- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.861
Bu arada ben Egenin bir kaç kez kaşığını ve biberonunu bulaşık makinesinde yıkadım deterjanla yaa birşey olurmu acaba?Neyle yıkıcaz onların bulaşığını sadece suylamı:bbo:
Evet canım zaten okudum bı zararı yok bencede.. tesekkur ederım.. Şenizbenim sırt ağrılarım için 3 ayrı krem vermişlerdi karıştırarak sırtıma masaj yapıyorlardı fizik seansında biride voltaren dii sorun olsa yapmazlardı herhalde o dönem emziriyordum çünki:uhm:
Yemek tarıflerıme gır canım sagdan.. guzel bır tarıf dene bak sende begenırsın kolay.. cokacimcoooknasılmış öleee nescafeli falann bizede verin bizde yiylim güzelleşelimmm:CüvCüv:cokacimcoookkaydirigubbakcemile3delikafadulden
Bu arada ben Egenin bir kaç kez kaşığını ve biberonunu bulaşık makinesinde yıkadım deterjanla yaa birşey olurmu acaba?Neyle yıkıcaz onların bulaşığını sadece suylamı:bbo:
e herhalde bacım nettin sennn planlarsan zorluk olmaz hem ek gısayı alır hem anne sütünü
bu arada ekleri vericem diye sütünüzü vermemezlik etmeyin anne sütünü tam alsın ekleri tadımlıkta verseniz kafiii bence
günaydın kızlarrrrr
betülcüm bizim doktor yemek konusunda çok rahat bırakıyor ... hatta bebeklerin yemesinden çok yememesinden yana .. ne versen yer bu çocuğa diyor ne kadar çok yedirirseniz yağ hücreleri o kadar harekete geçer ilerde obez olur , obezler nasıl öyle oluyor zannediyosun diyor...
ve sürekli arayı açtırıyor ona kalsa 6 saat bile aç durabilirmiş ama tabi biz dinlemiyoruz 4-5 saate kendisi zaten acıkıp istemeye başlıyor....
ama 2 saat bence çok az bir süre emzirirken bile 3 saatte bir emziriyordum ben son zamanlarda sütüm azalmaya başladığı için 2 saate düşürmüştüm ki zaten süt yani bu doyuruculuğu fazla değil koca bir kase çorba yedirip 2 saat sonra denize birdaha bişey yedirmeye veya emzirmeye çalışsam ağzını dahi açmaz ...
Haklısın zaten o yuzden buyuk bı kase yedıremıyorum..
Bende emzırırken 3 saatte bır emzırıyordum.. ama sımdı ek gıda baslayınca sastık bıraz saatlerı..
Sımdı sunu sorayım.. butun gun ek gıdaları verırken aralarda anne sutu verıyormusunuz..
yanı anne sutu verecek yer kalmadı bu sekılde de ondan dıyorum.. gecelerı mı anne sutu kalıyor bır tek :uhm:
(kahvaltı harıc cunku kahvaltının ustune anne sutu dedı doktor hemen ardından)
Bırılerı benı aydınlatsın yav karanlıkta kalduk... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
şeker , ben çalıştığım için aralarda emziremiyorum
biberon istemediği için sıpa gün içinde sağdıklarımı da içemiyor aralarda o yüzden kahvaltısını benim sütümle yapıyoruz....
sadece sabah evden çıkmadan ve akşam yatmadan önce emiyor...
