafında rahatça emzirebilmeme rağmen göğüslerim isilik olmuştu 🙄

Burada yenisiniz saniyorum
Forumdaki lohusalik sonrasi konulara bir göz atin, keşke olmasa ama resmen taş devrinden fırlayıp gelmiş kayınaileler var

Back
X