Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bu arada ben Egenin bir kaç kez kaşığını ve biberonunu bulaşık makinesinde yıkadım deterjanla yaa birşey olurmu acaba?Neyle yıkıcaz onların bulaşığını sadece suylamı:bbo:

beyaz kalıp sabunu rendeleyip bi kavonoza koyduydum ipoşun biberonu filan onla yıkıyom
arada çay içerken kaynayan suyu içlerine doldurup bekletiyom
15 20 günde birde kaynatıyom şeker

arkadaşlar günaydın bende bebeğimin bulaşıklarını neyle yıkayacağımı bilemiyorum ama biri bana arap sabunu önerdi o doğal maddelerden yapılıyo dedi hani şu jel gibi birşey varya ondan.

Gunaydınlarr Herkese..

benim sırt ağrılarım için 3 ayrı krem vermişlerdi karıştırarak sırtıma masaj yapıyorlardı fizik seansında biride voltaren dii sorun olsa yapmazlardı herhalde o dönem emziriyordum çünki:uhm:
Evet canım zaten okudum bı zararı yok bencede.. tesekkur ederım.. Şeniz
nasılmış öleee nescafeli falann bizede verin bizde yiylim güzelleşelimmm:CüvCüv:cokacimcoookkaydirigubbakcemile3delikafadulden
Yemek tarıflerıme gır canım sagdan.. guzel bır tarıf dene bak sende begenırsın kolay.. cokacimcoook
Bu arada ben Egenin bir kaç kez kaşığını ve biberonunu bulaşık makinesinde yıkadım deterjanla yaa birşey olurmu acaba?Neyle yıkıcaz onların bulaşığını sadece suylamı:bbo:

Ben de bı kere makıneye attım ama genelde sureklı elımde yıkıyorum prille..

ama o zaman dr un verdıgı lısteye uymuyor.. gercı kımse lısteye harfı harfıne uymuyordur tabıkı ama..
yenı basladıgımız ıcın tam anlamıyla oturtamadım.. sız nasıl yapıyorsunuz ya saatlerıyle ne yedırdıgını yazarmısın sana zahmet dönürüm.. benneyaptımki

Haklısın zaten o yuzden buyuk bı kase yedıremıyorum..
Bende emzırırken 3 saatte bır emzırıyordum.. ama sımdı ek gıda baslayınca sastık bıraz saatlerı..
Sımdı sunu sorayım.. butun gun ek gıdaları verırken aralarda anne sutu verıyormusunuz..
yanı anne sutu verecek yer kalmadı bu sekılde de ondan dıyorum.. gecelerı mı anne sutu kalıyor bır tek :uhm:
(kahvaltı harıc cunku kahvaltının ustune anne sutu dedı doktor hemen ardından)

Bırılerı benı aydınlatsın yav karanlıkta kalduk... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

şeker , ben çalıştığım için aralarda emziremiyorum
biberon istemediği için sıpa gün içinde sağdıklarımı da içemiyor aralarda o yüzden kahvaltısını benim sütümle yapıyoruz....
sadece sabah evden çıkmadan ve akşam yatmadan önce emiyor...

Gece de kalkmıyor dıyorsun yanı oh ne guzel yaa.. kaydirigubbakcemile3

Bende boyle deneyeyım belkı gece uykusuda ıyıce delıksızlesır.. yada bı kere kalksa yıne ıyı.. fisfisfis

bizim öğünler şöyle
07.00 emzirip gidiyorum
10.30-11.00 babannesi kahvaltı veriyo pınar bebek sütü, milupa ballı tahıl, bir kaşık labne
bi kaşık pekmez, yarım çay kaşığındqan az tereyağı
12.00-13.00 meyve püresi
14.00-15.00 emizirip uyuyoruz
19.00 emziriyorum yarım saat sonra yoğurt veya muzlu bisküvili sütlü karışım
21.00 muhallebi içip uyuyo
24.00-01.00 uyurken emziriyorum

daha pek çorba vermedim 2-3 defa anca
bizim yemede bi sıkıntımız olmuyo maşallah ne zaman ne versem yiyo
blendirdan geçirmeden hafif iri lokmalar versemde yiyo

bizim menüyü doktor hazırlamadı tamamen duygusalkaydirigubbakcemile3
bence her bebişe göre değişir sıklık zamanla herkez kendi rutinini oluşturuyo

kaydirigubbakcemile3
Peki ne kadar veriyorsun yani benimki bir kasenin yarısı kadar denk geliyor..
8/1 yumurta,1 çay kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı peynir,bir dilim ekmeğin 4/1 kadar ekmek içi birde bunu ıslatıyorum..
Yalnız tek sorun bunlar rondodan geçicek kadar çok olmuyor ya rondo parçalamıyor bunları:uhm:
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: ulen almazlar almadı olurlar alıncada böle güleriz bu adamcağızlaraasırnaşık şey
Evet yaa aynen öyle kadınları mutlu etmek zordur diye boşuna dememişlerkaydirigubbakcemile2
a.s

