Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Teşekkür ederim hala aile terörüne ara sıra maruz kalsakta kendi halimizde büyütüyorum kimseden yardım almadan on aylık oldu o kadar mutluyum ki çok zor birşey yanlız bebek bakmak ama bunlarla uğraşmaktansa kendi kendimize mutluyuz
Biraz çenelerini tutup güzelce geçinmek varken neden bu eziyet acaba ?

Biraz çenelerini tutup güzelce geçinmek varken neden bu eziyet acaba ?
Yok canım olur mu öyle gelip lohusa tribine girip anneyi güçsüz hissettirmek varken ? Valla beni annelik çok değiştirdi o kadar merhametsiz bir insan oldum ki

Yaaaa okuyorumda niye bazıları Kayınvalideyi istemiyoruz görmesin torununu dediğimizi algılıyor . Tabikide oda görcek .
İlk 10-20 gün kendini toparlayana kadar annen yanında kalsın diyoruz. Alttan kanaman geliyor dikişin oluyor bunlara annen yeri geliyor temziliyor . Ben kayınvalideme açamam oramı buramı.
Rahat kıyafetlerle oturamam. Kv gün içinde geliyordu ozman bile rahatsız olup Göğüsü sağıyodum mesela diğer odaya gidiyodum. Bir kaç kere gelmişti odaya kapıyı çalmadan ozman bile rahatsız oldum.

Herkes sizin gibi rahat olmak zorunda değil. Beni öyle kimse görsün istemiyorum annem ve eşimden başka.

Yarış haline getrmeyin lohusalık en önemli bi zaman , daha hassas oluyorsunuz.. ve en ufak birşeyi unutmuyorsunuzz

İyileştikden sonra kaç kere bebeğimi kayınvalideme bırakıp dışarı çıktım. Ya o bize geliyo ya biz onaaa. Hiç bir sorun olmadı.

Mesela benim kayınvalidem iyidir hoştur ama bazen dediği cümlenin nereye gidiceğini bilmez onu düşünmez..
doğumdan önce sezeryan olucağımı söyledim , aaa o doğumdan sayılmaz dedi 😂
doğumdan 5 gün sonra yonca yaaa göbeğin hala gitmedi aynı duruyo hamile gibi dedi .
Ben şok.. normaldr asla alınmam böyle birşeye resmen okadar üzüldüm ki
Diğer gün geldiler ben yattım odadan çıkmadım yorgundumda . Eşimle görümcem uyarıp kızdılarduydum seslerini ..

Habire sütün gelmiyomu hadi emzir , az geliyo galiba yetmiyor çocuğaa herhalde.
Şu şu böyle yapıyomuş,
Bende fiskiye gibi süt gelirdi akardı tutumazdım. 😂😂 ozmanlar acayip sinir olmuştum
Şimdi gülüyorum 😀 amaaa asla unutmam..

Anne yardımcı , kv yarış halinde gibi😂

Mesela benim kayınvalidem iyidir hoştur ama bazen dediği cümlenin nereye gidiceğini bilmez onu düşünmez..
doğumdan önce sezeryan olucağımı söyledim , aaa o doğumdan sayılmaz dedi 😂
doğumdan 5 gün sonra yonca yaaa göbeğin hala gitmedi aynı duruyo hamile gibi dedi .
Ben şok.. normaldr asla alınmam böyle birşeye resmen okadar üzüldüm ki
Diğer gün geldiler ben yattım odadan çıkmadım yorgundumda . Eşimle görümcem uyarıp kızdılarduydum seslerini ..

Habire sütün gelmiyomu hadi emzir , az geliyo galiba yetmiyor çocuğaa herhalde.
Şu şu böyle yapıyomuş,
Bende fiskiye gibi süt gelirdi akardı tutumazdım. 😂😂 ozmanlar acayip sinir olmuştum
Şimdi gülüyorum 😀 amaaa asla unutmam..

Anne yardımcı , kv yarış halinde gibi😂
o senin sütün gelmiyor mevzusu çok meşhur zaten kvlerde. daha sezaryenden yeni çıkmışım hastande kollarımda serum,başladı benimki, senin sütün yok, mama verelim, benim çeşme gibi akardı, şimdi ben emzireceğim falan demeye, hızını alamadı serum değiştirmeye gelen hemşireye de bunun sütü yok mama verelim demeye başladı. hemşire bir hışımla geldi, göğsümü sıktı süt fışkırıyor, resmen azarladı benimkini " sütü var annenin, darlayıp durmayın lohusayı" dedi. ona da epey bozuldu kendisi.

