Doğum yapmış olan anneler buraya....

ay betül yoğurdun içine tatlı mı katacaksın...::bbo:
ekşimsi bi tat olur bence....deneyen varmıymış...

irmik helvası çok şekerli değilmi koyma canım yaaa, şekerli şeyler için çok erken değilmi.

sarı kabak evet şu tatlı yapılan varya ondan. bana sarı kabağı gül önermişti çok faydalıymış yaptığın herşeyin içine koyabilrisin demişti.

ay betül yoğurdun içine tatlı mı katacaksın...::bbo:
ekşimsi bi tat olur bence....deneyen varmıymış...

tatlı degıl kız sekerı yok denecek kadar az bu ırmık helvasının.. yogurdu zaten muzlu yaptım..
sadece dokunurmu onu merak edıyorum yıyebılıyorlardır heralde ya dımı..
:uhm:

Ama once haslanıyor degıl mı mutlaka.. :uhm:

Çok cahalım yav.. -tatlicadiarzu-

arkadaşlar benim utkum dışında yenmeyecek şeyleri yiyen var mı (kağıt ,ip,poşet vs) mama dışında herşey ne bulursa ağzında

ben günlerdir kilolarıma taktım...
az alıyorum diye üzülüyodum...
sanki içlerine doğmuş gibi bebek.comdan mail atmışlar...
20 haftada en fazla 2,5 kilo alınmalı diye...
çok sevindim çoookkk..
22. haftamızdayız 3 kilo aldım...

Maşallah kuzuya
evet canım aynen dediğin gibi bizde bir doktora gitmiştik kıştı daha ocak falan..Oturduğumuz semtin bütün kokoşları ona gider namlıdır baya bende gideyim dedim o kusma olaylarında...Neyse çoçuğu suydu muayne etti gayet iyi işte çok emiyor ondan falan dedi..Sonra tam giydircemki ben zaten egeye bütün kış penye pamuklu tulumlarla geçirttim patik bile giymedi ayağına..Adam giydirme kızım çıtlıtlıyla kalsın sar battaniyeyi götür zaten arabayla gelmişiniz onlar böyle çıplak sever demezmi:1shok:Oha dedim yaa vur dedik öldürdün yani..Ben tabi dinlemedim giydirdim..Ne tuhaflar yaa..Dediğin gibi kendi çocuğunu çıkarsın öylede göreyim ben:mymeka:
Gözdecim sizin ana öğün olmuş ne güzel valla deniz paşa oturup artık yemek yiyor desene maşallah dombiliye:1hug:a.s.

a.sa.sBen biraz önce emzirdim mesela 10 da kahvaltıdan sonra emdi..Zaten istemese emmezdi..Biz anne olarak doktordan daha iyi anlarız tabiki...
Ay evet dün bizimkide ağzını kaşığı görünce bir sağa bir sola çeviriyorkaydirigubbakcemile3İstemiyor yani:ecrin_bebek:

Birde şu ekmek işini ben beceremedim yaa bayat diyor birgün öncenin ekmeği daha yumuşacık oluyor bende hafifi ekmek makinesinde kızartıp rondodan çektim:uhm:
Buna yaptığım yiyecekler az oldugu için rondoda dönmüyor arkadaşlar ya nasıl yapcam?
Birde mevsim sebzesi kabak olmaaz dedi Gözdecim semizotu var brokoli başka?

canım ekmeği egeye mi veriyosun ben anlamadım...
kızartılıptamı verilecekmiş...

sebze
patates, havuç, kereviz, ıspanak, dereotu, aklıma gelirse yazarım...
tatlı degıl kız sekerı yok denecek kadar az bu ırmık helvasının.. yogurdu zaten muzlu yaptım..
sadece dokunurmu onu merak edıyorum yıyebılıyorlardır heralde ya dımı..

ben çorbasına katıyorum ama helvasını hiç vermedim... bilemicem...

ben sana bizim listeyi yazayım...
yeni başladınız dimi siz....

8:00 anne sütü veya mama
ara öğün meyve
12:00 sebze çorbası veya püresi
16:00 anne sütü veya mama
ara öğün meyve
20:00 muhallebi
23:00 anne sütü veya mama

bunların dışında bebek acıktıkça ve istedikçe enne sütü veya mama verilecek...

bunu 1 ay uyguladık sonra
8:00 kahvaltı(kahvaltı karışımını biliyosundur)

ara öğün meyve
13:00 sebze çorbası veya mercimek veya tarhana veya yoğurt çorbası
16:00 yoğurt veya meyve püresi
20:00 muhallebi (irmikli veya pirinç unlu)
23:00 anne sütü veya mama

bunların dışında bebek acıktıkça ve istedikçe enne sütü veya mama verilecek...

bunları kendine göre ayarlarsın işte..

canım ıspanak ,semizotu, kereviz, brokoli , pırasa , maydanoz , dereotu ,havuç , enginar , yer elması biz kuzu eti falanda koyuyoruz ama sen şimdilik koyma istersen ağır gelir belki , kıvamlandırmak için biraz kırmızı mercimek atıyoruz (pirinç yerine)... bildiğin sebze çorbası oluyo ve çok lezzetli oluyor baharat koymadan denize ayırıyoruz kalanını da baharatlayıp kendimiz yiyoruz :))

Ya bu cocuk yogurdu hıc sevmıyor.. buruk tadı varya .. arada bır hepsını bıtırırse karanbole yanı yada ıyı katıstırınca.. :bbo:
elma püresiyle yarı yarıya koydum.. yarısını yedı sonra basladı mızıklamaya.. ırmık de kursagımda kaldı zaten dılıne gelınce ogurdu..:roflol:

Ya hakkaten kızlar bebegın yıyeceklerının mıktarı cok az oldugu ıcın rondodan cekılmıyor..
Bu sabah kahvaltısını cekeyım dedım merak ettım hıc bı ıse yaramıyorkı pervanesı almyor cok az.. :roflol:

Canım cok saol.. pekı su ırmıklı muhallebı nasıl yapıyorsunuz ıcınde putur olmuyormu ırmıklerı yanı ?
benımkı agzına putur degınce oguruyor dırek... kahvaltıda oyle yapmıyor ama dıgerlerınde yapıyor ?

Oy cok guzel ıste.. saglıkla tamamlarsın ınsallah kuzusu merak edıyorum bende..

kız hirancumm buluşma bu hafta sonu.daha buluşmadık..cumartesi kısmetse buluşacaz.gelebiliren gel ok..dedikodu yaparuukk..mesala ayteni çekiştirirürük...betülü çekiştürürk..sonra cıma deryayı falan..hepsinin hakkında bol dedikodu yaparız ))))):sm_cool:kötükedihüso

Oh oh bırazda gıybet edınde cabuk zayıflıyım yav.. :roflol:-tatlicadiarzu-

Canım doktor bayat ekmekiçi dedi kahvaltı için...
Sağol canımcım:)

Kızlar ben bugün 1 kg daha vermişim çok mutluyum çokkk:teytey::dance:
Size doktora gitmeden önceki son halimi koyayım bakalım nasıl görünüyorum söyleyin:)))

ALINTI YAPMAYIN YALNIZ YORUMLARINIZI BEKLıYORUM:)
Kilo vermek isteyenlerede gaz olsun bari:))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…