- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.881
Ya kızlar sımdı elma puresı ıle benım yaptıgım yogurdu karıstırdım yarı yarıya.. ıcıne ırmık helvasından koysam mı bıraz ırmıklerı cok guzel yumusak ev yapımı ?
ırmık yıyebılıyorlar degıl mı .. -tatlicadiarzu- :uhm:
Ya kızlar sımdı elma puresı ıle benım yaptıgım yogurdu karıstırdım yarı yarıya.. ıcıne ırmık helvasından koysam mı bıraz ırmıklerı cok guzel yumusak ev yapımı ?
ırmık yıyebılıyorlar degıl mı .. -tatlicadiarzu- :uhm:
ay betül yoğurdun içine tatlı mı katacaksın...::bbo:
ekşimsi bi tat olur bence....deneyen varmıymış...
irmik helvası çok şekerli değilmi koyma canım yaaa, şekerli şeyler için çok erken değilmi.
sarı kabak evet şu tatlı yapılan varya ondan. bana sarı kabağı gül önermişti çok faydalıymış yaptığın herşeyin içine koyabilrisin demişti.
maaşallah egeyee :))))
evet canım dediğin gibi aslında bizimkiler ek gibi değil ana öğün oluyor ...
denizin gün içinde yediklerini ben yesem ben doyarım yani öyle diyim ....
evet bizim doktor biraz rahat yemesin aç kalsın falan diyor bişey olmaz diyor ... bende diycem de sen kendi çocuğunu aç bırak die bişey diyemiyorum :) anlayamıyorum ki ben zaten bu doktorları biri hazır mamalar iyi onları kullanın der biri kesinlikle kullanmayın der ... biri şunu yesin bunu yesin der...bizimkinin dediği siz ne yiyosanız onu yiycek hazır mama yook , saatleri açacaksın 2-3 saatte yemek yenmez :) doktor moktor biyere kadar.
herkes kendine göre bişey oturtuyo,herkes kendi bebeğinin ne zaman ne istediğini daha iyi biliyor,sizinki de oturur canım zamanla ...
denizin kilo alımıda iyi maaşallah ek gıdalarla dediğim şekilde 4-5 saatte yiyerek 850 gr aldı geçen ay
Anladım... tesekkurler..
Aslında bı bakıma Gözdenın dedıgı gıbı ne kadar doktor lıste verse plan da soylese herkes kendı planını en ıyı kendı oturtuyor sanırım cocuga gore kendıne gore ev halıne gore...
Bakalım bızde oturturuz kısa bı zamana :)...
bence ne versen yer bu çocuğa bize pek uygun değil çünkü ege tok ise ağzını bir kapatıyor açtıırınaaa aşk olsun yanii, bizimki açsaa yiyor değilseee mamasını bile yarım bırakıppp asla devamını ağzınla kuş tutsanda yemiyor. biz 2,5-3 saate bir besliyoruz egeyi. dün öğleyin armutun suyu ile milupa tam tahıllı mamadan 1 yemek kaşığı kyup karıştırdım için bir elme rendeledim 1 kibrit kutusu büyüklüğündede haşlanmış sarı kabak tan koydum püre hainde bir sevdi 1 çorba kasesini neredeyse bitiridi.
denize de maşallah biz kilo almayı herhalde sadece rüyamızda göreceğiz böyle giderse benimki sadece 50 gr almış bir ayda
[
Birde şu ekmek işini ben beceremedim yaa bayat diyor birgün öncenin ekmeği daha yumuşacık oluyor bende hafifi ekmek makinesinde kızartıp rondodan çektim:uhm:
Buna yaptığım yiyecekler az oldugu için rondoda dönmüyor arkadaşlar ya nasıl yapcam?
Birde mevsim sebzesi kabak olmaaz dedi Gözdecim semizotu var brokoli başka?[/I][/B]
tatlı degıl kız sekerı yok denecek kadar az bu ırmık helvasının.. yogurdu zaten muzlu yaptım..
sadece dokunurmu onu merak edıyorum yıyebılıyorlardır heralde ya dımı.. :uhm:
Gunaydınlarr Herkese..
Evet canım zaten okudum bı zararı yok bencede.. tesekkur ederım.. Şeniz
Yemek tarıflerıme gır canım sagdan.. guzel bır tarıf dene bak sende begenırsın kolay.. cokacimcoook
Ben de bı kere makıneye attım ama genelde sureklı elımde yıkıyorum prille..
ama o zaman dr un verdıgı lısteye uymuyor.. gercı kımse lısteye harfı harfıne uymuyordur tabıkı ama..
yenı basladıgımız ıcın tam anlamıyla oturtamadım.. sız nasıl yapıyorsunuz ya saatlerıyle ne yedırdıgını yazarmısın sana zahmet dönürüm.. benneyaptımki
Haklısın zaten o yuzden buyuk bı kase yedıremıyorum..
Bende emzırırken 3 saatte bır emzırıyordum.. ama sımdı ek gıda baslayınca sastık bıraz saatlerı..