o senin sütün gelmiyor mevzusu çok meşhur zaten kvlerde. daha sezaryenden yeni çıkmışım hastande kollarımda serum,başladı benimki, senin sütün yok, mama verelim, benim çeşme gibi akardı, şimdi ben emzireceğim falan demeye, hızını alamadı serum değiştirmeye gelen hemşireye de bunun sütü yok mama verelim demeye başladı. hemşire bir hışımla geldi, göğsümü sıktı süt fışkırıyor, resmen azarladı benimkini " sütü var annenin, darlayıp durmayın lohusayı" dedi. ona da epey bozuldu kendisi.
Yeni doğan bebek 3-4 damlayla bile doyacağını bilmemeleri lazımm okadar anne olmuşlar kaç çocuk büyütmüşler bilgi sıfır🤦🏼‍♀️ ilk günlerde gelen kolostrumu görünce aaa süt yok sanıyorlar ama onun çocuğa nekadar faydalı olduğunun farkında değiller .. bilgin yok bari konuşma😂
Maşallah bu kv hepsinin şakır şakır geliyomuş sütleri 😂

Siz, eşiniz ve bebeğiniz bir ailesiniz. Bebeğin dedesi, büyükannesi vb bu ailenin dışında. Bebeği görmek istemeleri çok doğal, burada biraz imkanlar işin içine giriyor. Yeni doğum yapmışken, bedenen yorgun ve duygusal olarak da hassasken evimde yatılı birini istemem. Evimde misafirler için ek bir yatak odası yok, uzun süreli yatılı biri olunca ev ekstra dağılıyor.

5 gün babalık izni var, eşimle evimizde baş başa olup ailemizin bu yeni haline adapte olmayı tercih ederim. Evin her işini eşim yapar, kanama vb gibi şeyler olursa onlarla da ilgilenir Ama sizin durumunuz nedir bilmiyorum, eşiniz nasıl, kök aileler ne mesafeden geliyor vb... Ben dedeler, büyükanneler gelip bebeği görsünler ama eşimle birlikte evde kalabileceğimiz az günde bizim evimizde kalmasınlar isterim. Sonrasında ben izinliyken ve eşim çalışıyorken destek olmak ve torunlarını görmek adına birkaç haftayı aşmayacak şekilde kalabilirler. Kendi annemi de eşimin annesini de uzun süre istemem. Bebeğe kendimiz bakmayı öğrenmemiz lazım. Büyükanneler kendi deneyimlerini paylaşırlar, bildiklerini aktarırlar, torunlarını severler, ben bedenen toplanana dek isterlerse yardım ederler ama gerisi bana ve eşime düşüyor. Gelip evimizin demirbaşı olacak hali yok annelerimizin.

Annelerin geliş sırasına gelirseek... Tüm gün evde olan ve bedeni yorgun olan benim, eşimin annesindense ömrüm boyunca tanıdığım kendi annemin benimle durmasını tercih etmem çok doğal. Sonuçta bedensel meseleler olabilir, insan çekinebilir. Kendi anneme yeri gelirse kızarım da iş de buyururum ama kv ile böyle rahat olamam. Eşim evde durup bebek baksa o zaman onun rahat etmesi için onun annesi gelirdi. Bedenen biraz toparlayınca kv gelebilir (bunu haftalık yatılı kalma durumu için diyorum, bebeği görmeye bir günlük vb her zaman gelebilirler). Zaten insanın annesi de olsa uzun süre yatılı kalması bana garip geliyor. Bunun üzerine kp'nin uzun süre kalması daha da garip bence çünkü genelde bir faydaları olmuyor, sadece bebeği görmeye gelen birinin de iki hafta kalması çok abes. Bebeğin dedesi vb olabilir de bu bebeğin halası var, dayısı var, var oğlu var, her görmek isteyen iki hafta kalamayacağına göre gelip görüp yolları uzunsa bir iki gece durup gidebilirler. Bence sınırlarınızı koruyun. Yardım lazım deyip sonrasında hayatlarınızın kök aileler ile iç içe girdiği, kendi kurduğunuz aileye odaklanmanızın zor olduğu bir noktada kendimizi bulmayalım.

Çekirdek aile bilincinin temelinin oluştuğu ilk zamanlar bence doğum sonrası. Evi curcuna alemine çevirmeye gerek yok.
İlk on/on beş gün sadece anneniz olsun o da dikiş,kanama durumu,halsizlik ve ağrılarınız olunca yardımcı olmak için. Havalar sıcak gidiyor rahat olmak istersiniz kayınvalide/ kayinpederin ne işi var? Biraz toparlandiginiz zaman gelirler. İki anne bir arada olunca alınganlık vs oluyor birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyor e bir de siz lohusa olacaksınız duygularınız karman çorman gerek yok gerçekten. Annenizin rahat edemeyeceğini bu nedenle kayınpederin gelmesinin uygun olmadığını söyleyin o zaman kayınvalide geri durur. Aslında en en başından gelmeyi teklif ettiği zaman teşekkür ederim ihtiyacım olursa haber veririm anneciğim annem gelecek zaten bir de sen yorulma diye yolunu kapatmanız lazımdı.