kaydirigubbakcemile3bende ıhlamurla yapıyorum bazende mama ile formül mama yaniii kaydirigubbakcemile3yanlış olmasın benim kız seviyorr başlarda mikserden geçirdim bir kaçkez ama kaşıkla ezerek pütürlü vermeye başladım bayadır öle de yiyor alıştı şimdi ceylin maşallah yiyor birtek onu herzaman geri çevirmiyorr arada keyfi yoksa yarısını yiyor
Evet yaa aynen öyle kadınları mutlu etmek zordur diye boşuna dememişlerkaydirigubbakcemile2:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: ulen almazlar almadı olurlar alıncada böle güleriz bu adamcağızlaraasırnaşık şey
hmmmmmmmmmm doğru yaa kafa kalmadı bende şimdi hatırladım sütün yarıyor sadece emzir demişti dimiiii uykum gelmiş benim gidip yatayım bennn:roflol:
zaten kızı mamasını kociş yedirdi az önce bende gideyim herifff beni pc başında her görüşlünde yeter artık amaaaaa diyorrr:roflol:
yağlı olmadığı için su ile olur ama ben rahat edemiyom işte bende yıkıyom elde bulaşık deterjanıyl ama bol su ile yıkyıp bir su bardağının içinde suda bekletiyom bide içime sinmiyorr makinaya birkaç defa dalgınlıkla attım ama bendee sonra elde yıkayıp suda beklettim genesırnaşık şey sanki makinada pislenmiş gibiii:roflol:
6 saatmi:1shok:Yok artık kız ben kendim duramam 6 saat açkaydirigubbakcemile3günaydın kızlarrrrr
betülcüm bizim doktor yemek konusunda çok rahat bırakıyor ... hatta bebeklerin yemesinden çok yememesinden yana .. ne versen yer bu çocuğa diyor ne kadar çok yedirirseniz yağ hücreleri o kadar harekete geçer ilerde obez olur , obezler nasıl öyle oluyor zannediyosun diyor...
ve sürekli arayı açtırıyor ona kalsa 6 saat bile aç durabilirmiş ama tabi biz dinlemiyoruz 4-5 saate kendisi zaten acıkıp istemeye başlıyor....
ama 2 saat bence çok az bir süre emzirirken bile 3 saatte bir emziriyordum ben son zamanlarda sütüm azalmaya başladığı için 2 saate düşürmüştüm ki zaten süt yani bu doyuruculuğu fazla değil koca bir kase çorba yedirip 2 saat sonra denize birdaha bişey yedirmeye veya emzirmeye çalışsam ağzını dahi açmaz ...
şeker , ben çalıştığım için aralarda emziremiyorum
biberon istemediği için sıpa gün içinde sağdıklarımı da içemiyor aralarda o yüzden kahvaltısını benim sütümle yapıyoruz....
sadece sabah evden çıkmadan ve akşam yatmadan önce emiyor...
Duygu pekı 2-3 saatte bır ek gıda verdıgınde anne sutunu ne zaman verecekmıssın ?
Bu arada Gözde o kadar yemeğe gece tam 3 saatte bir emeye kalktı sıpa..saat 12 /3.00 /6.30/9.00..
Hepsindede emdi:ecrin_bebek:
Dediki Betül;
Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak. Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken az az verip daha sonra tam öğüne dönüştürcez dedi..
Ben şimdi mesela 10 da bir kasenin yarısı kadar kahvalt verdim...Daha öncede 7 de emzirmiştim..Muhtemelen 11 11.30 gibi yine emziririm..Çünkü o kahvaltı ona yetmez..
Ama bugun sonuçları almaya gıtcez doktora idrar kültürü için onuda sorarım...
maaşallah egeyee :))))
evet canım dediğin gibi aslında bizimkiler ek gibi değil ana öğün oluyor ...
denizin gün içinde yediklerini ben yesem ben doyarım yani öyle diyim ....
evet bizim doktor biraz rahat yemesin aç kalsın falan diyor bişey olmaz diyor ... bende diycem de sen kendi çocuğunu aç bırak die bişey diyemiyorum :) anlayamıyorum ki ben zaten bu doktorları biri hazır mamalar iyi onları kullanın der biri kesinlikle kullanmayın der ... biri şunu yesin bunu yesin der...bizimkinin dediği siz ne yiyosanız onu yiycek hazır mama yook , saatleri açacaksın 2-3 saatte yemek yenmez :) doktor moktor biyere kadar.
herkes kendine göre bişey oturtuyo,herkes kendi bebeğinin ne zaman ne istediğini daha iyi biliyor,sizinki de oturur canım zamanla ...