Ben ara sıra deterjansız boş makinede sadece Egenınkileri atıyordum kaynar suyla yıkanmış oluyordu..Ama ara sırada deterjanla attım..Amannn bilmeden neler yeniyor içiliyor aslında bu kadar ince düşünmemek lazım..Bebeklerine durumları olmadığı için çeşme suyu veren insanlar var..Boşver yaa... 6 saatmi:1shok:Yok artık kız ben kendim duramam 6 saat açkaydirigubbakcemile3
Sizin doktor zayifet geçirtir valla çocuğa yazık kıyamam ya
Bende sordum doktoruma Gözdecim 4 saat çok dedi banada Betül bizimkide seninki gibi...
Zaten istesemde benim tosunum 4 saat duramaz aman birde zayıflar allah korusun yok yok istemem benkaydirigubbakcemile3
Gözdecim sen bütün gün emzirmediğin için sanırım ek gıda değil ana gıda gibi oluyor size..Doktorumla biraz önce görüştüm adı üstünde ek gıda atıştırma gibi bir şey onun için 2 3 satte bir verebilirsin dedi..Çok yemesı şart değil zaten emziriyorsun dedi..Temel gıda yine anne sütü dedi...

Son düzenleme:
Bu arada Gözde o kadar yemeğe gece tam 3 saatte bir emeye kalktı sıpa..saat 12 /3.00 /6.30/9.00..
Hepsindede emdi:ecrin_bebek:

günaydın herkese hayırlı haftalar olsun inşallah...ben pazartesiye istanbulun trafiği yüzünden mutsuz başladım inşallah böle gitmez...7,30 da evden çıktım saat 10,00 da işyerindeydim düşünebiliyor mjusunuz yaaklava:

Duygu pekı 2-3 saatte bır ek gıda verdıgınde anne sutunu ne zaman verecekmıssın ?

Dediki Betül;
Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak. Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken az az verip daha sonra tam öğüne dönüştürcez dedi..
Ben şimdi mesela 10 da bir kasenin yarısı kadar kahvalt verdim...Daha öncede 7 de emzirmiştim..Muhtemelen 11 11.30 gibi yine emziririm..Çünkü o kahvaltı ona yetmez..
Ama bugun sonuçları almaya gıtcez doktora idrar kültürü için onuda sorarım...

Bu arada Gözde o kadar yemeğe gece tam 3 saatte bir emeye kalktı sıpa..saat 12 /3.00 /6.30/9.00..
Hepsindede emdi:ecrin_bebek:

maaşallah egeyee :))))
evet canım dediğin gibi aslında bizimkiler ek gibi değil ana öğün oluyor ...
denizin gün içinde yediklerini ben yesem ben doyarım yani öyle diyim ....
evet bizim doktor biraz rahat yemesin aç kalsın falan diyor bişey olmaz diyor ... bende diycem de sen kendi çocuğunu aç bırak die bişey diyemiyorum :) anlayamıyorum ki ben zaten bu doktorları biri hazır mamalar iyi onları kullanın der biri kesinlikle kullanmayın der ... biri şunu yesin bunu yesin der...bizimkinin dediği siz ne yiyosanız onu yiycek hazır mama yook , saatleri açacaksın 2-3 saatte yemek yenmez :) doktor moktor biyere kadar.
herkes kendine göre bişey oturtuyo,herkes kendi bebeğinin ne zaman ne istediğini daha iyi biliyor,sizinki de oturur canım zamanla ...
denizin kilo alımıda iyi maaşallah ek gıdalarla dediğim şekilde 4-5 saatte yiyerek 850 gr aldı geçen ay

Anladım... tesekkurler..

Aslında bı bakıma Gözdenın dedıgı gıbı ne kadar doktor lıste verse plan da soylese herkes kendı planını en ıyı kendı oturtuyor sanırım cocuga gore kendıne gore ev halıne gore...
Bakalım bızde oturturuz kısa bı zamana :)...

denize de maşallah biz kilo almayı herhalde sadece rüyamızda göreceğiz böyle giderse benimki sadece 50 gr almış bir ayda

bence ne versen yer bu çocuğa bize pek uygun değil çünkü ege tok ise ağzını bir kapatıyor açtıırınaaa aşk olsun yanii, bizimki açsaa yiyor değilseee mamasını bile yarım bırakıppp asla devamını ağzınla kuş tutsanda yemiyor. biz 2,5-3 saate bir besliyoruz egeyi. dün öğleyin armutun suyu ile milupa tam tahıllı mamadan 1 yemek kaşığı kyup karıştırdım için bir elme rendeledim 1 kibrit kutusu büyüklüğündede haşlanmış sarı kabak tan koydum püre hainde bir sevdi 1 çorba kasesini neredeyse bitiridi.

öyle canım denizde toksa hayatta yemez ,sanırım ne versen yeri artık herşeyi yiyebilir anlamında diyor ...
deniz bide şey yapyor ağzını açıyor veriyorum mamayı ağzını kapatmıyor yemek istemiyosa öyle tutyo ağzı açık mamayı kapatsa yutacak çünkü biliyor çok komik oluyor :)))))

şu denizonun maşllaaahh yediklerine içim gidiyorrrrr yaaaa ımmmmm cokacimcoook

maaşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.................... a.s.

Evet ya lezzetlı bırseye benzıyor bende deneyım oğluşa.. cokacimcoook

Şu sarı kabak dedıgın bal kabagı mı ?

Ya kızlar sımdı elma puresı ıle benım yaptıgım yogurdu karıstırdım yarı yarıya.. ıcıne ırmık helvasından koysam mı bıraz ırmıklerı cok guzel yumusak ev yapımı ?
ırmık yıyebılıyorlar degıl mı .. -tatlicadiarzu- :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…