• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapınca anneniz bir şey aldı mı ?

kaderminackk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
58
48
3
28
3 kardeşiz 3ümüzün de 1er çocuğu oldu annem hepsine altın künye aldı kıyafet türü vs de almıştı , aradan 8 yıl geçti ben 2. Evliliğimi ve 2. Gebeliğimi yaşıyorum 7 aylık hamileyim bizlerde normalde anneanne beşiğini alır ama annem hiç
Bir şey demiyor hatta hamileliğimle ilgili bir şey de sormuyor nasıl geçiyor falan diye , uzakta olduğum için ameliyatıma gelecek babam ile , o da çok kalamam dedi , hatta hamile olduğumu duyunca çok istemedi acele ettin ne gerek vardı kızın büyüdü rahat etmiştin gibisinden de konuştu anlamadım . Geleceksin değil mi doğuma dediğimde eşimle konuşurken bilmiyorum bakalım daha çok var çok kalamam uzun süre falan dedi biraz keyfim kaçtı benim annem mi böyle ? Aslında sorun annemin bir şey alması değil alacak madd gücümüz var sadece annemin ilgisiz umursamaz gibi davranması ben mi abartıyorum ?

Anneniz ilk gebeliğinizdede böyle miydi
Hayır ilkinde böyle değildi , ama annem 3 yıldır falan çalışmaya başladı kendi işlerini yapıyor para gördükten sonra çok değişti hatta iş yerinde 1tlninbile lafını hesabını eder niye almadınız gibisinden , sonradan görme diye bir laf varya öyle oldu anlamadık para konusunda değişti

Hayır ilkinde böyle değildi , ama annem 3 yıldır falan çalışmaya başladı kendi işlerini yapıyor para gördükten sonra çok değişti hatta iş yerinde 1tlninbile lafını hesabını eder niye almadınız gibisinden , sonradan görme diye bir laf varya öyle oldu anlamadık para konusunda değişti
Sizin anlattığınız durum maddiden çok manevi ilgisizlik gibide geldi bana acaba evliliğinizi mi istemiyordu? Yada hemen hamile kaldınızda ondan mı bu şekilde tepki verdi

P
Sizin anlattığınız durum maddiden çok manevi ilgisizlik gibide geldi bana acaba evliliğinizi mi istemiyordu? Yada hemen hamile kaldınızda ondan mı bu şekilde tepki verdi
kendileri ısrar etti evlen yuvanı kur (başımızdan git) eşimde cennetlik çok iyi birisi çok şükür evlilikle ilgili bir durum değil bende anlamadım , eşimin baba olmak hakkıydı

P

kendileri ısrar etti evlen yuvanı kur (başımızdan git) eşimde cennetlik çok iyi birisi çok şükür evlilikle ilgili bir durum değil bende anlamadım , eşimin baba olmak hakkıydı
O zaman kadının torun hevesi kalmamıştır, bizde genelde ilk toruna alınır beşik vs takı künye bilezik takılır diğerlerinede beşik değilde takı takılır sadece. Sizinki 4. Torun olacakmış bence o yüzden

İlkinde aldı evet haklısınız beklememek lazım ama konu beşikten ziyade umursamaması biraz da
Her çocuğa beşik de beklenmez.
Çalışıyormuş zaten istese de uzun kalamaz yanınızda.
Manevi olarak destek kısmında eksik diyebilirsiniz belki ama ikinci hamilelik ve doğumda farklılıklar olabiliyor. Benim annem ikinci doğumda memleketteydi kayınvalidem yanımda bir hafta kalacak diye gelmedi bile. İlkinde öyle yapmazdı ama.

Annenizin nikahlı eşinizden yaptığınız çocuğa " neden yaptın, acele ettin" gibi yorumlar yapmaya hakkı yok. Elbette ki ona sormayacaktınız ne münasebet ? Anne olmak demek herşeye karışmak demek değildir.
Zaten sizi evliliğe zorlayıp başından kendileri atmak istemiş.
Hamilelikte kadınlar annelerini çok özlüyor ve ilgi bekliyor evet ama zorla o ilgiyi alamazsınız. Bence bebeğinize ve kendinize odaklanın. Eşiniz de zaten iyi biriymiş şanslısınız

3 kardeşiz 3ümüzün de 1er çocuğu oldu annem hepsine altın künye aldı kıyafet türü vs de almıştı , aradan 8 yıl geçti ben 2. Evliliğimi ve 2. Gebeliğimi yaşıyorum 7 aylık hamileyim bizlerde normalde anneanne beşiğini alır ama annem hiç
Bir şey demiyor hatta hamileliğimle ilgili bir şey de sormuyor nasıl geçiyor falan diye , uzakta olduğum için ameliyatıma gelecek babam ile , o da çok kalamam dedi , hatta hamile olduğumu duyunca çok istemedi acele ettin ne gerek vardı kızın büyüdü rahat etmiştin gibisinden de konuştu anlamadım . Geleceksin değil mi doğuma dediğimde eşimle konuşurken bilmiyorum bakalım daha çok var çok kalamam uzun süre falan dedi biraz keyfim kaçtı benim annem mi böyle ? Aslında sorun annemin bir şey alması değil alacak madd gücümüz var sadece annemin ilgisiz umursamaz gibi davranması ben mi abartıyorum ?
Aslında nedense sorununuz "annem neden bana karşı daha şefkatli davranmıyor,neden ilgili değil bana karşı neden heyecanımı paylaşmıyor " şeklinde gibi sanki hissettirdi..

Hamilesiniz ayrıca sizde bir annenin çocuğusunuz bunu beklemekte en doğal hakkınız ama bazı anneler böyle oluyor ıste..

1 ay önce annemle bır yere gıtmek ıcın sozlestık ve o gun adet oldum ve sancım coktu mıgrenımde tutmustu..Sabahın ılk ısıklarında sancıyla kalkmıstım ve mesaj attım kalktıgı gibi gorsun dıye..Bana "tm" yazmış göndermiş😊 O günden sonra bir daha bende varlığımla onu rahatsız etmeme kararı aldım...Küs değilim..Ama samimiyetimi ve varlığımı çektim..O anne-kız ilişkisi olamadı çok çabaladım ama olmadı..Zorlamamak lazım...

Çok iyi eşimi çok severler eşimde onları eşim cennetlik birisi Allah başımdan eksik etmesin daha geçen bir bavul gönderdik eşimle birlikte üst baş hediyeler
Eşim Cennetlik biri deyıp durmayın yahu aa.
Allah adına konuşmak oluyor bu🙄

Back
X