denizin kilo alımıda iyi maaşallah ek gıdalarla dediğim şekilde 4-5 saatte yiyerek 850 gr aldı geçen ay
günaydın kızlarrrrr
bence ne versen yer bu çocuğa bize pek uygun değil çünkü ege tok ise ağzını bir kapatıyor açtıırınaaa aşk olsun yanii, bizimki açsaa yiyor değilseee mamasını bile yarım bırakıppp asla devamını ağzınla kuş tutsanda yemiyor. biz 2,5-3 saate bir besliyoruz egeyi. dün öğleyin armutun suyu ile milupa tam tahıllı mamadan 1 yemek kaşığı kyup karıştırdım için bir elme rendeledim 1 kibrit kutusu büyüklüğündede haşlanmış sarı kabak tan koydum püre hainde bir sevdi 1 çorba kasesini neredeyse bitiridi.
duygucum ek gıdalara başlamızsınız hadi hayırlısı ...
kulağıda akıyomuş kuzumun geçmiş olsun derdi buymuş demekki , iyileşsin bir an önce...
canım biraz geçmişi okudumda bişilerr sormuşsun bende denize nasıl yaptığımı yazayım dedim.
canım denizin kahvaltısını kendi sütümle yapıyoruz içine keçi peyniri ,yumurta sarısı , bazen kayısı ,üzüm ,reçel koyuyoruz , 1-2 tane de bisküvi bazen koyuyorum bazen koymuyorum ... bunları rondodan çekiyorum çünkü peynir ve yumurtayı iyi ezemiyorum oğanıza takılıp miğdesini bulandırıyo ... kıvam vermek için hipp in organik yulafı var canım onu kullanıyorum sende ekmek içi yerine her yemeğine bunu kullanabilirsin daha sağlıklı bence , hem de lifli olduğu için bağırsaklarına da iyi geliyor. sadece yulaf bu içinde herhangibir katkı veya şeker süt falan yok ....
öğlen sebze çorbası veya tarhana ( mesela evde enginar vardı z.yağlı dün yapmıştım bugün tarhananın içine 1 enginar ezip ou yedirdim arada bu tür karışımlar yapıyorum)
sonra akşa üstü yoğurdumuz var (keçi sütü ile mayalıyorum ) yoğurdun içine 1-2 bisküvi veya gene yulaftan koyuyorum ..yanında da 1 küçük kavanoz meyve püresi. meyve pürelerini hazırlardan alıyorum organik olduğu için ...
canım bu yemekleri 4,5 - 5 saat arayla yiyor deniz .... bizim çorba kaselerimizle bir kase dolu yiyor ...
onun haricinde de ben sabah 6 da ve akşam deniz uyumadan emziriyorum
mesela saat 6 da yoğurt+ meyve yemiş oluyor ben de saat 9 gibi falan emzirip uyutuyorum sabaha kadar hiç uyanmıyor.
denizde biberon kesinlikle almıyor ,hep kaşıkla yiyor bence kaşığa alışması daha iyi ....
şimdilik aklıma gelenler biraz uzun oldu ama :)
günaydın herkese hayırlı haftalar olsun inşallah...ben pazartesiye istanbulun trafiği yüzünden mutsuz başladım inşallah böle gitmez...7,30 da evden çıktım saat 10,00 da işyerindeydim düşünebiliyor mjusunuz yaaklava:
bence ne versen yer bu çocuğa bize pek uygun değil çünkü ege tok ise ağzını bir kapatıyor açtıırınaaa aşk olsun yanii, bizimki açsaa yiyor değilseee mamasını bile yarım bırakıppp asla devamını ağzınla kuş tutsanda yemiyor. biz 2,5-3 saate bir besliyoruz egeyi. dün öğleyin armutun suyu ile milupa tam tahıllı mamadan 1 yemek kaşığı kyup karıştırdım için bir elme rendeledim 1 kibrit kutusu büyüklüğündede haşlanmış sarı kabak tan koydum püre hainde bir sevdi 1 çorba kasesini neredeyse bitiridi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?