Sımdı sunu sorayım.. butun gun ek gıdaları verırken aralarda anne sutu verıyormusunuz..
yanı anne sutu verecek yer kalmadı bu sekılde de ondan dıyorum.. gecelerı mı anne sutu kalıyor bır tek :uhm:
(kahvaltı harıc cunku kahvaltının ustune anne sutu dedı doktor hemen ardından)
Bırılerı benı aydınlatsın yav karanlıkta kalduk... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Maşallah kuzuya
evet canım aynen dediğin gibi bizde bir doktora gitmiştik kıştı daha ocak falan..Oturduğumuz semtin bütün kokoşları ona gider namlıdır baya bende gideyim dedim o kusma olaylarında...Neyse çoçuğu suydu muayne etti gayet iyi işte çok emiyor ondan falan dedi..Sonra tam giydircemki ben zaten egeye bütün kış penye pamuklu tulumlarla geçirttim patik bile giymedi ayağına..Adam giydirme kızım çıtlıtlıyla kalsın sar battaniyeyi götür zaten arabayla gelmişiniz onlar böyle çıplak sever demezmi:1shok:Oha dedim yaa vur dedik öldürdün yani..Ben tabi dinlemedim giydirdim..Ne tuhaflar yaa..Dediğin gibi kendi çocuğunu çıkarsın öylede göreyim ben:mymeka:
Gözdecim sizin ana öğün olmuş ne güzel valla deniz paşa oturup artık yemek yiyor desene maşallah dombiliye:1hug:a.s.
a.sa.sBen biraz önce emzirdim mesela 10 da kahvaltıdan sonra emdi..Zaten istemese emmezdi..Biz anne olarak doktordan daha iyi anlarız tabiki...
Ay evet dün bizimkide ağzını kaşığı görünce bir sağa bir sola çeviriyorkaydirigubbakcemile3İstemiyor yani:ecrin_bebek:
Birde şu ekmek işini ben beceremedim yaa bayat diyor birgün öncenin ekmeği daha yumuşacık oluyor bende hafifi ekmek makinesinde kızartıp rondodan çektim:uhm:
Buna yaptığım yiyecekler az oldugu için rondoda dönmüyor arkadaşlar ya nasıl yapcam?
Birde mevsim sebzesi kabak olmaaz dedi Gözdecim semizotu var brokoli başka?
ben sana bizim listeyi yazayım...
yeni başladınız dimi siz....
8:00 anne sütü veya mama
ara öğün meyve
12:00 sebze çorbası veya püresi
16:00 anne sütü veya mama
ara öğün meyve
20:00 muhallebi
23:00 anne sütü veya mama
bunların dışında bebek acıktıkça ve istedikçe enne sütü veya mama verilecek...
bunu 1 ay uyguladık sonra
8:00 kahvaltı(kahvaltı karışımını biliyosundur)
ara öğün meyve
13:00 sebze çorbası veya mercimek veya tarhana veya yoğurt çorbası
16:00 yoğurt veya meyve püresi
20:00 muhallebi (irmikli veya pirinç unlu)
23:00 anne sütü veya mama
bunların dışında bebek acıktıkça ve istedikçe enne sütü veya mama verilecek...
bunları kendine göre ayarlarsın işte..
ben günlerdir kilolarıma taktım...
az alıyorum diye üzülüyodum...
sanki içlerine doğmuş gibi bebek.comdan mail atmışlar...
20 haftada en fazla 2,5 kilo alınmalı diye...
çok sevindim çoookkk..
22. haftamızdayız 3 kilo aldım...
ya bana da yakınmışsın sen tühhh valla ne güzel olcektii yawww ama haftasonu anamlara gittim işte aslında tam mesajları okuyamadım sneinde buralarda olduğunu bileydim belkim kaçardım yaww neyse inşallah güzel bir buluşma olmuşturr
kız hirancumm buluşma bu hafta sonu.daha buluşmadık..cumartesi kısmetse buluşacaz.gelebiliren gel ok..dedikodu yaparuukk..mesala ayteni çekiştirirürük...betülü çekiştürürk..sonra cıma deryayı falan..hepsinin hakkında bol dedikodu yaparız ))))):sm_cool:kötükedihüso
canım ekmeği egeye mi veriyosun ben anlamadım...
kızartılıptamı verilecekmiş...
sebze
patates, havuç, kereviz, ıspanak, dereotu, aklıma gelirse yazarım...
ben çorbasına katıyorum ama helvasını hiç vermedim... bilemicem...
canım ıspanak ,semizotu, kereviz, brokoli , pırasa , maydanoz , dereotu ,havuç , enginar , yer elması biz kuzu eti falanda koyuyoruz ama sen şimdilik koyma istersen ağır gelir belki , kıvamlandırmak için biraz kırmızı mercimek atıyoruz (pirinç yerine)... bildiğin sebze çorbası oluyo ve çok lezzetli oluyor baharat koymadan denize ayırıyoruz kalanını da baharatlayıp kendimiz yiyoruz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?