Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi doğum yapan anneler bebişler kaç kilo oldu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

HAYALKIZ

ece cerenin annesi:)
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
767
127
628
40
merhaba arkadaslar bebeklerınız kaç kılo doğdu ve ne kadar zamanda kaç kılo aldı? son kontrollerınızı yazarmısınız? benım bebeişim 2 kılo 800 gram doğdu ama daha kontrolune 1 hafta var gıttığımde yazacağım 1 aylık olduğu zaman giden anneler kıloları yazabılırmı?

benim oğlum 35 haftalık erken doğmuştu 2546gr 46cm ile 38günlük iken 4700gr 54cm idi şimdi 65günlük dün kontrolü vardı aşılarını oldu 5800gr 57cm boyu da maşallah iyi dedi dr gelişimi sadece anne sütü ile besleniyor

sağlıkla sütünüzle kalın

benim oğlum 38+2 sezeryan ile dogdu.4000 gr dı dogdugunda 3 gün sonra 3600 e düşmüştü.38 günlük 5020 gr 57 cm.maşaallah oğluşa

kızım mina nur 3280 gr ve 49 cm doğdu.3 gun sonra 3250 gr devam ettı ,18 gunluk ıken 3850 gr oldu.13 kasımda 1 aylık olacak o gun ınsallah kılosu boyle devam eder.

kızlar benim kuzum 3500 gram doğmuştu şimdi 28 günlük ve 4000 gram olmuş sizce de az kilo almamış mı zaten sürekli emmek istiyor sütüm de az mama takviyesi yapmam gerekir mi acaba

kızlar benim kuzum 3500 gram doğmuştu şimdi 28 günlük ve 4000 gram olmuş sizce de az kilo almamış mı zaten sürekli emmek istiyor sütüm de az mama takviyesi yapmam gerekir mi acaba

canım iştahlıır bebekse takviye yap aç kalmasın sutun nasıl grı renkte sulumu gelıyor yoksa bembeyazmı bembeyaz olan sut bebeğe yarar diğeri yaramıyor benım sutum olmasına rağmen çok iştahlı olduğu için gunde 1 yada 2 kere mamada verıyorum hiçte sorun yok memeyıde alıo mamayıda bebiş aç kalıyor olabılır canım bence takvıye yap gunde 2 taneden zarar gelmez bebek doyar

benimde bebeğim 2kilo 750 800 arasıydı. şuan 35 günlüğüz 4 kilo 100 gr olmuş bana hemşire az almış dedi sizce mama takviyesi yapayımmı herhangi bişey demedi yap yapma gibi.. sadece anne sütü veriyorum ve bazen azalıyo sütüm bazen iyi.. stresmi yapıyorum nedir..bol bol gelsinde emsin bebeğim..mememi emerken uyuya kalıyo ondanmı doymuyo acaba..ama kaka yapımı iyi günde 2 yada3 kez yapıyo maşallh..sadece uyku sorunumuz var gündüzleri uyuyo geceleri mıkırdanıyo uyuyo ama deliksiz değil yarım saat 1 saatte bir uyanıyo haliyle bende uykusuz kalıyorum.. annelik ne zormuş gerçekten annemin kıymetini daha iyi anladım..

dağlarkızı bence bebeğinin kılosu normal neden hemsıre az almış dedi ki acaba?
bebeklerın 1 ayda en az 600 gr alması gerekıyormuş alt snır buymuş.senınkı 1 kılonun ustunde almış ne guzel işte..

bence de bebeğinin kilosu gayet iyi daha ne kadar alacak ki maşallah iyi bebeğin bence hiç gerek yok mama takviyesine

canim,hemsire bence rakamlari karistirmis heralde.bebegin nerdeyse 1300 gr in ustunde almis,superrrr yani...masallah bebegine....

ben de 20 ekimde 38+1 haftalıkken doğum yaptım, bebişim 2650 gram doğdu, kilomuz standartlara uyuyo ama sizlere bakınca bebişim çok küçükmüş gibi gelio benneyaptımki yarın sağlıkocağında kontrolümüz var, ama sanki hiç kilo almamış gibi geliyo, hala minicik görünüyo gözüme, sanki benim de sütüm yetmiyomuş gibi geliyo, sadece süt verdiğim zaman yarım saatte bir tekrar emmek istio, emziriyorum yine istiyo, sanki göüslerim de boşmuş gibi geliyo, süt dolduğu zaman kocaman oluyolar, bi de sertleşiyolar, ben de ister istemez birkaç kere mama veriyorum, mamayı içtiği zaman 3 saate yakın uyuyo, sadece emdiği zaman sürekli uyanıyo emmek istio, zaten göüslerim de çok acıyo, emdikten sonra sancı yapıyo, napcam bilmorum, kakasını da gayet iyi yapıyo, ama aç kalmasına kıyamıyorum, sadece sütümden başka bişey vermek de istemiyorum, acaba yanlış mı yapıyorum:uhm:

canim,hemsire bence rakamlari karistirmis heralde.bebegin nerdeyse 1300 gr in ustunde almis,superrrr yani...masallah bebegine....

evet haklısınız kızlar sağlık ocağı bugün çok kalabalıktı,belki başka biriyle karıştırmıştır yada doğum kilosu çok sanmıştır o kadar karkaşa vardıki inanın sağlık ocağı fobisi başladı hemşireler birbirine girdi bide insanlarada bağırıyolar tabii diyo eşim özellere gitmeye alıştın ondan sana muamele kötü geliyo öyle vallaaasırnaşık şey demekki sütüm yetiyo sağolun kızlarr içimi rahatlattınız sağlıklı olsunda bebişlerimiz yavaş yavaş alsınlar kilolarıa.s.

bende senın gibi 38+2 haftalıkken doğum yaptım daha bebeğimi tarttırmadım ama kılo aldığının farkındayım benımde yerı gelıyor sutum yetmıyor mama takvıyesı bende yapıyorum sadece mamayla buyuyen bebekler var onlar napsın bızımkıler en azından anne sutunude alıyorlar bişey değişmiyorkı aç kalmaları daha mı ıyı uykusuz huzursuz ve dirençsız olur çocuk

canım haklısın, hiç süt olmamasındansa az da olsa süt olması iyidir ama ne bileyim, sanki mama verince bebeğimi sütümden mahrum ediyomuşum gibi geliyo, vijdan azabı duyuyorum, zaten minnacık bişey, biberon da kullanmak istemiyorum aslında, biberonu ağzına alınca kusuyo, üfff anne olmak çok zormuş :çok üzgünüm:

bugun dr a gittim 30 gunluk bebişim 38+2 de doğum yapmıştım 2800 gram doğdu şimdi ise 4050 gram olmuş boyuda 54 cm dr çok ıyı kılo almış dedi

ben de 38+1 de doğum yapmıştım, 2650 gram ve 46 cm idi, bugün sağlık ıocağından geldik, 3100 gram ve 50 cm olmuş, gelişimimiz gayet iyiymiş, çok mutluyuz :)

benim oğluşumda 3670 gr ve 52 cm doğdu 16. gününde 4500 gr olmuş boyunu ölçmedik yalnız ebemiz çok güzel kilo almış sütün yarıyor dedi

Bız henuz Doktora Gıtmedık Ama benım kız hıc kılo almıyor.. Sutum geLmıyor ona Yukardan Aldıgını Alttan cıkarıo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…