sifirdanhayatcokmuzor
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Mayıs 2023
- 613
- 1.676
- 33
- 32
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Kaynanayla oncesinden sorunu olmayip dogumla birlikte sorun yasamaya baslayan cok insan var. Zira kaynanalar bebek dogunca sanki kendileri dogurmus gibi davranmayi cok seviyorlar. Mesela benim lohusaligim da hayatimin en berbat donemidir ki anlatip da hamile biri okuyup ya basima gelirse demesin diye yazmayacagim. Sadece su cumle yeter sanirim: onceden toplasan uc kap etmeyecek yemek yapip simdi bebek dogunca gozumuz yemek gormez dedi bana. Sanki bebegi o doguracak o bakacak. Sonrasinda zaten bir suru uzuntu. Bir de burda daha cocuk dogurmadan anne bebek aile bagi hakkinda sallayan biri var. Ben de bekarken cocuk bakimi hakkinda atip tutuyordum. Bekara koca bosamak degil de cocuk sahibi olmak kolay. Uzgunum ama bir bebegin sorumlulugunu sevgisini herseyini bilfiil herseyiyle ustlenmemis kimsenin anne cocuk bagi ve ebeveyn olmak hakkinda fikir sahibi olabilecegini dusunmuyorum. Kaynana torun sevecekse gelir nadiren uyanik oldugu bir anda gorur agu gusunu yapar gider. Yeni dogmus bebegin opulup koklanmasi zaten saglikli degil. Kizin annesi de geliyorsa yedi gun yirmi dort saat torunu kucaklamaya gelmiyor zira bebek ilk uc ay 20 saat memede kaliyor daha dogdugunu anlamamis bebegin nesini sevecek kaynana? Insan annesine bunu dese annesi gonul koymaz ama kaynana bes sene bunun tribini yapar. Arada daglar kadar fark var. Kaynanasiyla arasi iyi olan da tedbirli davranmali bence. Ayrica adaletin turleri var, adalet mutlaka iki ekmegin varsa birer birer dagit demek degildir. Teknik kavramlarla burda baskalarina yargi dagitmak isteyen once kavramin icini dolduracak kadar okuma yapsin.