Yok canım olur mu öyle gelip lohusa tribine girip anneyi güçsüz hissettirmek varken ? Valla beni annelik çok değiştirdi o kadar merhametsiz bir insan oldum ki
Bu cumleleri sanki ben yazdim sandim giris yapmadan okurken:) Diğer yazdıklarınıza da imzamı atarım. Damdan duseni damdan dusen anlar. Bir daha cocuk sahibi olma dusuncem yok gibi bir sey. Saglik acisindan da sorunlarim var yani niyetlensem de olmama durumu soz konusu da olabilir Hayatimda bir kere yasayacagim sevinci suan kederli bir ani olarak sakliyorum hafizamda. Gelecek nesiller icin tek dilegim kadinin kadina ettigi bu hainlik son bulsun.

Bu cumleleri sanki ben yazdim sandim giris yapmadan okurken:) Diğer yazdıklarınıza da imzamı atarım. Damdan duseni damdan dusen anlar. Bir daha cocuk sahibi olma dusuncem yok gibi bir sey. Saglik acisindan da sorunlarim var yani niyetlensem de olmama durumu soz konusu da olabilir Hayatimda bir kere yasayacagim sevinci suan kederli bir ani olarak sakliyorum hafizamda. Gelecek nesiller icin tek dilegim kadinin kadina ettigi bu hainlik son bulsun.
Çünkü yüzde doksan ayni şeyleri yapiyorlar niye bilmiyorum acaba oğullarınin artık gerçekten ailesi olduğunu mu düşünüyorlar. Hani çocukları oluyor ve ben iyice dışarda kaldım diye mi düşünüyorlar. Saf kötü olamaz tüm kayinvalideler herhalde bu neyin kafası bilmiyorum

Ayrıca gorsunnn
illa 3 5 ay sonra gelsın demıyor kımse
Görsün ve evine gitsin . ..
Gelsın yıne görsün ama yine gitsin 😂😂😂
İlk 40 gun 1.5 ay eder 1.5 ta bız koyuyoruz
3 ay ınsanların gözüne gözüksün be hokus pokus olsun gitsin 😅😅
Benim aile anlayısım bu değil, eğer aramda sorun yoksa basımın üstünde yerim vardır. Aramda sorun varsa sizin dediğiniz gibi gelsin gitsin. Ama cevabım yukarıda 3-4 aylık olunca görür bisey olmaz diyenlereydi. Üzülerek söylüyorum ne kaynanayım ne gelinden cektiğim bi durum var cünkğ tek cocugum ki bunu da inanmayan üyeye e devletten gönderdim. Cünkü alnım ak yalana ihtşyacım yok. Ben empati yaparak hareket ediyorum. Cok sükür herkes birbirine saygı duyduktan sonra kalabalık aile olmak harika biseu. Aile olmakta budur. Tam tersi eve sığamıyorum yeaa kaynanam gelince ama annem gelince sığıyorum , torununu 3-4 ay sınra görsün diyenler ztn kendi baldan tatlı torunları olduğunda karma onlara aynısını yasatacak. Bu benim yolum, sizin yolunuz bana ters.
İyi gnlr

kaynanan iyi bi insansa bebeğe karısmadan sana stres yaptırmadan kalırsa kalsın ihtiyacın da olur merak etme amaa kp saçma yaz günü sıcakta ki ben ekimde dogum yaptım yanıyodum lohusayken atletle geziyodum evde tek erkek eşin olmalı o sekilde rahat edersin onun kalması saçma bunu kabul etme her yerde emzireceksin bebeği yeni doğdugunda gerek mutfakta kahvaltı ederken gerek tv izlerken o yüzden kp gelmesi saçma

Benim kayinvalidem bana yardımcı oluyor ,yemeklere , temizliğe.benim de dogumuma bir hafta kaldı, ama biz geçen hafta çağırdık destek olması için. Kayinpederim de doğumdan baya sonra gelecek. Hic değilse ben toparlandiktan sonra. Sizin kayinvalidenize bağlı bu durum. Eğer gerçekten yardımcı olabilecekse buyursun gelsin :) annenizle birlikte size destek olabilir bence. Bir arkadaş otelde kalsın filan demiş. Kesinlikle katılmıyorum, kendi anneniz geldiğinde otelde mi konaklatiyorsunuz bence çok yanlış bir davranış.

Back
X